Már a fagyöngy alatti csók is nemi erőszak?

Nem árt résen lenni a karácsonyi díszek alatt az északír rendőrség posztja alapján. Na, az internet népének több sem kellett: szétsavazták a yardot a Twitteren.

„Ha belebotlasz szíved választottjába és megcsókol a fagyöngy alatt, ne feledd, hogy beleegyezés nélkül az bizony nemi erőszak!” Az észak-ír rendőrök székely bácsikat megszégyenítő tweetjükhöz biztos, ami biztos egy #KellemesÜnnepeket is hozzáfűztek a Twitteren, de az üzenet így valóban egy kicsit furcsán vette ki magát.

Ki van a billentyűzet másik oldalán?!

Az elmúlt két napban az észak-ír rendőrség posztján csámcsognak a Twitterezők. A rendőrség ugyanis még szombaton azt írta ki az üzenőfalára, hogy beleegyezés nélkül még a fagyöngy alatti csók is lehet erőszak. A tweetre érkezett válaszok többnyire a nemi erőszak és a csókolózás közé helyezett egyenlőségjelben találtak kivetnivalót, bár nem minden elégedetlenkedő értett egyet a tekintetben, mi is a probléma a figyelmeztetéssel.

shutterstock 561444100

Volt, aki szerint abszurd vadhajtás egyenlőségjelet tenni a nemi erőszak és egy csók közé, mások a nemi erőszak elbagatellizálását kérték számon a rendőrökön, sokan pedig egyszerűen csak azután érdeklődtek a kicsit darabosra sikerült figyelmeztetés láttán, vajon ki a fene írja a 160.000 követővel rendelkező rendőrség tweetjeit.

A Daily Mail szerint nem ez az első eset amúgy, amikor ellentmondásos fogadtatásra talált a rendőrség kicsit döcögős, bár kétségtelenül könnyen megjegyezhető „Ha nem egyezik bele, az nemi erőszak” kampánya, márciusban ugyanis a klasszikus áldozathibáztatás csapdájába estek a rendőrök, amikor a mértékletességben találták meg a nők biztonságának zálogát.

Tényleg?

Azóta egyébként megpróbálták kiköszörülni a csorbát, a stílus és a billentyűzet mögött rejlő rendőrbácsi/néni személye azonban szemlátomást változatlan maradt, az új tweet sem lett ugyanis kimondottan elegáns vagy gördülékeny:

Néhányan félreértelmezték ugyan a tegnapi tweetünket, a tartalom azonban azóta sem változott: ha ismerkednétek az ünnepek alatt, nem árt megjegyeznetek, hogy ha valaki nem egyezik bele, az nemi erőszak.

Oszd meg másokkal is!
Mustra