15 dolog, amit a magas emberek sose fognak átélni

Vannak olyan adottságok, melyekkel meg kell tanulni együtt élni - a legjobb, ha sikerül megszeretnünk őket. Ilyen például a testalkatunk, különös tekintettel a magasságunkra.

Merthogy míg erősdöni vagy fogyni még kisebb-nagyobb megerőltetés árán lehet, nőni már nem fogok, 160 centisen fogom leélni ezt az életem. Más meg 180 centisen, ennyi, el kell fogadni, lehet nem szeretni, de tenni ellene úgyse lehet. Általában inkább az alacsony lét előnyeit tartom szem előtt (a repülőn én kényelmesen ülök, elférek bárhol, etc), de most azért kicsit kinyitottam a panaszládát és megkérdeztem sorstársaimat, őket mi zavarja abban, hogy alacsonyak és hozzátettem a magamét is a listához.

1. Minden ruha túl hosszú

Szabónál az évek során egy kisebb vagyont költöttem nadrágfelvarrásra, mert bármilyen nadrágot veszek, annak a felét le kell vágni. A lyukas térdes nadrág az lyukas lábszáras nadrág lesz, a trapéz teljesen esélytelen. Ugyanez igaz a hosszú ruhákra, de a midiszoknyákra is, melyek aljából minimum 10 centit le kell szedetni, ha nem akarok úgy kinézni, mint egy bokorugró törpe.

Who knows these feels? 😂 #shortgirlproblems #pantstoolongformylegs #rolleduppants #shortgirls #theproblemwithwomensclothing #help #whocanrelate

Body Positivity (@mybiggestsupporterisme) által megosztott bejegyzés,

2. Koncertélmény nuku

A koncerteknél zéró élmény, kivéve ha az első sorban megy a csápolás. Általában azt sem tudom hányan vannak a színpadon, de a fényekről nagyon sokat tudok mesélni, legalábbis pontosan tudom hány sor lámpa van. Kivéve, ha beáll elém egy skandináv troll/félisten és semmit, de semmit nem látok, csak a háta közepét.

3. Romantika nuku

-Állva csókolózásnál néha bevillan, hogy most már tuti fennáll a nyaktörés lehetősége. A "nothing's gonna change my love for you" közben a partner mellbimbóival, rosszabb esetben köldökével szemezgetés, kivéve persze ha hajlandó beállni Notre Dame-i toronyőr pózba.

[PINTEREST] 5956423f54ff6

4. Utazgatás? Haha

A repülőn persze én vagyok nyerő pozícióban, de nem érem el a villamoson a kapaszkodót vagy a felső csövet, csak úgy ha lábujjhegyre állok. Ez még balesetveszélyesebb, mintha nem kapaszkodnék. Náhány csőbe tudok kapaszkodni az ajtónál, de akkor meg az a baj, hogy az ajtóhoz állok. Vagy az ülésbe kapaszkodok, de akkor meg azok forgatják a szemüket, akik ott ülnek. Szóval jobb, ha megtanulok szörfözni vagy más módokon fejlesztem az egyensúlyérzékem.

5. A barátokkal közös képeken mindig én vagyok a legkisebb

Ez talán nem is igényel különösebb magyarázatot, ha ennyire nem is durva a különbség, azért van:

[PINTEREST] 595641b486185

6. A mozi és színház kilőve

Akárcsak a koncertek: moziban ha elém ül egy átlagos magasságú ember, az általában pont kitakarja a feliratok felét. Általában a közepét. Angol nyelvű moziknál még megvagyok ezzel, a svéd vagy dán filmeknél nagyobb szívás. Színházban a színpad felét nem látom, táncelőadáson a táncosok felét, és a maradékot is csak derékon felül. És nem adnak magasítópárnát, mert nem vagyok gyerek.

7. Nem érem fel a pultot

Ezért aztán a legtöbb helyen legutolsónak szolgálnak ki, mert fel se tűnik nekik, hogy ott van egy fej.

8. Nem érek el úgy általában semmit

A boltokban segítséget kell kérnem, hogy a felső polcról levegyek valamit, ha a felső polcon hátul van bármi, az számomra már nem is létezik. Semmilyen konyhaszekrénynek nem érem fel a felső polcát, a magas emberekre méretezetteknél a nem annyira felsőt sem. Speciális mászótechnikát kellett kifejlesztenem a boltok felső polcain lévő cuccok levadászására, ami beljebb van, azt felmászva sem tudom levenni. És elég mókásan nézhetett ki, amikor a múltkor a Sparban bemásztam a tejes hűtőpultba és rámcsukódott az ajtó.

[PINTEREST] 595641efb20d5

9. Csomó helyen nem látom magam a tükörben

Egy csomó kiállításon meg a képeket installálják számomra túl magasra.

10. Még több helyen nem ér le a lábam a székről, és kalimpálok a levegőben

A bárszékre csak felmászom, mint egy csimpánz, a dolog kicsit sem szexi, sőt életveszélyes. Értekezleteken meg aranyosan himbálom a lábam a széken ülve, mint egy óvodás - ciki.

11. Ugranom kell a sífelvonóra, libegőre,

mindenhova, ami mozog! Na ez még veszélyesebb, mint a bárszék.

12. Nem találok magamnak felnőtt kerékméretű, de elég pici vázas bringát.

Ezért sose vagyok ilyen szexi, mint a lány a mellékelt képen:

shutterstock 496508785

13.  "Szerintem itt talajközelben hidegebb van, állandóan fázom."

Mondja egyik szerzőnk, akivel nem értek egyet: Szerintem nyáron mindig sokkal melegebb van idelent és a levegő se jár!

14. Magassarkúban is én vagyok a legalacsonyabb

Ráadásul cefetül fáj is a viselése.

15. Trendek nuku

Maxiruha? Na ne. Oversized felsők? Haha. Cukimintás pólók a gyerekosztályról? Na jó.De akárhogy is, nagyon oda kell figyelni hol és mit vásárolunk, mert könnyen nézhetünk ki úgy, mint aki a saját méreténél kettővel nagyobbat vásárolt.

Oszd meg másokkal is!
Mustra