#VILÁGOM

Nézze meg velünk Jim Jarmusch új filmjét, a Patersont!

2017. február 15., szerda 10:02

Jim Jarmusch 2013-as, Halhatatlan szeretők című filmjében két vámpír főhősét kísérve bejárta az elmúlt pár száz év történelmét meg a fél világot. Legújabb mozijában azonban visszatér ahhoz a környezethez, amit a legjobban ismer: a jelenhez és az amerikai (kis)városokhoz, valamint az utcáikat benépesítő elvarázsolt figurákhoz. A héten mutatják be a mozik a Patersont, és ha szerencsés, jegyet nyerhet rá itt a Díványon: a hajtás után kiderül, hogyan!

Paterson buszsofőr napjaink Amerikájában, egy New Jersey megyei városban, a vele azonos nevű Patersonban él. A befelé forduló férfi (Adam Driver, aki a Star Wars VII. - Az ébredő Erő hisztis Kylo Renje után nem is kívánhatott volna hálásabb szerepet magának) csöndes boldogságot talál egyszerű életében. 

Minden napja ugyanúgy telik: vezetés közben megfigyeli a várost, beszélgetésfoszlányokat kap el, esténként megiszik egy pohár sört a törzshelyén, sétálni viszi a kutyáját, szabad perceiben pedig csendes, filozofikus verseket ír. Felesége, Laura (Golshifteh Farahani iráni származású színésznő, aki Ridley Scott Hazugságok hálója filmjéből lehet ismerős) pont az ellentéte: impulzív, harsány, az állandó változást igényli mindenben. Mindennap új tervei vannak és új célokat kerget. Ők ketten különbözőbbek nem is lehetnének, mégis különös harmóniában élnek egymással.

Így nyerhet jegyet a filmre

A film forgalmazója, a Cirkofilm jóvoltából 5x2 darab jegyet sorsolunk ki azok közt, akik időben megírják a választ a következő kérdésre: milyen hangszeren játszik Paterson felesége?

A megfejtéseket a press@cirkofilm.hu címre várjuk február 16-án déli 12:00 óráig bezárólag, a szerencsés nyerteseket a Cirkofilm fogja értesíteni. Sok szerencsét és jó buszozást!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta