Gasztróban erősítenek a miskolci autista alkotók

Arculatot váltott a Maacraft műhely, új kollekciójuk nagykövete Mautner Zsófi gasztroblogger lett.

Vadonatúj fonott kosarakkal, kézzel faragott só- és borsszórókkal, fakanalakkal érkezett a Design Hétre a Miskolci Autista Alapítvány alkotóműhelye, a Maacraft. Az autista fiatalok ezúttal praktikus és dizájnos konyhai eszközöket készítettek, új kollekciójuk arca és nagykövete Mautner Zsófi, a Chili&Vanilia bloggere lett.

Különleges hangulatú kóstoló keretében mutatta be legújabb kollekcióját a Maacraft szociális műhely hétfőn este a budapesti Zhao zhou teázóban. Mautner Zsófi gasztroblogger, az új konyhai kollekció arca, rusztikus karamellizált sütőtököt készített lencsével és bivalymozzarellával, mártogatósnak sült paprika-és paszternákkrémet tálalt zöldségkörettel és friss péksüteménnyel, a desszert pedig trifle bar pohárdesszert volt.

Az autista fiatalokat foglalkoztató Maacraft műhely 2012 óta működik Miskolcon, termékeik kézzel készülnek, kizárólag természetes anyagok felhasználásával. Delikátesz kínálatukban ezúttal házi szárítójukból származó, kézzel morzsolt fűszerek és gyógynövények is megtalálhatók. 

"Minden kollekció megtervezésénél a projektvezető kollégánk, Szalkai Dani segítségével megpróbáljuk az elmúlt évek visszajelzéseit figyelembe véve egy olyan termékpalettát felépíteni, ami könnyen előállítható, ugyanakkor magas design értékű. Ami fontos tényező volt az új kollekció megalkotásakor, hogy az összes termék összekapcsolható legyen" – mondta a Díványnak Szász Eszter, a Maacraft brand managere.

A Maacraft az idei Design Héten Design Management Díj oklevelet kapott. 

Az új termékcsalád október 16-tól lesz elérhető a Maacraft webshopjában. A termékeket innen lehet majd megvásárolni, a bevételt teljes egészében visszaforgatják az alapítványhoz, amelyből a műhely dolgozói fizetést kapnak.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek