Nézze meg velünk Jim Jarmusch új filmjét, a Patersont!

Jim Jarmusch 2013-as, Halhatatlan szeretők című filmjében két vámpír főhősét kísérve bejárta az elmúlt pár száz év történelmét meg a fél világot. Legújabb mozijában azonban visszatér ahhoz a környezethez, amit a legjobban ismer: a jelenhez és az amerikai (kis)városokhoz, valamint az utcáikat benépesítő elvarázsolt figurákhoz. A héten mutatják be a mozik a Patersont, és ha szerencsés, jegyet nyerhet rá itt a Díványon: a hajtás után kiderül, hogyan!

Paterson buszsofőr napjaink Amerikájában, egy New Jersey megyei városban, a vele azonos nevű Patersonban él. A befelé forduló férfi (Adam Driver, aki a Star Wars VII. - Az ébredő Erő hisztis Kylo Renje után nem is kívánhatott volna hálásabb szerepet magának) csöndes boldogságot talál egyszerű életében. 

Minden napja ugyanúgy telik: vezetés közben megfigyeli a várost, beszélgetésfoszlányokat kap el, esténként megiszik egy pohár sört a törzshelyén, sétálni viszi a kutyáját, szabad perceiben pedig csendes, filozofikus verseket ír. Felesége, Laura (Golshifteh Farahani iráni származású színésznő, aki Ridley Scott Hazugságok hálója filmjéből lehet ismerős) pont az ellentéte: impulzív, harsány, az állandó változást igényli mindenben. Mindennap új tervei vannak és új célokat kerget. Ők ketten különbözőbbek nem is lehetnének, mégis különös harmóniában élnek egymással.

Így nyerhet jegyet a filmre

A film forgalmazója, a Cirkofilm jóvoltából 5x2 darab jegyet sorsolunk ki azok közt, akik időben megírják a választ a következő kérdésre: milyen hangszeren játszik Paterson felesége?

A megfejtéseket a press@cirkofilm.hu címre várjuk február 16-án déli 12:00 óráig bezárólag, a szerencsés nyerteseket a Cirkofilm fogja értesíteni. Sok szerencsét és jó buszozást!

Oszd meg másokkal is!
Mustra