#VILÁGOM

Gyerek szuperhős a láthatáron!

cukorka 2016. szeptember 24., szombat 09:19

Alain Gagnol és Jean-Loup Felicioli Fantomfiú című új, animációs filmjükben 85 percben mesélnek egy történetet egy beteg kisfiúról, aki képes kilépni a testéből, és ezáltal segítségére lesz egy jobb sorsra érdemes rendőrnek, aki a torz arcú, világhatalomra törő gonosz megfékezésén dolgozik. Nagy vonalakban erről szól a rendezőpáros legújabb filmje, akiket már 2012-ben Oscar-díjra jelöltek az Egy macska kettős élete című egész estés animációs filmjükért, és akik most se hibáztak. 

888651 33
Fotó: port.hu

A Fantomfiú jól átgondolt, szépen kivitelezett mese lett, pont olyan hosszban, amit még könnyű elviselni. Szívszorító drámának indul, amiben a néző egy beteg gyerekért aggódhat, és ahogy az már lenni szokott ez a beteg gyerek is sokkal bölcsebb és erősebb bármelyik felnőttnél. A helyszín New York, amivel gondolom az amerikai filmipar felé kíván nyitni a rendezőpáros, pedig a történet Párizsban is megállná a helyét, igaz talán akkor a gonosz nem tudna elég hangsúlyosan globális hatalomra törni, pedig ilyen szándékai is vannak. 

A történetben egy álarcos, torz arcú informatikus bűnöző próbálja átvenni a hatalmat, és fenyegetőzik, hogy meg is teszi ezt, amennyiben nem utalnak neki kimondhatatlanul sok pénzt a számlájára. A rendőrség tehetetlen, egyedül egy rendőr botlik véletlenül bele a főgonoszba, aki kórházba juttatja, de persze senki nem hisz neki. Ekkor jön a képbe a Fantomfiú, aki szintén a kórházban fekszik, és akinek van egy olyan képessége, hogy el tudja hagyni a testét és fantomként repül ide-oda a városban. Így folyamatosan el tudja kísérni a rendőr újságírónő barátját a veszélyes küldetésben, ám közben végig kapcsolatban tud maradni a rendőrrel is. Ők hárman veszik fel a harcot a gonosz ellen, rengeteget kóvályogva a metropolisz kikötőjében. 

Gagnol és Felicioli szeretik a humort, ügyesen is bánnak vele, a negatív figurák ügyefogyottsága minden vasárnap délutáni családi film legsarkalatosabb pontja, hiszen remekül oldja a feszültséget, ezért aztán gyermekeink sem szereznek maradandó lelki sérüléseket, amennyiben megnézik a mozit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menekültkérdéssel, transzneműséggel és autizmussal indít a BIDF 2016

Böszörményi Edina 2016. szeptember 23., péntek 19:33

Menekültkérdés, transzneműség, autizmus: ez csak néhány téma azok közül, amiket érint az idei Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (röviden BIDF).

Az idei fesztivál a HúsVér filmek alcímet viseli, ami filmek szinopszisai alapján abszolút nem meglepő. Kivétel nélkül az összes film olyan világszerte általános érvényű kérdéseket vet fel és sztereotípiákat dönt le, amelyek manapság szinte minden társadalomban aktuálisak és fontosak – vagy annak kéne lenniük. Beszélhetünk itt akár a világot intenzíven foglalkoztató menekültkérdésről, kisebbségek harcairól az elfogadásukért, vagy éppen arról, milyen segítségekkel és hogyan tud egy autista fiú boldogulni és beilleszkedni a társadalomba.

A fesztivál filmlistáját böngészve ismét csak az derül ki, hogy bőven több olyan film van, amit érdemes volna megnézni, mint amire idő is lesz. Próbálunk kicsit segíteni a szelektálásban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A MoMA összes kiállítását megnézheti a neten

nemoszi 2016. szeptember 23., péntek 10:00

Biztos ismerős az a bosszúság, amikor rájön, hogy a kiállítás, amit meg akart nézni, előző héten bezárt. Vagy épp 80 éve. Na, a New York-i Museum of Modern Art megtalálta a megoldást, ugyanis olyan digitális archívumot épít, amiben minden kiállításuk teljes anyaga megtalálható 1929-től, az első MoMÁ-s kiállítástól napjainkig – írja az Openculture.

shutterstock 350699111
Fotó: 1000 Words / Shutterstock

Úgyhogy ha megnézné, milyen volt a 2015-ös Andy Warhol tárlat, csak kattintania kell, vagy a honlapon rákeresni Warhol nevére, hogy minden vele kapcsolatos anyagot kidobjon a gép. De érdemes átböngészni a teljes kínálatot, ugyanis a MoMA hihetetlen történelmének bár még csak egy része került ki a netre, de már ez is több, mint amit kívánhatunk. Természetesen semmi nem pótolhatja a valódi kiállításlátogatás élményét... vagy de, mégis: a Google Arts and Culture alkalmazása. Persze ha teheti, inkább utazzon el New Yorkba.

Menekültek, mutyi, magyar nyomor: ez 2016 Krasznahorkai szerint

Miklya Anna 2016. szeptember 22., csütörtök 18:05

Krasznahorkai László nemcsak élő klasszikusa a magyar irodalomnak, hanem külön kategória az irodalmon belül: ehhez hozzájárul egyedülálló kapcsolata is Tarr Bélával, aki olyan hűen tolmácsolja a vásznon regényeinek hangulatát. De akárcsak az írásaiból készült Tarr filmeket, Krasznahorkai szövegeit sem egyszerű befogadni. Nemcsak a hosszuk, de a súlyuk miatt sem.

14339449 10154039983557725 396807507 o
Fotó: Szilágyi Lenke
Távolról sincs vége, olvasson még »

A Kútfilm sajnos nem lesz kultfilm

cukorka 2016. szeptember 22., csütörtök 15:59

A méltán sok elismerést bezsebelt Nyomozó című film után Gigor Attila új alkotással rukkolt elő, aminek a reklámkampányára is rendesen odafigyelt, így aztán a nyarunk arról is szólt, hogy vártuk ezt a magyar sivatag közepén játszódó, furcsa képi világgal operáló Kút című művet. Annál is inkább, mert Jankovics Péter karaktere már hosszú idő óta filmfőszerep után kiált és örültünk neki, hogy a főszereplők kiválasztásában eddig is ügyes Gigor végre felfedezte magának a korábban Bodó Viktor Szputnyik Hajózási Társaságában játszó színészt. 

Aztán rögtön dühöngéssel kezdtük a mozizást, mert az azért felháborító, hogy 2016-ban még mindig traileren kell felvenni egy autós jelenetet, a Kút márpedig ezzel indul: Laci és anyja (Udvaros Dorottya) autókáznak a semmibe, hogy a kallódó, érzékeny fiút lerakják iszákos, a gyereket még kétévesen elhagyó apjánál, a benzinkutasnál (Kovács Zsolt). Anyuka aztán füstölgő kerekekkel jobbra el, apa és fia, meg egy láthatóan folyamatosan ott lébecoló béna (Tzafetás Roland) meg egymásra maradnak a helyszín alapján valahol félúton Las Vegas és az osztrák határ között (látvány: Pater Sparrow), de az biztos, hogy nem a mosoni pihenőhelyen. 

Aztán jön egy kisbusz, vele a kurvák, meg a krimiszerű problémák, valamint egy teljességgel érdektelen, rosszul eljátszott és nagyon, nagyon hosszan folytatódó történet a történetben, aminek megértésére kilencven percet kell várnunk, de minek. Szóval, ott tartunk, hogy a kisbusz lerobban a Svejcba tartó kurvákkal (a kötelező klisék: Pokorny Lia - kiöregedettre sminkelt kurva, otthon gyerekkel; Trokán Nóra - nagypofájú, cigány kurva; Kurta Niké - dugni kedvelő, kezdő kurva; Irma Milovic - külföldi kurva, kb. a Macskafogó című rajzfilmből Pissy) és mindenki nagyon feszült lesz ettől a helyzettől. Ráadásul az egész amiatt van, mert a társaságot vezető strici (Horváth Csaba) haragszik valamiért a főszereplő apukájára, a kutasra.

A két éjszakát magába ölelő filmben kialakul egy szerelem, jut nettó 27 perc egy dögunalmas mesére, amit a színészek olyan őrült izgalommal hallgatnak minden esetben, mintha George R.R. Martin diktálná nekik halálos ágyán a Trónok harca befejező kötetét, míg végre megérkezik László Zsolt és történik valami váratlan. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért ne lehetne címlaplány értelmi sérült nőkből?

Miklya Anna 2016. szeptember 21., szerda 19:28

A nyolcadik kerület szívében működik a Nem Adom Fel Kávézó, az elsőfogyatékosok által alapított és működtetett kávéházBudapesten, ahol egyrészt már egy kávéval vagy szendviccsel is támogatni tudunk megváltozott munkaképességű embereket, másrészt maga a kávé vagy szendvics is remek, a hely pedig otthonos és barátságos, mintha csak jó ismerősök nappalijába ülnénk be lazulni egy kicsit. A kávézó ad otthont október 10-ig a Relatív Szépség című kiállításnak: a projekt keretében egy profi stáb ékszermodelleket és címlaplányokat varázsolt értelmi sérült fiatal nőkből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lehet, hogy a Huffnágel Pistivel se lettem volna boldog?

Lina 2016. szeptember 20., kedd 19:18

Laura Barnett, a The Telegraph és a The Guardian egykori belsős munkatársa első, Variációk egy párra című regényében egy szerelem kifutásának különböző lehetőségeit dolgozza fel. A regénytől pont az kaptuk, amit vártunk: könnyed szórakozást, és olyan történeteket, amikkel szinte mindenki tud azonosulni. És egy kellemes meglepetést: a könyv lavór nélkül olvasható azok számára is, akiket émelyítenek a romantikus lányregények.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Visszatér Jo Nesbø alkesz nyomozója

dívány.hu 2016. szeptember 20., kedd 10:11

A norvég krimi egyik legismertebb szerzője, Jo Nesbø több mint három év kihagyás után folytatja a regényfolyamot, ami világszerte ismertté tette.

Az író Facebook-oldalán jelentette be, hogy 2017 májusában újabb könyvet jelentet meg a klasszikus hardboiled karakterek nyomdokait hűen követő, keményfejű, alkoholista magányos hős nyomozója, Harry Hole főszereplésével.

A könyv címe angolul The Thirst (A szomjúság) lesz, a sztoriról pedig annyit tudni, amit az író a facebookos bejelentésben felvázolt. Eszerint Hole visszatér a rendőrség kötelékébe, miután egy sorozatgyilkos online társkeresőkön ismerkedők között kezdi szedni az áldozatait.

A könyv magyar megjelenéséről egyelőre természetesen semmit sem tudni, de biztos nem kell majd sokat várni rá. Az angol nyelvű verzióra az előrendelés már most elindult, az Amazonon közel 28 dollárért (kb. 7500 forintért) adják a Kindle-verziót.

Ha van egy jó szöveged, kiállnál, elmondanád, gyere! - Tízéves a magyar slam

Miklya Anna 2016. szeptember 19., hétfő 19:24

A slam az a nagyon vagány és fiatalos dolog, amikor emberek felállnak a színpadra és felolvassák a saját versüket. Vagy fejből mondják. Vagy előadják egy kisebb performansz keretén belül. Mi az a slam pontosan, és miért van akkora sikere az egész világon? Hogyan lehet valaki slammer és mik a legmenőbb témák? Mit lehet tolerálni a színpadon és mit nem? Mikortól lett sikeres a slam Magyarországon, hogyan nőtte ki magát kis elzárt szubkultúrából akkorává, hogy már a tananyagba is bekerült, és mit gondol az érintett költő, Simon Márton, a Polaroidok című kötet szerzője arról, hogy volt már, aki belőle érettségizett? Mavrák Kata Hugee-val és MC Zeek-kel, aBudapest Slam Klub évek óta állandó házigazdáival a havi klubokról, a héten induló országos bajnokságról, és a szervezet kérdéseiről beszélgettünk, Simon Márton pedig a saját slam-pályájáról, mentori felelősségéről és aHadikos Slamtornánról osztott meg velünk részleteket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

85. születésnapja alkalmából is a nőkért állt ki Mészáros Márta

etelka 2016. szeptember 19., hétfő 09:12

Ma ünnepli 85. születésnapját Mészáros Márta, Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas forgatókönyvíró-rendező, aki jelenleg az Aurora Borealis - Északi fény utómunkálatain dolgozik.

Az Örökbefogadás (Arany Medve, Berlinale 1975), a Kilenc hónap (FIPRESCI-díj, Cannes 1977) és a Napló gyermekeimnek (Zsűri különdíj, Cannes 1984) forgatókönyvíró- rendezője ma ünnepli 85. születésnapját. „Jó egészséget kívánok magamnak, és remélem, hogy még csinálok jó filmeket! Azt kívánom, a nők legyenek szabadok, önállóak és több teret kapjanak az élet minden területén! Szeretnék több nőt látni a Parlamentben és remélem, a nők és férfiak közötti fizetési különbségek is hamarosan eltűnnek.” – nyilatkozta Mészáros Márta.

A nemzetközileg is elismert rendezőnő 1935–1946 között a Szovjetunióban élt. Moszkvában az Össz-szövetségi Állami Filmfőiskolán szerzett filmrendező diplomát 1956-ban. 2011 – ben megkapta a Magyar Filmkritikusok Életműdíját, 2013-ban a Prima Primissima díjat, 2016-ban pedig a Pulai Nemzetközi Filmfesztivál életműdíját, az Arany Arénát. Legújabb, immár 26. alkotása, az Aurora Borealis - Északi fény forgatása tavaly decemberben zárult le. Nyáron befejezte a film vágását, jelenleg a digitális effekteken végzik az utolsó simításokat.

A film világpremiere az alkotók reményei szerint egy nagy múltú, európai A kategóriás fesztiválon lesz és 2017 tavaszán kerül a hazai mozikba Törőcsik Mari, Tóth Ildikó és Törőcsik Franciska főszereplésével.

Az Aurora Borealis két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga (Tóth Ildikó) idős anyja, Mária (Törőcsik Mari) váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. Az egyre szenvedélyesebb kutatás  az '50-es évek háború utáni Európájába vezeti vissza, ahol útja végén ő maga áll: egy olyan ember, akit korábban nem ismert. A film szokatlan helyzetekben, női érzékenységgel beszél az identitásválságból adódó drámai helyzetekről, a széttöredezett Európa háborúi okozta, soha nem gyógyuló sebekről, az elmúlásról, valamint a hazugságok és elhallgatások leleplezésének felszabadító erejéről. A forgatókönyvet Mészáros Márta, Pataki Éva és Jancsó Zoltán közösen jegyzik.

A film operatőre Piotr Sobocinski. Az Aurora Borealis - Északi fény a Filmteam gyártásában készül, producere Major István, társ-producere Gül Togay.A film világpremiere az alkotók reményei szerint egy A kategóriás fesztiválon lesz és 2017 tavaszán kerül a hazai mozikba.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Filmes bakik Dorothy fekete cipőjétől a visszanőtt lábon át az androidnő rúzsáig

aa 2016. szeptember 17., szombat 07:56

Még a legprofibb és legnagyobb költségvetéssel készült hollywoodi produkciókba is kerülnek illetve maradnak benne olyan bakik, amiket valószínűleg ki sem szúrnánk, ha nem mutatnának rá a lelkes rajongók és az olyan szemfüles szaklapok, mint például a Dose.com. A hajtás után mutatunk párat a filmtörténet legklasszikusabb baklövéseiből!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Izgalmas hétvége jön a Bartók Béla Boulervard-on

ermiz 2016. szeptember 16., péntek 15:51

Péntektől vasárnapig tart az Eleven Ősz rendezvénysorozat, melynek egyik célja, hogy a nemrég felújított Bartók Béla utat kulturálisan is "felújítsák". "Kosztolányi, Karinthy, Móricz és a magyar kultúra többi óriása az 1900-as évek elején a Bartók Béla úton élénk társadalmi életet generált jelenlétével az akkori Buda felkapott boulevard-jának kávéházaiban. Ez az izgalmas, lüktető szellemi környezet kedvezően hatott a kulturális és üzleti életre. Ennek hatása máig érezhető és a hely szelleme arra kötelez minket ma is, hogy a Bartók Béla út közeli és távolabbi jövőjéről gondolkodjunk. Itt az idő tehát ennek újratöltésére, és a mai kornak megfelelő újraélesztésére, a szellemi pezsgés újbóli beindítására!" - fogalmaznak a szervezők, akik a Bartók Béla utat Buda kulturális tengelyeként szeretnék újjáéleszteni Bartók Béla Boulervard formájában, és ennek jegyében évente kétszer, tavasszal és ősszel szerveznek egy csomó izgalmas programot.

13882411 678544792301454 3591167962480448643 n.png
Távolról sincs vége, olvasson még »

"Arra törekedtünk, hogy élvezzük a saját munkánk folyamatát"

Miklya Anna 2016. szeptember 15., csütörtök 18:57

Hajdu Szabolcs legújabb filmje, az Ernelláék Farkaséknál szinte a semmiből nyerte meg a Karlovy Vary fesztivál nagydíját, a Kristályglóbuszt (és kapta meg ugyanitt a rendező, aki egyben a férfi főszerepet is alakítja, a legjobb színész díját). A film rekordidő alatt, szinte semmi pénzből forgott a rendező-színész házaspár, Hajdu és színésznő felesége, Török-Illyés Orsolya lakásán, gyerekeik is játszanak benne, Hajdu főiskolás tanítványai látták el az operatőri feladatokat, és marketingre sem tudtak költeni. Az eredetileg a Maladype színház hétköznapi témákat (házasság, külföldre költözés, gyerekek) boncolgató előadásából forgatott film ehhez képest azóta végigturnézott jó pár országot és fesztivált, és hamarosan bekerül a mozikba is: Magyarországon a Cinefesten és lakásvetítéseken mutatják be először, majd jövő héttől, szeptember 29-től bárki megnézheti. A rendezővel és feleségével-alkotótársával az alkotás folyamatáról beszélgettünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Te mit vinnél magaddal, ha tíz perced lenne a menekülésre?

(va) 2016. szeptember 15., csütörtök 16:16

„Ha el kéne hagynod az otthonodat, te mit vinnél magaddal?” – ezzel a kérdéssel kezdődik az a videó, amelynek nyitó képkockáin egy vélhetően szír város bombázása látható testközelből. A megrázó képsorok egy hihetetlenül erős performanszot vezetnek fel, amelyben világsztárok állnak ki a menekültekért. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának ma a Facebookon debütált kampányvideójában Kate Blanchett mellett Neil Gaiman, Keira Knightley és egy rakás ismert hollywoodi színész nem a Tudta?-plakátok színvonalán beszél a menekültkérdésről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dokumentumfilm, ami elvezet a Gyönyörök kertjébe

aa 2016. szeptember 14., szerda 18:41

Az év egyik legmenőbb művészettörténeti sorozatának, a Művészet templomai-nak keretében vetítik azt az ismeretterjesztő filmet, ami az 500 éve elhunyt németalföldi festő, Hieronymus Bosch (vagy ahogyan a spanyolk hívják El Bosco) leghíresebb munkájáról, a Gyönyörök kertjéről és annak titkairól szól. A José Luís López Linares által rendezett filmet megnézve pedig bárki kedvet kap arra, hogy ellátogasson a festő szülővárosában, ‘S-Hertogenboschban évente megrendezésre kerülő Bosch Parádéra, és többet megtudjunk arról a világról, amiben a festő alkotott.

Távolról sincs vége, olvasson még »

"A legnagyobb bánatom, hogy nem vihettem be a gépfegyveremet"

Miklya Anna 2016. szeptember 13., kedd 18:40

Jó  alakú, csinos fiatal lány egy videojáték-vásáron, tetőtől talpig testre simuló jelmezben: "mi mindent nem adnak manapság a modellekre!" - gondolná a néző. Csakhogy a lány nem modell, hanem cosplayes: jelmezének minden egyes darabját maga tervezi meg és készíti el, a ruháktól kezdve a szükséges páncélokon, fegyvereken át a különleges ékszerekig. A magyar cosplay-szcéna egyik legismertebb alakja, a Cosplay.hu alapító tagja, Yuriko az általa szervezőként és műsorvezetőként is jegyzett Őszi Cosplay Party és Fantasy Expo előtt adott nekünk interjút. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatjuk a trolit, ami nincs is ott, de jól néz ki

nemoszi 2016. szeptember 11., vasárnap 18:59

Európában egyre kevesebb városban állnak trolibuszok a közösségi közlekedés szolgálatában, de Litvánia fővárosa, Vilnius pont egy ilyen város – írja a Fubiz.net. A troli tehát már önmagában érdekes lehet egy turistának, hát még egy olyan troli, amilyet Liudas Parulskis művész dekorált a Studio Vietával közreműködve! A Vilnius Street Art fesztivál negyedik éves rendezvényére ugyanis Parulskis és csapata több trolibuszt is optikai illúziókká változtatott, azaz úgy festette meg őket, hogy ha épp a megfelelő helyen áll meg/halad át jármű, szinte eltűnik környezetében, valahogy így: 

no. 17 troleibusas savo isnykimo taske! @studio_vieta #vilniusstreetart #vilniusstreets #vilniusstreetartfestival #vieta

Vilnius Street Art Festival (@vilniusstreetartfestival) által közzétett videó,

A projekt címe "Vanishing Point", azaz "Enyészpont": a troli belevész környezetébe, eltűnik hirtelen a néző szeme elől, miközben a festmény nemcsak elvesz, hanem hozzá is tesz a valósághoz: például a fenti járművön egy farkas sétál át az úton – ami jó eséllyel a valóságban soha nem történhet meg, csak a trolibusz oldalán. És miért pont farkas? Mert az Vilnius mitikus állata a város több mint ezer évvel ezelőtti alapítása óta.

Ha Vilniusban jár, még egy ideig elkaphatja a különleges pillanatot a Tumo Vaizganto utca és Gediminas Prospect kereszteződésben. Még több fotó a festés folyamatával együtt itt található!

Próbált már dokumentumfilmeket nézni a neten?

Szvetlana 2016. szeptember 11., vasárnap 10:55

Ha igen, tudja, milyen nehéz dokumentumfilmekre, főleg minőségi, fesztiváldíjas darabokra ráakadni online. Ha még moziforgalmazásban vetítik őket, akkor azért; ha már nem, akkor meg azért, mert jellemzően nem ebből a műfajból kerülnek ki a torrentoldalakon kínált mozifilmek. Mióta azonban a Netflix itthon is elérhető, a dokumentumfilmek rajongóinak is érdemes leülniük elé. Sőt, még akár a bőség zavarával is küzdhetnek, úgyhogy felmértük, mik a várható izgalmasabb darabok a szeptemberi premierek közül. A műfajból adódóan nem feltétlen vidám témákkal jövünk, de ha kíváncsi, mi történik a világban, érdemes beléjük merülni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Garázsvásárban csaphat le tuti színházi kellékekre a hétvégén

ermiz 2016. szeptember 9., péntek 20:21

Vasárnap, szeptember 11-én a Stúdió-K színház garázsvásárt rendez, vagy ahogy ők fogalmaznak "átalakulnak az új évadra". Ha tehát arra vágyik, hogy színházból vásároljon mindenféle érdekes vagy kevéssé érdekes holmit – egykori előadások kellékeit – a ruháktól a bútorokon át a bábokig, akkor ne habozzon! 

shutterstock 196087526

 Az ígéretek szerint lesznek könyvespolcok, könyvek, szekrények, asztalok, lámpák, technikai eszközök, EKG-készülék (nem vicc), óriás zakó, bábok, varrógép, irodaszék, vashulladék, szőnyegek. Legyen jó fej, támogasson egy színházat! 

A garázsvásárok az utóbbi években divatosak lettek, többek közt az Amerikai Nagykövetség is tart évente egyszer, de a Facebookon is követhető hova érdemes menni éppen. 

Ebben a dalban búcsúzik Nick Cave tavaly elhunyt fiától. Sírós!

(va) 2016. szeptember 9., péntek 17:46

Szeptember 8-án mutatták be One More Time With Feeling címmel azt a dokumentumfilmet, amely Nick Cave új albumának elkészültét mutatja be. A filmben a zenész őszintén vall a fia halála miatt érzett gyászáról is. A premierrel egy időben elérhetővé vált a Skeleton Tree című új Nick Cave & The Bad Seeds-album nyitódalának klipje is. A dal mellé nem árt előkészíteni néhány papír zsebkendőt!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szőke Gábor Miklós óriási Fradi-sast tervezett Amerikának

Szűcs Gyula 2016. szeptember 9., péntek 16:29

Szőke Gábor Miklós legújabb szobra az atlantai Mercedes-Benz Stadion főbejárata előtt fog állni, az Egyesült Államok egyik legnagyobb NFL-csapata, az Atlanta Falcons ugyanis a magyar művészt kérte fel egy monumentális madár megalkotására – írja hurráoptimista sajtóközleményében Szőke Gábor Miklós sajtósa.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Juliette Binoche-sal nyit a 13. Jameson Cinefest

Miklya Anna 2016. szeptember 9., péntek 14:26

A különböző tematikájú és fajsúlyú Filmes fesztiválok között egyre nagyobb jelentősége van a Miskolcon megrendezettCinefest fesztiválnak. A ma, szeptember 9-én kezdődő, több mint egyhetes rendezvényen ebben ez évben is rengeteg érdeklődőre számítanak, szakmabeliekre és az utca emberére egyaránt. Bíró Tibor fesztiváligazgatóval beszélgettünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Goldie visszaadja a lovagkeresztjét

dívány.hu 2016. szeptember 8., csütörtök 19:30

Az angol hip-hop és drum and bass szubkultúra egyik fontos szórakozóhelye volt a Fabric nevű londoni klub, amit a napokban végérvényesen bezárattak a hatóságok, miután gyors egymásutánban két fiatal is drogtúladagolásban meghalt a helyen (egyikük június végén, a másikuk augusztus elején). A határozat nagy port vert fel, erős túlreagálásnak tartják, ahogy maga Sadiq Khan londoni polgármester is, akinek egyik politikai célkitűzése, hogy megmentse a jelentős idegenforgalmi vonzerőnek számító legendás londoni klubokat és éjszakai életet.

A háborgók közt van a 90-es évek egyik leghíresebb DJ-je, az arany fogsorú Goldie is, aki azt nyilatkozta, tiltakozása jeléül beolvasztja a munkája elismeréséért kapott lovagkeresztet - írja a Standard.co.uk. "Ennek az országnak az alapjait a kultúra jelenti, és ha úgy döntesz, bezáratsz egy ilyen klubot, mint a Fabric, hülye vagy" - nyilatkozta a lapnak a DJ.

Szerinte az önkormányzatnak egyébként csak kapóra jöttek a halálesetek, valójában azért záratták be a klubot, mert jó pénzért lehet értékesíteni az ingatlant. "Ahol füst van, ott tűz is van. Isten áldja az elhunyt gyerekeket, Isten áldja őket és a szüleiket. Nagyon komoly, ha ilyen történik, de emberek más klubokban, hotelekben, az utcákon is haltak már meg drogozás miatt, függetlenül ettől a mostani esettől. Kellett az önkormányzatnak valami kifogás, és meg is kapták" - mondta Goldie.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Remek film egy bűnrossz énekesnőről

Miklya Anna 2016. szeptember 8., csütörtök 19:30

Florence Foster Jenkins története az a sztori, ami után tényleg meg kell jegyezni, hogy igaz történet, különben a nézők úgy gondolják, hogy á, biztos csak meglódult a forgatókönyvírók fantáziája. Pedig nem: a harmincas évek New Yorkjában tevékenykedő, zenebolond társasági hölgy, aki annak dacára töltötte meg a Carnegie Hallt, hogy egy hangot nem tudott tisztán kiénekelni, valóban létezett. És a története is úgy zajlott, ahogy azt Stephen Frears rendező elmeséli. Vagy legalábbis – nagyjából.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van felesleges 101 perce? Akkor mondja ki, hogy uborka!

cukorka 2016. szeptember 7., szerda 11:08

Dominik Moll francia rendező legújabb filmjének magyar címével jól elbánt a hazai forgalmazó, az eredetileg Des Nouvelles de la Planete Mars (kábé a Mars bolygó története) címet viselő vígjáték kapta ezt a még blődnek is erős alábecsüléssel nevezhető, Mondd ki, hogy uborka címet. Van ugyan ennek racionális magyarázata is, de nem is áll túl erős lábakon. 

A történet szerint Philippe Mars (François Damiens), a mindenkinek megfelelni akaró elvált irodista nem nagyon jön ki kamasz gyerekeivel, volt felesége mégis rábízza őket, amíg ő Brüsszelből tudósít a nagy politikai eseményekről. Fia, Grégoire (Tom Rivoire) kéri a fent említett cím kimondását a híradóban anyjától, ezért minden este azt lesik, a nő mikor mondja már végre ki, hogy uborka. Na, körülbelül ennyi köze van az uborkához, meg annak kimondásához a történetnek, ami egyébként teljesen másról szól. Történetesen a változatosság kedvéért arról, hogyan lehet feldühíteni egy jámbor embert. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés