#VILÁGOM

Leleplezés! Más is hazudik arról, milyen könyveket olvasott el!

2017. április 24., hétfő 14:57

Az Egyesült Királyság fiataljainak közel kétharmada hazudja magát a valóságnál olvasottabnak, ráadásul rajta kapni is nehéz őket.

Az Egyesült Királyságban készült, olvasási szokásokat, vagy inkább azok hiányát vizsgáló felmérés eredményei azt mutatják, a britek többsége szívesen olvasna többet, de egyszerűen nincs rá ideje. Bár a felmérésben résztvevők közel fele mondta azt, hogy egyszerűen nem ér rá, több mint a harmaduk panaszkodott arról, hogy nem talál megfelelő könyvet, és a negyedük mondja azt, többet olvasna, ha egy barátja vagy ismerőse ajánlana neki könyveket

Kérdés, mennyire hihető mindez, mert amíg nyitott szívvel, olvasásra készen, és legfőképp hiába várják egymás ajánlásait, a britek előszeretettel hazudják magukat a valóságnál olvasottabbnak. 41 százalékuk füllent arról, mennyit és mit olvasnak, 19 százalékuk pedig, biztos ami biztos, egy-egy állásinterjú alatt is könnyű szívvel hazudja magát könyvmolynak. A 18-24 év közöttiek teljesítenek a legjobban e téren, 64 százalékuk hazudik arról, mit olvasott. Fifikás módon azonban, általában olyan könyveket hazudnak olvasottnak, amiknek látták a film változatát, így tetten érni sem egyszerű őket.

Jelenet a Keresztapából
Jelenet a Keresztapából

Itt a 13 könyv, amiről a leggyakrabban hazudnak:

 1. James Bond könyvek, Ian Fleming
 2. A gyűrűk ura, JRR Tolkien
 3. Narnia krónikái, CS Lewis
 4. A Da Vinci-kód, Dan Brown
 5. The Hunger Games, Suzanne Collins
 6. Trainspotting, Irvine Welsh
 7. Óz, a csodák csodája L Frank Baum
 8. Bridget Jones naplója, Helen Fielding
 9. A tetovált lány, Stieg Larsson
 10. A keresztapa, Mario Puzo
 11. Száll a kakukk fészkére, Ken Kesey
 12. Holtodiglan, Gillian Flynn
 13. Papírsárkányok, Khaled Hosseini

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta