Ezeket az új sorozatokat fogjuk majd nézni 2017-ben

Év végén már összeszedtük azokat a sorozatokat, amiket nagyon szerettünk 2016-ban. Ezek közül szerencsére jónéhánnyal találkozhatunk 2017-ben is, de már most tudni, hogy  jön egy rakás izgalmas újdonság is, amik közül párra elég kíváncsiak vagyunk. Van köztük családi komédia, újragondolt ÓZ, és jön egy történet az 1800-as évek elején élő James Keziah Delaneyről is.

Hatalmas kis hazugságok - HBO

Az HBO egyik újdonsága igazi sztárokkal forgott, olyan A-listás színészek szerepelnek benne, mint Reese Witherspoon, Nicole Kidman vagy Julia Roberts. Az idén induló, hét részes minisorozat Liane Moriarty Big Little Lies című regénye alapján készül. Amikor felröppent a hír, hogy a könyvből sorozat készül igazi sztárparádéval, hatalmas szkander indult el a jogokért a Netflix és az HBO között, amelynek nyertese végül az utóbbi lett.

A film egy apró kisvárosban játszódik, ahol néhány anyuka között ismeretség alakul ki, amikor a gyerekeik elkezdenek óvodába járni. Ahogy az lenni szokott, minél inkább kezdik megismerni egymást, annál több hazugságra derül fény, ráadásul történik egy gyanús baleset is, amiről aztán kiderül, hogy gyilkosság, ez pedig egy rakás további bonyodalmat generál. Hogy valószínűleg tényleg ütős filmadaptációra számíthatunk, arra majdhogynem garancia a rendező, aki nem más, mint Jean-Marc Vallée, akinek olyan erős filmeket köszönhetünk, mint a Vadon vagy a Mielőtt meghaltam, ráadásul rutinos tévés: jó bizonyíték erre a szintén a neve alatt elkészült Ally McBeal, a Boston Legal vagy a The Practice.

Tabu - HBO

Amit Oscar díjra jelöltek, úgyhogy ha nem is remegve, de eléggé várom a Steven Knight legújabb sorozatát, aminek főszerepét Tom Hardy játssza: az a Tom Hardy, aki a legutóbbi kedvencem, a Peaky Blinders egyik legdurvább karakterét is alakítja. Látványvilágban, hangulatban és az erőszakos jelenetekkel kapcsolatban valami hasonlóra számíthatunk ennél a nyolcrészes sorozatnál is.

A történet az 1800-as évek elején játszódik James Keziah Delaney-val (Tom Hardy) a főszerepben, aki hosszas utazgatás után (és miután mindenki azt hitte, hogy valahol útközben meg is halt), hazatér Angliába és átveszi megboldogult apjának a hajózási cégét. A cég finoman szólva deficites, az új főnök szeretné talpra állítani, de olyan akadályokba ütközik, mint a nagy hatalmú Kelet-indiai Társaság, és persze árulás, gyilkosság és egy sötét családi titok is kiderül. 

 A 8 részes minisorozatban Tom Hardy mellett olyan színészek tűnnek fel, mint Jonathan Pryce és Oona Chaplin (Trónok harca), vagy Michael Kelly (Kártyavár).

Emerald City - NBC

A NBC újoncaként érkezik az Emerald City, amit a csatorna az HBO sztárfilmjére, a Trónok Harcára szánt válasznak, a sztorit tekintve pedig az Óz, a nagy varázsló erősen újragondolt, modern változata. A főszereplő, Dorothy Gale épp a biológiai anyját próbálja megtalálni, amikor betör egy vadidegen házba. Eközben csap le a térségre egy óriási hurrikán, ami után Dorothy, aki amúgy rendőr, fura helyen  és fura lények között eszmél fel. Dorothy, az eredeti Dorothy-hoz hasonlóan szeretne visszajutni a saját világába, de mint ismeretes a könyvből/filmből, ez nem megy olyan egyszerűen, így útja során egy rakás fura lénnyel és jó pár ellenséggel is találkozik. A cél, hogy találkozzon a királyság varázslójával, aki ez esetben egy elég fiatal nő, és nem is feltétlenül jó szándékú.

 A filmet egyébként már két évvel ezelőtt berendelték, majd ilyen-olyan okokból el is kaszálták, de végül 2016 leforgatták az első évadot, és úgy néz ki pazar látványvilággal készültek az alkotók. További érdekessége ráadásul, hogy Óz és Dorothy történetének újragondolását többek között Magyarországon forgatták.

Óz és Dorothy történetének újragondolását többek között Magyarországon

The Mick - FOX

Komédiából nem mindig könnyű jó utódot választani, ha az előző kedvencünk évadjai kifújtak, de a The Mick, a FOX új családi komédiája eddig úgy tűnik, meg fog felelni a célnak. Még mielőtt legyintene, hogy "ehh, csak egy újabb béna családi hülyeség", nézze meg az előzetest, ami elég vidám perceket vetít előre. A történet lényege, hogy egy okos, jó humorú, de nem túl felelősségteljes nő szakítani akar egy nagyot, de amikor meglátogatja a nővérét és annak dúsgazdag férjét, pénz helyett három iszonyú elkényeztetett kölyök szakad a nyakába. Mivel nem sokat tud a gyerekekről, és még annál is kevesebbet a szakszerű gyereknevelésről, így elég vicces és abszurd helyzetek állnak elő.

STAR - FOX

A FOX újonca három nagyon fiatal lányról szól, akik mellesleg teljesen ellentétei egymásnak, de alakítanak egy csajzenekart, hogy betörjenek a zeneiparba. A fókusz a három lányon van, akik egyébként egytől egyig hátrányos helyzetű családból származnak. Szóval elég mélyről kezdik, és persze akadnak jótevőik, meg később egy halom irigyük és ellenségük is előkerül, ráadásul teljesen újoncként nekik sem könnyű megszokni a zeneipar működését. A filmet egyébként az Empire készítői fémjelzik, de azzal ellentétben a STAR nem a piac mozgatóinak, hanem a zenészek szemszögéböl mutatja be, hogy milyen út vezet a sztársághoz.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek