#VILÁGOM

Kinder figurák helyett gyűjtsön inkább Hieronymus Bosch-alakocskákat!

2017. január 14., szombat 14:46

Zseniálisan egyesíti a magas kultúrát a bazári giccsel az a Parastone nevű művész, aki Hieronymus Bosch szürreális festményeinek szereplőit mintázza meg - írja a Dangerousminds.net. A legendás németalföldi festő bizarr képzeletének szülöttei így kézzel festett figurácskák formájában már beköltözhetnek bárkinek az otthonába.

bosch
Fotó: Hieronymus Bosch / amazon.com

Hieronymus Bosch életműve, és a sok-sok furcsa lénnyel telezsúfolt festményeinek lényege a mai napig értelmezési vitákat szül művészettörténész berkekben. Abban viszont talán mindegyik kutató egyet ért, hogy a Bosch-képeken felbukkanó, embereket kínzó, állatfejű, pucér fenekű, egyszerre vicces és rémisztő figurák az emberi gonoszságot karikírozzák és a bibliai hét főbűnt ábrázolják. A pajzán gnómok és randalírozó démonfattyak serege általában félelmet és zavart idéz elő a befogadóban.

Sajnos jelenleg már csak a leszúrt, dagadt izét és a duci boszorkányt ábrázoló Bosch-szobrocska kapható, előbbi 45, utóbbi 51 dollárért (plusz szállítás).

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta