#VILÁGOM

Hatalmas pókháló lebeg Boston felett

etelka 2015. augusztus 5., szerda 09:33

Lebegő szobor jelent meg a Greenway park felett - számolt be róla a Boston Globe. Janet Echelman készítette a finom, lebegő, éjszakánként világító alkotást, mely októberig tekinthető meg Boston városának híres parkja felett. 50 ember és hat daru kellett ahhoz, hogy a helyére kerüljön a rozsdavörös, zöld és kék színekből álló, lebegő műtárgy. "Ez a public art coming-outja" - jellemezte Jesse Brackenbury, a város felügyelőbizottságának elnöke a művet, ami nem csak coming out, hanem egyben közös alkotása a kollektív képzeletnek. Nem ez az egyetlen műalkotás a parkban, Boston városa előszeretettel használja a parkot bemutatóteremként is.

Fotó: echelman.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Felismeri a mellbimbót tekergető Barbie babákban a klasszikust?

Edicsek 2015. augusztus 4., kedd 18:19

A francia Catherine Théry klasszikus és gyakorlatilag mindenki által ismert festményeket fest újra, apróbb módosítással: az eredeti főszereplők helyett Barbie babákat szerepeltet, amik ráadásul az esetek többségében teljesen meztelenek. Ha nem volna világos, miért jó ez azon kívül, hogy popkultúra és magasművészet egybegyúrása általában mindig hálás és népszerű eredménnyel jár, Théry célja az, hogy a nőket is bevonja a művészettörténelembe. Műveiből "Not the Ones You Think", azaz Nem azok, akikre gondolsz címmel nyílt kiállítás a párizsi Teodora Galérie-ben, ahol többnyire olyan kortárs művészek kapnak helyet, akik  modern társadalomra és az azt fenyegető veszélyekre reflektálnak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy egész képregényre való női szuperhőssel áll elő a Marvel

mzd 2015. augusztus 4., kedd 09:18

Javarészt a Marvelnek köszönhető az, hogy az elmúlt pár évben egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a női szuperhősök – elég csak Thor női verziójára gondolni. Azt már év eleje óta tudjuk, hogy ősszel olyan képregény-sorozat érkezik, amelynek főszereplői nők, és íme, az első borító - a Makers-nek köszönhetően.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legóravatal és családállítás a színpadon

etelka 2015. augusztus 2., vasárnap 09:53

Ritkán látni ennyi jegyre ácsingózót egy alternatív színház közelében, párnajegyért könyörgő értelmiségieket és szomorúan a fejét csóváló pénztároslányt – pedig ez a kép fogadta a és a belőlük létrejött AlkalMáté Trupp Dömötör András című új előadásának csütörtök esti premierjén a Jurányi Inkubátorház előterébe bepillantókat. A híres Horvai-Máté osztály végzőseiből létrejött társulat sok éve futó nyári színházában minden évben más osztálytárs élete elevenedik meg a színpadon, hol úgy, hogy a címszereplő része a darabnak, hol úgy, hogy köszöni, de nem kér belőle. Külön izgalmat ad a dolognak, amikor pályaelhagyóra kerül sor, ilyen volt tavaly Gál Kristóf, aki a színészmesterség helyett azóta inkább a bűnt üldözi, és szépen artikulálva kommunikálja, mi minden történt a budapesti utcákon.

Mindig az előző évi utolsó előadáson sorsolják ki, ki legyen a következő "áldozat": idén Dömötör Andrásra került a sor. Őróla nagy vonalakban annyit érdemes tudni, hogy egykori tanárával, Máté Gáborral együtt tanít a főiskolán, és jelenleg inkább rendez, Budapest és Berlin közt osztva meg az életét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elsőre ugrálóvár, másodikra... mi is?

aa 2015. augusztus 1., szombat 20:05

Aki szívesen elidőzött az ötletes és látványos kinetikus szobrok felett, annak vélhetően tetszeni fog ez a felfújható installációkat tartalmazó anyag is, melyben a mókás és funkcionális munkák mellett azért helye van a provokatívabb és figyelemfelkeltőbb alkotásoknak is. A galériában megmutatjuk, miként alakítja át a környezetünket a mobil építészet egyik legszürreálisabb irányzata, ami - talán nem véletlenül - a művészeti fesztiválokkal egy időben bukkan fel a világ nagyvárosaiban.

Breki és a többiek újra tévésztárok lesznek

Dívány 2015. július 31., péntek 14:41

Ez év őszétől újra visszatér az amerikai képernyőkre a Muppet-show gárdája, akiket annak idején még a magyar tévében is lelkesen követhettünk, csak itt Breki és a többiek címmel futott. Az elmúlt évtizedekben ugyan több nagyfilmben (MuppetsMuppet-krimi: Körözés alatt) is szerepeltek a megszokott karakterek, de ez most más lesz. Egy tévésorozat. Pont, mint régen. Oké, nem teljesen ugyanúgy, az ABC ugyanis újított a stíluson, a 10 perces beetető részt A hivatalhoz és a Modern családhoz hasonló áldokumentum hangulatban forgatta le. A pilot ráadásul átkozottul vicces lett, ha van tíz perce és ért angolul, ne hagyja ki. A Vox szerint sajnos a sorozat nem egészen ilyen lesz majd, de a beharangozó alapján a szerzők biztosan tudják, hogy mit miért csinálnak. És ők már azt is kiderítették, hogy a történet Miss Röfi késő esti beszélgetős műsorának kulisszái mögött játszódik majd, és hát ki ne érdemelne saját beszélgetős műsort, ha nem a világ legtehetségesebb feminista kocája, ugye!

Tudja, miért olyan izgalmasak a reneszánsz csendéletek?

etelka 2015. július 30., csütörtök 12:50

A reneszánszban közkedvelt festménytémáról, a csendéletről köztudott, hogy a festőien egymás mellé komponált tárgyak az esztétikus látványon túl bonyolult szimbólumokat és allegóriákat is megjelenítettek. Van azonban egy teljesen más, de legalább ilyen érdekes vonatkozásuk is: ezekből tudhatjuk meg, hogyan néztek ki a ma ismert gyümölcseink és zöldségeink a nemesítés előtti formájukban.

Erre egy amerikai professzor, James Nienhuis mutatott rá, aki a wisconsini egyetemen tanít, és úgy gondolta, a nemesítés történetéről szóló előadását reneszánsz festményekkel dobja fel.

Itt van például Giovanni Stanchi egyik csendélete, amin dinnyék vannak. Na de milyenek? Nem igazán hasonlítanak a mai, általunk ismert dinnyékhez. A vélhetően 1645 és1672 között készült képen ugyanis az látható, hogyan nézett ki a dinnye a nemesítés előtt. 

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Strandok éjszakája, akciós mozizás, kirándulások és fotókiállítás várja a héten

Edicsek 2015. július 30., csütörtök 08:40

Budapesten is lesz bőven program, például mehet éjjel is fürdeni, vagy borfesztiválra, de lesz retrobuli is. Búcsúztassa el a Heaven Street Sevent, majd menjen le az Ozorára vagy Kapolcsra. Ha pedig kirándulna és a rock zenét is szereti, akkor menjen a Mátrába vagy Székesfehérvárra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már Marie Antoinette-et is pornóval járatta le a bulvársajtó

aa 2015. július 29., szerda 12:31

Fotó: giphy.com

Különös párhuzamot vont a dangerousminds.net a nemrég saját magát botrányba keverő majd leégető Gawker médiabirodalom és XVI.Lajos francia király tékozló neje, Marie Antoinette között. Konkrétabban annak az elsőszámú lejáratójaként ismert Libelle brossúrák és a havi több millió olvasót elérő vállalat között. A blog szerzője szerint a Gawker is hasonlóképpen ekézi és teregeti ki a gazdagok és befolyásosok szennyesét, mint egykor a Libelle nevű pletykalap, amelynek elsődleges célja az volt, hogy nyíltan támadja a kiváltságban élőket, vájkáljon azok magánéletében és pénztárcájában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézegessen szuperhősöket reneszánsz környezetben

Dívány 2015. július 26., vasárnap 10:39

Mindenképpen érdemes végigfutni ezt a szuper cosplay fotósorozatot, amit Sacha Goldberger fotós készített, és amin korunk szuperhősei és Star Wars karakterei szerepelnek 16. századbeli ruhákba öltöztetve. A reneszánsz legszembetűnőbb jegyeit viselő figurákról készült képeket a fotós egyéb sorozataival együtt a School Gallery Paris-ban állították ki

Egészen elképesztőek a reneszánsz világába amúgy tökéletesen simuló karakterek, és a kidolgozott apró részletek a jelmezeken, nem is beszélve arról, hogy bizonyos esetekben szinte ordító a hasonlóság az eredeti színész és a képen látható modell között. Ilyen például a Christopher Reeve Supermanjét megformáló Jonathan Tuil, vagy Leia hercegnő (Sabine Graissaguel), aki fegyverével néhány cirádát leszámítva ismerős jelmezben pózol. De említhetnénk a Jokerről készült képet is, senki meg nem mondaná, hogy nem Heath Ledger szerepel rajta... 

A teljes sorozatot itt lehet megtekinteni. 

Így lesz a kávéból Amy Winehouse

etelka 2015. július 26., vasárnap 09:20

Giulia Bernardelli egész különleges művészeti irányzatot választott. Nem, nem a festés az, ami lenyűgöző, hanem a festék, amit ahhoz használ. Ez ugyanis a kávé. A művésznő különböző kávébabokkal operálva alkotja meg műveit, melyeket júliusban Montuában állítanak ki. A mindössze 27 éves Bernardelli a bolognai egyetemen diplomázott, és jelenleg gyerekekkel dolgozik a múzeumban. Munkái teljesen spontán módon készülnek, ráadásul ecset helyett leveleket, gyümölcshéjat vagy élelmiszereket használ. "Soha nem tervezem meg a rajzokat, egyszerűen csak reflektálok azokra a dolgokra, amit a kiöntött kávé ad" nyilatkozta a Huffington Postnak. Szerencsére önnek nem kell messzire utaznia, elég, ha végigpörgeti a galériát, és megnézi, miket alkot a kávéfestő!

Így telt Keith Richards élete a 60-70-es években

aa 2015. július 24., péntek 18:47

A Rolling Stones gitárosát és zeneszerzőjét valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. A 71 éves Keith Richards 1963 óta tagja a legendás zenekarnak, zenei teljesítményét pedig a mérvadó Rolling Stone magazin is elismerte 2003-ban, amikor az „A világ 100 legjobb gitárosa” című számban a tizedik helyre sorolták a brit zenészt. Richardsnak azonban úgy tűnik, hogy esze ágában sincsen nyugdíjba vonulni, sőt 23 év után szeptember 18-án kiadja harmadik szólóalbumát, Crosseyed Heart címmel – írja az nme.com. Ha kíváncsi a 15 számot tartalmazó lemezre, akkori ide kattintva máris meghallgathatja az első, Trouble című dalt, az óriásgalériában pedig Keith Richards hihetetlen karrierjét és történeteit követheti nyomon!

Óvszerallergiás sikettel támadnak a franciák

LS 2015. július 23., csütörtök 15:19

A francia filmek általában kedvesek, stílusosak, megnézzük és már el is fejtjük őket, de közben jókat szórakozunk. Ilyen a Bélier család is, aminek bőven vannak hibái, de szerethető alkotás lett, kicsit túl sok klisével és túltolt alapsztorival. A történet rém egyszerű, egy tinédzser lány áll a középpontjában, aki sajtkészítő szüleivel és testvérével él egy tanyán, és éli a mindennapi életét, megfejelve azzal, hogy a családban ő az egyedüli halló, mindenki más siket. Ezért ő árul a piacon, ő tárgyal a szövetkezettel, és ő kezdi el intézni a dolgokat, amikor apja úgy dönt, hogy indul a polgármester választáson.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézzen Kis Grófót idéző Gálvölgyit. Nem show-t!!

Dívány 2015. július 23., csütörtök 13:41

Reneszánszát éli a Vers Mindenkinek, ami újabban a Vers Mindenkié címmel híres hazai slágereket vesz elő és mondatja el színészekkel. Azzal kezdődött, hogy Szilágyi Csenge elszavalta Kozsó Ámokfutókjának a Szomorú szamuráját, őt Janklovics Péter követte, aki Vers nem mindegy kinek alcím alatt tolta el Ganxsta Zolee, Ki a fasza gyerek című klasszikusát. 

Nem is annyira meglepő hát, hogy a nagy nevek is kezdenek rákapni a dalszövegszavalás ízére, erre enged következtetni, hogy Gálvölgyi János is beült felolvasni  Pixa & Kis-Grofó Bulibáróját. Különben nem lett rossz, kíváncsian várjuk, ki mit fog még szavalni.  

Ezen a héten ki se kell mozdulnia Budapestről, ha nagy bulit akar

Edicsek 2015. július 23., csütörtök 12:35

Budapesten séta a belvárosban, buli a strandon és jóga a teraszon várja, de lesznek koncertek és filmbemutatók is. Közben kezdődik a Campus fesztivál Debrecenben, a Művészetek Völgye Kapolcson és környékén, Bükön zene- és gasztrofesztivál várja, míg Székesfehérváron rockfesztivál. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A mesterséges intelligencia már átvette a szobrok felett a hatalmat

aa 2015. július 22., szerda 15:51

A napokban bemutattuk az időjárás változásaira interaktívan reagáló kinetikus építészet legmeghatározóbb épületeit, ezúttal pedig összeszedtük, hogy milyen alkotásokkal reflektálnak a látványos jelenségre a szobrászok. A háromdimenziós, gépi működtetésű, valamint szélenergiával meghajtott alkotásokra az Op art megjelenésével egy időben figyeltek fel, aminek köszönhetően gyakran összemosódik a kinetikus művészet a XX. századi optikai, valamint konstruktivista irányzataival.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Óriás plasztikbálna borzolja az ökotudatot Bristolban

Divany.hu 2015. július 21., kedd 15:35

Hetvenezer műanyag palackot használtak fel ahhoz a bálnaszoborhoz, ami Bristol városában jelképezi mostantól Európa Zöld Fővárosát. A Bristol-bálna névre hallgató plasztikszobor két bálna méretét is eléri, és a brit város Millennium terén várja az érdeklődőket egészen szeptember elsejéig, írja a BBC. 

A szobor nem meglepő módon az óceánok műanyag-szennyezettségét szimbolizálja, külön felhívva a figyelmet a műanyag zacskók, valamint az étel- és italcsomagolások nagy számú elterjedésére élővizeinkben.  A hat tonnás építmény egyszerre ábrázol egy kék- és egy hosszúszárnyú bálnát, amint próbál keresztül úszni az "újrafelhasznált" palackokon, amiket nem mellesleg a Bath Half Marathon és a Bristol 10k nevű futóversenyekről gyűjtöttek be. Szóval, nem a vízből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézzen feltörekvő magyar művészeket Bécs felett!

Edicsek 2015. július 19., vasárnap 13:57

Az, hogy cégek támogatnak nagyobb sporteseményeket, rendezvényeket, tömegeket megmozgató fesztiválokat, már nem újdonság. Néhányuk nagyobb kiállításokat és kulturális eseményeket is szponzorál, de hogy egy magyar alapítású, de bécsi központú informatikai cég kiállítást nyisson feltörekvő művészek alkotásaiból a saját irodájában, az semmiképpen sem nevezhető szokványosnak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mégis elkészülhet a Trainspotting folytatása

bb 2015. július 19., vasárnap 11:15

Míg a Twin Peaks sorozat folytatására úgy tűnik, hogy még egy darabig várni kell, addig ismét felreppent a hír, hogy Danny Boyle újra elgondolkodott mesterművének, a Trainspottingnak a folytatásán. A hír olyannyira félhivatalos, hogy a film által A-listás színésszé vált Ewan McGregor a júniusi Edingburgh-i Nemzetközi Filmfesztiválon már azt nyilatkozta a sajtónak, hogy szívesen benne lenne a második rész leforgatásában. Ami többek között azért is meglepő, mivel az elmúlt 15-20 évben folyamatosan elutasította az efféle megkereséseket. (Állítólag megsértődött Boyle-ra, amiért az Leonardi DiCapriónak adta a Part című kasszasiker főszerepét) – írja a dailymail.co.uk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Művészi kockázatvállalás nélkül értelmetlen a színház"

maze 2015. július 17., péntek 16:45

Dömötör András is a legendás Máté Gábor - Horvai István osztályból indult útjára, azóta rendező és egyetemi tanár is. Rendez Berlinben, egyetemi tanárként mesél a tanításról, és persze arról is, hogy milyen akadályok gördöltek eléjük az elmúlt 12 évben, amióta végeztek a főiskolán. A Jurányiban július végén mutatják be az ő nevét viselő előadást az AlkalMáté Trupp előadásában, így ő a kilencedik, akinek nevét színdarabként is megismerhetik a nézők.

Dömötör András: ...Tudod, mi lenne érdekes? Hogy te mondd el a válaszokat a kérdéseidre!

Most valami kísérletet akarsz elvégezni rajtam?

Nem kísérlet, csak folyton kérdezik, hogy van nálam ez a dolog, hogy színésznek vagy inkább rendezőnek tartom-e magam, és kíváncsi vagyok, hogy te hogy látod ezt. Vagy lehetne komolytalan ez az interjú…

Az a baj, hogy le fogom írni szó szerint, amit mondasz, és aztán hőbörögni fogsz miatta… Legyen úgy komolytalan interjú, de azért fejtsük meg a világ nagy dolgait benne! 

Arról van szó, hogy most, hogy készül majd a Dömötör András című előadás, gyakrabban adok interjúkat, és először azt gondoltam, hogy majd jól elmondom a véleményem, hogy az életet így kell élni, vagy úgy... Mert ebben az esetben legalább annyira magamról is kell beszélni… És aztán valahogy sosincs hely a részleteknek, és végül olyan lesz, mintha Ákos idézetekben beszélnék… Szóval lehetnénk komolytalanok.

Márpedig most kénytelen leszel beszélni kicsit erről a legendás Máté Gábor osztályról, akikkel idén tizenkettedszer adtok elő magatokról előadást, ebből ez a kilencedik olyan, ami valamelyikőtök nevét viseli és róla szól. Kezdjük akkor az elején, miért pont magatokról?

Valójában már az óriási kihívás volt rögtön a főiskola után, hogy év közben össze tudjunk jönni, nemhogy az, hogy találjunk mindig egy új témát, amiből előadást csinálunk. Az első három évben még nem rólunk szóltak a nyári, zsámbéki előadások, de utána rájöttünk, hogy bármi is a téma, úgyis mindig magunkról beszélünk. Így, hogy a saját neveinket használjuk tulajdonképpen semmi sincsen elrejtve álságos címek mögé. Mindez Máté Gábor ötlete volt, és az jutott most az eszembe, hogy ebben az is jó, hogy az osztálylétszám garantálja, hogy egyszer csak vége lesz. Nem kell úgy dönteni, hogy feloszlunk, csak elfogynak a nevek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Haás Vander Zsófia: "Apám nem dolgozott betegen"

mzd 2015. július 16., csütörtök 14:10

Pár napja, hogy 52 éves korában elhunyt Haás Vander Péter, lánya pedig nemrég Facebook-oldalán reagált a mai napon több lapban is megjelent híresztelésekre, miszerint édesapja betegen is dolgozott volna. „Kedves Barátaink! A mai napon közölt cikkeket ezúton cáfolnám. Édesapa nem küzdött gyilkos betegséggel, nem dolgozott úgy, hogy fájdalmai lennének. 4 hónapja rosszullét miatt szállították kórházba, azóta kezelték" - írta Haás Vander Zsófia, aki emellett az újságok édesapja középső nevére vonatkozó teóriáját is cáfolja. "A Vander nevet nem azért vette fel, mert így hódolna Hollandiának. Családunk holland származású, őseink is ezt az nevet viselték, de az idő folyamán elhagyták. Édesapa a Színművészeti Főiskolán töltött évei alatt vette vissza" - magyarázta.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Budapestre költözött Hegyalja, nyakörvgyűjtés, Ricsárdgír és egy teheráni taxis várja a héten

Edicsek 2015. július 16., csütörtök 10:46

Ha éppen nem fesztiválozik Velencén az EFOTT-on, vagy a Bánki tó mellett, akkor ezen a héten házhoz jönnek az elmaradó Hegyalja Fesztivál külföldi fellépői, de feltérképezheti, hogyan élt a középkori zsidóság, választhat sportot a Balatonnál, és a kutyája nem használt nyakörveivel is jótékonykodhat. Bulizhat Sepulturára, Flogging Mollyra, Anti-Flagre és indul a Rakéta fesztivál is, sűrű hetünk lesz. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

1 millió dolláros nyomravezetői díj Judy Garland rubintos cipőjéért

Divany.hu 2015. július 15., szerda 08:31

Augusztusban lesz tíz éve, hogy egy minnesotai múzeumból ellopták az Óz, a csodák csodája című film Dorothyjának híres, varázserejű piros topánkáját, amit Judy Garland viselt az 1939-ben készült filmben. A nyomozás azóta se jutott semmire, ezt elégelte meg egy ismeretlen gyűjtő, aki a tízéves évforduló alkalmából egymillió dollárt  (282 millió forintot) ajánlott fel annak a nyomravezetőnek, aki bármiféle hasznos információval tud szolgálni a rubinköves cipő hollétéről - adta hírül a New York Daily News. 

GettyImages-134980679
Fotó: John Lamparski
Távolról sincs vége, olvasson még »

Kínos szalagavatós fotók a queer közösségnek is járnak

Edicsek 2015. július 14., kedd 14:56

A queer közösség teljes egyenjogúságáért vívott harc elsődlegesen persze komolyabb témákra terjed ki, mégis ha már mindenben egyenlőek, akkor a nagyon ciki és kínos szalagavatós fotókból is kivehetik a részüket egy ideális társadalomban. Nos, JJ Levine fotóin pontosan ez történik, egy kisebb csavarral. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mesekvíz: ismeri a hazai klasszikusok mellékszereplőit?

Becca 2015. július 12., vasárnap 11:01

Ki ne emlékezne még Vukra, Karakra, Dr. Bubóra, Mézga Aladárra vagy akár Kukorira? Mind a hazai mesegyártás felejthetetlen alakjai, de vajon az is megvan, hogy kik a mellékszereplők a régi nagy kedvencekben? Tudja például, hogy melyik magyar mesében szerepelt Guinevra, Merlin, Martinez, Kövér Macskalóz, vagy Cafrinka? Hazai, egész estés filmeket és rajzfilmsorozatokat gyűjtöttünk össze, próbálja ki, ön mire emlékszik gyerekkorából!

Vuk
Vuk

Minden kérdés megválaszolására 20 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés