#VILÁGOM

Szvetlana Alekszijevics belarusz újságíró és író kapta az irodalmi Nobel-díjat

Edicsek 2015. október 8., csütörtök 14:46

Szvetlana Alekszijevics kapta 2015-ben az irodalmi Nobel-díjat, amiért a többszólamú írásaiban a jelen kor szenvedéseinek és bátorságának állít emléket. Alekszijevics  egy könyv megszületéséhez 500-700 emberrel beszél, így a történetei valós szereplők valós gondolatairól és érzelmeiről szólnak, amelyek összességében egy egész ország történetét mutatják be. Az Elhordott Múltjaink című könyve novemberben jelenik meg magyarul.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

„Az embereknek nincs igénye a szabadságra”

hv 2015. október 7., szerda 12:20

Tulajdonképpen szomorú olvasmány Alföldi Róbert és Csáki Judit beszélgetős könyve, pedig remek emberek és biztató történetek vannak benne.

Magánbűnök, közerkölcsök

Talán nem véletlen, hogy amikor először láttam a könyvről szóló sajtóhírt, félreolvastam a címét: „magányügy” – milyen frappáns, gondoltam magamban, milyen plasztikusan foglalja össze azt a társas magányt, köz- és magánbeszéd fájdalmas megosztottságát. Pedig alapvetően nem szeretem a szójátékokat.

Valószínűleg a két szerző sem, mert valódi címe nem magány-, hanem Magánügy, témája azonban a fent leírtakhoz hasonló. Egyszerűen szólva arról szólnak a kötetben olvasható interjúk, hogy mennyire van lehetősége az egyéni tehetségnek, az egyéni vállalásnak, elhivatottságnak vagy kezdeményezésnek kiteljesedni egy olyan társadalmi és politikai közegben, amely nem az egyéniségre, sem a tehetségre, legfőképpen pedig nem az önálló, szabad gondolkodásra épül.

Az öt beszélgetés hat riportalanya valamilyen napjainkban fontos témát jelképez, miközben persze jön velük a többi is, akár egy beszélgetésen belül. Mindegyikük közember, és mindegyiküknek helye van a könyvben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem kell New Yorkba vágynia, ha megnézné a Guggenheimet

bb 2015. október 6., kedd 09:57

Több mint 575 művész 1600 alkotását tette digitálisan is megtekinthetővé az 1937-ben alapított New York-i Solomon R. Guggenheim Alapítvány. A szervezet vezetősége körülbelül 7000 műtárgy közül választotta ki azokat, amelyeket a 19. század végétől az egészen a mai napig folyamatosan bővülő kollekció legmeghatározóbb darabjainak ítélt. Ezzel a szimpatikus húzással már nemcsak a szerencsés New Yorkiak gyönyörködhetnek a szebb-szebbnél alkotásokban, hanem bárki, aki a Guggenheim.org oldal Collection Online opciójára, ahol fotók mellett természetesen a művek pontos leírását is megtalálja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Amikor még nem volt ciki kokszosoknak reklámozni

bb 2015. október 4., vasárnap 13:58

Az őszi sorozatszezon egyik legnagyobb dobása kétségkívül a Netflixen futó Narcos, ami igaz történet alapján dolgozza fel a minden idők legvagyonosabb és legkegyetlenebb drogbárójának, Pablo Escobarnak és az általa vezetett Medellín drogkartellnek tevékenységét, valamint azt, hogy hogyan szállt ellene harcba az Egyesült Államok és Kolumbia a nyolcvanas években.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme 10 városi legenda Disneylandről

aa 2015. október 3., szombat 11:55

Idén ünnepli hatvanadik születésnapját a Disneyland, aminek apropóján már számos művész megemlékezett a Walt Disney által alapított vidámparkról az elmúlt hónapokban. A világ egyik legboldogabb helyének kikiáltott intézmény azonban számos összeesküvés elmélet és városi legenda színhelye is egyben. A laist.com szerkesztői összegyűjtötték a kedvenc baljós történeteiket, melyek beszennyezték a park családbarát képét az elmúlt évtizedekben. Nézze meg a hajtás után, hogy melyek a legszaftosabb városi pletykák, melyek egy része valóban is meg is történt Disneylandben!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kováts Adél a fiatal értelmiségieket vonzaná be színházába

maze 2015. október 2., péntek 16:26

Szeptember harmincadikán döntött a főváros (többek között) a Radnóti Színház új igazgatójának posztjáról, amit Kováts Adél színésznő mellett Anger Zsolt színész is megpályázott. Az igazgatói székbe végül a Radnóti elkötelezett tagja, Kováts Adél került, aki rövid időn belül sajtótájékoztatót is tartott, hogy készséggel válaszoljon az újságírói kérdésekre. 

A Radnóti Andrássy úton található próbatermében a jelenlegi igazgató, Bálint András, Kováts Adél és Valló Péter főrendező voltak jelen, és miután Bálint András a könnyeivel küszködve, egy megható beszédben, mint tanár a diáknak képletesen átnyújtotta színházát a huszonkét év után társulati tagból igazgatóvá avanzsált Kovátsnak, az lassan és megfontoltan körülírta terveit a jelenlevőknek úgy, hogy túl sok abból azért ki ne derüljön. 

Elmondta, hogy korántsem egyedül szeretné igazgatni a színházat, hanem közösen Valló főrendezővel és Komáromi György gazdasági igazgatóval; hogy bár nehéz döntés volt a "pályamódosítás'", ő mindig előre néz és nem hátra, mert vonzza a kihívás; hogy a Radnóti a huszonkét év alatt az ő gyereke is lett, és hogy az ő szellemi terméke és odaadása is benne van ezeknek az éveknek a sikerében; valamint, hogy az általa igazgatott Radnóti fog ugyan hasonlítani arra, amit Bálint András elkezdett, mégis más lesz, és hogy fontosnak tartja, hogy az erő és a minőség ne tűnjön el, emellett reméli, hogy az öt év, amit ennek bizonyítására kapott elég lesz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Kedves Nóra, kedves Erzsébet, kedves Lili, kedves Zsuzsa..."

Farkas Edina Lina 2015. október 2., péntek 13:04

Gárdos Péter rendező és író Hajnali láz című könyve szembemegy a holokausztregények megszokott sztenderdjeivel. Iszonytató jelenetek helyett mindenki számára befogadható love storyval teszi kézzelfoghatóvá történelmünk egyik legbrutálisabb népirtását. Bár regényében mindvégig ott ólálkodik a halál és a közelmúlt borzalma, történetének mozgatórugója mégis a mohó élni vágyás, a szerelem rögeszméje és a jövőbe vetett, már-már érthetetlen hit. Olvasói tapasztalatunk következik.

Végre saját mozitermet kap a magyar Drakula!

mzd 2015. október 1., csütörtök 21:24

Pár hete írtuk meg, hogy ideiglenesen Budán lesz az Örökmozgó Filmmúzeum, és most már azt is tudjuk, hogy mi nyit a helyén: október 1-jén Art+Cinema néven működő mozi várja a kultúra iránt érdeklődőket a VII. kerület Erzsébet körút 39. szám alatt. A nagyterme pedig az egyik leghíresebb magyar, minden Drakulák ősapja, Lugosi Béla nevét viseli majd.

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Az írás a fejben anyagozás állapota"

Farkas Edina Lina 2015. szeptember 30., szerda 14:40

Kubiszyn Viktor a totális szétesésből rakta össze első dokumentumregényét, a Drognaplót, ami nemcsak írói karrierjének, hanem életének is fontos állomása lett. Mint mostanra kiderült, ez a könyv valóban az újrakezdés startköve lett számára, amit pár évre rá követett a már szépirodalmi eszközökkel megírt Foglaltház, néhány hete pedig pontot tett fikciós regénye, az Orosz rulett végére is. Vidéki elvonulásából érkezett a belvárosi nyüzsgésbe, hogy beszélgessünk a moszkvai élményekről, a hétköznapok kapaszkodóiról és persze az új könyvéről; az interjú végén pedig exkluzív részletet is olvashatnak a hamarosan megjelenő regényéből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szereti Picassót? Varrassa magára!

Divany.hu 2015. szeptember 29., kedd 12:14

Kéne?

 • 41
  Nem kéne!
 • 96
  Ha már tetoválás, legyen ilyen!
 • 116
  Imádom!
 • 57
  Az én bőrömhöz senki se érjen

Berlin az igazi csodapókok városa, nem meglepő hát, hogy pont a német fővárost választotta magának az alkotásra Peter Aurisch tetoválóművész és festő, akinek a mániája, hogy Picasso kubista stílusában rajzolja fel elképzeléseit az emberek legkülönbözőbb pontjaira. A mashable.com is előszeretettel ír róla, mint olyan művészről, aki nem különösebben kedveli a vázlatokat és az előre tervezést, sokkal inkább dolgozik hirtelen felindulásból. 

Aurisch a Johnny Nevada nevű tetoválószalonban alkot, és a honlapján lehet érdeklődnie, ha szeretne valami ilyesmit viszontlátni magán. Szó se róla, izgalmas dolgokat készít, ha rajtunk múlna, egy escheres lépcsőt simán felvarratnánk vele az alkarunkra. Talán majd egyszer...

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Quentin Tarantino még mindig a 80-as években él

ermiz 2015. szeptember 28., hétfő 18:47

Bár a jövő elvileg a Netflix és egyéb online tévénéző oldalak irányába mutat, a filmrendező ragaszkodik a régi formátumoz: a videókazettákat kultiválja - írja az Independent. Bár filmjei - beleértve a Pulp Fictiont, a Kutyaszorítóbant vagy a Djangót - a legtöbbet nézettek közé tartoznak az online szolgáltatóknál, a rendező nem hódol be az új trendeknek. Talán nem véletlenül, hiszen pályája kezdetén egy videókölcsönzőben dolgozott (innen hozva a trashfilmek iránti szeretetét), a régi szokásokat pedig nehéz lerázni magunkról. 

Minderről önéletrajzi könyvében ír, amely I Lost It At The Video Store címmel jelenik meg nemsokára az Indiewire kiadásában. Tarantino azt írja: "Nem izgat a streaming. Szeretem, ha valami kézzelfogható van a kezemben, képtelen vagyok a laptopomon nézni filmet. Nem használom a Netlflixet. Van 8000 kazettám és DVD-m, amit akkor vettem, amikor a Video Archives felszámolta az üzletét, én pedig felvásároltam a készletet." 

A rendező gyakran kel ki a digitális technológia ellen, 2014-ben a Pulp Fiction cannes-i vetítése előtt azt mondta, hogy a mozi pont a digitális technika miatt halott. "Az, hogy a legtöbb filmet már nem forgatják le 35 mm-es filmre, azt bizonyítja, hogy elvesztettük a csatát." 

Most benézhet Haruki Murakami dolgozószobájába!

araya 2015. szeptember 27., vasárnap 18:40

Korunk egyik legmenőbb japán írója már nem csak azt mondja el, hogy milyen zenét és hogyan kell hallgatni, miközben a műveit olvassa, hanem meg is mutatja, hol születnek a művek. A baseball meccsen íróvá változott egykori dzsesszbár-tulajdonos Murakami weboldalán most az író dolgozószobájában tehet egy virtuális túrát, ahol a több mint tízezer bakelitlemezből álló gyűjteményt is megcsodálhatja, de azt is megtudhatja, milyen papírnehezék áll az asztalán, milyen bögréből kávézik, és hogy mit keres egy baseball-figura a grafitceruzák mellett. Az író oldalára kattintva most ön is megtudhatja, milyen kellemesen egyszerű és otthonos zene- és dolgozószobában írja a Kafkához, a Kurblimadárhoz, a Norvég erdőhöz vagy az IQ84-hez hasonlóan sikeres műveit. 

Lady Gaga új klipjével kiáll a nemi erőszak áldozatai mellett

mzd 2015. szeptember 26., szombat 18:45

"Til' It Happens to You (You Don't Know How It Feels)", azaz Amíg nem veled történik (nem tudhatod, milyen érzés) címmel jelent meg pár napja minden különösebb felhajtás nélkül Lady Gaga legújabb videóklipje a YouTube-on. Az öt és fél perces fekete-fehér kisfilm alatt hallható dal az Amerikában január elején, a Sundance fesztiválon debütáló The Hunting Ground című dokumentumfilmhez készült és a nemi erőszakról szól. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ki mondta, hogy a dokumentumfilm csak unalmas és nyomasztó lehet?

Lina 2015. szeptember 25., péntek 17:22

"Igazi jó filmek" - hirdeti magát a második alkalommal megrendezett BIDF, azaz Budapest International Documentary Festival, amelyen öt nap alatt 36 alkotást láthat a közönség. Mi is elmentünk az Urániába, ahol a teltházas vetítésekre bepréselődve lemeóztuk, vajon helytálló-e a szlogen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bosch és a Ramones jól megfér egy kupac szeméttel

aa 2015. szeptember 25., péntek 14:07

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az internetezők és a művészetkedvelők körében Labrosse Dani, aki 18 éves kora ellenére már számos megbízást mondhat a magáénak. A Skóciában élő francia-magyar képzőművész tervezett már logót és lemezborítót underground zenekaroknak, magyar internetes újságoknak és brit reklámügynökségeknek, de emellett dolgozott már együtt a Greenpeace-el és az espell fordítóirodával is. Egyik tematikus sorozatának darabjai helyet kaptak a világ egyik legmenőbb matricáskönyvében, a Stickerbomb most készülő kiadványában is. Mi a szeptember 25-én a Teslában nyíló budapesti kiállítása kapcsán tettünk fel pár kérdést neki. Interjú a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Van úgy, ha nagyon akarjuk, le tudjuk győzni a halált"

Farkas Edina Lina 2015. szeptember 24., csütörtök 20:16

Gárdos Péter filmrendező és író csak remélni tudja, hogy édesapja megbocsát neki, amiért 50 évig féltve őrzött szerelmes leveleit egy könyvbe sűrítve tárta a világ elé. Szó szerint, ugyanis a Hajnali láz című regényének második kiadása a londoni könyvhét nagy felfedezettje lett: összesen 29 országban fog debütálni a Holokausztot túlélt szülők története. A könyv budapesti megjelenésének apropójából az íróval beszélgettünk, többek között a hosszú évtizedekig őrzött titokról és a szembenézés elkerülhetetlenségéről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hipszterherendi létezik, és imádjuk!

Primilla 2015. szeptember 24., csütörtök 13:56

Aki figyeli a hazai design luxuscikkekről és a hungaricumokról szóló híreket, esetleg a két halmaz közös metszetét, alighanem észrevette, hogy a Herendi Porcelánmanufaktúra az utóbbi években kijött egy jó erős trendi vonallal. A hagyományos „nagyis” porcelánok után, elkezdtek fiatalok nagy műgonddal berendezett lakásaiba szánt, menő holmikat gyártani, ezen a vonalon Meixner Etelka iparművész tervei váltak tárgyakká. 

Designer porcelánt gyártani saját szakállra elég megdöbbentő vállalkozás. Ez nem olyan, mint mondjuk a szénrajz, itt hihetetlen mennyiségű anyagra, erőre és energiára van szükség, tonnákat kell közben megmozgatni, és több ezer fokon kiégetni. A porcelánművész szeptember 15-én megnyílt kiállításának a témáját is erről az oldalról fogja meg: mekkora ünnep egy hét után kinyitni a kemencét, és mekkora öröm jó tárgyakat kiszedni belőle. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Capa és a színes szélesvásznú álomkabát

hv 2015. szeptember 22., kedd 19:12

A nagy érdeklődésre való tekintettel október 31-ig meghosszabbították a budapesti születésű világhírű fotóművész színes képeiből rendezett kiállítást a budapesti Capa Központban.

Capa in Color

Az már csak természetes, hogy egy kulturális intézmény a saját névadója munkáiból rendezett kiállítás köré nagy feneket kerít. Az viszont kifejezetten szerencsés, ha ez a bizonyos tárlat tényleg egyedi és impozáns anyagot mutat be. A meg/újranyitása óta teljes gőzzel – minden kultúrpolitikai pikírtség ellenére elismerhetően –, szakmai igényességgel, közönségbarát koncepcióval üzemelő Capa Központ biztosan döntött, amikor Budapestre hozta Robert Capa több mint száz színes fényképét, és Capa in Color címmel nagy kiállítást rendezet belőle. Az anyagot a New York-i székhelyű International Center of Photography bocsátotta rendelkezésre, amelyet a fotográfus öccse, Cornell Capa alapított 1974-ben. Az intézmény több mint negyven éve gondozza Robert Capa hagyatékát, és emellett több mint 3000 fotográfus munkáját mutatta be, hétszáznál is több kiállításon. A budapesti kiállításnak – amelynek kurátora az ICP részéről Cynthia Young, társkurátora pedig Petrányi Zsolt – eddig több mint tizenötezer látogatója volt, és valóban ajánlatos megnézni: olykor megrázó, olykor szédítő, de mindenképpen lenyűgöző, sokszor akár kortársként is olvasható képeket láthatunk, amelyek bizonyítják, hogy Capa a híres háborús tudósításokon kívül is elég jól tudott fényképezni.

Capucine francia modell és színésznő az erkélyen, Róma 1951. augusztus.
Capucine francia modell és színésznő az erkélyen, Róma 1951. augusztus.
Fotó: Robert Capa / International Center of Photography/Magnum Photos
Távolról sincs vége, olvasson még »

Erzsébetvárosi suli kapta Magyarország legnagyobb tűzfalfestményét

Edicsek 2015. szeptember 22., kedd 08:04

A VII. kerületi TűzfalRehab részeként elkészült Magyarország legnagyobb egybefüggő tűzfalfestménye. A több mint ezer négyzetméteres, Vidák Zsolt grafikusművész tervezte alkotást az Alsóerdősor utcai általános iskola udvarán lehet megtekinteni. A festést megelőzően a fal teljes felületét vakolták, mélyalapozták, majd végül sor került a dekorációs festésre. A festési folyamat három hétig tartott, ez alatt közel ezer liter festéket használtak fel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fiatalok, menjetek a Mentőcsónakba játszani!

Divany.hu 2015. szeptember 21., hétfő 13:15

A Szputynik Hajózási Társaság, azaz Bodó Viktor társulatának megszűnése szerencsére nem jelentette a Mentőcsónak Egység feloszlását, ami azért nagy szerencse, mert mi is előszeretettel néztük a fiatalok különböző társadalmi tabukat feszegető előadásait, legyen szó gyűlöletkeltésről, vagy éppen mélyszegénységről.

Fotó: Mentőcsónak

Így örömmel vettük a hírt, hogy a Mentőcsónak októberben elindítja ifjúsági csoportját. "Az egész évadon át tartó foglalkozássorozat fókuszában a tehetséggondozás áll, valamint a kérdés: Mi a tehetség sorsa Magyarországon? A program célja, hogy a diákoknak segítsenek megtalálni azt, amiben igazán tehetségesek – színházi, illetve drámapedagógiai eszközök segítségével. Olyan fontos kérdéseket kívánnak megvitatni velük, mint pl. a tehetség és a társadalom egymásra gyakorolt hatása.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Játszana jövő nyáron Gene Kelly-t a Dóm téren?

Divany.hu 2015. szeptember 20., vasárnap 09:51

Ha önben elveszett egy Gene Kelly (vagy Fred Astaire), akkor most jött el az ideje, hogy ezt a nagyvilág is megtudja! Jövő nyáron ugyanis a Szegedi Szabadtéri Játékokon az Ének az esőben című, a némafilmek korában játszódó musical lesz a fő attrakció, és a szervezők vannak olyan nagyvonalúak, hogy megadják mindenkinek a lehetőséget, hogy bizonyítson, így castingot írtak ki a szerepekre, adta hírül a Szinhaz.hu.

A Szegedi Szabadtéri Játékok és a Budapesti Operettszínház Don, Kathy és Cosmo szerepére keresi a jelölteket még idén októberben, de ennek  előfeltétele egy bemutatkozó videó beküldése az enekazesoben2016@gmail.com címre, amit október elseje éjfilig kell beküldeni, hogy a jelölt tudásáról előzetesen képet kapnak az alkotók.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvannak az első Magyar Klipszemle nyertesei

Lina 2015. szeptember 19., szombat 16:46

Ahogy a napokban megírtuk, elstartolt az első Magyar Klipszemle és tegnap éjfélkor ki is hirdették a nyerteseket. Természetesen mi is elmentünk tobzódni az elmúlt öt év videós felhozatalában, meg persze kíváncsisak is voltunk, hogy a zsűri kiket választ a legjobbaknak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

13 + 1 érdekesség a legendás Jimi Hendrixről

Lina 2015. szeptember 18., péntek 15:20

Ma negyvenöt éve halt meg a popkultúrális ikon, a gitárzseni Jimi Hendrix. A nem túl vidám évforduló alkalmából a pigeonsandplanes.com, a clashmusic.com és egyéb netes források segítségével összeszedtünk 13 kevésbé ismert tényt a 27 évesen elhunyt legendáról. Bónuszként pedig mutatjuk azt is, melyik életrajzi filmet érdemes megnézni róla. A részletekért erre tessék.

Szír menekültek alapítottak zenekart

mzd 2015. szeptember 18., péntek 13:33

Raed Jazbeh, Brémában élő nagybőgős a Facebookon gyűjtötte egybe azokat a zenészeket, akiket a Damaszkuszi Zeneakadémáiról ismert, de idővel szétszóródtak Európában. Az együttesalapítás célja az, hogy az embereknek ne csak a háború borzalmas képei jussanak eszükbe Szíriáról, hanem az is, hogy az ország gazdag kulturális és zenei élettel is rendelkezik – olvasható a Fidelio oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nicsak, a West Side Story egy opera!

cukorka 2015. szeptember 17., csütörtök 21:01

Az Erkel Színház idei évadát meglepő módon nem egy operával, hanem Leonard Bernstein klasszikussá vált művével, a West Side Story-val indította, mondván, mi lehet jobb egy jó kis Shakespeare-adaptációnál, hiszen amúgy is a Rómeó és Júlia szerzőjének szentelik az idei évük. Nem klasszikus értelemben vett operához nem klasszikus értelemben vett színházrendező dukál, ezért aztán Novák Pétert bízták meg a feladattal, hogy rendezzen operakompatibilis (értsd: szépen szóló) előadást, amit ő készséggel meg is tett. 

Arról már nem szól a fáma, hogy a szereposztás is az ő ötlete lett volna, mindenesetre elég kacifántosra sikerült. Őszintén szólva nem szeretnék mély operalélektani elemzésekbe bocsátkozni, nem lévén a műfaj különösebb rajongója, de a Miklósa Erika - Boncsér Gergely párosítás leginkább akkor működik, ha az ember becsukja a szemét, és csak a nagyzenekarra és az énekhangokra fókuszál. Akkor viszont nemcsak működik, hanem zseniálisan szól is, bár a premieren voltak azért fennakadások, az például egyértelműen kiderült még számomra is, hogy nem célravezető, ha az énekes nem látja a karmestert. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés