#VILÁGOM

A Marvel új szuperhősnője mindaz, amit Donald Trump utál

2017. január 28., szombat 11:30

Az amerikai szuperhős-képregények világát kevésbé ismerők is hallottak már valószínűleg Amerika kapitányról, a legnagyobb hazafiról, aki tökéletes reklámfigurája lehetne az izmos testével, ragyogó intellektusával és hősiességével a Donald Trump és szellemi holdudvara által is hirdetett, de talán sosem létezett ideális Amerikának. A képregények világában viszonylag elterjedt, hogy egy-egy nagy formátumú hősnek elkészül a női változata is, és ahogy Batman mellett létezik Batwoman és Batgirl, vagy Hulk mellett ott van She-Hulk, Amerika kapitány mintájára már az 1940-es években, az első női szuperhősök megjelenése idején feltűnt Miss America. Nos, őt szabták át most úgy, hogy nagyjából mindent magában foglal, ami ellen Trump és a konzervatívok ádáz harcot hirdettek.

Miss America eredetileg a Ken baba jellegű Amerika kapitányhoz hasonlított, ő volt a szuperhősök Barbie-ja, a jó családból származó, szőke cicababa. A karakter viszont mostanra alaposan megváltozott.

2011-ben jelentették be, hogy Miss Americát ezentúl egy America Chavez nevű karakter fogja megszemélyesíteni, akiről azt kell tudni, hogy tinédzser, az LMBTQ-közösség tagja és bevándorló, de olyannyira, hogy még csak nem is a Földről származik.

Az új Miss America eleinte csak néhány nem túl ismert széria egy-egy részében jelent meg, egészen mostanáig. Ugyanis miközben a világ Donald Trump beiktatásával volt elfoglalva, szép csendben megjelent a nemes egyszerűséggel csak America címet kapott képregény, amiben America Chavez önálló kalandjaival találkozhatnak az olvasók - számolt be róla a Mic

Chavez önálló képregényét még tavaly jelentették be a New York-i Comic Conon. Most pedig megjelent a második rész borítóképe, ami kifejezetten erősre sikeredett. A képregény március elsején jelenik meg, reméljük, ezzel a borítóval, bár készült egy jóval visszafogottabb verzió is, amit itt lehet megtekinteni.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta