#VILÁGOM

Nézzen feltörekvő magyar művészeket Bécs felett!

Edicsek 2015. július 19., vasárnap 13:57

Az, hogy cégek támogatnak nagyobb sporteseményeket, rendezvényeket, tömegeket megmozgató fesztiválokat, már nem újdonság. Néhányuk nagyobb kiállításokat és kulturális eseményeket is szponzorál, de hogy egy magyar alapítású, de bécsi központú informatikai cég kiállítást nyisson feltörekvő művészek alkotásaiból a saját irodájában, az semmiképpen sem nevezhető szokványosnak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mégis elkészülhet a Trainspotting folytatása

bb 2015. július 19., vasárnap 11:15

Míg a Twin Peaks sorozat folytatására úgy tűnik, hogy még egy darabig várni kell, addig ismét felreppent a hír, hogy Danny Boyle újra elgondolkodott mesterművének, a Trainspottingnak a folytatásán. A hír olyannyira félhivatalos, hogy a film által A-listás színésszé vált Ewan McGregor a júniusi Edingburgh-i Nemzetközi Filmfesztiválon már azt nyilatkozta a sajtónak, hogy szívesen benne lenne a második rész leforgatásában. Ami többek között azért is meglepő, mivel az elmúlt 15-20 évben folyamatosan elutasította az efféle megkereséseket. (Állítólag megsértődött Boyle-ra, amiért az Leonardi DiCapriónak adta a Part című kasszasiker főszerepét) – írja a dailymail.co.uk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Művészi kockázatvállalás nélkül értelmetlen a színház"

maze 2015. július 17., péntek 16:45

Dömötör András is a legendás Máté Gábor - Horvai István osztályból indult útjára, azóta rendező és egyetemi tanár is. Rendez Berlinben, egyetemi tanárként mesél a tanításról, és persze arról is, hogy milyen akadályok gördöltek eléjük az elmúlt 12 évben, amióta végeztek a főiskolán. A Jurányiban július végén mutatják be az ő nevét viselő előadást az AlkalMáté Trupp előadásában, így ő a kilencedik, akinek nevét színdarabként is megismerhetik a nézők.

Dömötör András: ...Tudod, mi lenne érdekes? Hogy te mondd el a válaszokat a kérdéseidre!

Most valami kísérletet akarsz elvégezni rajtam?

Nem kísérlet, csak folyton kérdezik, hogy van nálam ez a dolog, hogy színésznek vagy inkább rendezőnek tartom-e magam, és kíváncsi vagyok, hogy te hogy látod ezt. Vagy lehetne komolytalan ez az interjú…

Az a baj, hogy le fogom írni szó szerint, amit mondasz, és aztán hőbörögni fogsz miatta… Legyen úgy komolytalan interjú, de azért fejtsük meg a világ nagy dolgait benne! 

Arról van szó, hogy most, hogy készül majd a Dömötör András című előadás, gyakrabban adok interjúkat, és először azt gondoltam, hogy majd jól elmondom a véleményem, hogy az életet így kell élni, vagy úgy... Mert ebben az esetben legalább annyira magamról is kell beszélni… És aztán valahogy sosincs hely a részleteknek, és végül olyan lesz, mintha Ákos idézetekben beszélnék… Szóval lehetnénk komolytalanok.

Márpedig most kénytelen leszel beszélni kicsit erről a legendás Máté Gábor osztályról, akikkel idén tizenkettedszer adtok elő magatokról előadást, ebből ez a kilencedik olyan, ami valamelyikőtök nevét viseli és róla szól. Kezdjük akkor az elején, miért pont magatokról?

Valójában már az óriási kihívás volt rögtön a főiskola után, hogy év közben össze tudjunk jönni, nemhogy az, hogy találjunk mindig egy új témát, amiből előadást csinálunk. Az első három évben még nem rólunk szóltak a nyári, zsámbéki előadások, de utána rájöttünk, hogy bármi is a téma, úgyis mindig magunkról beszélünk. Így, hogy a saját neveinket használjuk tulajdonképpen semmi sincsen elrejtve álságos címek mögé. Mindez Máté Gábor ötlete volt, és az jutott most az eszembe, hogy ebben az is jó, hogy az osztálylétszám garantálja, hogy egyszer csak vége lesz. Nem kell úgy dönteni, hogy feloszlunk, csak elfogynak a nevek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Haás Vander Zsófia: "Apám nem dolgozott betegen"

mzd 2015. július 16., csütörtök 14:10

Pár napja, hogy 52 éves korában elhunyt Haás Vander Péter, lánya pedig nemrég Facebook-oldalán reagált a mai napon több lapban is megjelent híresztelésekre, miszerint édesapja betegen is dolgozott volna. „Kedves Barátaink! A mai napon közölt cikkeket ezúton cáfolnám. Édesapa nem küzdött gyilkos betegséggel, nem dolgozott úgy, hogy fájdalmai lennének. 4 hónapja rosszullét miatt szállították kórházba, azóta kezelték" - írta Haás Vander Zsófia, aki emellett az újságok édesapja középső nevére vonatkozó teóriáját is cáfolja. "A Vander nevet nem azért vette fel, mert így hódolna Hollandiának. Családunk holland származású, őseink is ezt az nevet viselték, de az idő folyamán elhagyták. Édesapa a Színművészeti Főiskolán töltött évei alatt vette vissza" - magyarázta.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Budapestre költözött Hegyalja, nyakörvgyűjtés, Ricsárdgír és egy teheráni taxis várja a héten

Edicsek 2015. július 16., csütörtök 10:46

Ha éppen nem fesztiválozik Velencén az EFOTT-on, vagy a Bánki tó mellett, akkor ezen a héten házhoz jönnek az elmaradó Hegyalja Fesztivál külföldi fellépői, de feltérképezheti, hogyan élt a középkori zsidóság, választhat sportot a Balatonnál, és a kutyája nem használt nyakörveivel is jótékonykodhat. Bulizhat Sepulturára, Flogging Mollyra, Anti-Flagre és indul a Rakéta fesztivál is, sűrű hetünk lesz. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

1 millió dolláros nyomravezetői díj Judy Garland rubintos cipőjéért

Divany.hu 2015. július 15., szerda 08:31

Augusztusban lesz tíz éve, hogy egy minnesotai múzeumból ellopták az Óz, a csodák csodája című film Dorothyjának híres, varázserejű piros topánkáját, amit Judy Garland viselt az 1939-ben készült filmben. A nyomozás azóta se jutott semmire, ezt elégelte meg egy ismeretlen gyűjtő, aki a tízéves évforduló alkalmából egymillió dollárt  (282 millió forintot) ajánlott fel annak a nyomravezetőnek, aki bármiféle hasznos információval tud szolgálni a rubinköves cipő hollétéről - adta hírül a New York Daily News. 

GettyImages-134980679
Fotó: John Lamparski
Távolról sincs vége, olvasson még »

Kínos szalagavatós fotók a queer közösségnek is járnak

Edicsek 2015. július 14., kedd 14:56

A queer közösség teljes egyenjogúságáért vívott harc elsődlegesen persze komolyabb témákra terjed ki, mégis ha már mindenben egyenlőek, akkor a nagyon ciki és kínos szalagavatós fotókból is kivehetik a részüket egy ideális társadalomban. Nos, JJ Levine fotóin pontosan ez történik, egy kisebb csavarral. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mesekvíz: ismeri a hazai klasszikusok mellékszereplőit?

Becca 2015. július 12., vasárnap 11:01

Ki ne emlékezne még Vukra, Karakra, Dr. Bubóra, Mézga Aladárra vagy akár Kukorira? Mind a hazai mesegyártás felejthetetlen alakjai, de vajon az is megvan, hogy kik a mellékszereplők a régi nagy kedvencekben? Tudja például, hogy melyik magyar mesében szerepelt Guinevra, Merlin, Martinez, Kövér Macskalóz, vagy Cafrinka? Hazai, egész estés filmeket és rajzfilmsorozatokat gyűjtöttünk össze, próbálja ki, ön mire emlékszik gyerekkorából!

Vuk
Vuk

Minden kérdés megválaszolására 20 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

Feminista kifestőkönyv születik

mzd 2015. július 11., szombat 08:57

Mivel mind a felnőtteknek szóló kifestőkönyvek, mind a feminizmus előtérbe kerültek mostanában, csak idő kérdése volt, hogy mikor jelenik meg a piacon a kettő ötvözése. A projekt pénzgyűjtő oldalán már most több mint négyszer annyit kalapolt össze az ötletgazda, mint tervezte és még van pár nap a határidő végéig. A könyvben humoristák, anyák, lányok, szexmunkások és írók rajzait, illetve tőlük származó inspiráló üzeneteket találhatunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Leonardo DiCaprio a 200 legfontosabb műgyűjtő között

aa 2015. július 10., péntek 12:24

Az Artnews.com idén is nyilvánosságra hozta a leglelkesebb és legtehetősebb műgyűjtők listáját, melynek átböngészése közben megakadt a szemünk a 40 éves színészen, Leonardo DiCaprión, aki a forrás szerint előszeretettel költ képregényekre, kortárs művészeti alkotásokra, valamint könyvritkaságokra. A színészt – aki állítólag Leonardo da Vinciről kapta a nevét – a világ egyik legtermékenyebb műgyűjtői között tartják számon, egyik első nagy vétele egy Basquiat rajz volt, de az évek során betárazott többek között Egon Schiele, Pablo Picasso, Andreas Gursky, Takashi Murakami, Ed Ruscha, Elizabeth Peyton, valamint Sarah Lucas munkáiból is. Utóbbinak azt a művét vette meg, amit a 2015-ös Velencei Biennálé brit pavilonjában állítottak ki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Amy Winehouse, a hullócsillag

hv 2015. július 9., csütörtök 17:42

Road to hell

Vannak azok az életrajzi filmek, amelyek nem fogalmaznak meg egyértelmű üzenetet arra nézvést, hogyan is alakulhatott volna a történet, ha nem az élet, hanem egy forgatókönyv alakítja azt. Asif Kapadia Amy – Az Amy Winehouse-sztori című dokumentumfilmje, amely a Vertigo Média jóvoltából mostantól a magyar mozikban is látható, egyáltalán nem ilyen. Az archív felvételekből, újságcikkekből, házi videókból, egyéni visszaemlékezésekből és kommentárokból összeálló, több mint kétórás film viszonylag hagyományos módon, kronológiai sorrendben meséli el Amy Winehouse nehéz útját egy tinédzserkori szülinapi bulitól egészen a temetéséig, a kettő között pedig sajnos mindössze 13 év telik el.

A film akkor is brutálisan elnyújtott, ha világos, hogy nemcsak a legfontosabb történéseken – lemezek, szerelmek, elvonók –, hanem apró, hétköznapi epizódokon keresztül akarja bemutatni a főszereplő énekesnőt. A klasszikus bukástörténetek dramaturgiáját idéző film bemutatja a barátokat, a családot, és azokat a rekonstruált pillanatokat, amelyek Amyt nemcsak a hírnév felé, hanem a lejtőn is elindították. A legtöbbet Amy Winehouse hangját halljuk, mintegy saját maga meséli el a róla készült filmet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Balaton Sound, Rockmaraton, halászlé vagy Amy Winehouse várja a héten

Edicsek 2015. július 9., csütörtök 13:00

Ha igazán csapatni vagy éppen veretni szeretné, akkor a Balatonnál a helye, ha rockerkedne akkor Dunaújvárosban, ha halászlevet enne, akkor pedig Baján. A fővárosban pedig Manu Chao, Az Einstürzende Neubaten, Csontváry-kiállítás és filmek is várják. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

LSD mámorban úszó drogos nyúl a mesekönyvben

etelka 2015. július 8., szerda 21:42

Szereti a könyvet?

 • 180
  Drogos szar
 • 321
  Imádom
 • 211
  Nem fogott meg
 • 390
  Sosem olvastam - ciki?

Kevés olyan irodalmi alkotás, pláne mese van, amely akkora hatást gyakorol más tudományágakra, hogy az evolúcióbiológia használja a Vörös királynő hipotézist, az orvostudomány Alice csodaországban szindrómára csapott le, és még 150 évvel a megjelenése után is újra és újra feldolgozzák. A furcsa mese, amiért vagy rajong valaki, vagy utálja, leginkább egy LSD-s tripet jelenít meg, a szürreális világ, ahová a főhős csöppen, semmiben sem hasonlít a megszokott világképhez. Ennek a regénynek az írója legalább olyan paradox lény volt, mint a műve.

Lewis Carroll, eredeti nevén Charles Lutwidge Dodgson oxfordi matematika professzor, fotós, anglikán lelkész és költő volt egy személyben. A férfit sosem érdekelték a felnőttek, viszont a fél fülére siket, szorongó férfi sokat barátkozott gyerekekkel és sokat fotózta is őket. Kedvence Alice Liddell, egy dékán lánya lett, aki 10 éves volt megismerkedésükkor.

Sokat rajzolta is a lányt, fotózta, néha meztelenül is, de ez akkoriban nem volt meglepő vagy természetellenes, próbálják bizonyítani azok, akik védelmezik az írót. Az biztosnak látszik, hogy a papnak készülő, de végül fel nem szentelt férfi és a gyerekek közt szexuális közeledés nem történt – legalábbis a ránk maradt információk szerint. Carroll és a kislány együtt jártak csónakázni, a könyv alapja talán ekkor született meg. Talán emiatt vetült a pedofília gyanúja a szerzőre, amit a BBC egy dokumentumfilmben mutatott be. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rossz hír a Twin Peaks-rajongóknak: 2017-ig várniuk kell

Edicsek 2015. július 8., szerda 14:32

Aki már nagyon rákészült arra, hogy 2016-ban újra Twin Peakset nézhet, annak sajnos van egy rossz hírünk. A sorozat egyik alkotója, Mark Frost egy interjúban azt mondta, hogy 2017-ben kerül képernyőre a Twin Peaks harmadik évada. Egyelőre még senki nem erősítette meg a híreket, így a rajongók bíznak benne, hogy csak Frost beszélt össze-vissza a cooperstowni baseballmúzeumban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar 2015 legjobb természetfotósa

Dívány 2015. július 7., kedd 16:07

Kudich Zsolt magyar természetfotós képét nevezte meg 2015 legjobb természetfotójának a világ egyik legnagyobb természettudományi múzeuma, a California Academy of Sciences által szervezett Big Picture elnevezésű pályázat zsűrije. A neves tudományos intézmény fotópályázatára 69 országból több mint hatezer képet neveztek. A díjazott felvételek bolygónk gazdag és változatos élővilágát mutatják be, arra inspirálva mindannyiunkat, hogy óvjuk a Földet és törekedjünk környezetünk fenntarthatóságára - olvasható az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz drogos vízió a cuki cicájából!

etelka 2015. július 7., kedd 10:45

Néhány hete mutatták be a Google mérnökei, hogy milyen képeket készítene a keresőprogram a megadott algotritmusok alapján. Mert a Google szerverein egy mesterséges neurális hálózat fut, amely a betáplált több millió fotó alapján képes megtanulni, hogy mi látható a képeken, illetve azt, hogy egy-egy tárgynak mik az alapvető jellemzői. A képeket több módszerrel elemzik, többek közt a rajta látható tárgyak széleit, sarkait, teljes formáját és színét mentik el, amíg – a Google példájával élve – egy idő után a számítógép megtanulja, hogy a villának általában 2-4 hegye és egy nyele van. A cég most mindenki számára elérhetővé tette a kódot, úgyhogy a Deep Dream, azaz mély álom névre keresztelt szolgáltátassál a legcukibb cicából is vérengző vadállat lehet.

Itt van az eredeti verzió is, hogy még jobban meglepjük. További átalakulásokhoz pedig ide kattintson, és csodálkozzon. Ha programozna egyet, ne felejtse el a #deepdream hashtaggel ellátni a művét, hogy mások is láthatssák azt.

Szeretne holnap koktélozva mozizni?

Dívány 2015. július 6., hétfő 10:09

Berlinben közönségdíjat, a Sundance-on zsűri-díjat nyert A második anya című brazil film, amit most egy koktélparti keretében lehet megtekinteni július 7-én 20:00-tól a Pagonyban. Erre sajnos pillanatok alatt beteltek a helyek, de csütörtöktől (július 9.) a Cirkóban megnézheti, igaz a koktélról és a holdfényről le kell mondania.

pagony
Fotó: Pagony / Facebook

Nehéz ezt a filmet anélkül ajánlani, hogy ne kezdjek azonnal spoilerezni. Azért nehéz, mert ha önmagában a hívószavakat sorolnám fel - anyaság, társadalmi különbségek, generációs különbségek, Brazilia és mobilitás - nagyon másféle filmet képzelnék magam elé, mint amilyen A második anya. Ha pedig azt mondom, hogy a téma ellenére ez egy kedves film, akkor máris én kérek elnézést. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme a bizonyíték, hogy New York egy nagy múzeum!

Divany.hu 2015. július 5., vasárnap 20:54

Persze, persze nagyon szép és jó Budapesten élni meg minden, szórakozóhelyek is vannak dögivel, meg aztán a város fekvéséből adódóan is szép, de azért ismerjük el, ha elindulunk sétálni, ritkán esünk keresztül izgalmas, érdekes, vagy legalább csak vicces kortárs művészeten. Pedig nem volna rossz: a Weburbanist 14 interaktív installációt szedett össze New Yorkból, mi ezekből a legizgalmasabbakat mutatjuk be, hiszen ezek valóban interaktív, megérinthető és olykor hallgatható kiállítások voltak a város kellős közepéből.

Rögtön itt van az ékes a bizonyítéka annak, hogy New York valójában egy hatalmas játszótér: a City of Dreams Pavilion elnevezésű tárlat az Izaskun Chinichilla Architects jóvoltából. A színes pavilon újrahasznosított anyagokból sarjadt Governor's Islanden, szép példájául annak, mennyi könnyedségre és találékonyságra van szükség tervezéskor és kivitelezéskor. Ha közelebb megyünk, láthatóvá válik ugyanis, hogy a szép, színes esernyők valójában törött bicikli- és autóalkatrészekből állnak, azaz rengeteg olyan újrahasznosított dologból, aminek praktikus mivoltán, ha eredeti formájukban találkozunk velük, el sem gondolkoznánk. Azon meg főleg nem, hogy hú, de jól néznek ki!

Aztán itt vannak Jeppe Hein szobrai, amik 2016 április közepéig egyenesen azért kiáltanak, hogy megérintsék őket. Ellentétben a megszokott, múzeumi installációkkal a dán művész Please Touch the Art (Kérem, érintsd meg a művészetet) tárlata a Brooklyn Bridge Parkban 10 különböző szobrot tartalmaz, amelyeket minél inkább tapogat, annál helyesebben használja őket. Vannak köztük padok, egy tükörlabirintus, sőt egy szoba is egy szökőkútban, okvetlen menjen el megnézni, ha éppen arra jár! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

700 kilométeres bicajtúrával turnézik és rögzít lemezt Yann Tiersen

mzd 2015. július 5., vasárnap 09:42

Érdekes projektbe fogott Yann Tiersen francia zeneszerző: július 7-e és 15-e között Norvégia északi részén fog végigkerékpározni együttesének két tagjával. Ez önmagában még nem akkora kunszt, viszont az Alta és Harstad közötti, összesen 680 kilométernyi út során minden nap megállnak majd, hogy előadjanak és rögzítsenek egy zeneszámot. A háromtagú zenekar az első napon egy hatalmas koncertet ad majd Altában, 11-én pedig egy fesztiválon lépnek majd fel. Ha esetleg úgy esik, hogy nem jár akkortájt Norvégiában, ne csüggedjen: a többek között az Amélie csodálatos élete című film zenéjét szerző Tiersen utazását nyomon követheti ezen az oldalon.

Yann Tiersen (official)s Norwegian Cycle Journey starts next week. Between July 7th & July 15th Yann Tiersen & two band...

Posted by Yann Tiersen (official) on Thursday, 2 July 2015
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Azta, Nick Cave világít a sötétben!

mzd 2015. július 4., szombat 10:57

Ha esetleg már unja a nemrég rendelt David Bowie-öltöztetőbabáját, van egy jó hírünk: itt vannak a Nick Cave alakú műanyag figurák. A legendás énekes a Plasticgod nevű céggel borult össze, akik összesen 6 féle verzióban készítették el a zenészről mintázott bábukat. Mindegyikből 200 darab készül – az egyik viszont sötétben világítós verzióban érkezik, ezért még jobban kell majd harcolni, hiszen csak 50 lesz belőle.

Előre is elnézést, ha túlzottan felcsigáztuk, hiszen kicsit még várnia kell: a július 9-12 között megrendezett San Diego Comic Conon mutatják be őket és csak utána rendelhetőek a Plasticgod vagy a 3Dretro oldaláról.

A Budapest Pride nem csak felvonulásból áll ám!

Steiner Kristóf 2015. július 3., péntek 11:21

Már megint itt vagyunk! Pénteken ismét beindul az idén 20 éves Budapest Pride-hoz kapcsolódó Kulturális Hét, az ország egyik legmegosztóbb társadalmi eseménye. Fura egy jelenségről beszélünk: a világ egyik felén a Pride egy ország örömünnepe, ahol akár 200 000 ember jelenik meg - családostul; míg máshol a helyi rendőrségi erők verik szét a maroknyi felvonulót. És aztán itt vannak azok a nemzetek, ahol még mindig "eldőlőben van", hogy merre megyünk: az elfogadás vagy a kirekesztés felé.

Sokan kérdezik ilyenkor: miért kell "felvonulgatni", hangos kamionokkal, kettyós ruhákban bulizni, hiszen polgárpukkasztással nem jut előbbre az LMBTQ társadalom ügye. Erre mindig azt felelem: ha annak idején a szüfrazsettek Angliában nem láncolják magukat a miniszterelnök hintójának kerekéhez, és nem dobálják őt záptojásokkal, a nők hiába "kérik szépen" a szavazati jogaikat. Sokan nem értik, hogy egy - adott esetben nyolc éve együtt élő - meleg pár egyik felének például jogában sem áll érdeklődni a kórházban a szerelme hogyléte felől, ha azt baleset éri. A szivárványcsaládok ritkák és szokatlanok, mint a fehér holló - sokan nehezen értik meg, hogy egy gyermek értékrendje ideális esetben szereteten és kedvességen alapszik, nem pedig dogmákon és társadalmi normákon. Akárhogy is, Magyarország ébredezik: évről évre egyre többen emelik fel a hangjukat az LMBTQ emberek jogai mellett, és a felvonulásra több, mint 10 000 ember érkezett tavaly - idén pedig reményeim szerint ez a szám akár meg is duplázódik - tavaly már megosztottam 9 érvemet, miért érdemes heteroszexuálisként is részt venni az ünneplésben. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kékszalag, Győrkőc Fesztivál, lovasnap és a Terminátor várják a héten!

Edicsek 2015. július 2., csütörtök 10:47

Attól, hogy nem ment Sopronig, a Volt Fesztiválra, még a fővárosban is jókat lehet bulizni, meg kiállításra és moziba járni. Indul például a Budapest Pride kulturális hét, ami annyi érdekes programot tartogat, hogy külön ajánlóban is foglalkozunk vele, de lesz még Wu-Tang Clan, Soulfly és Dream Theater koncert is. Vállalkozóbb szelleműek a Balatonra is leruccanhatnak, hogy átússzák, vagy nézhetik a partról a Kékszalag vitorlásversenyt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vigyen magával még két embert a moziba! Vagy még többet.

Divany.hu 2015. június 30., kedd 15:04

Rendhagyó jótékonysági akció indul a Cirko-Gejzír moziban: 2015. július 1-től új közösségi kezdeményezést indítanak “Legyél te a jegyváltó!” címmel. Céljuk, hogy közönségük bevonásával azokhoz a filmrajongókhoz is eljuttathassák a mozizás élményét, akik saját erőből nem feltétlenül tehetik meg, hogy moziba járjanak. 

10553711 10152803675990219 5139078978717212805 o
Fotó: cirko-gejzír mozi / Facebook

A mozi ehhez saját közönségét hívja segítségül: ők szabadjegy megvásárlásával juttathatnak mozizáshoz másokat, ami azt jelenti, hogy a moziban (és az online jegyvásárlási felületeiken) úgynevezett szabadjegyeket is lehet vásárolni, amiket a pénztár melletti dobozba kell majd bedobni. A Cirko-Gejzír mozi minden két bedobott jegy után plusz egy ajándék jegyet tesz a többi mellé. Az így összegyűlt szabadjegyeket minden hónap végén más-más, a társadalom és a közösség szempontjából fontos munkát végző szervezet dolgozóinak ajánlják fel, például tűzoltóknak, könyvtárosoknak, vagy egészségügyi dolgozóknak. Az első hónapban összegyűlt szabadjegyekkel most majd a Belvárosi Tűzőrség munkatársai mozizhatnak a Cirkóban. 

A szabadjegyet vásároló, nagyvonalú jegyváltókat cirkós origami madárral jutalmazzák.

Mostantól a könyvtárba menjen, ha mozizni szeretne

Edicsek 2015. június 29., hétfő 15:48

Még idén elkezdődik az országos könyvtármozi-hálózat kiépítése, amely a tervek szerint az ötezer fő alatti települések könyvtáraiban alapszolgáltatássá teszi a vizuális kultúrához való hozzáférést – jelentette be Ramháb Mária, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke, a program egyik kezdeményezője csütörtökön, a 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál kísérő r endezvényeként tartott, A kistelepülések mozgóképkultúrájának helyzete című konferencián. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Trónok harca, ahogy még sosem látta

mzd 2015. június 28., vasárnap 20:27

Tiia Öhman és Satu Walden sorozatok, illetve filmek iránt érzett szenvedélye elég költséges hobbi: a két lány ugyanis körbejárja a világot, hogy meglátogassa azokat a helyszíneket, ahol az ikonikus jelenetek játszódtak. Ezt persze fotózzák is, és nem bízzák a véletlenre az azonosítást: az adott film egy ott forgatott képkockáját is "beépítik" a helyszínekbe – olvasható a MyModernMet oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés