#VILÁGOM

Feminista kifestőkönyv születik

mzd 2015. július 11., szombat 08:57

Mivel mind a felnőtteknek szóló kifestőkönyvek, mind a feminizmus előtérbe kerültek mostanában, csak idő kérdése volt, hogy mikor jelenik meg a piacon a kettő ötvözése. A projekt pénzgyűjtő oldalán már most több mint négyszer annyit kalapolt össze az ötletgazda, mint tervezte és még van pár nap a határidő végéig. A könyvben humoristák, anyák, lányok, szexmunkások és írók rajzait, illetve tőlük származó inspiráló üzeneteket találhatunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Leonardo DiCaprio a 200 legfontosabb műgyűjtő között

aa 2015. július 10., péntek 12:24

Az Artnews.com idén is nyilvánosságra hozta a leglelkesebb és legtehetősebb műgyűjtők listáját, melynek átböngészése közben megakadt a szemünk a 40 éves színészen, Leonardo DiCaprión, aki a forrás szerint előszeretettel költ képregényekre, kortárs művészeti alkotásokra, valamint könyvritkaságokra. A színészt – aki állítólag Leonardo da Vinciről kapta a nevét – a világ egyik legtermékenyebb műgyűjtői között tartják számon, egyik első nagy vétele egy Basquiat rajz volt, de az évek során betárazott többek között Egon Schiele, Pablo Picasso, Andreas Gursky, Takashi Murakami, Ed Ruscha, Elizabeth Peyton, valamint Sarah Lucas munkáiból is. Utóbbinak azt a művét vette meg, amit a 2015-ös Velencei Biennálé brit pavilonjában állítottak ki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Amy Winehouse, a hullócsillag

hv 2015. július 9., csütörtök 17:42

Road to hell

Vannak azok az életrajzi filmek, amelyek nem fogalmaznak meg egyértelmű üzenetet arra nézvést, hogyan is alakulhatott volna a történet, ha nem az élet, hanem egy forgatókönyv alakítja azt. Asif Kapadia Amy – Az Amy Winehouse-sztori című dokumentumfilmje, amely a Vertigo Média jóvoltából mostantól a magyar mozikban is látható, egyáltalán nem ilyen. Az archív felvételekből, újságcikkekből, házi videókból, egyéni visszaemlékezésekből és kommentárokból összeálló, több mint kétórás film viszonylag hagyományos módon, kronológiai sorrendben meséli el Amy Winehouse nehéz útját egy tinédzserkori szülinapi bulitól egészen a temetéséig, a kettő között pedig sajnos mindössze 13 év telik el.

A film akkor is brutálisan elnyújtott, ha világos, hogy nemcsak a legfontosabb történéseken – lemezek, szerelmek, elvonók –, hanem apró, hétköznapi epizódokon keresztül akarja bemutatni a főszereplő énekesnőt. A klasszikus bukástörténetek dramaturgiáját idéző film bemutatja a barátokat, a családot, és azokat a rekonstruált pillanatokat, amelyek Amyt nemcsak a hírnév felé, hanem a lejtőn is elindították. A legtöbbet Amy Winehouse hangját halljuk, mintegy saját maga meséli el a róla készült filmet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Balaton Sound, Rockmaraton, halászlé vagy Amy Winehouse várja a héten

Edicsek 2015. július 9., csütörtök 13:00

Ha igazán csapatni vagy éppen veretni szeretné, akkor a Balatonnál a helye, ha rockerkedne akkor Dunaújvárosban, ha halászlevet enne, akkor pedig Baján. A fővárosban pedig Manu Chao, Az Einstürzende Neubaten, Csontváry-kiállítás és filmek is várják. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

LSD mámorban úszó drogos nyúl a mesekönyvben

etelka 2015. július 8., szerda 21:42

Szereti a könyvet?

 • 180
  Drogos szar
 • 323
  Imádom
 • 211
  Nem fogott meg
 • 390
  Sosem olvastam - ciki?

Kevés olyan irodalmi alkotás, pláne mese van, amely akkora hatást gyakorol más tudományágakra, hogy az evolúcióbiológia használja a Vörös királynő hipotézist, az orvostudomány Alice csodaországban szindrómára csapott le, és még 150 évvel a megjelenése után is újra és újra feldolgozzák. A furcsa mese, amiért vagy rajong valaki, vagy utálja, leginkább egy LSD-s tripet jelenít meg, a szürreális világ, ahová a főhős csöppen, semmiben sem hasonlít a megszokott világképhez. Ennek a regénynek az írója legalább olyan paradox lény volt, mint a műve.

Lewis Carroll, eredeti nevén Charles Lutwidge Dodgson oxfordi matematika professzor, fotós, anglikán lelkész és költő volt egy személyben. A férfit sosem érdekelték a felnőttek, viszont a fél fülére siket, szorongó férfi sokat barátkozott gyerekekkel és sokat fotózta is őket. Kedvence Alice Liddell, egy dékán lánya lett, aki 10 éves volt megismerkedésükkor.

Sokat rajzolta is a lányt, fotózta, néha meztelenül is, de ez akkoriban nem volt meglepő vagy természetellenes, próbálják bizonyítani azok, akik védelmezik az írót. Az biztosnak látszik, hogy a papnak készülő, de végül fel nem szentelt férfi és a gyerekek közt szexuális közeledés nem történt – legalábbis a ránk maradt információk szerint. Carroll és a kislány együtt jártak csónakázni, a könyv alapja talán ekkor született meg. Talán emiatt vetült a pedofília gyanúja a szerzőre, amit a BBC egy dokumentumfilmben mutatott be. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rossz hír a Twin Peaks-rajongóknak: 2017-ig várniuk kell

Edicsek 2015. július 8., szerda 14:32

Aki már nagyon rákészült arra, hogy 2016-ban újra Twin Peakset nézhet, annak sajnos van egy rossz hírünk. A sorozat egyik alkotója, Mark Frost egy interjúban azt mondta, hogy 2017-ben kerül képernyőre a Twin Peaks harmadik évada. Egyelőre még senki nem erősítette meg a híreket, így a rajongók bíznak benne, hogy csak Frost beszélt össze-vissza a cooperstowni baseballmúzeumban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar 2015 legjobb természetfotósa

Dívány 2015. július 7., kedd 16:07

Kudich Zsolt magyar természetfotós képét nevezte meg 2015 legjobb természetfotójának a világ egyik legnagyobb természettudományi múzeuma, a California Academy of Sciences által szervezett Big Picture elnevezésű pályázat zsűrije. A neves tudományos intézmény fotópályázatára 69 országból több mint hatezer képet neveztek. A díjazott felvételek bolygónk gazdag és változatos élővilágát mutatják be, arra inspirálva mindannyiunkat, hogy óvjuk a Földet és törekedjünk környezetünk fenntarthatóságára - olvasható az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz drogos vízió a cuki cicájából!

etelka 2015. július 7., kedd 10:45

Néhány hete mutatták be a Google mérnökei, hogy milyen képeket készítene a keresőprogram a megadott algotritmusok alapján. Mert a Google szerverein egy mesterséges neurális hálózat fut, amely a betáplált több millió fotó alapján képes megtanulni, hogy mi látható a képeken, illetve azt, hogy egy-egy tárgynak mik az alapvető jellemzői. A képeket több módszerrel elemzik, többek közt a rajta látható tárgyak széleit, sarkait, teljes formáját és színét mentik el, amíg – a Google példájával élve – egy idő után a számítógép megtanulja, hogy a villának általában 2-4 hegye és egy nyele van. A cég most mindenki számára elérhetővé tette a kódot, úgyhogy a Deep Dream, azaz mély álom névre keresztelt szolgáltátassál a legcukibb cicából is vérengző vadállat lehet.

Itt van az eredeti verzió is, hogy még jobban meglepjük. További átalakulásokhoz pedig ide kattintson, és csodálkozzon. Ha programozna egyet, ne felejtse el a #deepdream hashtaggel ellátni a művét, hogy mások is láthatssák azt.

Szeretne holnap koktélozva mozizni?

Dívány 2015. július 6., hétfő 10:09

Berlinben közönségdíjat, a Sundance-on zsűri-díjat nyert A második anya című brazil film, amit most egy koktélparti keretében lehet megtekinteni július 7-én 20:00-tól a Pagonyban. Erre sajnos pillanatok alatt beteltek a helyek, de csütörtöktől (július 9.) a Cirkóban megnézheti, igaz a koktélról és a holdfényről le kell mondania.

pagony
Fotó: Pagony / Facebook

Nehéz ezt a filmet anélkül ajánlani, hogy ne kezdjek azonnal spoilerezni. Azért nehéz, mert ha önmagában a hívószavakat sorolnám fel - anyaság, társadalmi különbségek, generációs különbségek, Brazilia és mobilitás - nagyon másféle filmet képzelnék magam elé, mint amilyen A második anya. Ha pedig azt mondom, hogy a téma ellenére ez egy kedves film, akkor máris én kérek elnézést. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme a bizonyíték, hogy New York egy nagy múzeum!

Divany.hu 2015. július 5., vasárnap 20:54

Persze, persze nagyon szép és jó Budapesten élni meg minden, szórakozóhelyek is vannak dögivel, meg aztán a város fekvéséből adódóan is szép, de azért ismerjük el, ha elindulunk sétálni, ritkán esünk keresztül izgalmas, érdekes, vagy legalább csak vicces kortárs művészeten. Pedig nem volna rossz: a Weburbanist 14 interaktív installációt szedett össze New Yorkból, mi ezekből a legizgalmasabbakat mutatjuk be, hiszen ezek valóban interaktív, megérinthető és olykor hallgatható kiállítások voltak a város kellős közepéből.

Rögtön itt van az ékes a bizonyítéka annak, hogy New York valójában egy hatalmas játszótér: a City of Dreams Pavilion elnevezésű tárlat az Izaskun Chinichilla Architects jóvoltából. A színes pavilon újrahasznosított anyagokból sarjadt Governor's Islanden, szép példájául annak, mennyi könnyedségre és találékonyságra van szükség tervezéskor és kivitelezéskor. Ha közelebb megyünk, láthatóvá válik ugyanis, hogy a szép, színes esernyők valójában törött bicikli- és autóalkatrészekből állnak, azaz rengeteg olyan újrahasznosított dologból, aminek praktikus mivoltán, ha eredeti formájukban találkozunk velük, el sem gondolkoznánk. Azon meg főleg nem, hogy hú, de jól néznek ki!

Aztán itt vannak Jeppe Hein szobrai, amik 2016 április közepéig egyenesen azért kiáltanak, hogy megérintsék őket. Ellentétben a megszokott, múzeumi installációkkal a dán művész Please Touch the Art (Kérem, érintsd meg a művészetet) tárlata a Brooklyn Bridge Parkban 10 különböző szobrot tartalmaz, amelyeket minél inkább tapogat, annál helyesebben használja őket. Vannak köztük padok, egy tükörlabirintus, sőt egy szoba is egy szökőkútban, okvetlen menjen el megnézni, ha éppen arra jár! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

700 kilométeres bicajtúrával turnézik és rögzít lemezt Yann Tiersen

mzd 2015. július 5., vasárnap 09:42

Érdekes projektbe fogott Yann Tiersen francia zeneszerző: július 7-e és 15-e között Norvégia északi részén fog végigkerékpározni együttesének két tagjával. Ez önmagában még nem akkora kunszt, viszont az Alta és Harstad közötti, összesen 680 kilométernyi út során minden nap megállnak majd, hogy előadjanak és rögzítsenek egy zeneszámot. A háromtagú zenekar az első napon egy hatalmas koncertet ad majd Altában, 11-én pedig egy fesztiválon lépnek majd fel. Ha esetleg úgy esik, hogy nem jár akkortájt Norvégiában, ne csüggedjen: a többek között az Amélie csodálatos élete című film zenéjét szerző Tiersen utazását nyomon követheti ezen az oldalon.

Yann Tiersen (official)s Norwegian Cycle Journey starts next week. Between July 7th & July 15th Yann Tiersen & two band...

Posted by Yann Tiersen (official) on Thursday, 2 July 2015
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Azta, Nick Cave világít a sötétben!

mzd 2015. július 4., szombat 10:57

Ha esetleg már unja a nemrég rendelt David Bowie-öltöztetőbabáját, van egy jó hírünk: itt vannak a Nick Cave alakú műanyag figurák. A legendás énekes a Plasticgod nevű céggel borult össze, akik összesen 6 féle verzióban készítették el a zenészről mintázott bábukat. Mindegyikből 200 darab készül – az egyik viszont sötétben világítós verzióban érkezik, ezért még jobban kell majd harcolni, hiszen csak 50 lesz belőle.

Előre is elnézést, ha túlzottan felcsigáztuk, hiszen kicsit még várnia kell: a július 9-12 között megrendezett San Diego Comic Conon mutatják be őket és csak utána rendelhetőek a Plasticgod vagy a 3Dretro oldaláról.

A Budapest Pride nem csak felvonulásból áll ám!

Steiner Kristóf 2015. július 3., péntek 11:21

Már megint itt vagyunk! Pénteken ismét beindul az idén 20 éves Budapest Pride-hoz kapcsolódó Kulturális Hét, az ország egyik legmegosztóbb társadalmi eseménye. Fura egy jelenségről beszélünk: a világ egyik felén a Pride egy ország örömünnepe, ahol akár 200 000 ember jelenik meg - családostul; míg máshol a helyi rendőrségi erők verik szét a maroknyi felvonulót. És aztán itt vannak azok a nemzetek, ahol még mindig "eldőlőben van", hogy merre megyünk: az elfogadás vagy a kirekesztés felé.

Sokan kérdezik ilyenkor: miért kell "felvonulgatni", hangos kamionokkal, kettyós ruhákban bulizni, hiszen polgárpukkasztással nem jut előbbre az LMBTQ társadalom ügye. Erre mindig azt felelem: ha annak idején a szüfrazsettek Angliában nem láncolják magukat a miniszterelnök hintójának kerekéhez, és nem dobálják őt záptojásokkal, a nők hiába "kérik szépen" a szavazati jogaikat. Sokan nem értik, hogy egy - adott esetben nyolc éve együtt élő - meleg pár egyik felének például jogában sem áll érdeklődni a kórházban a szerelme hogyléte felől, ha azt baleset éri. A szivárványcsaládok ritkák és szokatlanok, mint a fehér holló - sokan nehezen értik meg, hogy egy gyermek értékrendje ideális esetben szereteten és kedvességen alapszik, nem pedig dogmákon és társadalmi normákon. Akárhogy is, Magyarország ébredezik: évről évre egyre többen emelik fel a hangjukat az LMBTQ emberek jogai mellett, és a felvonulásra több, mint 10 000 ember érkezett tavaly - idén pedig reményeim szerint ez a szám akár meg is duplázódik - tavaly már megosztottam 9 érvemet, miért érdemes heteroszexuálisként is részt venni az ünneplésben. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kékszalag, Győrkőc Fesztivál, lovasnap és a Terminátor várják a héten!

Edicsek 2015. július 2., csütörtök 10:47

Attól, hogy nem ment Sopronig, a Volt Fesztiválra, még a fővárosban is jókat lehet bulizni, meg kiállításra és moziba járni. Indul például a Budapest Pride kulturális hét, ami annyi érdekes programot tartogat, hogy külön ajánlóban is foglalkozunk vele, de lesz még Wu-Tang Clan, Soulfly és Dream Theater koncert is. Vállalkozóbb szelleműek a Balatonra is leruccanhatnak, hogy átússzák, vagy nézhetik a partról a Kékszalag vitorlásversenyt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vigyen magával még két embert a moziba! Vagy még többet.

Divany.hu 2015. június 30., kedd 15:04

Rendhagyó jótékonysági akció indul a Cirko-Gejzír moziban: 2015. július 1-től új közösségi kezdeményezést indítanak “Legyél te a jegyváltó!” címmel. Céljuk, hogy közönségük bevonásával azokhoz a filmrajongókhoz is eljuttathassák a mozizás élményét, akik saját erőből nem feltétlenül tehetik meg, hogy moziba járjanak. 

10553711 10152803675990219 5139078978717212805 o
Fotó: cirko-gejzír mozi / Facebook

A mozi ehhez saját közönségét hívja segítségül: ők szabadjegy megvásárlásával juttathatnak mozizáshoz másokat, ami azt jelenti, hogy a moziban (és az online jegyvásárlási felületeiken) úgynevezett szabadjegyeket is lehet vásárolni, amiket a pénztár melletti dobozba kell majd bedobni. A Cirko-Gejzír mozi minden két bedobott jegy után plusz egy ajándék jegyet tesz a többi mellé. Az így összegyűlt szabadjegyeket minden hónap végén más-más, a társadalom és a közösség szempontjából fontos munkát végző szervezet dolgozóinak ajánlják fel, például tűzoltóknak, könyvtárosoknak, vagy egészségügyi dolgozóknak. Az első hónapban összegyűlt szabadjegyekkel most majd a Belvárosi Tűzőrség munkatársai mozizhatnak a Cirkóban. 

A szabadjegyet vásároló, nagyvonalú jegyváltókat cirkós origami madárral jutalmazzák.

Mostantól a könyvtárba menjen, ha mozizni szeretne

Edicsek 2015. június 29., hétfő 15:48

Még idén elkezdődik az országos könyvtármozi-hálózat kiépítése, amely a tervek szerint az ötezer fő alatti települések könyvtáraiban alapszolgáltatássá teszi a vizuális kultúrához való hozzáférést – jelentette be Ramháb Mária, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke, a program egyik kezdeményezője csütörtökön, a 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál kísérő r endezvényeként tartott, A kistelepülések mozgóképkultúrájának helyzete című konferencián. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Trónok harca, ahogy még sosem látta

mzd 2015. június 28., vasárnap 20:27

Tiia Öhman és Satu Walden sorozatok, illetve filmek iránt érzett szenvedélye elég költséges hobbi: a két lány ugyanis körbejárja a világot, hogy meglátogassa azokat a helyszíneket, ahol az ikonikus jelenetek játszódtak. Ezt persze fotózzák is, és nem bízzák a véletlenre az azonosítást: az adott film egy ott forgatott képkockáját is "beépítik" a helyszínekbe – olvasható a MyModernMet oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hajszárító sokkal több dologra jó, mint gondolná!

mzd 2015. június 27., szombat 20:57

A hajszárítás nem épp a legizgalmasabb időtöltés, azonban amit Antoine Terrieux hozott ki a kütyüből, az valami egészen szórakoztató. Az egyébként bűvészként és zsonglőrként is tevékenykedő művész hajszárítók segítségével készít installációkat: egyikben például úgy helyezte el őket, hogy azok bekapcsolva a levegőben tudjanak tartani, esetleg adott pályán mozgatni is különböző tárgyakat – olvasható a ThisIsColossal odlalán.

En Plein Vol (création 2014) from Antoine Terrieux on Vimeo.

A művek egyébként egy tavaly decemberi, a House of Jugglingban megtartott kiállításra készültek, Terrieux pedig az előadásai során is szívesen használja a hajszárítókat. A fenti videóban egy kis összeállítást láthat műveiről, például, hogy milyen a bakelitlemez- vagy labdalebegtetés "élőben", vagy hogyan lehet elérni, hogy soha ne érjen földet a papírrepülő.

Terrieux műveinek szórakoztató voltát nem elvitatva azért tegyük hozzá, Magyarországnak régóta vannak kiváló kinetikus művészei, egyiküknek, Csörgő Attilának köszönhetően pedig már hasonló objektünk is. A 9 ventilátorral lebegtetett különböző felületű – így a légmozgás hatására más-más mozgásokat végző – 9 papírgömb a Hogyan szerkesszünk narancsot? címet viseli, ide kattintva nézheti meg működés közben, ha pedig úgy érzi, magyarázatra szorul, azt itt találja

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ugye ön is így mozgólépcsőzik?

mzd 2015. június 26., péntek 14:53

Valami lehet a levegőben, ugyanis a budapesti valóság egyre több embert ihlet meg: nemrég írtunk Mondik Noémiről, aki Paintben rajzolja meg a mindennapjait, a 444-en pedig belefutottunk egy, a fővárosról szóló gifképregénybe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jön Harold, na meg a Budapest Essentials, a Volt és a Norvégminta

Edicsek 2015. június 25., csütörtök 08:52

Harold megérkezett a mozikba, kezdődik a Volt, de előtte még Budapest Essentials lesz a városban. Kecskeméten animációs filmek várják, búcsúzik az Isten Háta Mögött egy utolsó koncerttel, kezdődik a Norvégminta fesztivál, és félhet is egy jót! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A fehérmosás esete a fekete térdzoknival és a mellekkel

Dívány.hu 2015. június 24., szerda 20:41

Naplórajzok, félaktok és testre írt szavak láthatók Nagy Kriszta Tereskova legújabb kiállításán a Liget Galériában.

A test vajon mi

Nagy Kriszta Tereskova képzőművész Liget Galériában látható, Úgy szeretnék beszélni veled mint férfi a férfivel című kiállítása két sorozatot mutat be: az egyik a 2013 óta készült Naplórajzok, a másik pedig az utóbbi évben készült Testreírás sorozat nagyméretű printjei. A "Kortárs művész vagyok" feliratos fehérnemű-hirdetéssel, a Magyarország című dal elég vicces átiratával, vagy legutóbb az Orbán Viktor-portrékkal és a Tóth Krisztina költővel vívott verbális csata után Tereskova ebben a kiállításban klasszikus képző- és összművészeti munkákkal rukkolt elő, amelyek a férfi és női szerepek egyneműségére, ugyanakkor sokféleségére reflektálnak. Aki polgárpukkasztást vár, annak ezúttal csalódnia kell, alig akad néhány pina a falon, ahogyan az már szinte szállóigeszerű. Bár tény, hogy a képeken sok a mell és a fenék, és a naplóbejegyzésekben illetve a képeken olvasható szövegek gyakran zavarba ejtők, a munkák nem a pornográfiára hajaznak, hanem a nemi szerepek viszonylagosságát hangsúlyozzák, felforgatva és kifigurázva néhány begyöpösödött társadalmi előítéletet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A karlsruhe-i közterületeseknek nem jön be a modern művészet

Divany.hu 2015. június 24., szerda 14:13

Erwin Wurm osztrák művész többek közt humoros járműszobrainak köszönhetően is vált ismertté, nem meglepő tehát, hogy most is egy eltorzított autós valóságot csempészett a németországi Karlsruhe lakóinak hétköznapjaiba. Többek között a Thisiscolossal.com adott hírt a kreatívan parkoló, piros Mercedes-Benz ételszállító kisteherautóról, ami hátsó kerekeivel egy épület földszinti ablakainak magasságában állt meg, míg az eleje hagyományos módon, két kerékkel áll a földön.

Távolról sincs vége, olvasson még »

CD alakú ufó rabolt el egy tehenet!

mzd 2015. június 24., szerda 10:27

Ha ön azért kattintott a címre, mert konteóhívő, akkor van egy rossz hírünk: az eset nem történt meg, csupán 21 olyan Instagram-fotót gyűjtött össze a Mashable, amelyen új "életet" vagy funkciót adnak a hétköznapi tárgyaknak. Így lett például a banánból sárga köves út, a zokniból T-Rex, a Kit-Katből pedig zongorabillentyű.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mind Madonnák vagyunk egy kicsit, de Luizo Vega még jobban

Steiner Kristóf 2015. június 23., kedd 16:37

Mivel június 24-én szerdán, budapesti vakációm utolsó éjszakáján "Bitch We Are All Madonna" címmel rendezek bulit, különösen aktuális, hogy mindannyiunkban van egy kis Madonna - ám egy Buenos Aires-i srác azt állítja magáról, benne ennél jóval több is akad.

Azt tudjuk, hogy az énekesnőnek született egy fia Guy Ritchie filmrendezővel kötött házasságából (a most 14 éves Rocco), az argentin Luizo Vega filmes, performance művész és DJ azonban azt állítja, Madonna már 16 évesen is szült, csak ezt eltitkolta a világ elől. Mármint eddig – ugyanis ő, Vega lenne az a bizonyos eltitkolt fiú. Mindezt Material Boy című filmjében tálalja (melynek címéről - „Anyagias Fiú” - elsőre nehezen eldönthető, csak önirónia, vagy totális őszinteség-e), és amelyet a TLVFesten, Tel Aviv LMBTQ filmfesztiválján mutattak be. Ennek kapcsán találkozhattam vele, és nem állíthatom, hogy nem kavarogtak bennem negatív érzelmek, mielőtt leültem beszélgetni vele. 

THE MATERIAL BOY OFFICIAL TRAILER from StudioV Paris on Vimeo.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Úgy kalapolnák össze a pénzt az idei ARC-ra

mzd 2015. június 23., kedd 11:27

Az ARC Facebook-oldalán futottunk bele a hírbe, miszerint idén pénzgyűjtési akcióba fogtak ahhoz, hogy meg tudják rendezni a 15. kiállításukat. A projekt oldala szerint az eseményt hirdető médiafelületek barterszerződések keretében már rendelkezésükre állnak, viszont többek között a közterület-foglalás, a plakátnyomtatás és az installációk kihelyezése és bontása közel hétmillió forintba kerül, és ehhez járulhat ön hozzá mondjuk egy jelképes belépő vagy tulajdonosi jegy megvásárlásával.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés