#VILÁGOM

Szereti a magyar animációt? Ennek a hírnek örülni fog!

Divany.hu 2015. június 22., hétfő 17:03

Két jó hírünk is van. Az egyik, hogy kezdődik a 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, a másik, hogy az Indafilmre kikerült 10 film, például Csáki László Ambrose Bierce-adaptációja, a My Name is Boffer Bings, vagy a fesztiválkedvenc Nyuszi és az Őz, mely Vácz Péter alkotása, valamint Végső Ágota munkája, a Szörnycsapda, amely rendkívül izgalmas témát dolgoz fel. 

Ugyanitt feltűnnek játékfilmek is, Szirmai Márton (Szalontüdő, MINIMÁL) első animációs rendezése a Grimm Café, amelyben a híres meseszereplők utóéletébe pillanthatunk be. Látható lesz Horváth-Molnár Panna dialóg nélküli, groteszk animációs szerelmi háromszög története, a Dipendenza, melyet a rendező az Utóélet alkotójával, Zomborácz Virággal közösen jegyez.

Nem akarjuk eldönteni, mit nézzen, ezért elég ha kattint és megkeresi új kedvencét! 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ilyen lesz a Budapest Pride idei plakátja

Steiner Kristóf 2015. június 22., hétfő 16:29

„Ilyen ez a reklámszakma” – szoktuk mondani nem éppen filantrópiáról árulkodó helyzetekben: a PR, marketing, és általában véve a média szorosan összekapcsolódott a genyasággal, legyen szó harácsolásról, vagy értéket nem képviselő produktumok promotálásáról, rosszabb esetben átverésről. Azt is pedzegetjük már, hogy a reklámok nagyban felelősek olyan társadalmi jelenségekért, mint a perfekcionista testkép-parák, sőt, manapság a rekláma politika eszköze is.

Bill Gates mondta egyszer: „Ha két dollárom maradna, egyet a PR-ra költenék.” A médiának és reklámnak, a számítógépünkön, okostelefonjainkon felbukkanó képeknek, az utcán szembejövő plakátoknak nagyobb hatásuk van ránk, mint azt elképzelni mernénk. Én magam gyerekként úgy fújtam, hogy „az Opti optimális méhviasz tartalma új életet ad a fának”, és „a csempe ragyog, itt nincs már gond, a tűzhely foltjainak vége, pont”, mint más a töri évszámokat. Ezért volt számomra elképesztően üdítő, amikor fiatal tini koromban megpillantottam a magyar utcákon a „Te is más vagy – Te sem vagy más” kampányt, amely különféle származású és vallású, más és más szubkultúrából érkező arcokkal igyekezett tenni az elfogadásért. Talán ez volt az első civil kezdeményezésből megvalósult, LMBTQ emberek jogait (is) firtató vizuális projekt Magyarországon, mely a reklám, a hirdetés hatalmát használta fel a közös jó promotálására.

Robbantsa fel a bútorát, ha kortárs szobrot szeretne!

mzd 2015. június 21., vasárnap 09:52

Emlékszik még a magyar bumerángpadra, amiért még Dubajban is odavoltak? Most egy hasonló ötletbe futottunk bele: a chilei származású, de New Yorkban élő, exeit cipőkkel alázó tervező, Sebastian Errazuriz olyan bútorokat tervezett, amelyek sokkal többet rejtenek magukban, mint amit első látásra gondolnánk. A találó nevű Explosion (azaz robbanás) névet kapott kollekciójának minden darabja ugyanis extrém módon szétnyitható – olvasható a MyModernMet oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megkezdődött a kortárs művészek legizgibb négy napja

Dívány 2015. június 19., péntek 21:07

Június 18-án nyílt meg az Art Basel, az évente megrendezésre kerülő modern és kortárs műalkotásokat bemutató rendezvény, a kortárs művészek elsődleges platformja. A svájci Bázel városában ilyenkor művészek, galériák vonulnak fel a nemzetközi gyűjtők, kurátorok és múzeum igazgatók hada előtt, hogy olyan alkotásokat mutassanak be, amilyenek például ezek itt: 

Távolról sincs vége, olvasson még »

"A színész a tápláléklánc végén van"

maze 2015. június 19., péntek 15:26

Pálos Hanna, a Katona József Színház színésznője keresi a függetlenkedést, ezért is ír, általában színházzal kapcsolatos dolgokat. Azt, hogy kész tények elé állítják nehezen szokja meg, mégis elégedett a szerepeivel, és ha még egyszer hosszú távra külföldre menne, nem színészként dolgozna.

Június végén mutatjátok be az Oszlopos Simeont, aminek a próbafolyamata év közben maradt félbe. Nem sokszor van ilyen, hogy eltolnak egy premiert, hogyan élted meg?

Már csak három hét volt hátra, amikor leálltunk. Általában amikor közeledik egy bemutató, minden nap egyre jobban adod át magad a szerepnek, most még pont ebben a vége hajrában nem voltunk benne. Azt érzem, hogy mindannyian szívesen jöttünk vissza folytatni. Sőt bizonyos szempontból még hasznosnak is találom ezt a leállást, mert igaz, hogy most pár hónapig mással foglalkoztam, de volt ideje leülepedni az érzéseknek. Azok a szövegek, amiket már megtanultam, most sokkal érettebbek. 

Ez érdekes, akkor van ideje leülni az egésznek, akár más szemszögből is láthatod az előadást...

Igen, az a lényeg, hogy mélyül. A szervezetem most már nem egy teljesen friss anyaggal kezd el foglalkozni, hanem olyannal, amiről van egy képe. Ha ez az egész a bemutató előtt két nappal történik, az sokkal rosszabb lett volna. Így inkább éreztem hasznosnak.     

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hamburgerek, pezsgők, múzeumok és jó bulik éjszakái jönnek

Edicsek 2015. június 18., csütörtök 12:18

A hétvégén egyen hamburgert, menjen múzeumba és bulizni, de Tereskova is készült kiállítással, ami után minimum pezsgőzni kell majd. Bajára mehet strandolni, de olyan kemény emberek koncertjeire is mehet mint Tyga vagy a Sucidal Tendencies. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha az űrhajósok szelfibottal fedeznék fel a Marsot

mzd 2015. június 17., szerda 09:35

500 éve még Amerika számított "távoli" és "felfedezetlen" helynek, most ezt a szerepet a Mars vette át. A vörös bolygót még nem, de a Földnek már minden szegletét ellepték azóta a turisták: az ő klisés fotóik ihlették Julien Mauve-öt, hogy megalkossa új sorozatát, ami azt mutatja be, milyenek lennének a marsi képek hasonló tálalásban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A lengyel streetartos csipkével szövi be a falakat

Dívány 2015. június 16., kedd 09:20

Meglepő, hogy nem nekünk magyaroknak jutott az eszünkbe, de a meglepő városi helyszíneken visszaköszönő csipke térnyerése Lengyelországban egy NeSpoon nevű, varsói street artistnak köszönhető. A weburbanist adott hírt a művésznőről, aki csipkedíszítéssel próbálja feldobni a lepukkant, ócska épületeket ugyanúgy, mint az elhagyatott postaládákat, sőt akár a tengerparton fekvő farönköket is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öltöztesse David Bowie-t!

Divany.hu 2015. június 15., hétfő 12:41

Gondolta volna, hogy ha bepötyögjük a keresőbe, hogy David Bowie Paper Doll, akkor nem egy ezeréves Mills Brothers slágert kapunk eredményül, hanem valóságos, öltöztethető, papírból készült Bowie  babákat? Hát, mi sem nagyon gondoltuk, hogy ilyesmi létezhet, de szerencsére igen: elszánt Bowie rajongók akár napjában többször is felöltöztethetik kedvenc idoljukat, annak leghíresebb szereléseibe. 

A klasszikus papír öltöztetőbabák Bowie-sított verzióját ugyan még 2013-ban tervezte Heather Collett a Canadian Broadcasting Corporation számára, de az openculture (és náluk mi) csak most találtuk meg, ami azért nem baj, mert most is nagyon vicces. Nem rossz tudni, hogy a kollekcióból létezik ráadásul kinyomtatható verzió is azoknak, akik szívesen játszanának Ziggy Stardust-osat vagy Aladdin Sane-eset. 

A sorozat persze másokat is megihletett, így a neten már kismillió öltöztethető David Bowie papír baba található, nézzék meg őket galériánkban! 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Amikor 450 pingvin követi minden mozdulatát

mzd 2015. június 13., szombat 14:00

Daniel Rozin fantáziája és kreativitása határtalan – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy nemrég megalkotta a Pingvintükör névre hallgató installációt. Hogy mi is ez pontosan? 450, forgatható alapzaton álló plüsspingvin, amelyek egy videókamera segítségével követik a velük szemben álló mozdulatait, majd fekete-fehér oldalaik megfelelő irányba fordításával azonnal tökéletesen visszaadják a sziluettjét – olvasható a Colossal oldalán. Hogy ezt így elég nehéz elképzelni? Nézze meg a lenti videót és rögtön megérti, miről van szó.

"Penguins Mirror" (2015) by Daniel Rozin from bitforms gallery on Vimeo.

Rozinnak a jelek szerint a meghökkentő alapanyagokból összerakott interaktív tükrök vannak beakadva, ha például arra kíváncsi, hogyan követik falra szerelt szőrgombócok az ön mozgását, akkor ajánljuk Rozin ezen művét. A kütyüket egyébként július 1-ig élőben is megnézheti a Bitforms Galériában, ha New York-ban jár.

Felismerné a Budapesten filmet forgató szupermodellt?

LS 2015. június 12., péntek 19:53

Dragomán György zseniális kötetét, a Fehér királyt már több mint 30 nyelvre fordították le, most pedig film lesz belőle, jelenleg White King néven fut. Sajna a Magyar Filmalapnak ez nem volt elég, hogy pénzt toljon bele, szerencsére a briteknek igen. A film egyik érdekessége, hogy a főszereplő kisfiú, Dzsátá édesanyjának szerepére az egykori szupermodellt, Agyness Deynt szerződtették, aki már meg is érkezett Budapestre, és szerda délután az alábbi fotót osztotta meg Instagramján egy névtelen budapesti mosdóból (?). Azt egyelőre nem tudni, hogy Deyn karaktere a filmben hogyan fog kinézni, de itt utánanézhet, mennyire nem emlékeztet egykori önmagára a modellből lett színésznő.

Hair cut @whitekingfilm

 

A photo posted by Agyness Deyn (@aggy_deyn) on

Ön felismerné Agyness Deynt?

  • 29
    Naná, ezer közül is
  • 173
    Semmiképp, egy közül se
  • 83
    Tök mindegy, ha a Velveten volnánk, azt mondanám: sunáznám!

A projekt valódi nemzetközi koprodukcióban valósul majd meg, a magyar regényből ugyanis az angol Alex Helfrecht és a német-lengyel Jörg Tittel rendezik majd a filmet, és a legfrissebb hírek szerint sikerült leszerződtetniük Greta Scacchi olasz színésznőt is. A forgatás most indul, úgyhogy járjanak nyitott szemmel a városban, és tanulmányozzák szorgosan azIMDB-n, hogy kikkel futhatnak össze, mármint Tom Hanksen kívül.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Mélytorkozás jár a plakáttépésért

mzd 2015. június 12., péntek 10:57

A múltkori, KDNP-nek írt száma után újabb slágergyanús zenével jelentkezett az Apa zenél. A Facebookon több mint 1600 rajongóval rendelkező egyszemélyes zenekar egy Mr. Foreigner című számmal  reagált a kormány bevándorlóellenes plakátjaira. A szövegben elhangzik, hogy nemkívánatos személyek az idegenek az országban (és egyben terroristák is), rájuk nem, csak a pénzükre van szükség és az is, hogy a plakáttépkedést bizony éberen őrzik a rendőrök, szóval nem érdemes szórakozni velük (hiszen "mélytorkozás jár érte").

A videóhoz minimális angoltudás kell és vigyázzon: egész fülbemászó. Ha nem tudna tőle szabadulni, itt megoldást talál a dallamtapadásra!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

A pszichotúrán saját magával talákozhat, a mozikban pedig Saul fiával

Edicsek 2015. június 11., csütörtök 09:05

Ezen a héten várható a Saul fiának a premiere, ráadásul országszerte találkozhat az alkotókkal is, de ezen a hétvégén is lehet sörfesztiválozni, esetleg pszichotúrára, vagy nézze meg, mi a különbség sneaker és sportcipő között! És persze bulizzon!  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi jót tud tanácsolni végzős diákoknak a polgárpukkasztás pápája?

bb 2015. június 10., szerda 15:45

tumblr np90txzvfJ1u8r5tto4 540.gif
Fotó: Tumblr

A napokban búcsúztatták el a Rhode Island- i designer iskola végzős növendékeit, az eseményre pedig több megmondóembert és egykori diákot is meghívtak a szervezők, köztük a provokatív kultuszfilmjeiről ismert 69 éves rendezőt, John Waterst is. A trashfilmek mestere nem is lett volna méltó a nevéhez, ha nem egy parádés beszéddel tüzelte volna fel a hangulatot a Talking Heads egykori alma materében - számol be róla a nerdist.com.

Az ellentmondásos rendező, akinek a nevéhez olyan klasszikus trash alkotások fűződnek, mint a százötven kilós transzvesztita énekesnő, Divine főszereplésével készült  Rózsaszín flamingók, a Poliészter vagy a Hajlakk, egy vidám hangulatú, de bölcs üzenetet közvetítő beszéddel készült az iskolát elhagyó diákoknak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A világ legnagyobb feminista művésze egy koca

Divany.hu 2015. június 10., szerda 12:08

A Muppet Show méltán népszerű Miss Röfije a közelmúltban elnyerte a New York-i Brooklyn Museum Elizabeth A. Sackler Centerének idei díját, a legjobb feminista művésznek járó elismerést, adta hírül a Coolhunting.com. A díjat a bábfigura a modern feminizmusban betöltött szerepéért kapta azzal, hogy jó példát mutatott rajongóinak, ha kitartásról, eltökéltségről és küzdőszellemről volt szó pályafutása során. A világhírű koca igazán díszes társaságba került, a korábbi díjazottak közt szerepelt például Sandra Day O'Connor, az USA Legfelsőbb Ügyészségének bírója, Toni Morrison írónő, a rendező Julie Taymor, vagy a rendező-koreográfus Susan Stroman. A hajtás után a köszönőbeszéd!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tengerparton, 30 zenésszel körbevéve énekel önnek Björk

Edicsek 2015. június 9., kedd 17:51

Björk legújabb klipjével a számítógépe előtt tapasztalhatja meg a virtuális valóságot. A 360 fokos kisfilmben, amelyet a Stomemilker című dalhoz forgattak, összevissza kattintgathat az egérrel és körbejárhatja az énekesnőt vagy éppen az izlandi tengerpartban is gyönyörködhet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Robert Capa hazatért, de most színesben

Dívány 2015. június 9., kedd 15:49

Ha megkérne valakit, hogy mondjon egy Robert Capa fotót, a legtöbben biztosan rávágják A milicista halála című képet, ami valóban az egyik legismertebb és legnagyobb hatású riportfotó háborús témában. Ha esetleg mégsem ezt, akkor egy másik fekete-fehér felvétel címét mondják, és ez sem csoda, hiszen kevesen tudják, hogy a magyar származású művész színes filmre is dolgozott. Ha pedig szeptember 20-ig ellátogat a budapesti Robert Capa Központba, akkor megbizonyosodhat arról, hogy ezek a színes felvételek is képesek ugyanúgy magukba szippantani, mint a fekete-fehérek, sőt! Kiállításmegnyitón jártunk, részletek a hajtás után! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tarantino lopásai kockáról kockára

Divany.hu 2015. június 9., kedd 09:27

Jacob T. Swinney vágó követte el az alábbi videót, amiben bemutatja, hogy melyik filmekből, pontosan milyen részleteket ollózott ki egy az egyben Quentin Tarantino, aki amúgy is nagyon szereti saját filmjeiben viszontlátni másokéit. Csak hát Árpa Attilával ellentétben neki valahogy mégis sikerül eredetit alkotni még mindezek ellenére is. 

Tarantino soha sem titkolta, hogy videotékás múltjában nagyjából mindent megnézett, ami szembejött, sem a trashfilmek iránti vonzalmát, és hogy ezeknek a filmeknek lelkesen állít emléket saját rendezéseiben. Swinney videójából azonban kiderül, hogy Tarantino a hommage, azaz tiszteletadás gesztusánál eggyel tovább is megy: íme, az összes fontosabb olyan film, amiből Tarantino nemhogy inspirálódott, de konkrét jeleneteket, beállításokat emelt át és forgatott újra. "Sok rendező fejezi ki hódolatát más filmek felé, de Tarantino eggyel nagyobbat lép, ő fogja a műfajok klasszikusait, összekeveri őket, ebből alkotja meg a saját, különleges látásmódját" – véli a vágó.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kisvideók a női-férfi egyenlőségről, de melyik a legjobb?

Divany.hu 2015. június 8., hétfő 13:38

A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség (Női Érdek) februárban kiírt Egyenlő-e a nő? című videópályázatáról mi is megemlékeztünk, most figyelmeztetni szeretnénk: már csak egy hete van eldönteni, önnek melyik videó nyerte el leginkább a tetszését! 

Arról van szó, hogy a pályázóknak nők és férfiak a sokat vitatott egyenlősége témájában kellett egy percben a lehető leghatásosabban kifejteniük a véleményüket. Az elsősorban „kreatív szakemberek és hozzáértők" részére, egy közösségi média kampány keretében felhasználható kisfilmek elkészítésére kiírt pályázatra 28 pályamű érkezett, ezeket egyben itt lehet megnézni, és aztán lájkkal szavazni, hogy az önnek leginkább tetsző nyerjen. A pályaművek közül egyébként kettőt tüntetnek ki a 2015. évi Hüpátia Videó Díjjal: egyet a zsűri, egyet pedig a közönség véleménye alapján. A közönségdíjat annak a kifilmnek a készítője nyeri el, amely a legtöbb lájkot kapja, úgyhogy hajrá, szavazzon! A nyertes markát kétszázezer forint üti.  

Íme néhány a pályaművek közül:

Klopfstein László Bálint kisfilmje

Tényleg a nők felelőssége? - Klopfstein László Bálint kisfilmjeHa tetszik, egy lájkkal június 15-én délig szavazhattok is rá az Egyenlő-e a Nő c. pályázat közönségszavazásán.

Posted by Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség (Hungarian Women's Lobby) on 2015. június 3.

 Kovács Barbara és Kovács Máté kisfilmje

Limitált lehetőségek, limitált boldogság - Kovács Barbara és Kovács Máté kisfilmje.Ha tetszik, egy lájkkal június 15-én délig szavazhattok is rá az Egyenlő-e a Nő c. pályázat közönségszavazásán.

Posted by Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség (Hungarian Women's Lobby) on 2015. június 3.

  Lőrinczi Gergely kisfilmje

Besorolás alatt - Lőrinczi Gergely kisfilmje.Ha tetszik, egy lájkkal június 15-én délig szavazhattok is rá az Egyenlő-e a Nő c. pályázat közönségszavazásán.

Posted by Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség (Hungarian Women's Lobby) on 2015. június 3.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Utálja a reggae-t? Ön proli.

Dívány.hu 2015. június 7., vasárnap 17:18

Egy kutatás keretében tudósok közel 1600, teljesen különböző háttérrel rendelkező embert kérdeztek meg a zenehallgatási szokásaikról. Az eredmények alapján pedig arra jutottak, hogy a jobb társadalmi helyzetben lévők inkább a rockot, a reggae-t, a pop- és klasszikus zenét, illetve az operát kedvelik, ugyanakkor kiveri őket a víz a countrytól és az "örökzöld" slágerektől. Az alacsonyabb státusszal rendelkezők kedvenc műfajai pedig a heavy metal, a rap és a diszkózene, viszont utálják a popzenét – számolt be az eredményekről a DailyMail.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Ragyogás játszódhatott volna a Grand Budapest Hotelben is

Divany.hu 2015. június 6., szombat 20:31

Wes Andersonnal és alkotásaival idén annyi minden történik, hogy nem győzünk beszámolni róluk. A mostani videóhoz is sok köze van, már abban a tekintetben, hogy az alant bemutatott paródia két klasszikusnak is mondható filmből lett összeollózva, az egyik Stanley Kubrick nagysikerű Ragyogása, a másik viszont Anderson Grand Budapest Hotelje.

Távolról sincs vége, olvasson még »

780 millió forintért kelt el Hantai Simon festménye

mzd 2015. június 5., péntek 17:33

Május közepén írtunk a világ legdrágább festményéről, az 50 milliárd forintért elárverezett Picassóról, most pedig született egy újabb fontos rekord: a 2008-ban, 85 évesen elhunyt Hantai Simon M.C.5 (Mariale) című festményéért 2,5 millió eurót (kb. 780 millió forintot) fizettek a Sotheby's aukcióján. Ez a legmagasabb összeg, amit aukciókon magyar vagy magyar származású művész munkájáért valaha is adtak – olvasható az Artportálon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tilos Maraton, Margó fesztivál, VHK és Poszt is lesz a héten

Edicsek 2015. június 4., csütörtök 11:50

A héten ne hagyja ki a Margó Irodalmi Fesztivált, de már mehet a Könyvhétre is; okosodhat a Brain Bar Budapesten, napozhat a Gyerekszigeten, sörözhet a Főzdefeszten, és sokkolódhat, hány éves születésnapját ünnepli a Vágtázó Halottkémek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az izé lett mindennek a veszte

cukorka 2015. június 3., szerda 11:39

Vinnai András komoly kérdéseket szeret komolytalanul feszegetni, alkotótársainak írt már a férfiakról, a közepkorúakról, tavasz elején pedig bemutatták a Szóvirágok édes nyelvédesanyánk paradicsomi kertjéből című előadást is, ami, mit ad isten, pont a magyar nyelvről és annak vélt vagy valós elkorcsosulásáról szól. 

Hát, mindenek előtt, nagyon sokat káromkodnak benne. De ez így van jól, hiszen a főszereplők, Teri (Sipos Vera) és Feri (Bánki Gergely) mélysötétségben élő (közel) ősemberek, akik izékben mérnek a széken keresztül a szexig mindent. Az ő szomszédságukban él Nyelvédesanyánk (Elek Ferenc, középső neve: a Katona József Színház színésze), aki nemcsak hogy szépen beszél, de azt a nemes, bár korántsem egyszerű feladatot kapja a jóistentől (magyar hangja: Andrássy Máté), hogy tanítsa meg normálisan kommunikálni a mellette lakókat, különben eltörli a magyar nyelvet. Ahogy eltörölte az összes többi nyelvet is a világon, a nem rendeltetésszerű használat végett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Margó Fesztivál, avagy csak a szöveg

hv 2015. június 2., kedd 15:31

Méghozzá egy csomó zenével kiegészülve, június 3. és június 7. között a Margón, az irodalmi popfesztiválon.

Ezt is el

Tavaly azt írtuk a Margóról, hogy olyan, mint a könyvhét, csak színesebb – végül az is volt, bár ez csak a műfajok sokféleségére vonatkozik. Idén ötödik alkalommal előzi meg a magyar irodalmi élet jeles eseményét, az Ünnepi Könyvhetet a Margó Irodalmi Fesztivál, amely olyan, azóta ismertté és fontossá vált projekteket is elindított, mint például az írók és zenészek együttműködésére épülő Rájátszás. A kollaboráló művészeknek olyan felvételeket köszönhetünk, mint Erdős Virág és Kollár-Klemencz László Ezt is elviszem magammal című, szívfájdítóan aktuális szerzeménye, amelyet egyforma beleéléssel dúdolhat mindenki, aki inkább kivándorol, mintsem hogy bevándorlózzon ebben az országban. Háy János Beck Zoltán által megzenésített verse, az Aktmodell, vagy Grecsó Krisztián Dezső című műve már nemcsak bölcsészkarok és olvasótermek mélyén, hanem koncertszínpadokon, sőt filmen is menők, népszerűsítve ezzel nemcsak a kortárs magyar irodalmat, de a zenét is. A szombat este fél 9-kor a Petőfi Irodalmi Múzeum udvarán kezdődő Rájátszásban olyan új szerzők is felbukkannak, mint Áfra János, akinek most jelenik meg Két akarat című kötete, vagy Szabó Benedek, akinek a Galaxisokkal közösen jegyzett A legszebb éveink című generációs/hangulat/város/életkor lemezét nagyon szerettük, és rajtunk kívül még kábé az egész magyar sajtó.

Korbucz Sonya, Áfra János és Nagy István
Korbucz Sonya, Áfra János és Nagy István
Fotó: margofeszt.hu
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés