#VILÁGOM

Menekültválságról szóló magyar rövidfilm nyert nemzetközi díjat

2017. március 13., hétfő 16:54

Fabricius Gábor Dialógus rövidfilmjét a elismerő oklevéllel díjazta a nemzetközi filmklubszövetség (FICC – Fédération Internationale des Ciné-Clubs) zsűrije az idei Febiofesten.

24. alkalommal rendezték meg Pozsonyban  „Európa közepén” című nemzetközi filmfesztivált. A versenyprogramban összesen 20 szlovák, cseh, magyar, lengyel és osztrák alkotást mutattak be. Ezek között szerepelt Fabricius Gábor (Bianka, Sintér) legújabb, Dialógus című rövidfilmje, amely a jelenleg is tartó menekültválságra reagált. A hétperces film a nigériai Moses és egy keletnémet pár párhuzamos történetén keresztül mutat rá a menekülés kultúrától független, közös jellemzőire. A fimet Fabricius Erdély Mátyás operatőrrel (Saul fia, Miss Bala, Delta, Macerás ügyek), 35 mm-es filmre forgatta tavaly nyáron, szerbiai és magyar helyszíneken.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta