#VILÁGOM

Mozgó fényképeket mutatunk a tavalyi Burning Man fesztiválról

aa 2016. február 13., szombat 11:53

Bár a világ egyik legmenőbb művészeti, kulturális és elektronikai fesztiválja, a Burning Man idén még egy kicsit odébb van, de a rendezvényt övező szokásos felhajtás már most elkezdődött. A Los Angeles-i fotós, Ari Fararooy például a tavaly lőtt képeit rakta össze és digitálisan mozgásba hozta őket. Szóval ha tavaly lemaradt a Tükrök karneválja tematikát követő eseményről a nevadai sivatagban, akkor feltétlenül nézze meg Fararooy munkáját az alternatív megmozdulásról. És ha kedvet kapott hozzá: épp ma kezdődik a regisztráció a jegyekért!

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Patkány egy szál se, szar viszont van"

hv 2016. február 12., péntek 17:58

Mundruczó Kornél rendezései, és általában a Krétakör előadásai nem a könnyedségükről ismertek. A Feketeország, a Harag napja, a Lúzer vagy a Krízis-trilógia a társadalmat érintő legdurvább kérdéseket feszegetik – korrupció, csalás, brutalitás, magány, erőszak – hogy csak a legfontosabbakat említsük. A sokkolás és a hatásvadászat határán egyensúlyozó darabok legfontosabb kérdésfelvetései azonban mindig arra vonatkoznak, hogyan alakítható az egyéni, személyes sors rendszeren vagy közösségen belül, hogy mi az ára az önállóságnak, nagyon közhelyesen fogalmazva: létezik-e valójában szabad akarat?

Magától értetődő reménytelenség

Nem tűnik puszta véletlennek, hogy Vlagyimír Szorokin A jégcímű regényének is hasonló gondolati íve van. A könyv a poszt-kommunista, reménytelen, lepukkant Oroszország nyomorát mutatja be, miközben egy elképzelt szektán keresztül nemcsak alternatív történelmet hoz létre, de egyúttal fel is számolja és kiröhögi azokat – a szektákat és a történelmet is. Szorokint a modorosabb megszólalók valamilyen fenegyerekként szokták emlegetni – az 1970-es évek óta aktív szerző nemcsak írói, hanem képzőművészeti munkásságával is kitűnt a moszkvai underground művészeti körökben. Első regénye 1985-ben jelent meg, természetesen Párizsban, majd az 1980-as évek végétől hazájában is kiadták műveit. Ha a Krétakör és Mundruczó az egyén és a társadalmi rendszerek egymásnak feszülését, az egyéni lét dimenzióinak rejtett tragédiáit szeretik elemezni, Szorokin leginkább a történelem előrehaladásának cáfolatait adja, miközben kihúzza a talajt az ócska nacionalizmus, a szentimentalizmus és a közösségi mítoszok alól. A Trafóban a Proton Színház mindezt összegezte.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vadásszon ingyen könyvre a városban!

mzd 2016. február 12., péntek 16:12

Reggel óta zajlik a Tilos az Á Könyvek játéka, de ha szemfüles, ön is elcsíphet egyet a 120 könyv közül. Hogy miről is van szó? A kiadó ennyi darab könyvet helyezett el a város különböző pontjain, hogy aztán az azt megtalálók hazavihessék és örülhessenek neki. Bár Budapest elég nagy, annyi segítség kiderül az esemény oldaláról, hogy ezek nagy részét forgalmas csomópontokon és általános, illetve középiskolák környékén szórták szét.

12670266 531962140315969 3642046260615658088 n
Fotó: Facebook / Tilos az Á könyvek

Az Ess szerelembe egy könyvvel névre hallgató megmozdulás szelfizésre is buzdít: ha ön rábukkant valamelyik példányra a városban, töltsön fel róla egy fotót a kiadó Facebook-oldalára - az alkalmi fotósok között ugyanis kisorsolnak egy szabadon választott tilosos könyvet!

Carol gyönyörű, de távolságtartó

Lina 2016. február 11., csütörtök 19:02

Todd Haynes Carol című filmje olyan, mint a címszereplől maga: tökéletes, kifinomult, de távolságtartó. Témáját tekintve fontos alkotás, vizuális szempontból mesterien precíz, valószínűleg mégsem válik olyan mérföldkővé, mint az alapjául szolgáló regény, amit a krimijeiről ismert Patricia Highsmith írónő is csak álnéven mert kiadni, és amely rendesen felkavarta az ötvenes évek Amerikájának állóvizét. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lakjon van Gogh festményében 10 dollárért

Becca 2016. február 11., csütörtök 13:53

Az Art Institute of Chicagónak támadt ez a hatalmas ötlete, hogy újonnan nyíló, Van Gogh hálószobája című kiállításuk beharangozásaként három dimenzióban megvalósítja a holland festő, Vincent van Gogh, „A hálószoba” elnevezésű műalkotását. Ez önmagában csak egy klassz ötlet, zseniáliás marketingfogássá az teszi, hogy a szobát az AirBnB-n bárki befoglalhatja 10 amerikai dollár fejében (2750 forint). A projekt ma indul, és abszolút nem kételkedünk benne, hogy óriási lesz rá a kereslet. A helység kialakítása pedig tényleg pontosan megegyezik az eredeti festményen láthatóval, ami ugye nem kis teljesítmény.

Van Gogh's Bedroom

Chicago, IL, Egyesült Államok
This room will make you feel like you're living in a painting. It's decorated in a Post-Impressionist style, reminiscent of Southern France and times gone by. Its furniture, bright colors, and artw...
Chicago rövid távra kibérelhető lakásai
Távolról sincs vége, olvasson még »

Nincs pisztoly, de nagyot durran

Zappe László 2016. február 11., csütörtök 09:49

Füst Milán: Boldogtalanok - Miskolci Nemzeti Színház játék/szín

Nemcsak díszlet nincs, de kellékek sincsenek a miskolci Játékszínben – ez Szabó Máté sajátos, bár nem túl eredeti rendezői ötlete a Boldogtalanok előadásához. Az üres térről és a láthatatlan tárgyakról sokat és mélyen lehet filozofálni, mindenféle tartalmakat és üzeneteket lehet nekik tulajdonítani. Nem csekély mennyiségű nézői tapasztalatom szerint azonban hamar meg lehet szokni ezeket a színházi fogásokat. Először még furcsa, hogy Ullmann Mónika láthatatlan ruhát terít nem létező kötélre, majd Nádasy Erika a semmire ül le – egyébként remekül, ebben az ülésben már benne van a sunyin ravaszkodó, egész lényével állandóan színlelő öregasszony jellemrajza. Aztán már fel sem tűnik, hogy nincs az üveg, amiből isznak, a segéd a semmit hozza vacsorára, és így tovább.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Végre a neten is nézhető a tavalyi év legmenőbb magyar rajzfilmje!

aa 2016. február 10., szerda 15:19

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME Anim) szakán 2013-ban végzett Bucsi Réka új munkáját, a Love-ot levetítik az Egyesült Államok egyik legmenőbb filmfesztiválján, a South by Southwesten, azaz a március 11-19 közt zajló SXSW Filmfesztiválon Texasban. Emlékeznek, ez az a rendezvény, ahol tavaly Gamechanger-különdíjat kapott Kerékgyártó Yvonne „Szigetes” bulifilmje, a Free Entry. Ami viszont ennél is lényegesebb, hogy Bucsi előző, tavaly világszerte fesztiválkedvenc filmje, a Symphony No. 42 végre teljes egészében látható online, íme:

Symphony no. 42 from Reka Bucsi on Vimeo.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hozza ki a maximumot a Netflix-előfizetéséből!

Edicsek 2016. február 9., kedd 21:35

Lassan mindenkinél lejárt a Netflix egy hónapos próbaideje, aki viszont úgy gondolja, hogy annak ellenére is előfizet, hogy még elég kevés rajta az elérhető magyar tartalom, annak mutatunk néhány olyan ötletet, amivel még élvezetesebbé teheti mozizást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kéknyúl meg az újítás esete

Farkas Edina Lina 2016. február 8., hétfő 15:02

A kimondottan sok tagból álló banda, 2008 óta állandó fellépői Budapesti kisebb-nagyobb klubjainak. Premecz Mátyás, az alapító, aki saját magát is Hammond–mániásnak aposztrofálja, az elmúlt évek során alaposan kimaxolta az orgonában rejlő lehetőségeket. Teszi mindezt úgy, hogy a zenekar tagjaival mindig frissítenek valamit, idén például beújítottak egy bassszusgitárost, készítettek egy új lemezt (Crowded Universe), a többi izgalomról pedig maga az alapító mesél.

Napi cuki: az elveszett plüssmackó kalandjai a Szépművészetiben

bb 2016. február 8., hétfő 09:14

A Magyar Nemzeti Galéria adventi kalendáriumokat nyitogató angyalszárnyas munkatársai után a Szépművészeti Múzeum dolgozói is előrukkoltak egy szupercuki videó sorozattal, melyeken egy ott felejtett, elnyűtt mackó kalandjait lehet nyomon követni. A Hieronymus Bocsnak elnevezett mackó egyébként a felújítás alatt álló épületben flangál és a múzeum olyan részeibe enged bepillantást, ahova eddig nem igen jutottak be az odalátogatók.

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Jenő az isten!"

Szaniszló Judit 2016. február 7., vasárnap 19:19

Pataky Attila erősen tömörítő, szemléleti és hangulati metonímiákban, szinekdochékban gazdag társadalomkritikai költeménye megmutatta, van igény erre a fajta kemény hangra ma is. Viszont félre minden patakyattilizmussal: mennyivel jobb azt ordítani Bárdos Deák Ágiékkal, hogy Besúgók és provokátorok!! A Kontroll Csoport adott koncertet tegnap este a Gödörben egy országos turné kezdéseként.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Erwin Wurmnál Freddy Kruger és a kanapé találkozik a boncasztalon

aa 2016. február 6., szombat 09:45

Újabb hatásvadász kollekcióval rukkolt elő az Egyperces szobrokról elhíresült osztrák művész, Erwin Wurm aki ezúttal Charles és Ray Eames ízlésvilágát hozta össze Freddy Kruger rémálomszerű külsejével. Legalábbis első ránézésre ez a kép ugrik be a párizsi Thaddaeus Ropac által kiállított munkákról – írja a fastcodesign.com. A Grindhouse egyes jeleneteibe is beillően deformálódott, részben felismerhető bútorok egy része úgy fest, mintha megolvadt volna, a felhővel kiegészült lámpán egy műanyag vödör díszeleg, míg a hűtőszekrény egy olvadt vajdarabra emlékezteti a nézőt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Két szerző között, hatástalanul

Zappe László 2016. február 5., péntek 21:44

Friedrich Dürrenmatt: Play Strindberg! a Székesfehérvári Vörösmarty Színház Pelikán Kamaraszínházában

Nyilván szentségtörő, de aligha alaptalan a kérdés, vajon a normális nézőnek, aki nem ül minden este színházban, hanem egy esztendőben mondjuk tíz előadást lát (vagy éppen annyit, amennyit egy bérlet kínál), nem mindegy-e, hogy Strindberg Haláltáncát vagy Dürrenmatt átiratát, a Play Strindberget látja-e? A két szöveg különbsége persze szembetűnő, legalábbis ha gyors egymásutánban találkozunk velük. De évek vagy pláne évtizedek távolából?

phoca thumb l 292
Fotó: Horváth Gábor / Vörösmarty Színház

Civakodó házaspárt látunk, és közéjük betoppan egy harmadik, lakmuszpapír- vagy katalizátorképpen, hogy némi izgalmat vigyen a nagyon ellaposodó, egyhangúvá váló házastársi párbajba. Hogy az egyik szerző, a tizenkilencedik századi, komolyan veszi, a másik, a huszadik századi ironizálja ezt a küzdelmet? Hogy az egyik haláltáncnak, a másik sportnak, játéknak fogja föl? Ma már inkább előadás, mintsem szöveg kérdése. Valójában Dürrenmatt is rendezőpéldányt írt a bázeli színház számára, nem önálló drámát. A legfontosabb benne a rendezői üzenet: nem kell ezt strindbergi poklot olyan nagyon komolyan venni, valójában bohóckodás az egész.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Újabb Hieronymus Bosch festményt azonosítottak a kutatók

aa 2016. február 5., péntek 16:51

Meglepő, de a világ egyik legtöbbet vitatott és legtöbbféleképpen értelmezett művészének, a holland Hieronymus Boschnak mindössze 25 műve ismert (ezekből öt az Egyesült Államokban található), de úgy tűnik, hogy a gyűjteményhez most egy újabb alkotás is csatlakozik. A hír az artportal.hu-n jelent meg a Kansas City-i Nelson-Atkins Museum of Art hétfői bejelentésére hivatkozva, és a lényeg, hogy úgy tűnik, a Szent Antal megkísértése című festmény, amiről eddig azt feltételezték, hogy csak a mester műhelyének egyik műve, valójában maga Bosch festette.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Focipályányi fraktálokat tapos a hegyoldalakba a hóművész

Becca 2016. február 5., péntek 13:34

Ha önnek eddig a hóangyalkészítés volt a maximum, amihez a hóval kezdeni tudunk, mutatunk pár nagyobb ívű elképzelést, amihez nem kell más, csak egy stramm hótaposó csizma... meg némi kondíció, pontosság, idő, és valami számítógépes modellezőprogram ismerete. Simon Beck "hóművész" munkáit a Treehuggeren találtuk, és bár elsőre persze hülyeségnek hangzik, hogy valaki mintákat taposson a hóba, a végeredményt látva el kell ismerjük, van a dologban valami. Beck számára egyébként ez egy - az átlagosnál némileg komolyabban vett - hobbi, az angliai Oxfordban szerzett mérnöki diplomát, a munkája pedig térképkészítés.

Távolról sincs vége, olvasson még »

KultÚrFRÖCCS - ahogy kedvenceink szeretik

Lina 2016. február 4., csütörtök 18:34

Untuk már a sima programajánlót, ezért csavartunk rajta egyet és megkérdezünk néhány kedvencünket, miket ajánlanának ők az aktuális programarzenálból. A folytatásban az Ezüst Medve díjas Fliegauf Bence, a zenei szcéna egyik favoritja, SONYA, valamint a hazai divatszakma egyik legismertebb tervezője, Mojzes Dóra mesélik el, milyen programokkal töltődtek fel mostanában, hol lennének, ha nem itt, és mi várható tőlük-velük a közeljövőben.

Kokan Mladenovic dühös Koldusoperája sokáig nem megy ki a fejünkből

Zappe László 2016. február 4., csütörtök 10:38

A Temesvári Csiky Gergely Színház vendégjátéka a Nemzetiben

Az ember tragédiájának egyik legizgalmasabb és legkorszerűbb értelmezését, átiratát Kokan Mladenovic szerb rendező készítette Gyarmati Kata dramaturg – jelenleg a színház művészeti vezetője – közreműködésével, az újvidéki magyar társulattal. Talán egyszer láthattuk a Bárkán (ha még emlékeznek erre a színházra az Üllői úton, a hajdani Ludovika szomszédságában, az Orczy kert sarkában). Remek előadás volt. Fő gondolata annyi – írtam akkor –, „hogy isten tökéletlenre alkotta az embert, viszont beleoltott egy csomó korlátot és követelményt, melyeknek megfelelni nem tud, majd elbújt, és valahol kajánul vigyorog szerencsétlen teremtménye csetlés-botlásán a megkerülhetetlen tilalomfák között. Csak az ördög humanista, aki társául szegődik e gyámoltalan, tudatlan, de időnként esztelenül lelkesedő lénynek képtelen útján.” A tavalyelőtti POSZT-on pedig ugyancsak az újvidéki társulattal készített előadása, az Opera ultima aratott fergeteges sikert és nyerte el a legjobb előadás díját.

Most tavalyi Koldusoperáját láthattuk a Nemzetiben, a temesvári magyar társulat szuggesztív megvalósításában. Nem Brechtét, hanem Mladenovicét és Góli Kornéliáét.

2250 fefdb
Fotó: Csiky Gergely Állami Magyar Színház
Távolról sincs vége, olvasson még »

A legmenőbb infografika a Beatlesről

etelka 2016. február 3., szerda 14:45

Haha, azt hitte mindent tud a Beatlesről? Keni vágja az összes lemezt? Biztos benne, hogy tudja, hány számuk nem szól a szerelemről? Vagy, hogy hány számot írt Ringo Starr?

Szerencsére Adam E. McCann aTableauval elkészítette ezt az infografikát, ami igazán menőn sikerült, ráadásul tényleg minden benne van, ami az együttessel 1964-1970 között történt. Ha vannak még kérdései,nézzen körül az oldalon, számos frappáns infografikára bukkanhat még.

Másszon bele Salvador Dalí fejébe!

mzd 2016. február 2., kedd 17:55

Jean-François Millet 1859-ben festett, The Angelus című műalkotását Salvador Dalí tette még híresebbé: 1935-ben készült el annak parafrázisával. A mű most újabb életre kelt, szó szerint: a virtuális valóságot megidéző Oculus Rift segítségével 360°-os sétát tehetünk a festményben, írja a Wired.

Pár orosházi fiatal megmutatja, mi van a sztereotípiák mögött

Becca 2016. február 2., kedd 10:02

Egy társadalom működésének egyik alapja, hogy tagjai elfogadóak és toleránsak legyenek egymással. Erre az - itthon mára szinte utópisztikus - elképzelésre szeretné felhívni a figyelmet a Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület kampánya. A gyűlöletbeszéd elleni témakörben hirdetett pályázatukra született meg az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat fotósorozata. Képeiken bemutatnak jó néhány olyan személyt (akik egyébként mind a városban élnek és/vagy dolgoznak), akiknek külseje tökéletesen megtestesít olyan, az átlagtól eltérő sztereotípiákat, amiket a társadalom amúgy olyan jól tud gyűlölni. Van közöttük cigány srác (aki valójában teológushallgató), raszta hajú hippilány (aki gyerekeket segítő önkéntesként dolgozik), szanaszét tetovált fiatal fickó (civilben sérült gyerekekkel dolgozik és amatőr költő), fiatal, kigyúrt macsó (aki amúgy bankfiókigazgató), vagy Down-szindrómás fiatalember (aki felszolgálóként dolgozik).

A kampány a hétköznapi normáktól eltérő embertársaink elfogadását célozza meg azzal, hogy a sztereotip sémák mögé néz, hogy ezzel rábírja a társadalmat is arra, hogy ne okvetlenül az első, csak a külső megjelenésen alapuló megítéléssel álljanak egymáshoz a tagjai. A cél az volna, hogy mindenki közvetlen tapasztalatok megélésével, és ne szimplán a megjelenése alapján ítélje meg a másikat. 

12631317 1142336312445957 4822598687495248920 n
Fotó: Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület / Facebook

Jöjjön velünk ingyen mozizni!

ermiz 2016. február 1., hétfő 11:36

Már szinte rendszeresek a nyereményjátékok a Cirko-gejzírrel közösen, most egy argentin romantikus vígjátékra hívjuk önöket! A Boldogság titka (El misterio de la felicidad) című másfél órás film két ember különleges kapcsolatát mutatja be. 

Santiago és Eugenio kapcsolata több egyszerű barátságnál. A két férfi évtizedek óta üzlettársi viszonyban van: mindent együtt csinálnak, szavak nélkül is megértik egymást, és örömben-bánatban mindig ott vannak egymásnak. Amikor egy napon Eugenio nyom nélkül eltűnik, Santiago Laurával, Eugenio feleségével együtt indul a keresésére. Útjuk során azonban nem egy megdöbbentő fordulattal szembesülnek, és rádöbbennek, hogy néha az álmok fontosabbak, mint a régen tett és azóta kiüresedett ígéretek.

A nyereményjátékunk véget ért, a szerencsés nyertesek:

Nagy Veronika

Vaspöri Júlia

Kisfeketecica Monika

Varga Péter

Soós Éva

Gratulálunk, és jó mozizást nekik! Nemsokára újabb játékkal jelentkezünk!

Így tettük tönkre Amazóniát

Lina 2016. január 31., vasárnap 14:47

A hazai mozik az Oscar-jelölés hatására újra műsorra tűzték a kolumbiai Ciro Guerra A kígyó ölelése című road movie-ját. Mielőtt azonban beül rá, gondolatban érdemes kicsit visszavenni a modern tempóból. Karamakate, a sámán utazása emlékei után ugyanis megkívánja, hogy képesek legyünk, vagy legalábbis megpróbáljunk egy teljesen új perspektívából kísérni a történetét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Meglepő kulisszatitkok a Brian életéből

aa 2016. január 30., szombat 18:20

Szerencsére a britek legmeghatározóbb komikus társulata, a Monty Python nem hagyta abba a melót az óriási sikert aratott Gyalog galoppnál, hanem négy évre rá, 1979-ben elkészítette a valaha készült legjobb szatírát, a Brian életét is, ami elődjéhez hasonlóan óriási hatással volt az azt követő alkotásokra. A mentalfloss.com ezúttal összeszedett pár érdekességet és fontos apróságot, amit feltétlenül illik tudnia egy lelkes Monty Python rajongónak. Részletek a hajtás után!

giphy (21).gif
Fotó: giphy.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Színezett már csanakot? Most majd fog!

ermiz 2016. január 30., szombat 16:19

Megállíthatatlanul terjed a színező mánia, az Ikea után most épp a Néprajzi Múzeum szállt be a buliba. Mi csak üdvözölni tudjuk a múzeumok nyitását a modern technológia és az aktuális kultúrtrendek felé, a Nemzeti Galéria karácsonyi Instagram sorozatát is nagyon szerettük, és a Néprajzi is ügyesen lovagolja meg az őrületet. Képarchívumukból válogattak három rajzot: egy ivóedényt (igen, ez a címben beígért csanak), egy kanászkürt faragásának tollrajzát, és egy kisszék dúsan faragott fedelét – önnek pedig nincs más dolga, csak kattintani, nyomtatni és színezni. És hogy miért jó ez az egész színezősdi? Olvassa el, még emberkísérletet is végeztünk a témában! 

Megszavazták Budapest legjobb szórakozóhelyeit

bb 2016. január 29., péntek 19:14

2015. december 13. és 2016. január 27. között lehetett szavazni Budapest legjobb szórakozóhelyeire, klubjaira, kocsmáira és bárjaira az első alkalommal megrendezett Heineken Budapest Nightlife Awards keretében. A versenyen részt vevő közel száz helyre több, mint 10,000-ren voksoltak, a 12 kategória 35 nyertesét pedig a hetedik kerületi Fogasházban díjazták, ahol a Rendes Pénz, Marsalkó 'Halott Pénz' Dávid és Felcser "Punnany Massif" Máté formációja szórakoztatta a nagyközönséget.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés