#VILÁGOM

Minden belövés az utolsó

hv 2016. június 7., kedd 10:18

Az idén húsz éves Trainspotting nem csak a szex, a drog és a zene miatt lett kultuszfilm.

Húsz éve mutatták be Danny Boyle filmjét, az Irwine Welsh azonos című regényéből készült Trainspottingot: azon kevés filmek egyikét, amelyek nem akarják South Parkos tanárbácsiként a néző fejébe verni azt, hogy a drog rossz. Inkább úgy mutatja be a drogokat és a drogozást, hogy az embernek először megjön, majd elmegy tőle a kedve – nagyjából örökre. 

A siker már a bemutatásakor egyértelmű volt, tulajdonképp csoda, hogy egész 2016-ig kellett várni a folytatására: a forgatás már elkezdődött, a premiert idén decemberre ígérik, ha pedig ön is elszánt rajongó, itt az alkalom, hogy statisztaként feltűnhessen benne.

De miért lett a Trainspotting az elmúlt évtizedekben ennyire fontos kultfilm? A válasz erre egyszerre nagyon bonyolult, és mégis nagyon egyszerű. Jócskán több van benne ugyanis annál, hogy romantizálja a függést, és tulajdonképpen szerethetően ábrázol néhány piti, lecsúszott figurát, akik azzal tengetik szánalmas napjaikat az iszonyúan nyomasztónak ábrázolt Edinburghben, hogy megszerezzék a napi heroinadagot. Ha csak erről lenne szó, még senki nem esne hasra: Danny Boyle filmje azonban nagyon beletalált valamibe, amit jobb híján nevezzünk 90-es éveknek és/vagy korhangulatnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Spiró György válogatott esszéi: Agytorna kezdőknek és haladóknak

Uber Elek 2016. június 5., vasárnap 18:32

Eszünket, lelkünket és olykor megkopottnak látszó műveltségünket mozgatja meg Spiró Györgynek a 70. születésnapjára megjelentetett könyve, a Válogatott esszék 1976-2016. Érdemes vele és a kötetben szereplőkkel eltölteni jó pár délutánt. Egy ragyogó elme beszélget velünk utánozhatatlanul nyugodt hangon.

Nem tudok, de nem is akarok elfogulatlan lenni Spiró Györggyel kapcsolatban. 1983-ban, még középiskolásként olvastam Az Ikszeket, és még a felvételi előtt megvoltak a drámái, a Hannibál, a Kőszegők, meg a Balassi Menyhárt.

spiró3
Távolról sincs vége, olvasson még »

Végighallgathatja a hip-hop történelmét, csak 38 szabad óra kell hozzá

ermiz 2016. június 3., péntek 10:00

 NWA, A Tribe Called Quest, Three Times Dope, Beastie Boys, Slick Rick, Biggie, Mos Def, Jay Z, Q-Tip, Big L, Eminem, Outkast – csak néhányan a hip-hop legmenőbb nevei közül. Lehet a stílust szeretni és nem szeretni, de azt az utóbbi esetben is el kell ismerni: a hip-hop ma már a zenei kultúra része, akkor meg miért ne legyen vele tisztában? Ha fogalma sincs, kik ezek az emberek, akkor elég meghallgatnia ezt az alig 38 órás playlistet ahhoz, hogy mindent megértsen a hip-hop evolúciójáról. A 8tracks.com, mely csak MCAforPresident néven publikálta az anyagot, 1988-tól 2000-ig mutatja meg a stílus és különféle irányzatainak ki- és átalakulását. 

MCAforPresident's Slice of Hip-Hop Top 100 - 100th Mix Special Edition from MCAforPresident on 8tracks Radio.

Vegyen részt Jan Švankmajer utolsó filmjében!

aa 2016. június 2., csütörtök 19:16

Már csak 10 ezer dollár, 2,7 millió forint kell ahhoz, hogy a világ egyik leghíresebb animációs filmese, Jan Švankmajer leforgathassa utolsó játékfilmjét, az Insects-et. A 81 éves cseh szürrealista művész és évtizedek óta állandó producere, Jaromír Kallista  az egyik legnépszerűbb közösségi finanszírozási oldalon, az Indiegogo-n szeretnék összekalapozni a forgatáshoz szükséges 150 ezer dollárt (kb. 42,1 millió forintot) és szerencsére nagyon úgy fest, hogy bár csak május 25-én indult a kampány, már most 94 százalékon áll a finanszírozás, szóval jó eséllyel össze is jön nekik.

tumblr nbt7q7Aa8Y1s1l8eoo1 500.gif
Fotó: indiegogo.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez a könyv fáj a léleknek

Farkas Edina Lina 2016. június 2., csütörtök 18:34

A harmincadik oldalnál vettem észre, hogy az elbeszélőkhöz férfihangokat és arcokat társítok. Pedig ennek a könyvnek a főszereplői egytől egyig nők: lövészek, pilóták, szanitécek, mind levágott copfú tizenéves lányok, akik férfiakká váltak, megnyomorodtak, meghaltak, csak hogy bátorságukat és hazaszeretetüket bizonyítsák. Az idei Nobel-díjas fehérorosz írónő, Szvetlana Alekszijevics regénye, a Nők a tűzvonalban nem a hősiesség polírozása, hanem a háború valódi igazsága, amiben semmi dicső és semmi magasztos nincs. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A rákendroll az nem egy tánc

hv 2016. május 30., hétfő 16:19

A Ludwig Múzeumban Rock/tér/idő címmel nyílt kiállítás nyílt kiállás a könnyűzene társadalmi jelentősége mellett.

Rock/tér/idő címmel nyílt kiállítás a budapesti Ludwig Múzeumban, amely az 1970-es és 1980-as évekbeli underground zenei és képzőművészeti szcéna összefonódásait, illetve a zenei élet különféle megnyilatkozásait mutatja be. A leírás persze már önmagában problémás, hiszen a Kádár-korszakban az underground nemcsak az aktuális fősodorral, hanem a hatalmi-politikai vezetéssel is szembement. Így van ez persze manapság is, amikor az ideológia újra áthatja a popkultúrát, a művészek pedig ismét igényét, sőt, kényszerét érzik annak, hogy munkáikkal az aktuális hatalmi trend ellenébe menjenek – amely hatalom egyébként kísértetiesen emlékeztet a kiállításban bemutatott 1970-es évekbeli dokumentumfilmekben szereplő, állott-pállott, lábszagú, ostoba és kicsinyes korszellemre.

Amikor Tóth elvtárs az URH illetve Orgazmus együttesnevek kapcsán azon polemizál, hogy azok sértik a normális emberek ízlésvilágát, az ember szinte nem is tudja, hogy tényleg 1981-ben készült-e a felvétel, avagy 2015-ben, mondjuk az MMA egyik táltosos dzsemboriján.

Megtérítő Rocktérítő

A kiállítás címe nem titkoltan Xantus János kultikus mozijára, a Rocktérítőre utal. A film a Neurotic együttes legendásan balhés frontemberének, Pajor Tamásnak a megtéréséről szól, a film felújított változatát a kiállítás nyitásával egy időben újra műsorra tűzték a mozik. „A drog helyére beült a Szentlélek” – olvashatjuk a kiállítás falszövegében, és bár Pajor Tamás manapság leginkább a Hit Gyülekezete arcaként ismert, azért az mégiscsak szép, hogy ezt a kiállítást ő nyitotta meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rossz nevetés, avagy Pedro Almodóvar találkozása Varró Dániellel az operettszínpadon

Szaniszló Judit 2016. május 29., vasárnap 14:25

A felütés legyen egy fekete öves bölcsész coming-outja: nem tehetek róla, világ életemben – oké, a világ életemben itt leginkább a bűnös és ízléstelen kora gimnáziumi éveimet jelenti – szerettem a musicaleket. Művészetfilozófiai fanyalgás ide, giccsontológia oda, azt azért hadd szögezzem le, hogy baromi jó zenés darabot igenis lehetséges csinálni. Csak hát baromi nehéz. A Budapesti Operettszínháznak az Átrium Film-Színházban mégis kis híján sikerült.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kleist megér egy estet – új kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Szaniszló Judit 2016. május 28., szombat 15:46

Voltak fenntartásaim azzal kapcsolatban, vajon Heinrich von Kleist neve mennyire fogja bevonzani az utca emberét a Petőfi Irodalmi Múzeumba, és bár az utca emberének érdeklődéséről és motivációiról ma sem tudok többet, mint tegnap, azért a május 24-én nyílt Miért éppen Kleist? című kiállításuk megnyitójára mindenképpen érdemes volt elmenni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Még sosem örültünk ennyire az orkok támadásának!

Kiszler Máté 2016. május 26., csütörtök 18:25

Naponta tízmillióan játszanak vele, hülye lett volna a Blizzard, ha nem adja el harminc ezüstért a World of Warcraft megfilmesítési jogát. Édes jó istenem, tízmillió geek, vagy mucsásított nevén gyík: semmi nem menti meg a kaszasikertől a Warcraft: A kezdetek című mozit. 

Az elmúlt 10 év egyik, ha nem a legmeghatározóbb és legkedveltebb videójátéka a WoW, azaz World of Warcraft, szóval volt mire építenie a filmnek, ha másra nem, a több millió rajongóra és azok fanatizmusára. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy perc alatt lett műalkotás a padlóra tett szemüveg

mzd 2016. május 26., csütörtök 15:07

Tavaly év végén egy nő megkéselt egy másikat az Art Basel egyik kiállításán, a nézők pedig azt hitték, ez a performansz része. Hasonló félreértés történt nemrég a San Franciscó-i Modern Művészetek Múzeumában is, ahol az egyik teremben egy szemüveget tettek a földre, a később érkezők közül pedig többen bőszen fotózni kezdték, mert azt hitték, a kiállításhoz tartozik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gillian Anderson Csubakkával randizik

Edicsek 2016. május 25., szerda 12:05

Gillian Andersont a legtöbben az X-akták Scully ügynökeként ismerik, és bár a sorozat épp mostanság indult újra, a színésznőnek azért vannak egyéb elfoglaltságai is. Például hogy a brooklyni Young Vic színházban vendégeskedik épp A vágy villamosa című Tennessee Williams darab Blanche-aként, amit Kevin Spacey londoni Old Vic színházában már sikerre vitt. Ennek népszerűsítéséhez pedig kiváló ötlet bedobni őt a Tumblrre, ahol a rajongók közvetlenül is kérdezgethettek tőle. Csubakka csajának annyira megtetszett ez a közvetlen kommunikációs lehetőség a rajongóival, hogy bár az aktuális kérdések órája már véget ért, megígérte, lesz még ilyen

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Katonában téma a gyerekkori szexuális zaklatás

maze 2016. május 24., kedd 14:12

A gyermekkori szexuális bántalmazás olyan téma, ami mellett sem szülőként, sem hétköznapi emberként nem szabadna senkinek szó nélkül elmennie, mégis olyan tabu, amit emlegetve legtöbben elfordítják a fejüket. Nem így a Beszélj róla! projekt, aminek az alapítói három éve vették a fejükbe, hogy megpróbálnak segíteni a szörnyűségeken átesett szereplőknek, hogy újra teljes (teljesebb) életet élhessenek, még ha ez nem is megy könnyen. A beszédes írói álnevű Anoni Mara 2013-ban megjelent könyve, a Bűn vagy bűnhődés sarkallta arra a szervezőket, hogy megtörjék a kínos csendet, ami a témát övezi, és ennek eredményeként született a fenti projekt, amiben anonim számolhatnak be az áldozatok az őket ért atrocitásokról, ami a szakemberek szerint az első lépés a gyógyulás felé. 

Indulása óta számtalan levél érkezett a honlapra, a szervezők ezért a UNICEF-fel közösen elindították az ÁRTatlan elnevezésű programsorozatot, amit egy szakmai kerekasztalbeszélgetés, valamint a május elején a Katona József Színházban bemutatott fotókiállítással és beszélgetéssel egybekötött programsorozat. A sorozat zárórendezvénye egy rendhagyó beszélgetés május 25-én a Katona Sufnijában. A beszélgetés fő témai:

  • Lerombolhat-e a gyermekkori szexuális bántalmazás egy egész életet?
  • Miért hallgat az áldozatok többsége?
  • Hogyan segíthetnek a hozzátartozók, az ismerősök és a szakemberek?

Szakemberek, azaz Víg Sára és Lénárd Kata pszichológusok, Berkesi Zsuzsa és Pócs Balázs, a Beszeljrola.hu alapítói, valamint a közönség ezeket a kérdéseket próbálják majd megválaszolni, de ami még ennél is fontosabb, hogy felhívják a figyelmet a probléma komolyságára.

Nem titok ugyanis, hogy a nemzetközi statisztikák szerint minden hatodik-hetedik lány és minden tizedik fiú válik szexuális bántalmazás áldozatává 18 éves kora előtt, ahogy az sem, hogy a gyermekkori szexuális abúzus áldozatainak körülbelül 90 százaléka ismeri az elkövetőt. A bántalmazás elkövetője a legtöbbször férfi ismerős: vér szerinti apa vagy nevelőapa, más férfi hozzátartozó, családi barát, szomszéd.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Klasszika mitológia: az Európa Kiadó élt, él és élni fog

Uber Elek 2016. május 23., hétfő 14:33

Vagyis Menyhárt Jenő és az 1981-ben, az URH romjain alakult, és azóta már többször is feloszlott együttese örök. Élő bizonyosság volt erre a vasárnap esti ráadás koncertjük Újbuda szívében, ahol persze megtöltötték a termet, s ahol ismét megénekelték a közönséggel együtt az immár a klasszikus irodalomba tartozó verssoraikat. Helló, bébi, te nyomorult állat!

Mindig is kedveltem Menyhártot, de a 2004-es Szigeten lopta be magát visszavonhatatlanul a szívembe. Kiállt a színpadra, és azt mondta: "Jó estét! Önök egy öregembert látnak. Én meg a naplementét."

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így szívat a francia művész

etelka 2016. május 23., hétfő 12:46

Elefánt? Nem. Zsiráfok? Ja. Ja, mégse, elefánt! Nagyjából valami hasonló hangozhat el, ha az ember Matthieu Robert-Ortis francia szobrászművész acélsodronyból készült köztéri alkotását bámulja, melyet Párizs egy kis utcáján lehet körbesétálni. A Revolution des Girafes, azaz kb a Zsiráfok átalakulása címet viselő mű nem az egyetlen átverős munkája, ezen az oldalon találhat még néhány ehhez hasonlót. 

pfnco9doyihakldtrp1h.gif

Zárva a múzeum? Nem baj, azért még menjen!

ermiz 2016. május 23., hétfő 09:10

A múzeumok többsége hétfőnként zárva tart, az Iparművészeti is így van ezzel, vagyis így volt, mert most változtattak rajta. A "Zárva tartás idejére" című sorozat keretében az iparművészet, a design és a divat kedvelőivel olyan információkat szeretnének megosztani, amelyekhez más forrásból nem juthatnak hozzá. Ehhez kellenek a múzeum kurátorai, akik olyan kérdésekre tudnak válaszolni, amikrea teremőr nénik és bácsik esetleg nem. Az Iparművészetiben számos olyan szakterület egyetlen hazai specialistája dolgozik, akikkel érdemes beszélgetni a munkájukról. 

"Az Iparművészeti Múzeum először 1900-ban indított ingyenes ismeretterjesztő előadásokat "a művelt közönség számára”. Most ezt a hagyományt felelevenítve havi egy alkalommal, hétfői napokon a könyvtár olvasótermében rendezünk ingyenes előadásokat az érdeklődőknek. A sorozat előadásai minden hónap harmadik hétfőjén három órakor kezdődnek. Így a nyári vakáció előtt két előadásra kerül sor, és ősszel folytatjuk majd a sorozatot. Először tehát hétfőn, azaz május 23-án, 15 órakor Prékopa Ágnes: Groteszk és irónia a tárgyak felől nézve című előadását lehet meghallgatni. 

10+1 kedvenc számunk az idén 40 éves punktörténelemből

aa 2016. május 22., vasárnap 15:33

Idén negyven éve annak, hogy négy queensi kreténnek köszönhetően a New York-i Bowery negyedben megszületett a kegyetlen egyszerűséget, zenei változatosságot, döbbenetet és lázadást egyszerre generáló punk mozgalom és a Punk's Not Dead szlogen, ami azóta is egyet jelent az örök lázadással és szabadsággal. A punk negyvenedik születésnapját egész évben nagyszabású programokkal és kiállításokkal ünneplik világszerte New Yorktól-Londonig, a Rolling Stone magazin például egy 40-es listát készített minden idők 40 legjobb punk albumaiból, amin felbuzdulva mi is összeszedtük a 10 kedvencünket. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A papír alapú könyvek nem hagyják magukat legyőzni

Edicsek 2016. május 22., vasárnap 10:03

Hiába a könyvolvasók elterjedése, hiába a sok alkalmazás és a tabletek, a papír alapú könyvek úgy tűnik, újra divatba jönnek. Legalábbis a felmérések szerint a könyvolvasók és a digitális értékesítések csökkennek, de a papíralapú könyvek forgalma hosszú évek óta növekszik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nagyinak igaza volt: utazni hülyeség

Szaniszló Judit 2016. május 21., szombat 12:10

Lehetett azért sejteni, hogy ha Háy János ország- és városjáró esszékötet írására adja a fejét, akkor annak végeredménye nem nettó helytörténeti információfitogtatás lesz, hanem annál sokkal összetettebb és személyesebb, urambocsá' esendőbb valami. És tényleg: az Ország, város, fiú, lány egy faramuci kötet arról, hogy a világon mindenki turista, még az is, aki amúgy marhára nem akar az lenni. 

háy borító
Távolról sincs vége, olvasson még »

Lajkó Félix videóklipje Tom Waitsnek is bejött

mzd 2016. május 20., péntek 18:18

A hegedűművész hivatalos Facebook-oldalán tudatták a hírt, miszerint Lajkó az International Songwriting Competition, az egyik legjelentősebb amerikai nemzetközi dalszerző verseny pályázatán második díjat nyert videóklip kategóriában. Lajkónak ez A Madárnak című számához készült (egyébként 2013-ban forgatott) videója egyben a legelső klipje is, és most kivívta a zsűri, azaz többek között Pat Metheny és Tom Waits tetszését is. A videót Vandad Kashefi készítette, saját koncepció alapján.

Kíváncsiságból rákerestünk, találni-e még magyarokat a díjazottak listáján és szerencsére igen: a zsűri dzsessz kategóriában méltatta még az Oláh Szabolcs Quintet I Care About You című dalát is.

Fishing with Félix

Waits lájkja talán nem is olyan meglepő, az együtt csónakázó zenészekben akár magára is ismerhetett. Jóbarátja, a filmrendező Jim Jarmusch 1991-ben forgatott egy (azóta kultikussá vált) tévésorozatot haverjáról, John Lurie jazz zenészről Fishing with John címmel. Lurie (aki Jarmusch több filmjében színészként is feltűnt) a sorozat egyes részeiben különféle ismertebb arcokat visz el horgászni magával; a sorozat második részében például közös haverjuk (és Jarmusch filmjeinek szintén visszatérő szereplője), Tom Waits a meghívott vendég. Rajta kívül megfordultak még Lurie csónakjában Dennis Hopper, Matt Dillon, Willem Dafoe filmszínészek, és persze maga Jarmusch is beszállt, és hát ilyen figurákkal tényleg az volt a legkevésbé érdekes, fogtak-e valamit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak a halottak nem félnek a sötétben

hv 2016. május 19., csütörtök 18:38

Fliegauf Bence új filmje rémisztő mesékkel mondja el az elmondhatatlant. Kritika a Liliom ösvényről.

A héten került mozikba Fliegauf Bence Liliom ösvény című filmje, amely egy, még a felnőttek számára is rémisztőnek ható mesébe ágyazva tárja fel egy család három generációjának történetét. A zajos szakmai és közönségsikert arató Csak a szél után ezúttal nem társadalmi, hanem személyes tragédia a film mozgatórugója.

Anya csak egy van

Rebeka otthagyja fiát és férjét, a gyerekkel azonban rendszeresen találkozik. Miközben Budapest különféle helyszíneit járják, mesét mond neki egy családról: a Tündérről, a Vadászról, és Aranyom nevű kisfiukról. A mese eleinte átlagosnak tűnik, apa, anya, gyerek látszólag jól megvannak, apa lelövi a rókát, amely megijeszti a gyereket, majd kitömve a falra teszi – a mese pedig ezután rémálomba fordul. A kitömött rókától rettegő Aranyom bepisil, majd szorongva hallgatja szülei állandó veszekedését. Az anyja – a Tündér – a kikapcsolt tévét nézi, mintha menne, széttépi Aranyom rajzát, és végül hónapokra bezárja a pincébe. Amikor az apja visszatér, kiszabadul ugyan, de talán már sosem találja meg magát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Újra itt a világvége - X-Men: Apokalipszis

Kiszler Máté 2016. május 19., csütörtök 13:22

Az eljövendő múlt napjai után Bryan Singer belevágott egy újabb pusztítós-földrengős, mondhatni apokaliptikus filmbe. Ami nem is csoda 750 millió dollár profit után, bár ez a Marvelnél már nem egy mérvadó összeg, inkább csak átlagosnak mondható. Mindegy: az X-Men: Apokalipszis hozza a szintet, dőlhet a lé, zöröghetnek a popcornos zacskók. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatunk pár szobrot, amikkel jótékonykodni lehet

Becca 2016. május 18., szerda 20:27

A kanadai Vancouverben minden évben megrendezik minden áruházi árufeltöltő nedves (vagy rém-) álmát: konzervekből építenek installációkat. Idén 21 csapat indult a megmérettetésen, építészek, mérnökök és iskolák is beszálltak a viadalba. Persze az ötlet magában is jópofa, az ok azonban még jobb: az éhezésre hívják fel a figyelmet a több mint 80 ezer konzervből összerakott alkotással –amelyek mind adományból származnak, és amelyeket a verseny végén eljuttatnak a rászorulóknak. Önnek melyik szobor a kedvence?

Tíz mondat, amivel az őrületbe kergethet egy írót

araya 2016. május 17., kedd 19:13

Kiss Judit Ágnes, a Koncentrikus korok vagy a Szomor Veron: A keresztanya könyvek, megannyi vers és próza díjnyertes írója összegyűjtötte Facebookján melyek azok a mondatok, amikkel egy írót ki lehet borítani. Hogy mennyire igaza van, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a tíz pontot Lackfi János is megosztotta teljes egyetértése jeléül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Színezze ki magának a saját Jeff Koons festményét!

mzd 2016. május 16., hétfő 09:46

Az amerikai botrányművészről, Cicciolina exférjéről legutóbb másfél éve írtunk, amikor az ikonikus lufikutyáján akart valaki más meggazdagodni, most azonban a művész hívta fel saját magára a figyelmet. Nem is akármivel: egy 0,9 méter magas és kétszer ilyen széles színezőt tervezett, amin akár az egész család együtt munkálkodhat, míg kiszínezik  írja a bltd. A végeredmény egy saját színösszeállítású Jeff Koon festmény, bár az eredetiség ebben az értelemben új értelmet nyer majd.

Katt a képre a többiért!
Katt a képre a többiért!
Fotó: ArtwareEditions.com

Az ára sem vészes: 30 dollárba, azaz kicsivel több mint 8 ezer forintba kerül az Artware oldalán, ekkora méretnél pedig érdemes elgondolkodni a ceruza helyett egy ecseten és festéken. Jó hír a Keith Haring rajongóknak: ugyanez az ő kedvencük rajzaiból összeállítva is megrendelhető.

Elásott szeretők, Osvárt Andrea és rózsaszín diszkóláz: KLIPradar

Lina 2016. május 15., vasárnap 10:39

Mutatjuk azokat az új magyar klipeket, amiket nem biztos, hogy láthat a legnagyobb zenecsatornákon. Lesznek köztük ismert és kevésbé ismert bandák szerzeményei, műfaji határokat pedig véletlenül sem állítunk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés