#VILÁGOM

Próbált már dokumentumfilmeket nézni a neten?

Szvetlana 2016. szeptember 11., vasárnap 10:55

Ha igen, tudja, milyen nehéz dokumentumfilmekre, főleg minőségi, fesztiváldíjas darabokra ráakadni online. Ha még moziforgalmazásban vetítik őket, akkor azért; ha már nem, akkor meg azért, mert jellemzően nem ebből a műfajból kerülnek ki a torrentoldalakon kínált mozifilmek. Mióta azonban a Netflix itthon is elérhető, a dokumentumfilmek rajongóinak is érdemes leülniük elé. Sőt, még akár a bőség zavarával is küzdhetnek, úgyhogy felmértük, mik a várható izgalmasabb darabok a szeptemberi premierek közül. A műfajból adódóan nem feltétlen vidám témákkal jövünk, de ha kíváncsi, mi történik a világban, érdemes beléjük merülni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Garázsvásárban csaphat le tuti színházi kellékekre a hétvégén

ermiz 2016. szeptember 9., péntek 20:21

Vasárnap, szeptember 11-én a Stúdió-K színház garázsvásárt rendez, vagy ahogy ők fogalmaznak "átalakulnak az új évadra". Ha tehát arra vágyik, hogy színházból vásároljon mindenféle érdekes vagy kevéssé érdekes holmit – egykori előadások kellékeit – a ruháktól a bútorokon át a bábokig, akkor ne habozzon! 

shutterstock 196087526

 Az ígéretek szerint lesznek könyvespolcok, könyvek, szekrények, asztalok, lámpák, technikai eszközök, EKG-készülék (nem vicc), óriás zakó, bábok, varrógép, irodaszék, vashulladék, szőnyegek. Legyen jó fej, támogasson egy színházat! 

A garázsvásárok az utóbbi években divatosak lettek, többek közt az Amerikai Nagykövetség is tart évente egyszer, de a Facebookon is követhető hova érdemes menni éppen. 

Ebben a dalban búcsúzik Nick Cave tavaly elhunyt fiától. Sírós!

(va) 2016. szeptember 9., péntek 17:46

Szeptember 8-án mutatták be One More Time With Feeling címmel azt a dokumentumfilmet, amely Nick Cave új albumának elkészültét mutatja be. A filmben a zenész őszintén vall a fia halála miatt érzett gyászáról is. A premierrel egy időben elérhetővé vált a Skeleton Tree című új Nick Cave & The Bad Seeds-album nyitódalának klipje is. A dal mellé nem árt előkészíteni néhány papír zsebkendőt!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szőke Gábor Miklós óriási Fradi-sast tervezett Amerikának

Szűcs Gyula 2016. szeptember 9., péntek 16:29

Szőke Gábor Miklós legújabb szobra az atlantai Mercedes-Benz Stadion főbejárata előtt fog állni, az Egyesült Államok egyik legnagyobb NFL-csapata, az Atlanta Falcons ugyanis a magyar művészt kérte fel egy monumentális madár megalkotására – írja hurráoptimista sajtóközleményében Szőke Gábor Miklós sajtósa.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Juliette Binoche-sal nyit a 13. Jameson Cinefest

Miklya Anna 2016. szeptember 9., péntek 14:26

A különböző tematikájú és fajsúlyú Filmes fesztiválok között egyre nagyobb jelentősége van a Miskolcon megrendezettCinefest fesztiválnak. A ma, szeptember 9-én kezdődő, több mint egyhetes rendezvényen ebben ez évben is rengeteg érdeklődőre számítanak, szakmabeliekre és az utca emberére egyaránt. Bíró Tibor fesztiváligazgatóval beszélgettünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Remek film egy bűnrossz énekesnőről

Miklya Anna 2016. szeptember 8., csütörtök 19:30

Florence Foster Jenkins története az a sztori, ami után tényleg meg kell jegyezni, hogy igaz történet, különben a nézők úgy gondolják, hogy á, biztos csak meglódult a forgatókönyvírók fantáziája. Pedig nem: a harmincas évek New Yorkjában tevékenykedő, zenebolond társasági hölgy, aki annak dacára töltötte meg a Carnegie Hallt, hogy egy hangot nem tudott tisztán kiénekelni, valóban létezett. És a története is úgy zajlott, ahogy azt Stephen Frears rendező elmeséli. Vagy legalábbis – nagyjából.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Goldie visszaadja a lovagkeresztjét

dívány.hu 2016. szeptember 8., csütörtök 19:30

Az angol hip-hop és drum and bass szubkultúra egyik fontos szórakozóhelye volt a Fabric nevű londoni klub, amit a napokban végérvényesen bezárattak a hatóságok, miután gyors egymásutánban két fiatal is drogtúladagolásban meghalt a helyen (egyikük június végén, a másikuk augusztus elején). A határozat nagy port vert fel, erős túlreagálásnak tartják, ahogy maga Sadiq Khan londoni polgármester is, akinek egyik politikai célkitűzése, hogy megmentse a jelentős idegenforgalmi vonzerőnek számító legendás londoni klubokat és éjszakai életet.

A háborgók közt van a 90-es évek egyik leghíresebb DJ-je, az arany fogsorú Goldie is, aki azt nyilatkozta, tiltakozása jeléül beolvasztja a munkája elismeréséért kapott lovagkeresztet - írja a Standard.co.uk. "Ennek az országnak az alapjait a kultúra jelenti, és ha úgy döntesz, bezáratsz egy ilyen klubot, mint a Fabric, hülye vagy" - nyilatkozta a lapnak a DJ.

Szerinte az önkormányzatnak egyébként csak kapóra jöttek a halálesetek, valójában azért záratták be a klubot, mert jó pénzért lehet értékesíteni az ingatlant. "Ahol füst van, ott tűz is van. Isten áldja az elhunyt gyerekeket, Isten áldja őket és a szüleiket. Nagyon komoly, ha ilyen történik, de emberek más klubokban, hotelekben, az utcákon is haltak már meg drogozás miatt, függetlenül ettől a mostani esettől. Kellett az önkormányzatnak valami kifogás, és meg is kapták" - mondta Goldie.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van felesleges 101 perce? Akkor mondja ki, hogy uborka!

cukorka 2016. szeptember 7., szerda 11:08

Dominik Moll francia rendező legújabb filmjének magyar címével jól elbánt a hazai forgalmazó, az eredetileg Des Nouvelles de la Planete Mars (kábé a Mars bolygó története) címet viselő vígjáték kapta ezt a még blődnek is erős alábecsüléssel nevezhető, Mondd ki, hogy uborka címet. Van ugyan ennek racionális magyarázata is, de nem is áll túl erős lábakon. 

A történet szerint Philippe Mars (François Damiens), a mindenkinek megfelelni akaró elvált irodista nem nagyon jön ki kamasz gyerekeivel, volt felesége mégis rábízza őket, amíg ő Brüsszelből tudósít a nagy politikai eseményekről. Fia, Grégoire (Tom Rivoire) kéri a fent említett cím kimondását a híradóban anyjától, ezért minden este azt lesik, a nő mikor mondja már végre ki, hogy uborka. Na, körülbelül ennyi köze van az uborkához, meg annak kimondásához a történetnek, ami egyébként teljesen másról szól. Történetesen a változatosság kedvéért arról, hogyan lehet feldühíteni egy jámbor embert. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

1 milliárdért megveheti Kanye West pucér celebjeit

aa 2016. szeptember 6., kedd 08:07

Kanye West a jelek szerint nem tud hibázni. Nem elég, hogy kirobbanó tehetsége előtt még a nagy német filmrendező, Werner Herzog is fejet hajtott, nemcsak a ruhaiparban kíván nagyot kaszálni, hanem azokkal az ijesztően élethű viaszfigurákkal is, amik az év egyik legbotrányosabb videóklipjében is láthatóak voltak. Emlékeznek, a Famous című mesterművet méltatta elismerően nemrég a német rendező.

Famous Exhibit at Blum & Poe Art Gallery

Una foto publicada por Kim Kardashian West (@kimkardashian) el

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mai történet egy múlt századi alvajáró világmegváltásáról

cukorka 2016. szeptember 5., hétfő 17:29

Beregi Tamás, az Egyetleneim című regény szerzője tíz évig (valójában 12) írta legújabb regényét a Noctambulót. A könyv elkészültére nem (csak) azért kellett várni, mert a szerzőnek egyéb elfoglaltságai is voltak a regényírást leszámítva (többek közt filmforgatókönyvek és egy ismeretterjesztő kötet a számítógépes játékok történetéről), sokkal inkább azért, mert (amint az elolvasása közben kiderül) a három fő csapásirányon futó történetet elképesztő mennyiségű kutatómunka előzte meg. Ha az író bemutatkozó regényét, az Egyetleneimet bárki kiforratlannak találta, a Noctambulo már kedvére való lesz: teljesen egyértelmű, hogy Beregi rátalált saját, egyedi stílusára, és a felkészültség és pontosság is legfőbb erényévé vált. 

 A Noctambulo főhőse, a fénykép-restaurátor Jonathan a múlt századforduló Londonjában tengeti az elszegényedett dzsentrik kurvákkal, ópiummal és piával elviselhetőbbé tett életét, de egy furcsa álmának köszönhetően úgy képzeli, megvilágosodik, és rájön: közeleg az apokalipszis. Mikor életének utolsó kedves emléke is végleg elenyészik, talál egy régi fényképet egy nőről, majd ennek kapcsán beleszeret egy prostituáltba, és bár eleinte esze ágában sincs kimentenie őt kilátástalannak tetsző életéből, végül mégis rákényszerül. Innentől együtt menekül Minnával, a lánnyal, akinek sorsához a nagyapja jóvoltából több köze is van. De nemcsak a rendőrség üldözi őket, hanem Jonathan rémálmai is, valamint egy félbehagyott mese, amit Minna anyja és Jonathan nagyapja írtak, és ami a látszólagos kulcs lehet mindkettejük megmeneküléséhez. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Stranger Things: a sorozat, amiért mindenki odavan

Miklya Anna 2016. szeptember 4., vasárnap 19:49

Azt már megtanultuk, hogy a Netflix sorozataira érdemes odafigyelni, hiszen az Orange is the New Blacktől a Kártyaváron át a Sense8ig számos remek szériát ők rendeltek be. De talán még ők se számítottak arra az egyöntetű rajongásra és lelkesedésre, amit a 2016 nyarán bemutatott Stranger Things című sorozatuk nézőkből és kritikusokból is kiváltott: az egyöntetű vélemények szerint ez volt nemcsak a nyár, de (eddig) az év sorozata is. Az elmúlt napok egyik legjobb híre pedig, hogy a Netflix végre berendelte a második szériát belőle – még ha némi üröm is az örömben, hogy leghamarabb csak 2017-ben fogjuk megtudni, hogyan folytatódik a négy kissrác, a titokzatos lány és a szörny története Tótágason innen és túl.

Távolról sincs vége, olvasson még »

100 éves a Bauhaus balett

aa 2016. szeptember 4., vasárnap 14:53

Ha eddig azt gondolta, hogy a Bauhaus csak egy dizájn vagy építészeti stílus volt, akkor talán érdekli, hogy e művészeti mozgalom hatása nem állt meg a képzőművészet határainál. Idén ünnepli 100. évfordulóját a Bauhaus balett, ismertebb nevén a Triadikus balett, amit Oskar Schlemmer fejlesztett ki 1916-ban. A klasszikus balettet az avantgárddal és a német művészeti iskola filozófiájával párosító művész 1920-1929 között turnézott előadásával, amivel a Bauhaus mozgalom szellemiségét kívánta népszerűsíteni. Nagy sikerrel ment többek között a “Mechanikus kabaré”, a “Triád-balett” valamint az “Az ember a kapcsolótáblánál” című darab is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nyárnak lehet vége, de a fesztiválszezonnak még nem

Miklya Anna 2016. szeptember 3., szombat 17:12

Elkezdődött az iskola, a nappalok rövidülnek, és nyilvánvalóan jön a borzalmas és szürke tél, amikor nem lehet teraszon ülve fröccsözni a barátokkal, grillezni a kertben, megnézni egy szabadtéri előadást, vagy kimenni porban ugrálni egy koncertre. Amíg azonban tart a jó idő, de már kicsit csillapodnak a kedélyek, a rendezvényszervezők igen jó kis programokat hoztak össze nekünk, kicsiknek, nagyoknak egyaránt. Szemezgettünk a kedvenceink közül, a teljesség minden igénye nélkül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ki mondta, hogy kutyák nem élvezhetik a művészetet?

etelka 2016. szeptember 3., szombat 11:45

A kutyás családoknál a kutyák már szinte vagy teljesen családtagnak számítanak, ezért is meglepő, hogy csak 2016-ban jutottunk el a kifejezetten őket célzó művészet gondolatáig: a kutyáknak szóló, interaktív kiállításig. Dominic Wilcox brit dizájner, művész és feltaláló nemrég egy kétnapos kiállításon nemcsak megmutatta a kortárs művészetet az ebeknek, hanem ezt egyfajta kutyáknak szóló, interaktív játszóházba is helyezte. Persze az egész egy jól sikerült reklámkampány részeként jöhetett létre, de kit érdekel, ha a végeredmény nekünk is vicces, meg a kutyáknak is jó? 

              

A kiállítás nem öncélú, a More Than biztosító kisállat-biztosítását hirdető #PlayMore kampány keretében nyílt meg Londonban az augusztus 20-i hétvégén, és arra szerette volna rávenni a gazdikat, hogy töltsenek több időt az állataikkal, elsősorban játékos módon. Minden műalkotás állatorvosok bevonásával készült, akik olyan játékokat találtak ki, amely mind mentálisan, mind fizikailag stimulálják a kedvenceket. Volt itt szimulátor, amelyben, mint egy autós utazásnál, ventillátor lebegtette a kutya fülét, ha kidugta a fejét egy papírmasé autó ablakán, és közben még izgalmas régi cipő- és nyershús-illatot is hozott a szél; egyik etetőtálból a másikba "ugráló" vízsugarak; virtuális frizbi, vagy óriási, nasi alakú labdákkal töltött etetőtál, amelybe jó nagy hasasokat lehetett ugrani (a kutyáknak).

Az izgalmas interaktív játékok mellett természetesen festménykiállítás is helyet kapott a tárlaton, erre Clare Mallison, Joanne Hummel-Newell, Robert Nicol és Michelle Thompson alkottak olyan, kutyák számára izgalmas témájú képeket, amelyek például levélbedobó nyílásból hulló borítékokat, meg óriási csirkecombokat ábrázoltak. A festmények természetesen kutyamagasságban kaptak helyet a falon (egy német dog és egy csivava magassága közt vajon hol helyezkedik el a tökéletes látószög?), illetve arra is ügyeltek a művészek, hogy a színeket a sárga-kék spektrumból válasszák, ugyanis ezek a legjobban láthatóak a kutyaszem számára.

"A kortárs művészet már régóta az egyik legfontosabb ihletforrás és hétköznapi varázslat az ember számára, de még soha senki nem próbálkozott azzal, hogy ugyanezeket az érzéseket állatokból próbálja kiváltani vele. Ez volt az egyik legizgalmasabb kihívás a pályafutásom során, és egyúttal nagyon boldoggá tesz, hogy sikerült valóban egyéni és egyedülálló interaktív tárlatot összeállítanom egy ilyen merőben új közönség számára" - örvendezett Wilcox a közönség által farkcsóváló lelkesedéssel fogadott kiállítás megnyitója után. A tárlat sajnos csak két napig volt nyitva Londonban, az augusztus 20-i hétvégén, de alább egy videós összefoglaló róla,ittpedig további fotókat is talál, sőt a művész skicceit is a tervezési fázisból.

Mit csinál egy kisbusznyi prosti a semmi közepén?

nemoszi 2016. szeptember 2., péntek 15:03

A teaser után elkészült a végleges előzetes Gigor Attila legújabb, a Kút című játékfilmjéhez. Az előző nem tartalmazott vulgáris párbeszédeket, szexualitást és erőszakos jeleneteket, ez már kevésbé szelíd. A Nyomozó alkotójának új filmje szeptember 22-től látható országszerte a hazai mozikban.

Gigor Attila legújabb filmje egy benzinkúton játszódó bűntörténetet mutat be. A semmi közepén álló kúton ragad egy kisbusznyi, nyugati munkára tartó prostituált (Irma Milovic, Pokorny Lia, Kurta Niké, Trokán Nóra). Miután az ott dolgozó öreg alkoholista (Kovács Zsolt) rég nem látott fia (Jankovics Péter) is feltűnik, az érzelmek mellett jól őrzött titkok is a felszínre törnek. A filmben szerepel az említettek mellett Udvaros Dorottya, Tzafetás Roland, László Zsolt, Horváth Csaba, Pusztai Ferenc és Apáti Bence is. 

Gigor hét év után készített újra nagyjátékfilmet, azóta többek között a nagy sikerű Terápia című tévésorozat írásában és rendezésében vett részt. Első nagyjátékfilmje, a Nyomozó 2008-ban a Magyar Filmszemlén hat díjat nyert, majd számos nemzetközi elismerést kapott, mások mellett Karlovy Varyban, Varsóban és Pozsonyban, elnyerve többek között a nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díját.

Ezeket a sorozatokat várjuk szeptemberben

Farkas Edina Lina 2016. szeptember 1., csütörtök 15:13

Ha minden jól ment, akkor mostanra mindenki kipihente, kinyaralta és kifesztiválozta magát, úgyhogy jöhet a képernyő elé kucorodás, meg a sorozatok, amik közül majd párra biztos rácsavarodunk hidegebb estéken. Merítésünkben lesznek visszatérő kedvencek, és ajánlunk pár olyan újoncot is, amikről reméljük, hogy valamelyik magyar csatornán is látni fogjuk őket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan lehet lefotózni a hétköznapi szexizmust?

nemoszi 2016. augusztus 31., szerda 08:01

A fiatal kaliforniai művész, Rora Blue érdekes projektekbe vág bele: először "Unsent" című munkájával hívta fel magára a figyelmet, melyről később még ejtünk szót, most pedig "Handle With Care" (kb. Kezeld óvatosan) című képeivel dolgozza fel a hétköznapi szexizmus témáját.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gene Wilder mémekben él tovább

Dívány 2016. augusztus 30., kedd 20:01

Gene Wilder hétfőn hunyt el, 83 évesen. Nem is kétség, hogy maradandót alkotott a filmvilágban, kezdve a Katasztrofális siker (The Producers) című filmben nyújtott alakításával, amelyért Oscar-díjra is jelölték legjobb férfi mellékszereplő kategóriában, de a Vaklármában Richard Pryorral elővezetett ámokfutása is emlékezetes volt. De említhetnénk az 1971-es Willy Wonka és a csokoládégyár című, Roald Dahl-regényből készült mozit, amiben felejthetetlenül alakította a címszereplő Wonkát.

A filmes szerepei mellett az internet népe másról is egészen biztosan emlékezni fog rá: ő ugyanis az egyik legtöbb mémet ihlető híresség. A mashable.com össze is gyűjtött párat.

gene wilder meme
Fotó: mememaker.net
Távolról sincs vége, olvasson még »

Kapaszkodjon meg: Kanye West született filmrendező zseni

aa 2016. augusztus 29., hétfő 18:02

Igen, jól olvasta a címet, mi sem értjük, hogyan történhetett, de kénytelenek voltunk ezt leírni. De nem mi mondtuk!

A nyár közepén mutatták be az elmúlt évek talán legmegosztóbb videoklipjét, a Famoust. A Kanye West nevéhez fűződő kisfilm (zene: Kanye West, ének: Kanye West, főszereplő: Kanye West, rendezte: Kanye West) többek között arról lett híres-hírhedt, hogy a klipben olyan hírességek (vagy hasonmásaik, esetleg megszólalásig hasonlító viaszmásaik) fekszenek egymás mellett egy végtelen hosszúságú ágyban, mint Kim Kardashian, Donald Trump, George W. Bush, Taylor Swift, Amber Rose, Rihanna, Chris Brown, Bill Cosby, Caitlyn Jenner, Ray J, Anna Wintour, és persze maga a multitalentum Kanye West.

A szám fogadtatása eléggé vegyesnek mondható, de az biztos, hogy Taylor Swift nem tartozik a rajongói közé, pedig az amerikai elnöki posztról is ábrándozó rapper célja állítólag nem holmi beszólogatás meg műbalhé keltése volt, hanem igenis társadalomkritika, meg a paparazzi-kultúra visszásságainak ábrázolása. Mindehhez a rendezőként feltüntetett Kanye West egy amerikai festő, Vincent Desidorio 2003-as “Sleep” című festményéből merített ihletet, bár a hasonlóság alapján akár azt is mondhatnánk, hogy szimplán csak lenyúlta az ötletet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

1928 és 1960 között szívás volt nő létedre tehetséges hosszútávfutónak lenni

Farkas Edina Lina 2016. augusztus 27., szombat 16:41

Carrie Snyder A futónő című könyve Aganetha Smart történetét dolgozza fel, aki az 1928-as olimpián aranyérmet szerzett 800 méteres síkfutásban. Ebben a számban ekkor állhattak először nők a rajtvonalhoz az olimpián. Bár a főszereplő kitalált karakter, a könyv mégis hűen visszaadja, milyen volt több mint nyolcvan évvel ezelőtt olyan nőnek lenni, aki más életutat szeretett volna bejárni, mint amit a konvenciók kijelöltek számára.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A felszín alatt mindenkinek van egy története

Edicsek 2016. augusztus 27., szombat 08:13

Nagyon könnyű ítéletet mondani valaki felett már az első találkozás első perceiben, sőt sokszor még nem is kell szót váltani vele, hogy véleményt alkosson róla: elég, ha megnézi. És hiába tudjuk, hogy a külső megjelenés alapján alkotott benyomás hazudhat, mégis gyakran ítélkezünk ez alapján. Az ausztrál fotós, Amy D. Herrmann a Kickstarteren gyűjt pénzt, hogy kiadhassa fotóalbumát, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy ne ítéljünk elsőre, hanem szánjunk időt arra, hogy meghallgassuk a másik élettörténetét. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hétfőtől már építik a színpadot a Red Hot Chili Peppersnek

Edicsek 2016. augusztus 26., péntek 15:52

Szeptember elsején és másodikán Budapesten lép fel a Red Hot Chili Peppers, amiről már mi is írtuk, hogy nem érdemes lemaradni. A buli előkészületei  már hétfőtől javában zajlanak. A zenekar itt indítja el a világkörüli turnéját, ami azt jelenti, hogy a stáb legnagyobb része már hétvégén megérkezik, arról azonban nem szólnak a hírek, hogy a zenekar tagjai mikor jönnek. Annyi biztos, hogy hétfőtől megkezdi a stáb az előkészületeket az Arénában. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön elveszítené a hitét, ha egy őrült elrabolná a gyerekét?

Miklya Anna 2016. augusztus 25., csütörtök 12:42

A  Palackposta című dán filmben egy brutális sorozatgyilkos keresztény családok gyerekeire vadászik. A film a dán krimiszerző, Jussi Adler-Olsen Q-ügyosztály című krimi-bestseller-sorozata alapján íródott filmtrilógia harmadik része. És szerintem könyvben és filmben is nagyságrendekkel jobb, mint az elhíresült Tetovált lány.  

884292 33
Fotó: port.hu
Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért a Pulp Fiction minden idők legcoolabb filmje?

Miklya Anna 2016. augusztus 24., szerda 18:42

1994: Nelson Mandelát megválasztják Dél-Afrika első fekete elnökének; megnyílik a Csalagút Anglia és Franciaország között; O.J. Simpsont letartóztatják a felesége és legjobb barátja meggyilkolásáért, és Japánt földrengés rázza meg. De ez mind semmi ahhoz képest, amekkora hatást a Cannes-i Fesztivál nyertes filmje, a Pulp Fiction okozott. Évtizedekre meghatározta a filmkészítők és a filmnézők gondolkodásmódját, olyannyira, hogy augusztus 25-től például ismét mozikba kerül itthon. Összeszedtünk pár okot, miért is annyira cool – és korántsem az összeset.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tessék, Magyarország tényleg halszagú!

nemoszi 2016. augusztus 24., szerda 16:55

Nemrég jelent meg a magyar kormány Desmond Child zeneszerzőtől rendelt 56-os pophimnusza, az "Egy szabad országért", melynek szövegéért Orbán Tamás felel: ez utóbbi azért is fontos, mert a legtöbben az első pillanattól kezdve nem értették, pontosan mit akarhat a pátoszos-mulatós (egyébként újrahasznosított) dal mondani. Az első mondat ugyanis valami olyasminek hallatszik, hogy "Magyarország halszagú", és bár hivatalosan természetesen nem ezt éneklik, ezek után tulajdonképp nem is érdekes, mi is a valódi szöveg. Az elképesztően magas labdára pedig le is csapott az Apa Zenél, így elkészült végre a valódi "Magyarország halszagú" című nóta, ami sajnos semmivel sem rosszabb, mint az eredeti.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés