#VILÁGOM

Mi ezekre az új sorozatokra leszünk libabőrösek!

Lina 2015. szeptember 3., csütörtök 11:47

A tévécsatornákon elkezdtek debütálni az őszi sorozatújdonságok, mi pedig kiválasztottuk közülük azt az ötöt, amire várhatóan jó lesz borzongani az őszi estéken, sőt, akár már ma este. Politikai drámáért, zombikért és fűnyírós gyilkolásért erre tessék!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Evős, ivós, futós programok várják a héten. Meg kamionok.

Edicsek 2015. szeptember 3., csütörtök 09:31

A héten nem csak a Food Truck Show-n ehet, de lesz sörös és boros hétvégi program is, futhat a Városligetben, de leszállópályán is, és kamionokat is láthat versenyezni, de moziba is mehet, akár egész éjszakára és akkor még a koncertekről nem is beszéltünk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kiderült a rejtély: ez a világ kedvenc Agatha Christie-regénye

mzd 2015. szeptember 2., szerda 16:03

Bő négy hónappal ezelőtt bukkantunk rá a World's Favourite Christie (A világ kedvenc Christie-je) oldalba, ahol arra kérték az olvasókat, mondják el, melyik a kedvenc regényük az írónőtől. Ezen felbuzdulva mi is megszavaztattuk önöket Facebook-oldalunkon, ahol kiderült: önök bizony a Tíz kicsi négert kedvelik leginkább. A BBC pedig nemrég közölte a világméretű voksolás végeredményét is: úgy tűnik, a magyarok ízlése rezonál a Föld többi részével, ugyanis nemzetközi szinten is ez a regény végzett az első helyen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Disney hősnők jó csajok, a hősök pedig dögös pasik lennének az életben is

Edicsek 2015. szeptember 2., szerda 09:07

A címbeli kijelentés valódiságát egy finn művésznek köszönhetően állíthatjuk ennyire magabiztosan. Jirka Väätäinen ugyanis digitális alkotásaiban azt mutatta meg, milyenek lennének a Disney filmek szereplői a való életben, hús-vér emberekként. 

Fotó: Jirka Väätäinen
Távolról sincs vége, olvasson még »

"Az ő életük éppen olyan fontos, mint bármelyikünké"

Steiner Kristóf 2015. szeptember 1., kedd 13:54

Salamon Sára öt évvel ezelőtt költözött Tel Avivba – ma fotósként dolgozik, a munkájával pedig igyekszik olyasmiről mesélni, ami egyszerre érdekes és tanulságos mindkét otthonában: Magyarországon és Izraelben. Manapság, amikor a magyar hatóságok drótkerítésekkel és határvadászokkal igyekeznek megállítani a menekülthullámot, az aluljárókban összezsúfolt családok és gyerekek pedig jobbára cask a civil szervezetekre számíthatnak, különösen megosztó és aktuális témát választott. Ilyen egy magyar fotóművész diplomakiállítása Izraelben – szudáni menekültekről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

De mit keres a mosogatógép a múzeumban?

Steiner Kristóf 2015. augusztus 29., szombat 15:46

Tündérmesék márpedig megeshetnek a valóságban is - ám sárkányokkal harcolni és királylányokat kiszabadítani ma már nem garantálja a happy endet. Ennek az újkori mesének a főhőse épp olyan kalandos utat járt be, mint a legkisebb királyfi, vagy Babszem Jankó. Igal Ahouvi egy középosztály-beli izraeli család gyermekeként határozott úgy: saját kis birodalmat alapít. A vagyon és a hatalom azonban nem volt elég motiváció: olyasmivel (is) akart foglalkozni, amivel nem csak anyagilag, de szellemileg is visszaadhat valamit a világnak, cserébe az elért sikerekért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze a kanapéról a Velencei Filmfesztivál premierjeit!

aa 2015. augusztus 29., szombat 08:33

Hamarosan kezdetét veszi a 72. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál, melyen idén a legendás rendező, Orson Welles 100. születésnapját ünnepli majd a szakma. A tematikának köszönhetően az amerikai direktor két velencei Shakespeare filmjét is bemutatják majd a szeptember 2. és 12 között megrendezésre kerülő fesztiválon. És ön is megnézhet egy rakás filmet a kínálatból – online.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Stohl váltja Alföldit a 3D vetítéssel felturbózott Játékkészítőben

Becca 2015. augusztus 28., péntek 19:09

Új rendezésben állítják ismét színpadra a tavaly bemutatott Játékkészítő című pop-show musicalt. A címszerepben Alföldit Róbertet Stohl András váltja, miután Alföldi egy korábban már lekötött külföldi rendezés miatt nem tud szereplője lenni a darabnak - tudtuk meg Vető Viktóriától, a Játékkészítő sajtófőnökétől.

 „Az idei évben egy olyan olyan változatban gondolkodtunk, ami a tavalyi előadáson részt vevő nézőinknek újat jelent, az új közönség viszont ízelítőt kap az eredeti meséből is. Új rendezés, új és régi dalok, egyedi, hazai produkcióban még nem látott látványtechnika, új jelenetek, karakterek lesznek az idei  produkcióban, így új és régi szereplőkkel állítjuk színpadra. A tavalyi előadás sztárjai, így Szabó Győző, Hajdu Steve, Oroszlán Szonja, Nagy Feró, a Király testvérek, Radics Gigi és Hien mellé csatlakozik még Kamarás Iván, Vastag Csaba és öccse, Tamás, valamint Csík Sándor, a Megasztár és A Nagy Duett énektanára” - tette hozzá Vető. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Éjjeli állatkert, Marky Ramone és fiatal borászok várják a héten

Edicsek 2015. augusztus 27., csütörtök 12:34

Az utolsó augusztusi hétvégén még mehet strandra, koncertekre, sőt Szegedre fesztiválozni is, de lesz Állatkertek Éjszakája, piacozás és sólet fesztivál is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Amanda Palmernek pucéran és nyolc hónapos terhesen is megy a provokálás

aa 2015. augusztus 26., szerda 21:25

Amanda Palmer pucér performansza New Yorkban.
Amanda Palmer pucér performansza New Yorkban.
Fotó: websta.me / brainpicker

New Yorkban tényleg bármi megtörténhet. Legalábbis Amanda Palmer szerint egészen biztosan: „Ez egyfajta búcsúzás, mielőtt elmennék szülni. Hozz magaddal adományként egy gyerekkönyvet!” – írta ki Twitter oldalára az ismert zenész és provokátor, Amanda „Fucking” Palmer, aki férjével, a neves sci-fi íróval, Neil Gaimannel együtt rendezett egy látványos performanszot a New York-i Közkönyvtár bejárata előtt. A nyolc hónapos terhes előadóművésznő ezúttal azzal sokkolta közönségét, hogy újragondolta Damien Hirst gigantikus méretű 'Verity' (Igazság) című bronzszobrát, ami a devoni Ilfracombe kikötőjében található és egy törvénykönyvekre állított, állapotos meztelen nőt ábrázol kivont karddal a kezében. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Összejött a pénz az ARC-ra

mzd 2015. augusztus 26., szerda 12:15

Június végén írtuk meg, hogy úgy kalapolják össze a pénzt az idei ARC-kiállításra, és úgy néz ki, sikeres volt az akció, hiszen a napokban megjelent a Facebookon a rendezvényhez tartozó esemény. Mivel a pénzgyűjtő oldalon a kitűzött 25 ezer dollárból (6,9 millió forintból) mindössze 1267dollár (350 ezer forint) jött össze, így rákérdeztünk, mégis miből fogják finanszírozni az idei kiállítást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Végre kiderül, milyen stiklijei voltak a nagyinak!

Edicsek 2015. augusztus 25., kedd 16:27

A Budapest Animation az oldalán is elérhetővé tette a Három nagymamám volt című, 2013-as animációs kisfilmet. Glaser Katalin Macskássy Gyula-díjas festményfilmje több fesztivált is megjárt és már a TV-ben is lehetett látni. Azonban ha eddig lemaradt volna ls még nem látta az egyébként tényleg nagyon bájos történetet Ónodi Eszter és Jordán Adél tolmácsolásában, akkor most itt az apropó, hogy rászánjon negyed órát és megnézze.  A film az egyik legelső, már az új Médiatanácsos pályázaton támogatott alkotás, ami a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon, a KAFF-on a legjobb forgatókönyv, valamint az Országos Diákzsűri díját kapta meg.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ribancrendszám helyett varrasson inkább Eiffel-tornyot bagollyal!

aa 2015. augusztus 24., hétfő 19:09

Rengeteget változott a tetováláskultúra az elmúlt évtizedekben, pedig a testfestés körülbelül az i.e. 4. évezredbe nyúlik vissza, mikor az egyiptomi agyagfigurákat és a thébai női múmiákat díszítették fel. A jelenség később feltűnt a görögöknél és a római korban is, ahonnan számos feljegyzés maradt fent az asszírok, skótok és agathurzék tetoválási szokásairól. Japánban először az 720-as évekből számolnak be vallási témájú tetoválásokról, a napjainkban ismert, egész testre kiterjedő színes tetoválás pedig az 1700-as években alakult ki. Ezek a japán motívumok elsősorban a királyi családnak köszönhetően alakultak ki, ugyanis rajtuk kívül senki nem hordhatott színes ruhát, így a nép a szemkápráztató ruhák hiányában a testét ékesítette fel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rajzolja újra a Burning Man fesztivált!

mzd 2015. augusztus 23., vasárnap 11:02

Augusztus 30-án startol a nevadai sivatagban az 1986-ban indított Burning Man fesztivál, a világ egyik legmenőbb művészeti, kulturális és elektronikai fesztiválja. Bár a tematika évről évre változik (az idei például a Tükrök karneválja lesz), egy dolog közel két évtizede állandó: ez pedig a rendezvény alaprajza. Valószínűleg erre unt rá a Black Rock City Ministry of Urban Planning névre hallgató és városi tervezéssel foglalkozó szervezet is, ugyanis pályázatot írtak ki a fesztivál áttervezésére – olvasható az ArchDaily oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudta, mi járt Tim Burton fejében kisfiúként?

aa 2015. augusztus 21., péntek 13:47

Egy több mint harminc évvel ezelőtti animációs rövidfilm terjeng az interneten, amit kivételesen tényleg érdemes végignézni. Azoknak legalábbis mindenképpen, akik kedvelik a korai Tim Burton műveket. A B-kategóriás szörnyfilmekért és horrorsztorikért gyerekkora óta rajongó rendező ugyanis egyik legnagyobb példaképével, Vincent Price-szal készítette el első stop motion technikával készült rövidfilmjét 1982-ben, mikor még a Disneynél tanulta a fázisrajzolást és karaktertervezést. Ez egyébként is termékeny időszak lehetett Burton karrierjében, hiszen a Vincenttel nagyjából egy időben pattant ki a fejéből a Karácsonyi lidércnyomás ötlete is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hosszú hétvégét semmiképpen se töltse négy fal között!

Edicsek 2015. augusztus 20., csütörtök 12:47

Itt a hosszú hétvége, és hiába az esős idő, azért ne maradjon otthon! Ha a tűzijáték mellett többre vágyik, akkor mehet fesztiválozni a Balatonhoz, megnézheti milyen az a Bike Polo, végigküzdhet egy futóversenyt, ha pedig igazán kemény, nosztalgiázhat a 90-es évek lakossági technójára.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szeret olvasni? Akkor Kolozsváron ingyen közlekedik!

Edicsek 2015. augusztus 19., szerda 17:57

Elég menő módon ösztönzik olvasásra a kolozsvári lakosságot, ugyanis nem büntetik meg azokat a bliccelőket, akik könyvet olvasnak. Az akció úgy indult, hogy Emil Boc polgármester megosztotta Facebook oldalán a felhívást, amit olyan lelkesen fogadtak a követői, hogy meg is valósult. Igaz, csak három napig tartott, mint a csodák általában, de a dolognak folytatása is lesz. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Murakami Haruki tokiói kávézótulajdonos egy baseballmeccsen íróvá változott

bb 2015. augusztus 17., hétfő 18:58

Az egyik legmenőbb kortárs japán író, Murakami Haruki nemrég a Telegraph.co.uk riporterének mesélt karrierje kezdetéről és annak főbb állomásairól. Az interjúból többek között az is kiderült, hogy mikor jött el az a pillanat, mikor eldöntötte, hogy regényírással szeretne foglalkozni. A hajtás után még több érdekességet megtudhat a zenerajongó 66 éves íróról, akinek olyan remekműveket köszönhetünk, mint például a Norvég erdő, A kurblimadár krónikája, az 1Q84, vagy a Kafka a tengerparton.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szexin pofára esni magassarkúban művészet!

Dívány 2015. augusztus 17., hétfő 09:30

Gondolkozott már azon hatalmas cipősarkak láttán, hogy már az is művészet, ha valaki tud ezeken közlekedni? Meg hogy "aha, próbálna csak meg macskakövön sprintelni a hetes busz után ezekben!" Hát, más is. A spanyol Kinopravda úgy érezte, művészi szempontból szeretnék megragadni a magas sarokban botladozás és eltanyázás művészetét, így a filmben szereplő modellekre a legelvetemültebb dizájncipőket adta, majd lezavarták a lányokat az utcára és egyéb köznapi helyszínekre. A végeredmény alább megtekinthető, és nem lövünk le nagy poént ha eláruljuk: nem, ezeket a cipőket valóban nem a hetes busz utáni sprinthez találták ki. Ha további esésekre volna kíváncsi, itt vannak a divatbemutatókon pofára eső modellekről videók és fotók is. A kisfilm alatt szóló zene egyébként magyar (köszi Yvein Monq!), és ha jobban figyel, a helyszínek nagy részét is be tudja azonosítani, XIII. kerületiek előnyben! 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Na, mit villantott Lana Del Rey az új klipjében?

Lina 2015. augusztus 16., vasárnap 10:01

A napokban debütált Lana Del Rey legújabb, High By The Beach című videóklipje, amiben a melankolikus dalairól ismert énekesnő ezúttal sírás helyett kivételesen az akcióhős oldalát villantja meg: helikopteres paparazzókat gyilkol. A motivációt értjük, ami miatt viszont a klip külön érdekes, az, hogy Del Rey még valamit megmutat a klipben: az új, még be sem igazán rendezett malibui villáját. Igen, pontosan azt, amit épp a pióca firkászok és rajongók miatti zaklatások miatt vásárolt.

Kattintson, ha megnézné belülről is!
Kattintson, ha megnézné belülről is!

Az énekesnő évek óta lakott Los Angelesben, de elege lett a háza előtt táborozó rajongók és paparazzók hadából, ezért két hónapja egy olyan tengerparti házat vett, ahol el tud bújni előlük. A hírről akkor a TMZ hírportál is beszámolt sok fotóval (melyek a linkre vagy az alábbi képre kattintva megnézhetők), ezekből kiderül, hogy a 3 millió dolláros (közel 840 millió Ft), Malibu sziklás partján épült, gyönyörű panorámájú házhoz négy fürdőszoba, három hálószoba és egy saját partszakasz is tartozik. Ez utóbbi teljesen sziklás, azaz se szomszédok, se gyalog érkező látogatók, szóval tényleg tökéletes választás, ha az ember el akar bújni a zaklatók elől – vagy ha olyan klipet forgat, amiben arról van szó, hogy még itt is lehetetlen. De ennek kapcsán legalább minden szögből jól megvizsgálható az új kégli.

Az új dal egyébként a szeptemberre ígért Honeymoon című albumról való, amit nem kevés kíváncsisággal várnak a rajongók és a szakma egyaránt. Állítólag az előző, Ultraviolence című albummal ellentétben ez jóval nyugodtabb, harmonikusabb dalokból áll majd – amibe azért egy kis mészárlás a jelek szerint azért belefér.

Időutazás nyári estékre: 5 mozi a szabad ég alatt

Lina 2015. augusztus 14., péntek 16:09

Nyári estéket vétek zárt helyen tölteni, de jó filmeket kihagyni is nehéz. Hogy Önnek ne kelljen lemondani egyikről sem, mutatunk néhány olyan szabadtéri mozit, ahol a kettő összehozható, sőt az együttes élmény fokozható. Giccsbehajló panoráma, igazi retróérzés és Duna-parti filmezés a folytatásban!

10+1 érdekesség a 116 éve született Alfred Hitchcockról

Lina 2015. augusztus 13., csütörtök 21:06

Ma lenne 116 éves a borzongatás nagymestere, a brit filmrendező, Alfred Hitchcock. Ennek alkalmából Donald Spoto The Dark Side of Genius: The Life of Alfred Hitchcock című életrajzából, a TheFW.com-ról és egyéb netes forrásokból összegyűjtöttünk tíz kevésbé ismert tényt róla, bónuszként pedig mutatunk egy videót, amelyben megtalálható a Hitchcock-filmek egyik jellegzetes elemének számító összes olyan jelenet, ahol a rendező valamilyen furfangos módon színészként is becsempészte magát a saját filmjébe. Az érdekességekért erre tessék!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Sziget fesztiválon kívül is vannak ám bulik!

Edicsek 2015. augusztus 13., csütörtök 12:21

Van élet a Sziget Fesztivál közben, sőt azon túl is. Erre a legjobb bizonyíték az, hogy egy csomó koncert, fesztivál, sőt köztivál is várja a Sziget hetén is, a jövő héten pedig indul a Strand fesztivál és a B.my.Lake a Balatonnál. Addig pedig szabadtéri filmek, koncertek, Sziget afterparty és autós nap is vár mindenkit. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Sziget Fesztivál nem csak a zenéről szól

Lina 2015. augusztus 12., szerda 10:35

 A sok zenei fellépő és agyeldobós buli mellett méltatlanul keveset olvashatunk arról, hogy a Szigeten milyen egyéb kulturális, nappali és esti programok között válogathatunk. Pedig a felhozatal nem is akármilyen, mutatjuk miket érdemes megnézni, kipróbálni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze, mennyit változott Ollókezű Edward városa 25 év alatt!

Edicsek 2015. augusztus 11., kedd 18:03

Bármilyen díszletszerű is volt a Johnny Depp és Wiona Ryder főszereplésével készült legendás Tim Burton film, az Ollókezű Edward helyszíne, mégsem az volt: valódi utcák, házak és kertek szerepeltek a filmben. A premier 25. évfordulója alkalmából egy lelkes rajongó újrafotózta az egykori helyszíneket és összevetette a régi filmkockákkal, ahogyan az Ollókezű lakóhelye a filmben kinézett. Sajnos már az elején le kell lőnünk a poént: sehol sincsenek már a menő sövények. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés