#VILÁGOM

Bevállalós színdarabtól Felhőcirkuszig: ezek lesznek a legjobb dolgok Kapolcson idén

Átnéztük a Művészetek Völgye friss programfüzetét

2017. április 29., szombat 12:12

Bulis franciák a panorámaszínpadon, napindító jóga és énekes workshop Harcsa Veronika udvarában, Felhőcirkusz és zsonglőrbohócok a Cirque du Tókertben. A legjobb helyek és programok az ország legnagyobb összművészeti fesztiválján, a Művészetek Völgyében.

Július 21. és 30. között tartják a 27. Művészetek Völgyét. Idén három faluban, Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden lesznek programok. Végiglapoztuk a programfüzetet, mutatjuk, szerintünk melyik az az öt helyszín, ahol a legjobb bulik vagy épp a legelgondolkodtatóbb előadások várhatók.

Panoráma színpad, Kapolcs

A kapolcsi nagyszínpadon minden este két koncert lesz, egy 20:30-tól és egy 22:45-től. Fellép az összes olyan hazai zenekar, akik nélkül lassan már nem is rendeznek fesztivált: többek között a Kiscsillag, a 30y, a Csík Zenekar, a Budapest Bár vagy Péterfy Bori. Bár őket is nagyon szeretjük, – és nyilván te is ezerszer voltál már a koncertjeiken –, ezt a helyszínt nem miattuk választottuk az egyik legjobbnak, hanem a külföldi fellépők miatt.

Július 21-én fellép a jazzes-popos szalonzenét játszó amerikai Pink Martini, július 24-én pedig az idén tíz éves, bulis elektro-hip-hop-funk-swing-jazz-pop banda, a francia Deluxe zenél. Utóbbi koncertjén rengetegféle hangszerre és vicces fellépőruhákra számíthatsz. Ha nem ismered őket, nézd meg a fenti videót, garantáltan megjön a lazítós fesztiválhangulatod. Július 29-én pedig a lounge-ban és bossa novában utazó Nouvelle Vague lép színpadra.

Kaláka Versudvar, Kapolcs

A Művészetek Völgyében az a jó, hogy a koncertek csak egy egészen kis szeletét teszik ki a programkínálatnak, van itt a kirakodóvásártól a geotúrán át a verses estekig minden. A Kaláka Versudvarban az ígéretek szerint "együtt zsibong zene a verssel, népzene a rappel, világzene a blues-zal, sanzon a dzsesszel, klasszikus zene a krónikás énekléssel".

MG 0426 a
Fotó: Művészetek Völgye

Lackfi János ennek szellemében bebizonyítja, hogy az irodalom jókedvű kerti mulatság is lehet, Lovasi András estjén nagy sztorikkal, rendszerváltással, kapuzárással, újrakezdésekkel, sírással, nevetéssel, Varró Dani pedig felnőtt kötetével – melyben a költő vezetni tanul, boci-bocival évődik, a múzsa meg mindig valahogy félrecsókol – várja a fesztiválozókat.

Harcsa Veronika udvar, Kapolcs

"Ha szereted a napot jógával indítani, vagy épp egy finomat kávéznál, ha részt vennél interaktív workshopon és szabadegyetemi beszélgetéseken, ha este szeretsz borozva elmerülni a koncertekben, akkor ez a te helyed!" – írja kedvcsinálójában az udvar névadója, Harcsa Veronika.

Minket pont ez a sokszínűség fogott meg, az udvarban a fesztivál tíz napja alatt tényleg lesz minden: interaktív énekes workshop, ringató babáknak, napindító jóga, dj szettek, kézműves alkotóműhely, és persze nem hiányozhatnak a jazzkoncertek sem olyan fellépőkkel, mint a Vokova Sisters vagy a Barabás Lőrinc Quartet.

Fidelio Színház színpad, Taliándörögd

A bensőséges, udvari előadásoknál jobban szereted a nagyobb szabású dolgokat? A Színház színpadnál százötvenedmagaddal nézhetsz társadalomkritikus hangvételű színdarabokat. Ha jó helyet szeretnél, érdemes az előadások kezdete előtt egy órával a helyszínre érned, ekkor kezdik osztani a sorszámokat, a helyfoglalás érkezési sorrendben van. 

A Nézőművészeti Kft. és a Szkéné közösen egy zenés alternatív társadalomkritikával készül, a címe EztRád. Miért ez a címe? "Nyomja a rádió, mondja a tévé, írja az újság, tudja a net. Súgja egy boltos, inti egy rendőr, te meg éppen, hogy észre veszed. Állít az egyik, cáfol a másik, titkos a titkos, unja anyád. Érteni kéne, elmenni biztos, de akkor is ömlik majd ez rád... ezt rád...".

MG 1558 a
Fotó: Művészetek Völgye

De jónak ígérkezik a Szomjas férfiak sört isznak helyettem című előadás is, az RS9 Színház jóvoltából. "Bevállalós egy óra a férfiakról. Meg a nőkről. Meg a kettőről együtt. Szóval a szexről. Vagy annak hiányáról. Meg arról, hogy nem vagyunk már húsz évesek, de azért még jól tartjuk magunkat, és jó lenne tudni, mi felé rohanunk. Versek dalok, monológok azokról a dolgokról, amikről amúgy csak sutyiban..." – olvasható róla a programfüzetben.

Cirque du Tókert, Vigántpetend

Az idei Völgy újdonsága a vigántpetendi Tókertben felállított cirkuszi sátor, ahol az újcirkusz világával ismerkedhetünk meg. A programfüzet leírása szerint a tánc, a színház és a klasszikus cirkuszi mutatványok egyszerre jelennek majd meg a színpadon – látványosnak és izgalmasnak ígérkezik a dolog.

A Duda Éva Társulat a Virtus című előadásával érkezik, az első olyan magyar produkció, amely a kortárs tánc és az underground cirkuszi világ ötvözéséből született, lendületes zenével, a színházi tér számos síkját kihasználva, sajátosan magyar ízzel. De lesz tánccal, akrobatikával, ütős, vonós és fúvós hangszerekkel fűszerezett Felhőcirkusz a Juhász Kata Társulat előadásában, és abszurd, tarkabarka vándorcirkusz is, zsonglőrködő bohócokkal.

Hasznos infók

Hol? Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend

Mikor? 2017. július 21-30.

Mennyiért?

  • 10 napos bérlet – csak elővételben: május 19-ig: 27000 forint, június 9-ig: 30000 forint, július 14-ig: 33000 forint, július 20-ig: 35000 forint.
  • Napijegy – elővételben: június 9-ig: 3500 forint, július 14-ig: 3800 forint. Július 14-től és a helyszínen 4000 forint, Diák- és nyugdíjas jegy a helyszínen 3500 forint
  • 5 napos rugalmas bérlet – csak elővételben: május 19-ig: 14500 forint, június 9-ig: 15500 forint, július 14-ig: 17000 forint, július 20-ig: 18000 forint.
  • 3 napos hétvégi bérlet – elővételben: május 19-ig: 8000 forint, június 9-ig: 9000 forint, július 14-ig: 10000 forint. Július 14-től és a helyszínen 11000 forint. Diákoknak és nyugdíjasoknak a helyszínen 10000 forint.
  • Gyermekvölgy napijegy: 1500 forint. (Helyszínen vásárolható napijegy, kizárólag a gyerekprogramokra érvényes, 6 év feletti gyerek és felnőtt kísérője részére. Programokra a belépés 6 éves korig ingyenes.)
Teljes program: itt.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta