#VILÁGOM

Leleplezés! Más is hazudik arról, milyen könyveket olvasott el!

2017. április 24., hétfő 14:57

Az Egyesült Királyság fiataljainak közel kétharmada hazudja magát a valóságnál olvasottabnak, ráadásul rajta kapni is nehéz őket.

Az Egyesült Királyságban készült, olvasási szokásokat, vagy inkább azok hiányát vizsgáló felmérés eredményei azt mutatják, a britek többsége szívesen olvasna többet, de egyszerűen nincs rá ideje. Bár a felmérésben résztvevők közel fele mondta azt, hogy egyszerűen nem ér rá, több mint a harmaduk panaszkodott arról, hogy nem talál megfelelő könyvet, és a negyedük mondja azt, többet olvasna, ha egy barátja vagy ismerőse ajánlana neki könyveket

Kérdés, mennyire hihető mindez, mert amíg nyitott szívvel, olvasásra készen, és legfőképp hiába várják egymás ajánlásait, a britek előszeretettel hazudják magukat a valóságnál olvasottabbnak. 41 százalékuk füllent arról, mennyit és mit olvasnak, 19 százalékuk pedig, biztos ami biztos, egy-egy állásinterjú alatt is könnyű szívvel hazudja magát könyvmolynak. A 18-24 év közöttiek teljesítenek a legjobban e téren, 64 százalékuk hazudik arról, mit olvasott. Fifikás módon azonban, általában olyan könyveket hazudnak olvasottnak, amiknek látták a film változatát, így tetten érni sem egyszerű őket.

Jelenet a Keresztapából
Jelenet a Keresztapából

Itt a 13 könyv, amiről a leggyakrabban hazudnak:

 1. James Bond könyvek, Ian Fleming
 2. A gyűrűk ura, JRR Tolkien
 3. Narnia krónikái, CS Lewis
 4. A Da Vinci-kód, Dan Brown
 5. The Hunger Games, Suzanne Collins
 6. Trainspotting, Irvine Welsh
 7. Óz, a csodák csodája L Frank Baum
 8. Bridget Jones naplója, Helen Fielding
 9. A tetovált lány, Stieg Larsson
 10. A keresztapa, Mario Puzo
 11. Száll a kakukk fészkére, Ken Kesey
 12. Holtodiglan, Gillian Flynn
 13. Papírsárkányok, Khaled Hosseini

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta