#VILÁGOM

Hallgassa meg Amanda Palmer Bowie-tribute albumát vonósnégyes kísérettel és sztárparádéval

aa 2016. február 16., kedd 11:56

Ahogy az várható volt, David Bowie halálát követően számos zenész rótta le tiszteletét feldolgozások formájába: többek között Robbie Williams, Madonna, Elton John, a Faith No More énekese és Bruce Spingsteen is készített saját átiratot Bowie valamelyik örök klasszikusából. A pálmát azonban valószínűleg a provokációban is otthonosan mozgó énekesnő, Amanda Palmer vitte el, aki egy hat számból álló vonósnégyes átiratú tribute lemezzel jelentkezett, ráadásul sztárparádés közreműködőkkel. A kiadványon férjével, az íróként ismert Neil Gaimannel, az amerikai zenész polihisztorral, Jherek Bischoffal, John Cameron Mitchellel illetve a brit énekesnővel, Anna Calvival működik együtt - számol be az alig két hét alatt, közösségi finanszírozással összerakott lemezről az openculture.com.

Strung-Out-in-Heaven
Fotó: Facebook.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Színezzen tüntető pedagógusokat!

Dívány 2016. február 15., hétfő 16:32

Barts Lívia képzőművész jó érzékkel reagált a szombati pedagógustüntetésre a maga módján. Mivel úgyis nagyon mennek a felnőtt színezők - persze a 10 évvel ezelőtti Mandalák könyvét már mindenki elfeledte, helyettea Titkos kert a menőa színezni vágyók körében - ezért összedobott egy laza kis rajzot, ahol mindenki esernyőbe színezheti a nyűgjét. A színezés annyira menő, hogy olyan nagy cégek is láttak benne reklámpotenciált, mint az Ikea, vagy a kultúránál maradva a Néprajzi Múzeum.  Ha nem érti miért jó színezni, olvassa el emberkísérletünket, vagy csak kapjon elő egy halom ceruzát, és színezzen! 

12747482 10207404590184623 4922395297453207029 o
Fotó: Facebook / Barts Livi‎ / Pedagógus tüntetés a köznevelés helyzetének javításáért!

Szőke nő magyarázza el, miért nem kellett volna hitelt felvenned

Uber Elek 2016. február 15., hétfő 13:47

Ül Margot Robbie szőkén és dögösen a fürdőkádban, s miközben pezsgőzik, elmagyarázza, mi is az a változó kamatozású jelzálog. Mintha Kerekes Vica hívná fel a figyelmet két bugyilehúzás között, miért is kerüljük el messzire a két számjegyű hozamot ígérő befektetéseket. Nem rossz ötlet egyik sem, talán ha utóbbit leforgatták volna, nem futnának olyan sokan ma Magyarországon a félretett pénzük után. Igaz, előbbi is csak most, 8 évvel a nagy gazdasági világválság után látható a mozikban, A nagy dobás egyik jeleneteként, ami annyira jó film, hogy még egyszer meg fogom nézni a 16 éves fiammal együtt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van még mit tenni a bántalmazás és a nemi erőszak ellen

Farkas Edina Lina 2016. február 14., vasárnap 20:47

Az elmúlt évben számos borzasztó történet látott napvilágot, legyen szó nemi erőszakról, vagy a párkapcsolati erőszak halálos végkimeneteléről. Gondoljunk csak a gólyatáboros erőszakokra, vagy a fiatal anyára, akinek bántalmazó férje a negyedikről dobta ki a közös gyermeküket. És akkor még szó sem esett azokról az esetekről, amelyeket az áldozatok titokban tartanak: nemhogy a rendőrségnek, de sokszor a saját szűk környezetüknek sem merték elmondani, mi történt velük. Nem véletlenül: a környezet, sőt gyakran a rendőrség reakciója is bagatellizáló, közömbös vagy kifejezetten áldozathibáztató. 

Hogy ez némiképp változzon, továbbra is szükség van tehát azokra a kampányokra, amelyek minél szélesebb körben próbálják elérni a közgondolkodásban az olyan alapvetések tudatosítását, mint hogy nem szexelünk olyannal, aki nem egyezett ebbe bele; nincs olyan, hogy valaki ,,kiprovokálta" a verést vagy a nemi erőszakot, vagy hogy nem hibáztatjuk az áldozatot azért, mert miniszoknyában ment el otthonról. Tavaly készült is jópár okos és elgondolkodtató kampány a fenti témákban, a folytatásban, kiemelve néhány fontos topikot, mutatunk is belőlük párat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Valentin-napon vége a világnak!

ermiz 2016. február 14., vasárnap 09:45

Elég sok pasi érezheti úgy, hogy ma vége a világnak, de kivételesen nem rájuk gondoltunk, hanem a Szellemirtók II. című filmre, melyben ezt már 1989-ben megjósolták - szúrta ki a Distractify. A filmben ugyanis Peter Venkman showjában tűnik fel egy Elaine nevű egy vendég, aki arról beszél, hogy elrabolták az idegenek, és egy Holiday Innbe (vagy egy annak dekorált űrrepülőbe, de ez most mindegy is) vitték. Ami azonban a lényeg: miközben kísérletezgettek vele, figyelmeztették rá, hogy a világnak 2016 február 14-én lesz vége. Tehát jobb, ha ön sem stresszel tovább a megfelelő ajándékon, hisz minek, egy ilyen film nem tévedhet!

Most megtudhatja, mi mit jelent Hyeronimus Bosch leghíresebb festményén

mzd 2016. február 13., szombat 19:13

Közel ötszáz évnek kellett eltelnie Hieronymus Bosch legismertebb, Gyönyörök kertje című triptichonjának megszületése után, hogy az internet segítségével most már ne kelljen személyesen elzarándokolnia a képhez, ha a legapróbb részletekbe menően, alaposan szeretné megcsodálni. A festő halálának 500. évfordulója alkalmából készült Jheronimus Bosch, The Garden of Earthly Delights című digitális kiállítás formájában most már online, akár narratívával is látható, különlegesen nagy felbontásban nagyítható módon mindenki számára. A honlapon ráadásul nemcsak a legapróbb részletekig nagyíthatóvá válik a festmény, de a múzeumi tárlatokhoz hasonlóan választhat, hogy audiotúrán venne részt, vagy inkább elolvasná az egyes részletekhez csatolt kísérőszövegeket (angoltudás azért mindkettőhöz szükséges). Például így:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mozgó fényképeket mutatunk a tavalyi Burning Man fesztiválról

aa 2016. február 13., szombat 11:53

Bár a világ egyik legmenőbb művészeti, kulturális és elektronikai fesztiválja, a Burning Man idén még egy kicsit odébb van, de a rendezvényt övező szokásos felhajtás már most elkezdődött. A Los Angeles-i fotós, Ari Fararooy például a tavaly lőtt képeit rakta össze és digitálisan mozgásba hozta őket. Szóval ha tavaly lemaradt a Tükrök karneválja tematikát követő eseményről a nevadai sivatagban, akkor feltétlenül nézze meg Fararooy munkáját az alternatív megmozdulásról. És ha kedvet kapott hozzá: épp ma kezdődik a regisztráció a jegyekért!

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Patkány egy szál se, szar viszont van"

hv 2016. február 12., péntek 17:58

Mundruczó Kornél rendezései, és általában a Krétakör előadásai nem a könnyedségükről ismertek. A Feketeország, a Harag napja, a Lúzer vagy a Krízis-trilógia a társadalmat érintő legdurvább kérdéseket feszegetik – korrupció, csalás, brutalitás, magány, erőszak – hogy csak a legfontosabbakat említsük. A sokkolás és a hatásvadászat határán egyensúlyozó darabok legfontosabb kérdésfelvetései azonban mindig arra vonatkoznak, hogyan alakítható az egyéni, személyes sors rendszeren vagy közösségen belül, hogy mi az ára az önállóságnak, nagyon közhelyesen fogalmazva: létezik-e valójában szabad akarat?

Magától értetődő reménytelenség

Nem tűnik puszta véletlennek, hogy Vlagyimír Szorokin A jégcímű regényének is hasonló gondolati íve van. A könyv a poszt-kommunista, reménytelen, lepukkant Oroszország nyomorát mutatja be, miközben egy elképzelt szektán keresztül nemcsak alternatív történelmet hoz létre, de egyúttal fel is számolja és kiröhögi azokat – a szektákat és a történelmet is. Szorokint a modorosabb megszólalók valamilyen fenegyerekként szokták emlegetni – az 1970-es évek óta aktív szerző nemcsak írói, hanem képzőművészeti munkásságával is kitűnt a moszkvai underground művészeti körökben. Első regénye 1985-ben jelent meg, természetesen Párizsban, majd az 1980-as évek végétől hazájában is kiadták műveit. Ha a Krétakör és Mundruczó az egyén és a társadalmi rendszerek egymásnak feszülését, az egyéni lét dimenzióinak rejtett tragédiáit szeretik elemezni, Szorokin leginkább a történelem előrehaladásának cáfolatait adja, miközben kihúzza a talajt az ócska nacionalizmus, a szentimentalizmus és a közösségi mítoszok alól. A Trafóban a Proton Színház mindezt összegezte.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vadásszon ingyen könyvre a városban!

mzd 2016. február 12., péntek 16:12

Reggel óta zajlik a Tilos az Á Könyvek játéka, de ha szemfüles, ön is elcsíphet egyet a 120 könyv közül. Hogy miről is van szó? A kiadó ennyi darab könyvet helyezett el a város különböző pontjain, hogy aztán az azt megtalálók hazavihessék és örülhessenek neki. Bár Budapest elég nagy, annyi segítség kiderül az esemény oldaláról, hogy ezek nagy részét forgalmas csomópontokon és általános, illetve középiskolák környékén szórták szét.

12670266 531962140315969 3642046260615658088 n
Fotó: Facebook / Tilos az Á könyvek

Az Ess szerelembe egy könyvvel névre hallgató megmozdulás szelfizésre is buzdít: ha ön rábukkant valamelyik példányra a városban, töltsön fel róla egy fotót a kiadó Facebook-oldalára - az alkalmi fotósok között ugyanis kisorsolnak egy szabadon választott tilosos könyvet!

Carol gyönyörű, de távolságtartó

Lina 2016. február 11., csütörtök 19:02

Todd Haynes Carol című filmje olyan, mint a címszereplől maga: tökéletes, kifinomult, de távolságtartó. Témáját tekintve fontos alkotás, vizuális szempontból mesterien precíz, valószínűleg mégsem válik olyan mérföldkővé, mint az alapjául szolgáló regény, amit a krimijeiről ismert Patricia Highsmith írónő is csak álnéven mert kiadni, és amely rendesen felkavarta az ötvenes évek Amerikájának állóvizét. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lakjon van Gogh festményében 10 dollárért

Becca 2016. február 11., csütörtök 13:53

Az Art Institute of Chicagónak támadt ez a hatalmas ötlete, hogy újonnan nyíló, Van Gogh hálószobája című kiállításuk beharangozásaként három dimenzióban megvalósítja a holland festő, Vincent van Gogh, „A hálószoba” elnevezésű műalkotását. Ez önmagában csak egy klassz ötlet, zseniáliás marketingfogássá az teszi, hogy a szobát az AirBnB-n bárki befoglalhatja 10 amerikai dollár fejében (2750 forint). A projekt ma indul, és abszolút nem kételkedünk benne, hogy óriási lesz rá a kereslet. A helység kialakítása pedig tényleg pontosan megegyezik az eredeti festményen láthatóval, ami ugye nem kis teljesítmény.

Van Gogh's Bedroom

Chicago, IL, Egyesült Államok
This room will make you feel like you're living in a painting. It's decorated in a Post-Impressionist style, reminiscent of Southern France and times gone by. Its furniture, bright colors, and artw...
Chicago rövid távra kibérelhető lakásai
Távolról sincs vége, olvasson még »

Nincs pisztoly, de nagyot durran

Zappe László 2016. február 11., csütörtök 09:49

Füst Milán: Boldogtalanok - Miskolci Nemzeti Színház játék/szín

Nemcsak díszlet nincs, de kellékek sincsenek a miskolci Játékszínben – ez Szabó Máté sajátos, bár nem túl eredeti rendezői ötlete a Boldogtalanok előadásához. Az üres térről és a láthatatlan tárgyakról sokat és mélyen lehet filozofálni, mindenféle tartalmakat és üzeneteket lehet nekik tulajdonítani. Nem csekély mennyiségű nézői tapasztalatom szerint azonban hamar meg lehet szokni ezeket a színházi fogásokat. Először még furcsa, hogy Ullmann Mónika láthatatlan ruhát terít nem létező kötélre, majd Nádasy Erika a semmire ül le – egyébként remekül, ebben az ülésben már benne van a sunyin ravaszkodó, egész lényével állandóan színlelő öregasszony jellemrajza. Aztán már fel sem tűnik, hogy nincs az üveg, amiből isznak, a segéd a semmit hozza vacsorára, és így tovább.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Végre a neten is nézhető a tavalyi év legmenőbb magyar rajzfilmje!

aa 2016. február 10., szerda 15:19

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME Anim) szakán 2013-ban végzett Bucsi Réka új munkáját, a Love-ot levetítik az Egyesült Államok egyik legmenőbb filmfesztiválján, a South by Southwesten, azaz a március 11-19 közt zajló SXSW Filmfesztiválon Texasban. Emlékeznek, ez az a rendezvény, ahol tavaly Gamechanger-különdíjat kapott Kerékgyártó Yvonne „Szigetes” bulifilmje, a Free Entry. Ami viszont ennél is lényegesebb, hogy Bucsi előző, tavaly világszerte fesztiválkedvenc filmje, a Symphony No. 42 végre teljes egészében látható online, íme:

Symphony no. 42 from Reka Bucsi on Vimeo.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hozza ki a maximumot a Netflix-előfizetéséből!

Edicsek 2016. február 9., kedd 21:35

Lassan mindenkinél lejárt a Netflix egy hónapos próbaideje, aki viszont úgy gondolja, hogy annak ellenére is előfizet, hogy még elég kevés rajta az elérhető magyar tartalom, annak mutatunk néhány olyan ötletet, amivel még élvezetesebbé teheti mozizást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kéknyúl meg az újítás esete

Farkas Edina Lina 2016. február 8., hétfő 15:02

A kimondottan sok tagból álló banda, 2008 óta állandó fellépői Budapesti kisebb-nagyobb klubjainak. Premecz Mátyás, az alapító, aki saját magát is Hammond–mániásnak aposztrofálja, az elmúlt évek során alaposan kimaxolta az orgonában rejlő lehetőségeket. Teszi mindezt úgy, hogy a zenekar tagjaival mindig frissítenek valamit, idén például beújítottak egy bassszusgitárost, készítettek egy új lemezt (Crowded Universe), a többi izgalomról pedig maga az alapító mesél.

Napi cuki: az elveszett plüssmackó kalandjai a Szépművészetiben

bb 2016. február 8., hétfő 09:14

A Magyar Nemzeti Galéria adventi kalendáriumokat nyitogató angyalszárnyas munkatársai után a Szépművészeti Múzeum dolgozói is előrukkoltak egy szupercuki videó sorozattal, melyeken egy ott felejtett, elnyűtt mackó kalandjait lehet nyomon követni. A Hieronymus Bocsnak elnevezett mackó egyébként a felújítás alatt álló épületben flangál és a múzeum olyan részeibe enged bepillantást, ahova eddig nem igen jutottak be az odalátogatók.

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Jenő az isten!"

Szaniszló Judit 2016. február 7., vasárnap 19:19

Pataky Attila erősen tömörítő, szemléleti és hangulati metonímiákban, szinekdochékban gazdag társadalomkritikai költeménye megmutatta, van igény erre a fajta kemény hangra ma is. Viszont félre minden patakyattilizmussal: mennyivel jobb azt ordítani Bárdos Deák Ágiékkal, hogy Besúgók és provokátorok!! A Kontroll Csoport adott koncertet tegnap este a Gödörben egy országos turné kezdéseként.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Erwin Wurmnál Freddy Kruger és a kanapé találkozik a boncasztalon

aa 2016. február 6., szombat 09:45

Újabb hatásvadász kollekcióval rukkolt elő az Egyperces szobrokról elhíresült osztrák művész, Erwin Wurm aki ezúttal Charles és Ray Eames ízlésvilágát hozta össze Freddy Kruger rémálomszerű külsejével. Legalábbis első ránézésre ez a kép ugrik be a párizsi Thaddaeus Ropac által kiállított munkákról – írja a fastcodesign.com. A Grindhouse egyes jeleneteibe is beillően deformálódott, részben felismerhető bútorok egy része úgy fest, mintha megolvadt volna, a felhővel kiegészült lámpán egy műanyag vödör díszeleg, míg a hűtőszekrény egy olvadt vajdarabra emlékezteti a nézőt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Két szerző között, hatástalanul

Zappe László 2016. február 5., péntek 21:44

Friedrich Dürrenmatt: Play Strindberg! a Székesfehérvári Vörösmarty Színház Pelikán Kamaraszínházában

Nyilván szentségtörő, de aligha alaptalan a kérdés, vajon a normális nézőnek, aki nem ül minden este színházban, hanem egy esztendőben mondjuk tíz előadást lát (vagy éppen annyit, amennyit egy bérlet kínál), nem mindegy-e, hogy Strindberg Haláltáncát vagy Dürrenmatt átiratát, a Play Strindberget látja-e? A két szöveg különbsége persze szembetűnő, legalábbis ha gyors egymásutánban találkozunk velük. De évek vagy pláne évtizedek távolából?

phoca thumb l 292
Fotó: Horváth Gábor / Vörösmarty Színház

Civakodó házaspárt látunk, és közéjük betoppan egy harmadik, lakmuszpapír- vagy katalizátorképpen, hogy némi izgalmat vigyen a nagyon ellaposodó, egyhangúvá váló házastársi párbajba. Hogy az egyik szerző, a tizenkilencedik századi, komolyan veszi, a másik, a huszadik századi ironizálja ezt a küzdelmet? Hogy az egyik haláltáncnak, a másik sportnak, játéknak fogja föl? Ma már inkább előadás, mintsem szöveg kérdése. Valójában Dürrenmatt is rendezőpéldányt írt a bázeli színház számára, nem önálló drámát. A legfontosabb benne a rendezői üzenet: nem kell ezt strindbergi poklot olyan nagyon komolyan venni, valójában bohóckodás az egész.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Újabb Hieronymus Bosch festményt azonosítottak a kutatók

aa 2016. február 5., péntek 16:51

Meglepő, de a világ egyik legtöbbet vitatott és legtöbbféleképpen értelmezett művészének, a holland Hieronymus Boschnak mindössze 25 műve ismert (ezekből öt az Egyesült Államokban található), de úgy tűnik, hogy a gyűjteményhez most egy újabb alkotás is csatlakozik. A hír az artportal.hu-n jelent meg a Kansas City-i Nelson-Atkins Museum of Art hétfői bejelentésére hivatkozva, és a lényeg, hogy úgy tűnik, a Szent Antal megkísértése című festmény, amiről eddig azt feltételezték, hogy csak a mester műhelyének egyik műve, valójában maga Bosch festette.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Focipályányi fraktálokat tapos a hegyoldalakba a hóművész

Becca 2016. február 5., péntek 13:34

Ha önnek eddig a hóangyalkészítés volt a maximum, amihez a hóval kezdeni tudunk, mutatunk pár nagyobb ívű elképzelést, amihez nem kell más, csak egy stramm hótaposó csizma... meg némi kondíció, pontosság, idő, és valami számítógépes modellezőprogram ismerete. Simon Beck "hóművész" munkáit a Treehuggeren találtuk, és bár elsőre persze hülyeségnek hangzik, hogy valaki mintákat taposson a hóba, a végeredményt látva el kell ismerjük, van a dologban valami. Beck számára egyébként ez egy - az átlagosnál némileg komolyabban vett - hobbi, az angliai Oxfordban szerzett mérnöki diplomát, a munkája pedig térképkészítés.

Távolról sincs vége, olvasson még »

KultÚrFRÖCCS - ahogy kedvenceink szeretik

Lina 2016. február 4., csütörtök 18:34

Untuk már a sima programajánlót, ezért csavartunk rajta egyet és megkérdezünk néhány kedvencünket, miket ajánlanának ők az aktuális programarzenálból. A folytatásban az Ezüst Medve díjas Fliegauf Bence, a zenei szcéna egyik favoritja, SONYA, valamint a hazai divatszakma egyik legismertebb tervezője, Mojzes Dóra mesélik el, milyen programokkal töltődtek fel mostanában, hol lennének, ha nem itt, és mi várható tőlük-velük a közeljövőben.

Kokan Mladenovic dühös Koldusoperája sokáig nem megy ki a fejünkből

Zappe László 2016. február 4., csütörtök 10:38

A Temesvári Csiky Gergely Színház vendégjátéka a Nemzetiben

Az ember tragédiájának egyik legizgalmasabb és legkorszerűbb értelmezését, átiratát Kokan Mladenovic szerb rendező készítette Gyarmati Kata dramaturg – jelenleg a színház művészeti vezetője – közreműködésével, az újvidéki magyar társulattal. Talán egyszer láthattuk a Bárkán (ha még emlékeznek erre a színházra az Üllői úton, a hajdani Ludovika szomszédságában, az Orczy kert sarkában). Remek előadás volt. Fő gondolata annyi – írtam akkor –, „hogy isten tökéletlenre alkotta az embert, viszont beleoltott egy csomó korlátot és követelményt, melyeknek megfelelni nem tud, majd elbújt, és valahol kajánul vigyorog szerencsétlen teremtménye csetlés-botlásán a megkerülhetetlen tilalomfák között. Csak az ördög humanista, aki társául szegődik e gyámoltalan, tudatlan, de időnként esztelenül lelkesedő lénynek képtelen útján.” A tavalyelőtti POSZT-on pedig ugyancsak az újvidéki társulattal készített előadása, az Opera ultima aratott fergeteges sikert és nyerte el a legjobb előadás díját.

Most tavalyi Koldusoperáját láthattuk a Nemzetiben, a temesvári magyar társulat szuggesztív megvalósításában. Nem Brechtét, hanem Mladenovicét és Góli Kornéliáét.

2250 fefdb
Fotó: Csiky Gergely Állami Magyar Színház
Távolról sincs vége, olvasson még »

A legmenőbb infografika a Beatlesről

etelka 2016. február 3., szerda 14:45

Haha, azt hitte mindent tud a Beatlesről? Keni vágja az összes lemezt? Biztos benne, hogy tudja, hány számuk nem szól a szerelemről? Vagy, hogy hány számot írt Ringo Starr?

Szerencsére Adam E. McCann aTableauval elkészítette ezt az infografikát, ami igazán menőn sikerült, ráadásul tényleg minden benne van, ami az együttessel 1964-1970 között történt. Ha vannak még kérdései,nézzen körül az oldalon, számos frappáns infografikára bukkanhat még.

Másszon bele Salvador Dalí fejébe!

mzd 2016. február 2., kedd 17:55

Jean-François Millet 1859-ben festett, The Angelus című műalkotását Salvador Dalí tette még híresebbé: 1935-ben készült el annak parafrázisával. A mű most újabb életre kelt, szó szerint: a virtuális valóságot megidéző Oculus Rift segítségével 360°-os sétát tehetünk a festményben, írja a Wired.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés