#VILÁGOM

Nem lesz egyszerű dolga, ha viselni szeretné a művészetet

Divany.hu 2015. október 24., szombat 17:04

Befejeződött az évente megrendezett World of Wearable Art (nagyjából a "Viselhető Művészet Világa) elnevezésű verseny, aminek keretében egészen elképesztő kreálmányokkal találkozhattak idén is a divat és művészetek kedvelői. A World of Wearable Art szervezői ráadásul a Cirque du Soleil cirkusszal karöltve tartották a látványos divatshow-t, és az internetnek hála most ön is megtekintheti a 2015-ös év legextravagánsabb művészeinek jelmezeit három percben. 

A különböző kategóriákban a díjakat még szeptember végén adták át az új-zélandi Wellingtonban, hiszen a WOW Új-Zéland legnagyobb művészeti megmérettetése. 

Kultúrprogramok a hosszú hétvégére

Lina 2015. október 23., péntek 10:54

Mutatunk pár alternatívát arra az esetre, ha nem egy ünnepi megemlékezésen vagy utazással ütné el az október 23-i hosszú hétvégét. Tartalmas programokért, elgondolkodtató filmekért és vasárnapi kincsvadászatért kattintson a folytatásra!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Osztogassák csak maguknak a lóvét, most legalább jó filmet csináltak

cukorka 2015. október 22., csütörtök 17:09

Czető Bernát László Kakukk című kisregényét (amit most gyorsan persze Veszettek címen is nyomdába küldtek) Divinyi Réka formálta forgatókönyvvé, Goda Krisztina álmodta vászonra, kedden pedig közepes csinnadrattával be is mutatták az Urániában. A Veszetteknek annyi az előélete, hogy mivel a történetben fiatalokból verbuválnak cigányverő kopaszkommandót, ezért rögtön felkapta a sajtó, hogy most majd ez a film tele lesz politikával meg magyar gárdás utalásokkal, mígnem a rendező mindenkit lehűtött, hogy ő inkább magával a problémával foglalkozna

És tényleg, a Veszettekben nincsenek túl direkt politikai utalások, sem kőkemény odamondogatás, csak probléma van, komoly, meg egész társadalmat érintő, de hogy a film megoldást nyújtson erre a problémára, arra persze esélye sincs. Vannak benne ezen kívül jó párbeszédek, jellemfejlődés, hiteles színészi játék, sőt nyomokban feszültség is; azt is lehetne mondani, profi iparosmunka, de nem úgy, ahogy az eddigi Goda-filmek, mert azoknál azért jóval alaposabb.

A Veszettek egy testvérpárról (ifj. Vidnyánszky Attila, Klem Viktor) szól, akik próbálnak boldogulni, míg apjuk börtönben ül, de nem nagyon sikerül nekik, pedig a kicsi elég jól fut és boltban gürcöl, a nagy pedig jobbára (napot) lop egy Tarnád névre hallgató észak-magyarországi városkában. Szerencséjükre(?) új rendőrfőnök érkezik a városba (Fenyő Iván), aki nagyon menő arc, mert motorozik, meg ki is van gyúrva, és szárnyai alá veszi az eltévelyedett báránykákat, hogy aztán (a Divinyi által kissé elnagyolt időben) hadsereget szervezzen belőlük magának és hatalomra törjön, miközben (még jobban) egymásnak ugrasztja cigánytelepieket a városiakkal. 

Nem rossz történet, hasonlóból rendezett Tony Kaye fantasztikusat (Amerika história X), Sas Tamás pedig borzalmasat (Rosszfiúk), Goda Krisztina elképzelése pont a kettő között van: elég jó, hogy lekössön az első másfél órában, a maradék 25 percben viszont az izgalmak ellenére is vártuk már nagyon a végét. 

70266-Veszettek-2015-Fenyo-Ivan
Fotó: hungaricom
Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért is ne nyerhetnének a nők háborúkat?

Lina 2015. október 21., szerda 15:11

Ostoba és szexista hozzáállásból és beszólásokból nincs hiány a magyar kormányzat részéről, legutóbb Angela Merkel német kancellárnak címezve fejtette ki Földi László, az Információs Hivatal egykori vezetője a közmédiában, hogy le kellene mondania, mert bár "ő Európa jelenlegi vezetője, és bár elvileg erre teljesen alkalmas, mégis: mikor nyert meg háborút egy nő?"

Távol álljon tőlünk a kioktatás, de nekünk azért már szimpla általános iskolai történelemóráról is rémlenek háborút nyert uralkodónők. Földi nyilatkozatára azóta rengeteg válaszreakció született politikusoktól és közszereplőktől egyaránt, mi olyasvalakiére támaszkodnánk, aki szakmájából adódóan kétségbevonhatatlanul hitelesnek tekinthető. Gábor György, az MTA tudományos fűmunkatársa egy Facebook-bejegyzésben rántott össze egy gyors listát olyan keménykezű nőkről, akik hosszú évtizedekig uralkodtak, sőt, háborúkat is nyertek. Alább kicsit körbejártuk, kik is voltak ők.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Utazás a szavak középpontja felé

hv 2015. október 20., kedd 13:51

Závada Péter Mész című verseskötetének fehérvári bemutatója éppen olyan intim volt, mint maguk a versek, és ez nem vált a kárára.

Múlt szerdán, egy apró lámpákkal félhományban hagyott helyiségben volt Závada Péter most megjelent, Mész című kötetének bemutatója Székesfehérváron. Závada Péter nevével azok is találkozhattak már, akik egyébként nem követik rendszeresen a kortárs (magas)irodalom eseményeit.

„Élek, s ez ritka alkalom”

Az Akkezedt Phiai nevű együttes alapító-frontembere, és a 2013 körül csúcsra járt, azóta egyre inkább szubkultúraként létező slam poetry közösségnek is aktív tagja. Dalszövegei önmagukban is versek, írásai régóta jelennek meg különféle folyóiratokban, önálló kötettel azonban csak három éve jelentkezett először. Az Ahol megszakad rögvest közönségsiker lett, és a kritikusok is bírták: keresetlen, melankolikus, szép formákban megírt generációs költészet volt, amely egy bizonyos közeg és egy bizonyos életkor problémáit kiválóan megénekelte. Több is volt persze ennél, hiszen szép stílusgyakorlatok és univerzális létproblémák is keresztülszőtték a kötetet, alapvetően azonban inkább tűnt korosztályinak, mint általánosnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A világ legmenőbb zenéit hozza el az első budapesti Womex a hosszú hétvégére

aa 2015. október 20., kedd 11:52

Idén 21. alkalommal rendezik meg az egyik legmenőbb zenei fesztivált, a világzenéket szemléző Womexet (World Music Expo), aminek a fesztivál történetében először Budapest lesz a házigazdája október 21. és 25. között. A jelentős világzenei eseményre átlagosan háromezer résztvevő érkezik évente, ötven ország 590 kiállítója valamint kilencven ország 1260 intézménye vesz részt a szakma legnagyobb buliján, amit a kelet-európai régióban először nálunk tartanak meg – olvasható a magyarországi szervező, a Hangvető Kft. sajtónyilatkozatában. A fesztivál több helyszínen zajlik, fő helyszínei a Müpa, a Millenáris, az A38 Hajó illetve a Bálna lesznek. A hivatalos kezdő időpont előtti napon, október 20-án egy nulladik napot is tartanak a Fonó Budai Zeneházban, ahol tíz magyar zenekar, köztük David Yengibarian, a Dina Zenekar, a Babra, a Góbé, a Fonó Zenekar, a Kerekes Band, a HolddalaNap, a Zombori Zenekar, a Parno Graszt, valamint a Meszecsinka is fellép majd.

Fotó: womex.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hallgassa csak, hogy csipog egy struccfióka a tojásban!

mzd 2015. október 18., vasárnap 17:54

Évtizedekig tartó munka eredményét tette online elérhetővé a Cornell Egyetem: közel 150 ezer hanganyagot töltött fel szabadon kereshető és meghallgatható formában az internetre. A fókusz a madarakon van, de akad a fájlok között olyan is, amin bálnákat, elefántokat vagy éppen békákat hallgathatunk. A 9000 faj adatait tartalmazó nanganyagok összesen több mint tíz terabyte-ot tesznek ki és 7513 óra hosszúságúak, ezzel pedig a Cornellé a világ legnagyobb állathang-gyűjteménye, ami mostantól bárki számára szabadon hozzáférhető – olvasható az egyetem Tumblr oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy kis dráma sosem árt - és ezekben a sorozatokban megkapja

Lina 2015. október 17., szombat 20:04

Bonyolult viszonyok, halálra ítélt szerelmek, óriási drámák – saját életünkben nem mindig hálásak ezek a szituációk, de filmeken nézni jóval szórakoztatóbbak. És egyébként is, ne legyünk álszentek: szeretjük mások életét kukkolni. Ha esetleg kifogyott az ilyen jellegű filmekből, akkor kattintson, mert mutatunk öt olyan sorozatot, amik közül biztos talál legalább egyet, ami teljesen be fogja szippantani Önt is. Drámáért, csavaros fordulatokért, helyenként humoros helyzetekért erre tessék!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megnyugodhat, most már tud emojik útján is szexelni!

mzd 2015. október 15., csütörtök 11:08

Bár a telefonokon használt hangulatjelző ábráknál, azaz emojiknál már arra is gondoltak, hogy eltérő bőrszínű arcokat vezessenek be, egy dologra azonban hiába vártak eddig a felhasználók: hogy erotikus üzeneteikben ne kelljen a péniszt mondjuk a banánnal vagy padlizsánnal helyettesíteni (utóbbit emiatt például az Instagramon nem is lehet használni címkeként a képek alatt). Ráadásul a puncinak és a hüvelynek nem is volt rendes megfelelője - egészen mostanáig! A DazedDigitalon futottunk bele a Flirtmoji nevű projektbe, amelynek keretében rengeteg különböző alakú, formájú és színű női nemi szerv emojit alkottak meg. Meg mindent, ami csak a jó szexhez kellhet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Veszélyes lehet túl nagy átéléssel játszani ezt a Bartók zongoradarabot

aa 2015. október 14., szerda 19:46

A világ egyik legelismertebb komolyzenei előadóművésze, Yefim Bronfman a Londoni Szimfonikus Zenekar társulatával adott koncertet a napokban a bécsi Koncertházban, amiben nem is lenne semmi meglepő, de az 57 éves Grammy-díjas művész olyan átéléssel püfölte a Steinway & Sons hangversenyzongorát, hogy Bartók Béla Nr.2 Sz.95 (1930-1931) klasszikusa alatt véresre játszotta az ujjait – árult el egy nem mindennapi kulisszatitkot a csapat első hegedűse. Rhys Watkins a Facebookon osztotta meg a véres billentyűk látványát követőivel. Sőt, a társulat másik hegedűse, Maxine Kwok-Adams elmondása szerint a padló is véres lett Bronfman erőteljes játéka alatt.

Így nézett ki a zongora a Bartók szonáta után.
Így nézett ki a zongora a Bartók szonáta után.
Fotó: facebook.com/londonsymphonyorchestra
Távolról sincs vége, olvasson még »

Disney-hősnőket nem látott még ilyen szexinek!

Dívány 2015. október 14., szerda 15:25

Bár a Disney valószínűleg nem szexszimbólumoknak szánta a hercegnőit, a rajzolt csajok nőiessége számos művészt megihletett már. Volt, aki menstruálva képzelte el őket, akad, aki a képzelt Instagramjukat álmodta meg, volt, aki azt mutatta meg, hogy élőben is jó nők volnának, és persze készült róluk egy csomó animepornó is, de ezeket inkább nem linkeljük be. 

Most egy orosz származású Los Angeles-i művész, Andrew Tarusov gondolta újra a hercegnőket, méghozzá pin-up modellként. A művész Instagram oldalán találkozhatunk többek között a meztelenül pózoló Ariellel, a sokatmondó jelentbe pakolt Hófehérkével és Kukával, a hercegét félreérthetetlen pózban váró Csipkerózsikával és a dominát játszó Belle-lel

Tarusov egyébként számos zenei- és divatlapnak dolgozott az elmúlt tíz évben, de a Daily Mail szerint a kedvenc műfaja a vintage stílusú pin-up és a képregény maradt. Hát ezeket vegyítette össze, hogy megmutassa hogyan lehet az ártatlan hercegnőkből szexi címlaplányokat faragni. Hát épp így: 

Ha imád szörfözni és szereti Klimtet, most nagyon boldog lesz!

Divany.hu 2015. október 13., kedd 15:25

Ki mondta, hogy az ember nem lehet elkötelezett művészetrajongó és hullámlovas és/vagy snowboardos egyszerre?! Az UWL (szörf)deszkagyártó cég már korábban is készített olyan darabokat, amiknek híres 15. századi festmények voltak a fő motívumai, mostani 504-es számmal ellátott sorozatukhoz viszont két konkrét festő, Jan Davidsz de Heem (1606-1684) és Gustav Klimt (1862-1918) képeit használták fel, írja a mymodernmet.com. 

Elég vad hatása van, amint de Heem elképesztő virágos kompozíciója vírít a deszkán, de az sem kevésbé szolid, ahogy Klimt csókja villan fel a fordulókban, miközben száguldozunk lefelé a hegyről. Talán mondanunk sem kell, hogy nem nagyon lehet számítani a deszkákra a hazai sportboltok polcain, hiszen az egész, teljes mértékben kézzel gyártott sorozat összesen tíz, számozott példányból áll, amihez gyönyörű díszdobozt is adnak. Mármint ha a deszka 2140 dolláros (több mint félmillió forint) árán felül még kifizet egy 2-300 dolláros összeget érte. Ha nem volt elég gyors és lemaradt volna róla, még mindig vigasztalódhat egy Nick Cave gördeszkával, ehhez képest potom pénz.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

43 éve történt: Halott társaikat kellett megenniük, hogy életben maradjanak

Lina 2015. október 13., kedd 00:00

Ma van az évordulója annak az 1972. október 13-án történt repülőszerencsétlenségnek, amikor egy uruguayi gép 45 emberrel, köztük egy rögbicsapattal a fedélzetén lezuhant a  jeges Andok felett. A becsapódás után 27-en maradtak életben, de közülük további nyolcan szintén meghaltak később, egy lavinaomlás következében. Négyezer méter magasan, 72 napon keresztül várták, hogy megtalálják őket a mentőalakulatok. Élelmiszer híján, a túlélésért olyan dologra kényszerültek, amit a komfortos életünkben nagyon nehéz elképzelni: saját halott csapattársaik és családtagjaik tetemét kellett megenniük. Életben maradtak – és az ép ésszel szinte felfoghatatlan eseményekről ezzel a címmel készült regény,dokumentum- és játékfilm is később.

A szerencsétlenség évfordulójáról megemlékezve további részleteket talál a folytatásban, és összegyűjtöttünk olyan katasztrófafilmeket, amelyek hasonlóan valós alapú, súlyos emberi drámákat dolgoznak fel egyfajta figyelmeztetésként: a tragédiák senkivel sem kivételeznek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

"A műsor azt bizonyítja, milyen sok dolgot lehet még felfedezni"

Edicsek 2015. október 12., hétfő 20:40

Szeptemberben indult a Travel Channelen az Út az ismeretlenbe című sorozat, melyben Josh Gates megy el akár a világ végére is, hogy eddig meg nem oldott rejtélyeket és felfedezetlen kincseket találjon minden egyes epizódban. Valószínűleg, most önben is ugyanaz a kérdés merül fel, mint bennünk, hogy vajon hogyan van az, hogy mások az egész életüket ennek szentelik és nem jutnak előrébb, ő pedig odamegy és nyomra bukkan, illetve hány olyan hely van, ahol az ég világon semmit sem talál. Éppen ezért megkérdeztük tőle. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kiröhögte ma már az életet? Itt az ideje!

Becca 2015. október 11., vasárnap 19:42

Mikor már jól kiröhögtük saját magunkat azon, hogy milyen vicces is szülőnek lenni, egyből belefutottunk egy Brian Gordonéhoz hasonlóan szórakoztató grafika-sorozatba. A következő illusztrációk Jim Benton nevét jegyzik, némelyik irtó vicces, de persze leginkább cinikusan humorosak. Ahonnan esetleg már ismerheti a művész nevét: ő rajzolta a híres „I'm Happy Bunny” elnevezésű jópofa kis nyulat.

Benton a mindennapi életből merít ihletet rajzaihoz, természetesen megfűszerezve némi iróniával, cinizmussal és szürrealizmussal. Rengeteg könyvet illusztrált, melyeket az Amazonon lehet beszerezni, és nem csak a rajzai menők, hiszen sikeres író is. Ha még többet szeretne kuncogni és önmagára ismerni a grafikákban, nézze meg a weboldalát, nem fog csalódni!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szexből, drogból és rock and rollból íródott 2016 legmenőbb sorozata

bb 2015. október 11., vasárnap 11:37

Szinte már annyira izgalmasan hangzik az HBO januárra beharangozott új sikersorozata, a Vinyl, hogy valahol már attól tartunk, a végeredmény nézhetetlen lesz. A Taxisofőr, az Aljas utcák, vagy a Nagymenők idén 72 éves rendezője, Martin Scorsese ezúttal a hetvenes évek zenei életét, kultúráját és New Yorkját mutatja, a feladathoz pedig olyan partnereket talált, mint Mick Jagger, aki producerként és ötletgazdaként vette ki a részét a munkálatokból, valamint Terence Winter, aki többek között a Maffiózók illetve a Gengszterkorzó című sorozatok forgatókönyvírójaként lehet ismerős a filmrajongóknak -írja a rollingstone.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Slinkachu aprónépei Berlinbe költöztek

Divany.hu 2015. október 10., szombat 19:50

Október 11-ig lehet megtekinteni a berlini Kommunale Galériában a "One Square Metre" (Egy négyzetméter) című kiállítást, ami ötvözi a fotóművészetet a népművészettel, és aminek a központjában a híres, piros telefonfülke áll, amiből Berlin a második világháború után kapott párat a szövetségi erőktől. Ugyanezen a kiállításon látható a Slinkachu művésznéven alkotó londoni képzőművész Greenwichben fotózott, piros telefonfülkéje is, más brit és német művészek munkáival egyetemben. A telefonfülke mellett láthatók Slinkachu korábbi munkái is, többek között az 2006-ban indult Little People Project is. Az Aprónép sorozat valójában street art project, a művész miniatűr figurákat állított fel a városok különböző pontjain, majd lefotózta és sorsukra hagyta őket.  

Fotó: slinkachu.com

Saját bevallása szerint ez az utcai művészeti projekttel arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy érdemes sokkal körültekintőbben járni a világban. A projektről készült fényképek persze sokkal direktebbek, ezekkel a nagyvárosi élet melankóliájára és magányosságára hívja fel a figyelmet, ami mögött azért mindig némi humor is rejtőzik. 

A tökéletes mashup titka: egy kis Ramones egy kis Marvin Gaye-jel

aa 2015. október 9., péntek 11:43

Egy újabb ingyenesen letölthető mashup lemezzel jött ki a Go Home Productions (GHP) brit származású producere és DJ-je, Mark Vidler, aki 2002 óta már több, mint 200 ilyen mixet készített. Tudják, a mashup az, amikor két vagy több zeneszámot olvasztanak össze a hangsávok mixelésével. A mash-up.hu leírása szerint ez jellemzően úgy történik, hogy az egyik zeneszám hangszeres alapjára ráillesztik a másik zeneszám acapelláját, és persze ez egyszerűnek hangzik, valójában ennyire azért nem az. Vidler mixei közül viszont már többet is nagy sikerrel játszottak a nemzetközi és a független rádióállomások is világszerte, és a tippünk az, hogy ezt is fogják, mert elég jó alapanyagokból dolgozott.

Fotó: gohomeproductions.co.uk
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hercegnők éjszakája: közhelygyűjtemény sziruppal

LS 2015. október 8., csütörtök 17:28

Két hisztis hercegnő, egy papucsférj és egy határozott anya. Na meg egy éjszaka, ami baromira nem úgy alakul, mint ahogy György király, és hitvese Erzsébet eltervezte. A történet úgy folytatódik, hogy a lányok kisírják, hogy míg a papa beszédet mond a népnek, ők közéjük vegyülnek, és mint Mátyás király kifürkészik, hogyan is érzi magát az istenáldotta nép, akkor, amikor kihirdetik a II.világháború végét. Erről szól Julian Jarrold (Jane Austen magánélete, Utolsó látogatás) új filmje, ami jobb lett volna, ha sosem kerül a mozikba. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szvetlana Alekszijevics belarusz újságíró és író kapta az irodalmi Nobel-díjat

Edicsek 2015. október 8., csütörtök 14:46

Szvetlana Alekszijevics kapta 2015-ben az irodalmi Nobel-díjat, amiért a többszólamú írásaiban a jelen kor szenvedéseinek és bátorságának állít emléket. Alekszijevics  egy könyv megszületéséhez 500-700 emberrel beszél, így a történetei valós szereplők valós gondolatairól és érzelmeiről szólnak, amelyek összességében egy egész ország történetét mutatják be. Az Elhordott Múltjaink című könyve novemberben jelenik meg magyarul.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

„Az embereknek nincs igénye a szabadságra”

hv 2015. október 7., szerda 12:20

Tulajdonképpen szomorú olvasmány Alföldi Róbert és Csáki Judit beszélgetős könyve, pedig remek emberek és biztató történetek vannak benne.

Magánbűnök, közerkölcsök

Talán nem véletlen, hogy amikor először láttam a könyvről szóló sajtóhírt, félreolvastam a címét: „magányügy” – milyen frappáns, gondoltam magamban, milyen plasztikusan foglalja össze azt a társas magányt, köz- és magánbeszéd fájdalmas megosztottságát. Pedig alapvetően nem szeretem a szójátékokat.

Valószínűleg a két szerző sem, mert valódi címe nem magány-, hanem Magánügy, témája azonban a fent leírtakhoz hasonló. Egyszerűen szólva arról szólnak a kötetben olvasható interjúk, hogy mennyire van lehetősége az egyéni tehetségnek, az egyéni vállalásnak, elhivatottságnak vagy kezdeményezésnek kiteljesedni egy olyan társadalmi és politikai közegben, amely nem az egyéniségre, sem a tehetségre, legfőképpen pedig nem az önálló, szabad gondolkodásra épül.

Az öt beszélgetés hat riportalanya valamilyen napjainkban fontos témát jelképez, miközben persze jön velük a többi is, akár egy beszélgetésen belül. Mindegyikük közember, és mindegyiküknek helye van a könyvben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem kell New Yorkba vágynia, ha megnézné a Guggenheimet

bb 2015. október 6., kedd 09:57

Több mint 575 művész 1600 alkotását tette digitálisan is megtekinthetővé az 1937-ben alapított New York-i Solomon R. Guggenheim Alapítvány. A szervezet vezetősége körülbelül 7000 műtárgy közül választotta ki azokat, amelyeket a 19. század végétől az egészen a mai napig folyamatosan bővülő kollekció legmeghatározóbb darabjainak ítélt. Ezzel a szimpatikus húzással már nemcsak a szerencsés New Yorkiak gyönyörködhetnek a szebb-szebbnél alkotásokban, hanem bárki, aki a Guggenheim.org oldal Collection Online opciójára, ahol fotók mellett természetesen a művek pontos leírását is megtalálja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Amikor még nem volt ciki kokszosoknak reklámozni

bb 2015. október 4., vasárnap 13:58

Az őszi sorozatszezon egyik legnagyobb dobása kétségkívül a Netflixen futó Narcos, ami igaz történet alapján dolgozza fel a minden idők legvagyonosabb és legkegyetlenebb drogbárójának, Pablo Escobarnak és az általa vezetett Medellín drogkartellnek tevékenységét, valamint azt, hogy hogyan szállt ellene harcba az Egyesült Államok és Kolumbia a nyolcvanas években.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme 10 városi legenda Disneylandről

aa 2015. október 3., szombat 11:55

Idén ünnepli hatvanadik születésnapját a Disneyland, aminek apropóján már számos művész megemlékezett a Walt Disney által alapított vidámparkról az elmúlt hónapokban. A világ egyik legboldogabb helyének kikiáltott intézmény azonban számos összeesküvés elmélet és városi legenda színhelye is egyben. A laist.com szerkesztői összegyűjtötték a kedvenc baljós történeteiket, melyek beszennyezték a park családbarát képét az elmúlt évtizedekben. Nézze meg a hajtás után, hogy melyek a legszaftosabb városi pletykák, melyek egy része valóban is meg is történt Disneylandben!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kováts Adél a fiatal értelmiségieket vonzaná be színházába

maze 2015. október 2., péntek 16:26

Szeptember harmincadikán döntött a főváros (többek között) a Radnóti Színház új igazgatójának posztjáról, amit Kováts Adél színésznő mellett Anger Zsolt színész is megpályázott. Az igazgatói székbe végül a Radnóti elkötelezett tagja, Kováts Adél került, aki rövid időn belül sajtótájékoztatót is tartott, hogy készséggel válaszoljon az újságírói kérdésekre. 

A Radnóti Andrássy úton található próbatermében a jelenlegi igazgató, Bálint András, Kováts Adél és Valló Péter főrendező voltak jelen, és miután Bálint András a könnyeivel küszködve, egy megható beszédben, mint tanár a diáknak képletesen átnyújtotta színházát a huszonkét év után társulati tagból igazgatóvá avanzsált Kovátsnak, az lassan és megfontoltan körülírta terveit a jelenlevőknek úgy, hogy túl sok abból azért ki ne derüljön. 

Elmondta, hogy korántsem egyedül szeretné igazgatni a színházat, hanem közösen Valló főrendezővel és Komáromi György gazdasági igazgatóval; hogy bár nehéz döntés volt a "pályamódosítás'", ő mindig előre néz és nem hátra, mert vonzza a kihívás; hogy a Radnóti a huszonkét év alatt az ő gyereke is lett, és hogy az ő szellemi terméke és odaadása is benne van ezeknek az éveknek a sikerében; valamint, hogy az általa igazgatott Radnóti fog ugyan hasonlítani arra, amit Bálint András elkezdett, mégis más lesz, és hogy fontosnak tartja, hogy az erő és a minőség ne tűnjön el, emellett reméli, hogy az öt év, amit ennek bizonyítására kapott elég lesz.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés