#VILÁGOM

A nevem Bourne, JasonBourne, és megölök mindenkit

Kiszler Máté 2016. július 28., csütörtök 13:25

Legalábbis ezt sugallja Matt Damon tekintete a Bourne-sorozat legújabb, ötödik darabjában, ami nemes egyszerűséggel a JasonBourne címet viseli. Mondom: ezt sugallja, mert a feledékeny gyilkológépnek a filmben 20 mondatnál nemigen jut több. A kedvencem e tekintetben az a rész, amelyben van egy telefonbeszélgetés főhősünk és CIA igazgatója közt, és Bourne meg sem szólal. Lehet, hogy ez az elpusztíthatatlanság titka.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szar emberek a Paradicsomban

hv 2016. július 26., kedd 17:48

Marianne Lake, a világhírű – és korábban botrányos, függőségekkel teli életmódjáról ismert –rocksztár éppen egy garatműtét után lábadozik fiatal szerelme társaságában, a Pantelleria nevű festői, vulkanikus olasz szigeten. A sztori idáig akár a bulvárlapok hasábjairól is ismerős lehet. Napozás meztelenül, szex a medencében, iszappakolás és road trip a kacskaringós dombok között: idilli és mindenki által irigyelt nyaralás. A nyugalmat azonban megzavarja a finoman szólva is harsány és élvhajhász Harry érkezése, aki nemcsak Marianne producere, hanem egykori szerelme is. Ráadásul magával hozza frissen megismert lányát, a beszédes nevű, Lolita-szerű Penelopét (ld. még: sziget és nimfácskák). A négy ember nagyon hamar egymás agyára kezd menni a földi paradicsomban: a viszonyok kuszák, a szereplők szépek, gazdagok, és boldogtalanok. A Bigger Splash a pazar fényképezés és a harsogó színek ellenére klasszikus, komor, négyszereplős kamaradráma, amelyben az érzéki felszín mögött tulajdonképpen mindenki szar ember.

bigger splash 001
Fotó: Frenetic Films

Négy szereplő érzelmet keres

A Bigger Splash Luca Guadagnino olasz rendező harmadik játékfilmje. A Szerelmes lettem című előzőt, amelyben szintén Tilda Swinton volt a főszereplő, nagyon szerettük. Ez a munka most furcsán felemás, mert miközben Swinton az énekesnő Marianne Lane, Ralph Fiennes pedig az elviselhetetlenül magamutogató és hedonista Harry szerepében ragyognak, a másik két szereplő – a belga csodafiú Matthias Schoenaerts és A szürke ötven árnyalatában megismert Dakota Johnson – nemcsak szerepük szerint maradnak színtelenek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elege van, hogy családja nem érti a tudományos disszertációját? Rajzolja le!

(ja) 2016. július 25., hétfő 17:41

Élete legfontosabb munkája, minden energiáját és tudását beleteszi, mégsem érti meg se a családja, se a barátai, mivel foglalkozik tulajdonképpen? Egy kémiadisszertáció pont ilyen.

A Wisconsin-Madisoni Egyetem kémia tanszék PHD-hallgatójának, Veronica Bernsnek pont ebből lett elege: környezete egy kukkot sem értett a kvázikristályokról szóló disszertációjából. Mivel azonban szerettei körében amúgy is nagy hagyománya volt a rajzolásnak, Berns készített nekik egy képregényt tudományos munkájából Atomic Size Matters címmel.

Berns konzulense szerint ő az első a diákjai közül, aki művészi módon is tálalja a disszertációját. A képregény inkább vicces rajzokból, mint illusztrált szövegekből áll, és Berns úgy dolgozta ki, „mintha egy boríték hátuljára skiccelgetve magyarázta volna el a lényeget.”

A projekt nagy sikert aratott, és nem csak Berns családja körében. A lány ezért közösségi gyűjtésbe kezdett a Kickstarteren, hogy nyomtatásban is megjelenhessen a munka, hisz „nagyon fontos, manapság főleg, hogy közérthető módon beszéljünk a tudományról” - jegyezte meg. A jelek szerint valóban van igény közérthető tudományra (jól mutatja ezt például az egyik legismertebb, tudományos érdekességeket közérthetően tálaló-megmagyarázó blog, azI Fuckin' Love Science sikere), hisz már 14 ezer dollárt, a szükséges összeg dupláját összeszedte rá.

Veronica Berns ma kémikusként dolgozik Chicagóban, de még mindig szakít időt rajzolásra. A rajzos tudománymagyarázat sikerén felbuzdulva ráadásul azóta egy szuper blogot is szentelt az ügynek, amelyen Nobel-díjas tudósok munkáját magyarázza el a már bevált módszerrel.

Valódi festményekké változtatja modelljeit a fotós, aki új szintre emelte a testfestést

Szűcs Gyula 2016. július 24., vasárnap 11:28

Pompás képgaléria jelent meg nemrég a CNN-en egy Alexa Meade nevű, Los Angeles-i fotóművész munkáiról, aki egy bravúros festménysorozattal állította a feje tetejére magát a művészetet. A képei ugyanis nem is festmények, hanem 

festményszerű háttér elé beállított,  festményszerű testfestéssel fedett modellekről készített fotók!

Bonyolultan hangzik? Tényleg az, vagyis valójában pofonegyszerű, hiszen az agyunkat megtréfáló érzékcsalódásról van szó. Én például először nem is értettem, mi a CNN-en megjelent cikk lényege, hiszen elsőre csak közepes tehetségű festő lelkesen összerakott, pin up girl-ös naptársorozatát láttam magam előtt, csupa ilyen képpel:

De akkor hol a trükk? Mutatjuk:

Távolról sincs vége, olvasson még »

15 kulisszatitok, amit eddig nem tudott a Szellemirtókról

aa 2016. július 23., szombat 14:03

Nemsokára már a hazai mozikban is vetítik Ivan Reitman klasszikus sci-fi vígjátéka, a Szellemirtók újragondolt, női rebootját Paul Feig rendezésében. A rég várt folytatáson felbuzdulva összeszedtünk pár érdekességet a több mint harminc éves eredetiről – részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lovasinak felesége volt a katalizátor

Farkas Edina Lina 2016. július 22., péntek 17:25

A fesztiválszezon sűrűjében ki mást is kaphatnánk el egy rapid interjúra, mint Lovasi Andrást, a Kiscsillag frontemberét. Bár amúgy sem éppen unatkozással tölti a nyarat, az utóbbi hónapokban egy merőben új oldalát is megmutatta a Semmi Konferenciája című koncertszínház darabjában A zenészt még romantikus nyaralása előtt csíptük el egy e-mail interjúra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Google miatt már múzeumba sem kell járnunk

(va) 2016. július 21., csütörtök 19:12

Immár ezer múzeum, archívum és intézmény gyűjteményét tárja az internet népe elé a népszerű keresőprogram által létrehozott felülete és alkalmazás, a Google Arts and Culture, amely 1000 múzeum, archívum és intézmény műalkotásait és műtárgyait tárja a művészet és kultúra iránt érdeklődök elé. De a legjobb dobás, hogy ennek segítségével akár az időszámításunk előtti 200 évig bezárólag kereshetünk akár a legextrémebb szempontok alapján. Például azokat a műtárgyakat ahol macskák jelennek meg, vagy a piros szín bukkan fel az Absztrakt Expresszionizmus jegyében készült művekben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kirk kapitány kútba ugrott

Kiszler Máté 2016. július 21., csütörtök 17:44

A Star Trek szériába J.J. Abrams lehelt újra életet, amikor átvette a Gene Roddenberry legendás sorozatából készült moziváltozatok rendezését. Szerencsére ezek a filmjei jobban sikerültek, mint az új Star Wars, de épp ez utóbbi forgatása miatt nem tudta vállalni az új rész, a Star Trek: Mindenen túl rendezését (azért egy produceri pozíciót megtartott magának). Így tehát Justin Linre hárult a feladat, hogy végigvigye a hazai mozikban július 21-én bemutatott rész elkészültét, és Lin meglehetősen halálos iramot diktál. Például azzal kezdi, hogy felrobbantja a filmtörténet egyik leghíresebb űrjárművét, majd szanaszét szórja a mindig is az egység erejét hirdető legénységet. Na, innen szép nyerni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Volkova Sisters és a VHK még az esővel is dacol

Farkas Edina Lina 2016. július 19., kedd 19:21

Az utóbbi évek hazai minifesztivál-favoritja egyértelműen a Bánkitó fesztivál, ami leginkább olcsóságáról, bensőséges hangulatáról, szuper programjairól és messze a legjobb fesztiválhelyszínéről lett híres. Idén már érezhetően nagy volt a hype körülötte, és benne volt a pakliban, hogy a jócskán megemelkedett napi árak ellenére is el fogják kapkodni a jegyeket. Így is lett: a fesztivál telt házzal vitte végig a négy napot, pedig az időjárás mindent megtett, hogy elmossa a programokat, na meg a hangulatot. De nem sikerült.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Meghalt Somló Tamás

Divany.hu 2016. július 19., kedd 11:03

Somló Iván Tamás 1947. november 14-én született Budapesten, saját szavai szerint egy erdélyi félzsidó családból származott. Szülei ötéves korában elváltak, testvérével újranősült édesapjuknál maradt. A Práter utcai általános iskola zenetagozatára járt, hegedülni tanult, majd tizenhárom évesen szaxofonra váltott. Még tucatnyi hangszeren játszott, a basszusgitártól a zongorán át a fúvós hangszerekig, de kedvence a szaxofon maradt. Heinemann Sándornak, a Royal Orfeum vezetőjének, a nagycirkusz karmesterének hatására beiratkozott az Állami Artistaképzőbe, cirkuszi zenebohóc lett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az X generáció még mindig tud bulizni!

cukorka 2016. július 18., hétfő 17:53

A Veszprémfest szervezői kissé félve vittek elektronikus zenét rendezvényük utolsó napjára, de a Thievery Corporation felléptetése minden kétséget kizáróan az egyik legjobb döntésüknek bizonyult. Az idei rendezvénysorozat nem született szerencsés csillagzat alatt, bár az ítéletidő csak csütörtök magasságában érkezett meg, ez pont elég volt ahhoz, hogy a fesztivál lényegét – hogy ugyanis az Óváros téren, csodálatos, klasszicista környezetben bulizzon a nép – tönkretegye. 

Elég sokan adtak ennek így vagy úgy hangot, sok jegy vált például a közösségi oldalakon is elérhetővé, ahogy kiderült, hogy ez a koncert sem az eredeti helyszínen, hanem a Veszprémi Arénában lesz megtartva. Emiatt aztán kicsit félve indultunk meg, pedig pont vasárnap estére visszahúzódott a vihar, ugrott pár fokot a hőmérséklet, minőségi javuláson esett át a hangulat, ráadásul ott volt az a bónusz, hogy a Thievery mellett Barabás Lőrinc loopos trombitaszettjét is meghallgathatjuk, mert a húszéves fennállását ünneplő washingtoni banda őt választotta előzenekarának ezen a július 17-ei estén.

Benne nem is, de a hangosításában csalódnunk kellett; az óriási hodályban, amit az aréna képvisel, képtelen volt jól megszólalni Lőrinc és a trombitája, de még így is ügyesen pörgette be a bulit. A küzdőtér két szélén élvezhetetlen volt a szett, így középtájon próbálkoztunk, és megnyugtató volt látni, hogy már ekkor is közepesen nehéz lett volna megközelíteni az első sorokat – a trombitás játéka sokakat lenyűgözött. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jordán Adél és a Puszi felhúzott és úgy hagyott

maze 2016. július 17., vasárnap 18:54

A Puszi együttes Jordán Adéllal kiegészülve döntött úgy, hogy az idei zenekarépítő nyaralását a Káli-medence szívében, Szentbékkállán tölti. Az öt napos pihenés mintegy lezárásaként aztán kisszabásúnak indult, de nagyszabásúvá terebélyesedett koncertet tartottak, mi meg jól felkocsikáztunk megnézni.

A Toldiban voltam utoljára Jordán Adél és a Puszin, talán ezért sem fordult meg a fejemben, hogy szó sem lesz hagyományos értelemben vett rock koncertről. De amikor a Gyümölcsoltó Boldogasszony-templom háta mögött, a Pegazus kertjében negyven-ötven kisgyerekes családba (és a vendéglátóipari egység kivárhatatlan hosszú sorába) botlottam, már éreztem, hogy lehet, itt most nem este kilenckor fog beindulni a buli.

Sokat segített, hogy érkezéskor rögtön figyelmeztetett TG, a zenekar egyik tagja, hogy igazából három perc múlva kezdenek, mert kilenckor abba kell majd hagyni az egészet, és ettől annyira elszomorodtam, hogy neki kellett lássak állapotba hozni magam. Elég irreális elvárás volt, a Pegazusnál (ami amúgy egy igen pöpec hely, ahol menő kiállításokat tartanak) egyáltalán nincsenek felkészülve kiszolgálásilag még csak ennyi, láthatóan helyi kötődésű, túllelkesülő apukára és anyukára sem. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minimum 10 millió fontot várnak David Bowie műgyűjteményének árverésén

moana 2016. július 17., vasárnap 10:37

Novemberben a Sotheby's egy két napig tartó aukció keretében bocsátja licitre a januárban elhunyt énekes műtárgyait, és a Guardian szerint a gyűjtemény darabjai minimum 10 millió fontért találnak majd gazdára, de könnyen lehet, hogy a fanatikus (és tehetős) rajongók jóval feljebb tornázzák majd az összeget. Szakértők szerint például csak Jean-Michel Basquiat Air Power című festménye önmagában 3,5 millió fontot ér. 

A műtárgyak nagyrésze 20. századi brit alkotóktól (pl. Damien Hirst, Frank Auerbach, Stanley Spencer, Patrick Caulfield, Peter Lanyon és Graham Sutherland) származik. Simon Hucker, a Sotheby's munkatársa szerint a művészetrajongó és -értő (és maga is festő) Bowie főként olyan műveket vásárolt meg, amelyek személyesen sokat jelentettek számára, amelyek komoly hatással voltak rá, inspirálták őt. Ezért is voltak számára különösen fontosak a brit művészek, hiszen ők az otthont jelentették számára. 

A bútoroktól kezdve a festményeken, rajzokon keresztül a fotókig és szobrokig egyébként sok mindenre lehet majd licitálni. A család azzal indokolja az árverést, hogy nincs hol elhelyezzék a gyűjteményt, de persze azért vannak olyan művek, amelyektől nem válnak meg. "A család ugyan megtart pár olyan darabot, amiknek tényleg komoly személyes értéke van, de végre másoknak is van lehetősége megcsodálni és megszerezni azokat a műalkotásokat, amelyek olyan nagy becsben tartott" - nyilatkozta Bowie vagyonának kezelője.

Mielőtt kalapács alá kerülnének az alkotások, lesz egy utazó kiállítás is belőlük: szeptemberben Los Angelesben és New Yorkban, októberben Tokióban lehet megtekinteni a gyűjteményt, majd november elseje és tizedike között a londoni Sotheby's mutatja be az árverésre kerülő tárgyakat, és az utolsó napon már meg is kezdődik az aukció.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Volt egy férfi. Szeretett.

Sárbogárdi Lula 2016. július 15., péntek 18:28

Bennünket, nőket. Meg a szövegeket is szerette. Írta őket, és a másokéit, amiket igazán szeretett, használta is: vendégszöveg, így hívja ezt az irodalom. Aztán meghalt. Mi pedig most az ő szövegeiből hívtunk vendégségbe részleteket (a teljesség igénye nélkül), hogy lássuk, hányféleképp látott bennünket és hányféleképp láthattuk mi magunkat általa.

GettyImages-51442640
Fotó: Ralph Orlowski / Europress / Getty
Távolról sincs vége, olvasson még »

Esterházy Péter: Úgy halunk, ahogy éltünk

Farkas Edina Lina 2016. július 14., csütörtök 19:08

2016. július 14-én csütörtökön, a délutáni órákban elhunyt Esterházy Péter - közölte a család és a Magvető Kiadó. Az író 66 éves volt, rá emlékezünk. 

Életrajz

1950. április 14-én született Budapesten, nagyapja Esterházy Móric gróf, aki 1917-ben Magyarország miniszterelnöke volt, édesapja gróf Esterházy Mátyás, édesanyja Mányoki Irén Magdolna. Érettségijét a budapesti piarista gimnáziumban szerezte, 1974-ben az ELTE matematikus szakán diplomázott majd ezt követően a Kohó- és Gépipari Minisztérium Számítástechnikai Intézetében dolgozott 1978-ig. Szerencsére nem tudott sokáig ellenállni az írásnak, 1978 óta szabadfoglalkozású íróként tevékenykedett.

Kossuth-díjas író, a magyar posztmodern irodalom egyik legjelentősebb alakja, munkásságát tucatjával jutalmazták díjakkal külföldön és itthon egyaránt. Több mint negyvenéves munkássága során fontos lenyomatot hagyott a magyar irodalomban, ráadásul az a fajta író volt, aki az utolsó pillanatig képes volt újat mutatni az olvasóközönségének. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit csináljak, hogy ne haljon meg a testvérem?

Farkas Edina Lina 2016. július 14., csütörtök 14:36

Sanna Lenken svéd rendező saját tapasztalataiból is merített, amikor egy tinilány étkezési zavaráról készített filmet. Az Én csontsovány nővérem című film témája nem is lehetne aktuálisabb, ugyanis az anorexia nervosa és a bulimia egyre szélesebb körben és egyre fiatalabbak körében jelentkezik. A film ennek a sokak számára érthetetlen és megfoghatatlan betegségnek struktúráját és dinamikáját mutatja be, egy egészséges kishúg szemszögéből. Egy kicsit talán nagy vonalakban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Amiket tudnia kell, mielőtt hirtelen ötlettel elindulna fesztiválozni a hétvégén

Farkas Edina Lina 2016. július 14., csütörtök 08:03

Ma első napos a Bánkitó fesztivál, az EFOTT pedig két napja startolt el, és ahogy közeledik a hétvége, úgy indulnak egyre többen, hogy csatlakozzanak az önfeledt fesztiválozókhoz. Mielőtt azonban sietősen bepakolna a túrazsákjába, érdemes néhány dolgot indulás előtt ellenőrizni. Mutatjuk, mivel érdemes utazni, hol tud szállást lőni és hogyan tud még jegyhez jutni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyaralni se lehet jót könyv nélkül!

Farkas Edina Lina 2016. július 13., szerda 20:49

Még mielőtt Ön degeszre tömné a bőröndjét, nézze, milyen olvasnivalókat szedtünk össze, amik közül érdemes lesz párat beszuszakolni a táskába. Ezek a könyvek garantáltan elővehetők lesznek strandolás közben, de akkor is jól jönnek majd, ha egy esős délutánon bekucorodna velük a sarokba. Könnyed történetek, életvezetési tanácsok, sötét thrillerek és mesterien megkreált sci-fik közül válogathat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

De hogyan lett Rihanna-hasonmás tinilány az új Vasember?

Szűcs Gyula 2016. július 12., kedd 17:59

A Marvel képregénykiadó a napokban felrobbantotta az internetet: bemutatkozott az új Vasember, egy színes bőrű, afrofrizurás tinilány, aki nemcsak hogy megszólalásig hasonlít a barbadosi énekesnőre, de még a beceneve is ugyanaz!

Ezek után nem meglepő, hogy a téma felcsigázta a Facebookon és a fórumokon az összes képregényrajongót: jó ötlet volt-e a Marveltől, hogy egy 1963 óta létező, közkedvelt szuperhőst, aki történetesen középkorú, fehér férfi, egy váratlan húzással átfazoníroztak 15 éves afroamerikai tinilánnyá, akit Riri Williamsnek hívnak?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Boldogan búcsúztatták Bud Spencert a legnagyobb rajongói

dívány.hu 2016. július 12., kedd 14:11

Idén tizedik alkalommal rendezték meg a Bud Spencer és Terence Hill Rajongói Fesztivált, amire nagyjából ezer rajongó utazott el a Velencei-tó partjára a hétvégén.

Az eseményt csak részben árnyékolta be Bud Spencer halála, a rajongók a mesterük életbölcsességeinek megfelelően inkább a szépre és a boldog dolgokra emlékeztek. Nem néma csönddel, hanem nagy tapssal búcsúztatták, meg egy igazán pörgős koncerttel, ahol a legendás páros legjobb filmzenéit adta elő a csak Bud Spencer és Terence Hill filmslágereket játszó Spencer Hill Magic Band.

A társaság egy internetes fórumról indult bő tíz éve, először negyvenen voltak a táborban, mostanra már a nemzetközi vérkeringésben is ismerik a magyar találkozót. Azt mondják, a jövőben is megtartják a fesztivált, annyi lesz a különbség, hogy most már mindig lesz a nagy örömködésben egy kis szomorúság is.

Hajdu Szabolcs két díjat is besöpört Karlovy Varyban

ermiz 2016. július 11., hétfő 14:25

Hajdu Szabolcs filmje, az Ernelláék Farkaséknál kapta meg a Karlovy Vary Filmfesztivál legjobb filmnek járó díját, mellyel 25 ezer dollár is járt. Emellett maga Hajdu Szabolcs, a ki a rendezés mellett a film egyik főszereplője is, nyerte el a legjobb színész díját is vasárnap este.

 A film egyik különlegessége, hogy állami támogatás nélkül, baráti szívességek segítségével készült el – írja az Index helyszínen lévő tudósítója. A rendező mellett felesége és állandó alkotótársa, Török-Illyés Orsolya, valamint két gyerekük szerepel a filmben, amit a saját lakásukban forgattak. 

A történet egy éjszakai rokonlátogatással kezdődő kényszerű együttlakás történetét meséli el, ahol a feszültség csak nő, és ki tudja, mi lesz a végkifejlet. A filmet itthon várhatóan ősztől lehet megnézni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az Instagramon a punkoknak is van mit keresni

aa 2016. július 10., vasárnap 18:09

Az Anothermag.com szerkesztősége szúrta ki, hogy nemcsak a divat-, gasztro- és lakberendezés- rajongóknak érdemes szétnézni az Instagramon, mivel a népszerű képfeltöltő oldalon remek fotókat találni zenei témában. Sőt akad egy-két olyan felhasználó is, aki hangulatos és ritkán látott képeket tölt fel a vad hatvanas-hetvenes évekből is. A hajtás után mutatjuk, milyen pazar Insta-oldala van többek között PJ Harveynak, Debbie Harry-nek vagy Johnny Ramone nejének!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A művészet megmutatja, mi zajlik az agyában, miközben művészetet néz!

nemoszi 2016. július 9., szombat 08:19

Greg Dunn neurológusból lett művész és Brian Edwards, a Pennsylvania-i Egyetem fizikusa egy hatalmas, 2,5-szer 3,6 méteres aranytáblát állított ki a Philadelphia-i Franklin Institute-ban. A lapon az agy 86 milliárdnyi idegsejtjének és a 100 billió idegkapcsolatának tevékenységét próbálták ábrázolni. A legszebb pedig az egészben, hogy a használt technikának köszönhetően a mű "életre kel": a fénytörés a finoman megmunkált felületen olyan optikai hatással jár, mintha az információ áramlás okozta elektronikus kisülések fényét látnánk – számolt be a félig képzőművészeti, félig tudományos bemutatóról a Huffington Post..

 A mű elkészítéséhez a művészek MRI felvételeket használtak, de még így se volt elég részletes az összkép, ezért kézzel is rajzoltak idegeket. A végeredményt beszkennelték majd fotolitográfiával egy aranylemezzel borított panelbe nyomták az egészet. A mű címe: “Self Reflected”, azaz kábé "Öntükrözés", mivel a fényhatások segítségével azt ábrázolja, ahogyan egy vizuális mű élvezetekor keletkező impulzusok elektromos kisülések formájában végigfutnak az agy idegpályáin.

Az alábbi videón az alkotópáros egyik fele, a neurológusból lett művész, Greg Dunn mesél róla, hogyan működik az agy egy vizuális művészeti élmény feldolgozásakor, és hogyan működik a műve, ami ezt változó irányú fényforrások (illetve maga a szemlélő mozgása) segítségével gyönyörűen képezi le. Ha önnek is annyira bejön ez az egész, mint nekünk, a művész weboldalán több hasonló darabot is talál, és többet is megtudhat a micro-etching technikáról, amelyekkel műveit készíti.

Szobrot kaphat Bud Spencer Magyarországon

aa 2016. július 8., péntek 07:58

Nem sokkal azután, hogy TakerOne egészfalas, fotorealisztikus graffitivel emlékezett meg róla, felbukkant a Facebookon egy “Bud Spencer szobrot Magyarországra!” (Egymillió like a Bud Spencer szoborért névre változott) nevű csoport. A kezdeményezés ötletgazdája a Magyar Képzőművészeti Egyetemen és a Nürnbergi Képzőművészeti Akadémián tanult szobrász, Tasnádi Szandi, aki felajánlotta, hogy ingyen elkészíti a június 27-én elhunyt olasz színész szobrát, ha a rajongók összedobják a kivitelezéshez szükséges anyagárat, valamint a szállítási, öntési és felállítási költséget, ami körülbelül 5-7 millió forint.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ove nagyon meg akar halni, de sehogy sem sikerül neki

Lina 2016. július 7., csütörtök 18:36

Fredrik Backman világhírű bestsellere, Az ember, akit Ovénak hívnak több mint 25 nyelven jelent meg és borítékolható volt, hogy film is születik belőle. Hogy sikerült-e Hannes Holm rendezőnek a könyvhöz hasonlóan átütőt alkotnia? Ezt majd megmondják azok, akik olvasták a regényt is, mi a könyvtől független benyomásainkat osztjuk meg Önökkel.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés