#VILÁGOM

Sokba került Pink a Sziget szervezőinek, de 32 millió követőt meg kell fizetni, nem?

2017. augusztus 9., szerda 18:34 |

A Sziget első napján, azaz ma este lép fel Pink, a többszörös Grammy díjas, világhírű popénekesnő, akinek olyan magas volt a gázsija, amilyet utoljára csak Prince-nek fizettek ki a fesztiválszervezők. A koncert előtt portréjából szemezgettünk néhány érdekességet.

17 éve a csúcson

2000 óta a legsikeresebb énekesnők között tartják számon, az elmúlt 17 évben összesen hét stúdióalbumot adott ki, és olyan slágereket köszönhetünk neki, mint a Just Like A Pill, vagy a Get The Party Started.

A könnyed számai mellett egyes dalaival - mint a Family Portrait, és a Fuckin' Perfect - pedig fiatalok millióit érzékenyítette fontos témákban, mint a családon belüli erőszak, vagy önmagunk elfogadásának fontossága. 

Ő a legdrágább fellépő idén 

Hiába, meg kell fizetni a népszerűséget, amiben Pink finoman szólva sem szűkölködik, a legnépszerűbb dalát a Youtube-on már több mint 600 millióan hallgatták meg 4 év alatt, a Facebookon pedig több mint 32 millióan követik. A szervezők szerint ilyen nagyságrendű gázsit utoljára 2011-ben Prince-nek fizettek, de a hírek szerint a horribilis pénzért nagy showt várhatunk tőle, valami olyasmit, mint amilyet a Milwaukee-ban tartott fellépésén is produkált. A 38 éves énekesnő két gyermekével érkezett Budapestre, erről az Instagram és a Facebook oldalán is írt bejegyzést:

Sound check ✔️ #budapest

P!NK (@pink) által megosztott bejegyzés,

Kezdeti próbálkozások:

Alecia Beth Moore Doylestownban nőtt fel, egy ápolónő és egy katona lányaként. Már gyerekkorában érdekelte a zene, sőt állítólag feltett szándéka volt, hogy felnőttkorában híres énekesnő lesz. Középiskolás évei alatt csatlakozott első együtteséhez, a Middlegroundhoz, és ekkoriban kezdett el dalszövegeket is írni. A bandával nem lettek ismertek, és a következő, Choice nevű együttesével is – amit a LaFace szerződtetett le – csak mérsékelt sikereket produkáltak. A banda feloszlása után Pink maradt a LaFace-nél és belevágott a szólókarrierjébe.

Első, sikeres albumok

2000 áprilisában jelent meg első albuma Can't Take Me Home címmel, melynek producerei Babyface és Steve Rhythm voltak. Az album az USA-ban kétszeres platinalemez lett és világszerte 5 millió példányt adtak el belőle. De ennél is nagyobb sikert hozott számára 2001-ben a Christina Aguilera, Mya és Lil' Kim társaságában előadott Lady Marmalade című dal, amiért megkapta élete első Grammy-díját is. Alig egy évvel később, 2001-ben jelent meg második, már pop/rock stílusú sikeralbuma, a Missundaztood, mely a mai napig az eddig legtöbb példányszámban elkelt lemeze. 

Első nagy slágere

A Get The Party Started volt, mely a Hot 100-ben 4. helyig jutott, és amiért 2002-ben elnyerte az MTV Video Music Awardson a Legjobb női videó és a Legjobb táncos videó díjat. Nem sokkal később jött a mai napig hallható Just Like A Pill című száma, mellyel angol UK Singles Chart slágerlistáját is vezette. 2003-ban énekelte Charlie angyalai: Teljes gázzal című film egyik betétdalát a Feel Good Time-ot, sőt, szerepelt is a filmben, de ettől függetlenül ez lett Pink első olyan száma, amely nem került be a Top 40-be a Billboard Hot 100-as listán.

Énekelt a családon belüli erőszakról

Egy másik örökzöld tőle a Family Portrait, ez egyben őszinte vallomása is a traumatizált gyerekkoráról. A videóban arról énekel, hogy a családon belüli erőszak – legyen az verbális vagy fizikai – milyen negatív hatással van egy gyerek személyiségfejlődésére. A dalban egy gyerek szemszögéből láttatja a jelenséget, mesél a gyermeki bűntudatról, az önhibáztatásról, és azokról az érzésekről, melyeket a szülei veszekedései váltottak ki belőle.

Mindenki tökéletes

Pink nemcsak a családon belüli erőszakra hívta fel a figyelmet, hanem Fuckin' Perfect című számában arról is énekel, mennyire fontos, hogy az alakuló önképet milyen behatások érik gyerek- és tinikorban, vagyis hogy mennyi pozitív és negatív reakciót kapunk önmagunkkal és külsőnkkel kapcsolatban a szűk környezetünktől. Ahogy a Family Portrait című számát is személyes tapasztalatok indukálták, úgy nagy valószínűséggel a Fuckin' Perfect szövegéhez is elég volt a fiatalkori emlékeiből meríteni.

Érkezik az új album

2012-ben kiadott utolsó albuma, és pár év kihagyás után végre új korongot dob a piacra, sőt, egy Instagram bejegyzése szerint augusztus 10-én már mindenki hallhatja a What About Us kislemezt. Ez a mini előzetes már az új albumának az ízelítője:

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta