#VILÁGOM

A Veszettek rosszfiúja magától bújt a nagybőgőbe

maze 2015. december 22., kedd 18:49

Klem Viktor MTVA-s sorozatokon edződött, de igazán profi munkával Goda Kriszta filmjénél találkozott. Szabadúszóként keresi önmagát, most éppen Patrick Süskind: A nagybőgő című monodrámájában rendezi saját magát. A színésszel a Jurányi Inkubátorházban beszélgettünk.

28 éves vagy, most éppen saját magadat rendezed A nagybőgő című darabban. Mit gondolsz, egy meglett zenészről szóló monodrámában még magad is rendezni nem enyhe túlzás? 

Vannak külső szemeim, akik kívülről segítenek, és valójában rendeznek, így csak formálisan vagyok én megnevezve rendezőnek. Ami ebben valóban az enyém az a projekt és az ahhoz való koncepció kitalálása, és részben a szöveg átalakítása, de elég sok közöm van az előadás látványához is. A közös munkára amúgy olyan alkotótársaimat és barátaimat kértem fel, akikkel már évek óta együtt dolgozom, így minden szekcióban együtt alakítottuk ki a végleges formát. De például nagybőgő tanárt és hangszert is magam kerestem.

Szóval lehet azt mondani, hogy minden szempontból szívügyeddé vált ez a darab?

Igen. Tinédzserként, klasszikus feldolgozásban láttam először Sárközy Zoltánnal a főszerepben, aki akkoriban már közeledett a nyugdíj felé, szóval abszolút az ő szerepköre volt. Azért gondoltam, hogy 28 évesen lehet bátorságom eljátszani, mert újra elkezdtem olvasgatni, és az szúrt benne szemet, hogy egy csomó minden akkor is működhet, ha egy fiatalabb ember szájából hangzik el ez a szöveg. Az a csodabogárság, fanatizmus, ami erre a fickóra jellemző, és az ő életéhez kapcsolódó magány és kitaszítottság nem életkori sajátosságok. Bármerre nézek körbe, azt látom, hogy a harmincas embereknél egyszer csak eljön egy pont, amikor válaszút elé kerülnek. Nagyon sokat teszik fel maguknak akkor a kérdést, hogy tényleg pálya-e ez nekem, vagy hogy meddig lehet ezt még csinálni. És ráadásul most a foglalkoztatott, megbecsült emberekre gondolok. Hát még ha valaki évek óta vár és elégedetlen. A nagybőgőslét és a színészet tökéletesen analógiába hozható, de ugyanez persze tud bármilyen szakmában érvényes lenni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Posztolj, blogger, író lesz belőled

suze 2015. december 20., vasárnap 13:45

Bizony, a dolog egyáltalán nem reménytelen, ott van például a Combfikszet Zetor Leila álnéven író Szaniszló Judit, aki 2002-ben Neszharisnya néven kezdte a teljes ismeretlenségből, aztán tessék, idén ő kapja a Petri György díjat, Kornis Mihályt is a rajongói közt tudhatja, jövőre pedig kötete jelenik meg - igen, többek közt a blogján megjelent szövegekből. Ha neki ment, másnak is sikerülhet? Mutatunk négy olyan blogot, amelyek szerzői irodalmi igényességgel rögzítik, ami történik velük és körülöttük, szóval igen, akár nekik is lehetne kötetük. És Önnek? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ványa bácsiból így lett megkeseredett manó

Zappe László 2015. december 19., szombat 21:20

Csehov: Ványa bá – Weöres Sándor Színház Szombathely

Már a díszlet földerít: nyitott, tágas, szabad levegője van. Szombathelyen, a Márkus Emília Stúdióban csak két fala van a térnek, amelyet a vidéki udvarház nappalijának gondolhatunk. Csehov a négy felvonást más-más helyszínekre a gondolta: a kertbe, Szerebrjakov ebédlőjébe, szalonjába, végül Ványa bácsi dolgozó-, illetve hálószobájába. Manapság többnyire mindent egyetlen térben játszatnak a színházak. Kényelmesebb is, olcsóbb is. Meg néha még művészi értelme is lehet a különböző helyszínek összekopírozásának.

144661
Fotó: Mészáros Zsolt / Weöres Sándor Színház

A Ványa bácsi esetében erre nincs különösebb szükség. A darab eseményeiből csaknem mindegyik elképzelhető a család nyilvános, közös terében, a szalonban, a nappaliban, ahol végül is bárki, bármikor megfordulhat. Legföljebb az lehet különös, hogy a professzor vajon miért nem a saját hálószobájában szenved éjszaka a köszvénytől. De ezt Csehovtól is megkérdezhetnénk, merthogy ő az ebédlőbe helyezi az éjszakai nyavalygást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt az oldal, ami a kedvenc könyve alapján ajánl olvasnivalót

Edicsek 2015. december 19., szombat 09:11

Kivel ne fordult volna már elő, hogy szinte rögtön azután, hogy befejezett egy könyvet, ami nagyon tetszett, valami hasonló élményre vágyott, de fogalma se volt róla, hogyan talál ilyet? Hányszor ácsorgott már tanácstalanul a könyvtárban vagy könyvesboltban, mert egyáltalán nem volt benne biztos, hogy a könyv, amit kinézett magának, tényleg tetszeni fog-e? Erre a problémára készítették el a What Sould I Read Next, azaz Mit olvassak legközelebb? oldalt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

És mi történt még ma a Star Wars premieren kívül?

Farkas Edina Lina 2015. december 18., péntek 19:26

Például az, hogy ma ünnepli 69. születésnapját a háromszoros Oscar díjas rendező, Steven Spielberg, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint a Cápa, a Jurassic park, az E.T. vagy a Schindler listája? De ezeket úgyis mindenki tudja, így karrierjéből mi most pár különleges, kevésbé ismert momentumot emelnénk ki: korai filmeket, kisebb filmszerepeket, egyéb érdekességeket. A részletekért erre tessék!

Távolról sincs vége, olvasson még »

R2-D2 és C-3PO kulisszatitkokat mesélnek a Csillagok háborúja forgatásáról

Divany.hu 2015. december 18., péntek 16:14

Mi is lehetne üdítőbb felidézés az Ébredő erő vészesen közelgő premierje előtt, mint a kezdetek felidézése R2D2 és C3PO idegenvezetésével? A Star Wars első része (ami azóta már negyedik, de ez most hagyjuk) az 1977-es premier idején is nagy durranásnak számított, nem csoda, hogy tévés "így készült" dokumentumfilmet is forgattak hozzá, amiből most egy magyar feliratos verziót találtunk. Ha van felesleges ötven perce semmiképp ne hagyja ki, mert R2 és C3PO egyaránt cuki ebben a videóban, és amúgy sincs annál sokkal jobb, mint látni az ifjú, ácsból színésszé előléptetett Harrison Fordot munka közben a múlt évezredben...

Nálunk Henry Rollinsé az év karácsonyi dala

mzd 2015. december 18., péntek 14:35

Ismerős önnek Stephen Colbert neve? Ha a róla elnevezett késő esti beszélgetőműsor nem is ugrik be, az biztos eljutott önhöz is, hogy pár éve majdnem róla nevezték el a Megyeri hidat. Most nem emiatt írunk róla, hanem azért, mert nemrég a műsorában előadta a Carol of The Bells című számot, némileg szokatlan feldolgozásban - ami azonnal értelmet nyer, amint kiderül a meglepetésvendég, akivel duettezik: maga a punk ikon Henry Rollins. A performansz elég parádésra sikerült (itt lent megnézheti), nekünk az ének mellett a kedvencünk a vezetékneveik kezdőbetűjét (C és R) mintázó pulóver.

Rollins természetesen ott maradt beszélgetni a műsorvezetővel, így azt is megtudhattuk, hogy ma, azaz december 18-án mutatják be legújabb filmjét, a He Never Died címmel - amiben egyébként az 54 éves művész élete első filmfőszerepét alakítja. Sajnos az nem derül ki a beszélgetés során, amire nagyon sokan kíváncsiak, vagyis hogy lesz-e újra Rollins Band, de a filmtrailert a hajtás után megmutatjuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Máris unja a Star Warst? Reméljük, a Magyar népmeséket még nem

mzd 2015. december 18., péntek 09:13

Igen, tudjuk, valószínűleg egy Star Warsszal kapcsolatos hír az utolsó, amit mostanában látni akar, viszont bízzon bennünk, ezt szeretni fogja! Egy fiatal magyar grafikus, Marton Ádám Márton ugyanis a hetedik rész bemutatójának kapcsán készített pár illusztrációt, amelynek szereplői a nem idegen hangzású Égbenjáró Lukács, Robi, Lilla hercegnő, Magányos János, a fekete Sárkány, az Aranyember és Csabika. Marton most 5 képet töltött fel a Facebook oldalára, ezek közül mutatjuk a kedvencünket, a többit pedig itt találja.

Az Aranyember megkéri a mindent járó malmocskát, hogy változtassanak a stratégián, ha nem akarják, hogy Csabika széttépje őket.

Posted by Marton Ádám Márton on Thursday, 17 December 2015

A művész neve egyébként ismerősen csenghet: egy három évvel ezelőtti, azonos tematikájú grafikájához a Filmtekercs egy komplett mesét is írt.

Nem szokványos szerelmi történet a Holokauszt árnyékában

Lina 2015. december 17., csütörtök 19:57

December 17-től vetítik a hazai mozikban Gárdos Péter rendező és író Hajnali láz című könyvének filmváltozatát, amelyet nem kevés érdeklődéssel várt a szakmai és nem szakmai közönség egyaránt. Tekintve, hogy a könyvet olvastuk, a Balázs Béla-díjas rendezővel pedig beszélgettünk is a könyv alaptörténetéről, mi is kíváncsian ültünk be a premier előtti vetítésre. Mutatjuk, mit láttunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

És lőn templomból görzenál!

Divany.hu 2015. december 17., csütörtök 09:41

Ez egy olyan sokkoló hír, amit elképzelni se tudunk, hogy nálunk megtörténjen, pedig milyen szép is lenne. Arról van szó, hogy az llanerai Szent Borbála templomból sok év hanyatlás, és még több pénz beleölése után sikerült egy nyilvános gördeszka paradicsomot létrehozni, amit a Káosz templomának neveztek el. Az 1912-ben tervezett templom már évek óta elhagyatottan állt, mígnem egy társaság “Church Brigade” néven összeállt és online felajánlásokból, valamint a Red Bull támogatásból restaurálni tudta az egykori templomot, ám isten hívei helyett a gördeszkázás szerelmesei előtt nyitotta meg kapuit. 

Ha ez már magában nem lenne elég a templom belsejét Okuda San Miguel madridi művészre bízták, aki híres, színes geometriai figuráival díszítette a falakat és a mennyezetet. Alant a videóban Okuda mesél a Kaos temple-ről és más munkáiról is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Life coaching a romkocsmában

Szaniszló Judit 2015. december 16., szerda 18:53

Ha az a bizonyos rejtői orosz hússaláta járni tudna, tutira ott lett volna vasárnap este a nyolcadik kerületi Gólya Presszóban a filmvetítésen. A horvát dokumentumfilm-rendező, Tatjana Božić önveséző alkotása, a Happily ever after már önmagában egy sósavas borogatás a társkereső női lélek minden fájdalmára, na, de ami a vetítés után történt, az Rejtő Jenőnek, Oravecz Nórának, és Szomjas Györgynek egyszerre vált volna becsületére. Egyszer még az unokázó Kövér László is eszünkbe jutott. Kíváncsivá tettük?

Rekordárat adtak Reigl Judit festményéért a Sotheby's aukcióján

Divany.hu 2015. december 16., szerda 13:47

December 10-én 315 ezer euróért, azaz 99,58 millió forintért kelt el a Sotheby's aukciósház párizsi fiókjában Reigl Judit Robbanás (Éclatement) című festménye. Ezzel a Párizsban élő 92 éves művész lett kvázi a legdrágább élő magyar festő. 

A szürrealistának induló, majd a lírai absztrakt felé forduló Reigl Judit a Wikipédia szócikke szerint Szőnyi István tanítványa volt, mielőtt 1950-ben Franciaországba disszidált (nyolc alkalommal kísérelte meg a szökést a vasfüggönyön keresztül, mielőtt végre sikerült neki). Azért disszidált, hogy szabadon alkothasson, mert nem elégítette ki, hogy itthon csak Rákosi, Gerő és Sztálin portrékra volt igény, azóta is Franciaországban él. 1954 óta állít ki Franciaországban, első kiállításának katalógusához maga André Breton, a szürrealizmus legfontosabb alakja írta az előszót. Hazánkban csak a kétezres évek kezdete óta láthatók a festményei. 

Az ár azért is meglepő, mert maga a Sotheby's is csak 60-80 ezer euró körülre becsülte a Robbanást, de amúgy a művésznő képért fizettek már 340 ezer eurót is, igaz akkor egy francia galéria értékesítette a festményt. 

Trash-komédia transzprostikkal iPhone-ra

Szaniszló Judit 2015. december 15., kedd 20:53

Idén decemberben egy bevállalós amerikai rendezőnek – és nem utolsó sorban a magyar forgalmazásért felelős Magyarhangyának, valamint a sajtóvetítésnek helyet biztosító Átriumnak – hála transznemű Los Angeles-i prostituáltak mutatják meg nekünk a moziban, hogyan élnek, szeretnek, gyűlölnek ők, és hogyan teszik mindezt szent karácsony napján és éjjelén. Az iPhone5S-sel forgatott film szabadszájú, merész, bevállalós és zavarbaejtő, tehát minden olyasmi, ami egy Reszkessetek, betörők!-ön vagy Igazából szerelem-en szocializálódott ártatlan magyar átlagpolgárnál simán kiveri a biztosítékot. A száncsengő itt felejtős, van viszont orális szex, drog és parókatépés rogyásig.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A halott nagypapától a hallá változott Csonka Piciig bármi lehet csodás

Szaniszló Judit 2015. december 14., hétfő 12:11

December 6. és 14. között, a hanuka apropóján rendezik meg idén a NEGYED7NEGYED8 kulturális adománygyűjtő fesztivált a VIII. kerületi Aurórában. A TÁP Színház 12-én este egy csodáról szóló csodálatos előadást ígért nekünk a lepattant pincehelyiségben. Alámerültünk, megnéztük. A Vala Mi Csoda nagy rácsodálkozást nem hozott, viszont szokás szerint jót röhögtünk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Táncolni, nőnek lenni, igazságért harcolni 90 évesen is lehet

Steiner Kristóf 2015. december 12., szombat 14:33

Íme egy újabb történet, amely megmutatja: a legizgalmasabb találkozások a legváratlanabb helyeken esnek meg. Kovács Claudiával egy szülinapi bulin keveredtünk egymás mellé Jaffa folyton nyüzsgő bolhapiacán, és amikor megtudtam, hogy operatőrként dolgozik, hamar a kreatív projektekre terelődött a szó. Kiderült: Máté Tobor és Enyedi Ildikó osztályában végzett a Színművészetin, de saját bevallása szerint már tizenhárom évesen beleszeretett a fotózásba. Tőle hallottam először Fahidi Éva történetét - a kilencven éves, Auschwitzot és Birkenaut túlélt idős nőét, aki úgy határozott: nem hagyja, hogy az idő múlása legyűrje az álmait. A Tünet Együttes Sóvirág című kortárs táncelőadásában életében először állt színpadra, és azóta is hónapról hónapra megtöltik a Vígszínházat. A vakmerő vállalkozásról film is készül, a "Sírással nem megyünk semmire" című mozi operatőrének pedig - hosszas keresgélés után - Kovács Claudiát választották ki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az észt elnöknek van zenei ízlése, és nem fél használni!

mzd 2015. december 11., péntek 16:36

Elképesztően menő hírbe futottunk bele: a Tallinn Music Week honlapján jelent meg, hogy Toomas Hendrik Ilves észt elnök december 4-én kiadott egy lemezt Teenage Wasteland címen, amin a fiatalkori kedvenc zenéi találhatóak - a bevétel egy részéből pedig a Minu Unistuste Päev (kb. Álomnapom) szervezetet támogatják, akik súlyos vagy tartósan beteg észt gyerekek legnagyobb kívánságainak a valóra váltásával foglalkoznak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Valmont bejelentkezett a videórandira

Lina 2015. december 10., csütörtök 21:33

Bernóczky Ákos LogInja egy újabb lehúzott bőr a netes társkeresés topikjáról és Choderlos de Laclos Veszedelmes viszonyok című levélregényéről, ami azért mind az eredeti regény, mind a belőle készült filmfeldolgozások fényében merész vállalkozás. Az ötletben amúgy benne volt a lehetőség, ahogy abban is, hogy valami érdekes, újszerű dolog szülessen a két téma összemosásából, de a végeredmény sajnos csak egy lapos és nagy ziccereket kihagyó próbálkozás lett. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nincs ideje kortárs magyar irodalmat olvasni? Hallgasson!

mzd 2015. december 10., csütörtök 11:08

Összeállt Budapest Főváros Önkormányzata, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a Margó Irodalmi Fesztivál, és közösen létrehoztak valami eszelősen menőt: egy, a kortárs magyar irodalmat népszerűsítő mobilalkalmazást. A Hallgass, olvasó! elnevezésű app tulajdonképp egy hangoskönyvtár, kortárs magyar írók műveit tartalmazza, amiket népszerű színművészek tolmácsolnak. Előbbiek között üdvözölhetjük többek között Dragomán Györgyöt, Grecsó Krisztiánt, Tóth Krisztinát, Bereményi Gézát és Lackfi Jánost, utóbbiak csoportját pedig Básti Juli, Kautzky Armand, Csuja Imre, Kern András, Máté Gábor és Mácsai Pál alkotja.

„A magyar irodalom sokféle, izgalmas és rólunk szól, szeretnénk a karácsonyi időszakban közlekedők számára ezt bizonyítani” - állítják a Budapestet nyaranta immár ötödik éve irodalmi programokkal átszövő Margó Irodalmi Fesztivál szervezői. Állításukat igazolja, hogy a Margó egyre népszerűbb, és idén már a nyári programsorozat mellett egy „őszi különkiadás” is zajlott nagy érdeklődés mellett. A szervezők úgy gondolják, kiemelten fontos, hogy a fesztiválon túl az év többi napján is könnyen elérhetőek legyenek a hazai kortárs írók művei.

A mobil alkalmazás jövőre frissül, így újabb novellák és költemények kerülnek majd bele. Az iOS verziót ide, az Androidot pedig ide kattintva találja.

Tilda Swinton és David Bowie tényleg ikertornyok!

mzd 2015. december 9., szerda 12:20

Az évszázad leleplezésével állt elő a Hint magazin: Tilda Swinton és David Bowie valójában egy és ugyanaz a személy! A konteót viccet félretéve nem, természetesen a zseniális színésznő és az épp mostanában visszatérő énekes két különböző személy, de a TildaStardust című tumblr-oldal fantasztikusan jól összeválogatott képanyagot gyűjtött a két híresség már-már ijesztően hasonló pillanatairól, és elképesztő, hogy mikhez talált a megszólalásig hasonlító fotókat a másik művész pályafutásából, legyen szó akár egy fekete-fehér portréról vagy egy beszélgetőműsorból kiragadott képkockáról. Ha kíváncsi a két, híresen androgün művész tényleg zavarbaejtően hasonlító képpárjaira, a lenti fotóra kattintva megnézheti!

clkt
Fotó: tildastardust.tumblr.com

Mindent El Kazovszkijról - Beszélgetés a túlélő árnyékában

Steiner Kristóf 2015. december 8., kedd 15:00

Aki valaha látott El Kazovszkij művet tudja, hogy igenis léteznek párhuzamos valóságok. A művész, aki Magyarországon élt és alkotott, generációkat ihletett meg - térben és időben gondolkodott, egyszerre volt ösztönös és pontos, és mindenekfelett kompromisszumot nem ismerve őszinte volt - úgy művészetében, mint barátaival szemben. Többször találkoztam Alennel (El Kazovszkij felvett művésznév, a művész valódi neve Jelena Jefimovna Kazovszkaja - a szerk.), az expárom, aki máig becses barátom, Frenkó Zsolt színházi rendező jóban volt vele. Közös barátaink voltak, és számomra, a húszas éveinek elején járó, a világra éhes, művész(kedő) kalandor számára elképesztően izgalmas közeg volt ez. Ennek lassan 15 éve. El Kazovszkij már nincs közöttünk, Zsolttal már nem vagyunk egy pár, de egy csomó minden megmaradt. Olyasmik, amiken nemhogy válások, de még a halál sem változtathat: beszélgetések, amelyekből közelebbről megismerhetjük egymást, és benyomások, melyeknek köszönhetően az idő múlása értelmét veszti. Ilyen a Magyar Nemzeti Galéria "A túlélő árnyéka" című most nyílt, monumentális kiállítása is. Zsolttal a kiállítás utolsó hetében tartunk tárlatvezetést. Fontosnak tartottam, hogy mielőtt belevágunk, üljünk le kicsit, gondoljunk rá, beszélgessünk róla, és valahogy ezáltal egy kicsit vele is - El Kazovszkijjal. 

12244599 10153737134188245 7249664510438264316 o
Fotó: Áment Gellért / Facebook / Magyar Nemzeti Galéria
Távolról sincs vége, olvasson még »

A boldog vég változatai

Zappe László 2015. december 7., hétfő 11:37

Dollárpapa és Egérfogó Nyíregyházán, Mezítláb a parkban Kaposváron

A színház csal. Átejt, átver, becsap. A szemünk láttára, mint Rodolfó. Ott vagyunk, nézzük, meresztjük a szemünket, és nem azt látjuk, ami történik. Az újabbkori színházcsinálók orcátlanul még figyelmeztetnek is rá, hogy csalás az egész, mégis beugrunk nekik. Nem akkor persze, amikor valóban igazat mond, amikor az élet alapvetően tragikus voltára figyelmeztet. Hanem amikor álmokat szolgáltat, a kötelező vígjátéki boldog véggel. Ami nélkül könnyedebb műfajú darabokat nem is lehet eladni.

És a színház nem azzal csal, nem azzal csap be, hogy eleget tesz vágyainknak, megfelel kívánalmainknak, hanem éppen azzal, hogy közben mégis csak elmondja az igazat. Mármint a jó színház természetesen. Amikor már minden összezavarodik, a sors kibogozhatatlan gubanccá kócolja az életet, jön az isten a gépezetből, jön a királyi kegy, kiderül valami csodálatos megmenekülés a múltból, és minden jóra válik. Dupla fenekű, kétértelmű fordulatok zárják a jobb darabokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Osztozna 2499 emberrel a tetoválásán?

mzd 2015. december 6., vasárnap 16:13

Érdekes ötlettel állt elő a Massachusetts-ben székelő Litograph: egy sikeres Kickstarter keretében 2500 ideiglenes tetoválást készített, olvasható a DesignFaves oldalán. Ez önmagában még nem formabontó, viszont ezekre az Alice Csodaországban több mint 55 ezer szavát nyomtatták, majd egy-egy mondatot elküldtek azoknak, akik legalább 1 dollárral támogatták a Kickstarteren futó kampányukat.

photo medium
Fotó: Twitter / @bruh_rabelo

Szerencsére az eredményeket is láthatjuk: a cég ugyanis feltöltötte őket a weboldalára, ahol kicsit rendhagyó módon, papírlapok helyett az emberek testén olvashatja el fejezetenként Lewis Carroll művét az, aki szeretné. Természetesen egyes mondatoknak (tetoválásoknak) több értelme van, azonban a testre ragasztva szinte mind a 2500 sor új értelmet nyer.

Lemaradt, de csatlakozna? Van egy jó hírünk: az Alice Tükorországbannal ugyanezt fogják eljátszani, így ha tud angolul és szívesen részt venne a projektben, ide kattintva megteheti!

Hujber Ferike itt most meghal a színpadon

cukorka 2015. december 6., vasárnap 13:41

Mindenkinek kellene írjanak darabot az életéből negyvenéves korára, de Hujber Ferencnek olyan szerencséje van, hogy neki írtak is, egy igazi one man show-t. Hülye egy kifejezés, ráadásul itt nálunk nem is nagyon mond semmit, csak amolyan amerikáskodásnak hangzik és a még mindig gyerekcipőben járó honi stand up-ot juttatja eszünkbe, ezért aztán nem is sejtjük, hogy akár jó is lehet. A Negyvenen vagyok című előadás pedig sokkal inkább egy keserédes monodráma, ami a bulvárnál sokkal mélyebben merül el egy jobb napokat is látott színész életében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Traktoroslányé az idei Petri György díj

Dívány 2015. december 5., szombat 21:56

Zetor Leila álnéven írt Neszharisnya, majd később Combfiksz című blogjával lett ismert és népszerű Szaniszló Judit, aki az Origó értesülése szerint az idei Petri György díj nyertese. A díjat a 2000-ben elhunyt Petri György halálának tizedik évfordulóján hozta létre az N&N Galéria Alapítvány, átadására évente a költő születésnapján, december 22-én kerül sor. Az elismerést olyan költő, író, drámaíró vagy esszéíró nyerheti el, akinek még nem jelent meg önálló kötete. Szaniszló Juditnak 2016 tavaszán várható az első könyve Beenged címmel a Magvetőnél.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Észrevette Glenn Close-t a Hookban? Mi sem!

mzd 2015. december 5., szombat 19:22

Szinte biztos, hogy látta Steven Spielberg 1991-ben készült Hookját. És vajon felismerte benne Glenn Close-t? Elég nehéz, mivel szakállat visel és egy aprócska szerepet játszik, így nem is rójuk ezt fel önnek - ha viszont hozzánk hasonlóan szeret rácsodálkozni dolgokra, akkor ezt a posztunkat imádni fogja! A MentalFloss-on találtuk azt a 12 filmes jelenetet, ahol hírességek bukkannak fel híres filmek cameo szerepeiben, de annyira inkognitóban, hogy ember/rajongó legyen a talpán, aki kiszúrja őket. Meglepő szereplők a Casino Royale, a Brian élete, vagy A bárányok hallgatnak stáblistáján a folytatásban!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés