#VILÁGOM

Egy hónapig ingyen nézhető a David Bowie dokumentumfilm

2017. január 9., hétfő 19:21

A BBC oldalán még szűk egy hónapig, egészen pontosan február 6-ig nézhető meg az a dokumentumfilm, amiben a tavaly januárban elhunyt David Bowie-ra emlékeznek zenésztársai, ismerősei, barátai. 

A filmben Bowie legutóbbi albumai, a Blackstar és a Next Day elkészítésének körülményeiről, vagyis Bowie életének utolsó öt évéről szólnak. Bowie ebben az időszakában a zenélés mellett visszatért a karrierét meghatározó témákhoz. A filmből kiderül, hogy Bowie még annál is sokkal következetesebb ember és művész volt, mint azt sokan hinnék. Az utolsó munkáinak témáját veti össze korábbi munkáival, választ keres arra, hogy miért tartotta fontosnak az 1960-as évektől a mai napig, hogy spiritualitásról vagy elidegenedésről meséljen a zenén keresztül.

A film nem egy összefoglaló Bowie teljes karrierjéről, de felidézi azokat a döntő pillanatokat és mérföldköveket, amiken keresztül többet tudhat meg az énekes legfőbb témáiról. megszólalnak benne a Next Day zenekar tagjai, a Blackstar zenészei, akikkel együtt dolgozott a Lazarus elkészítése során, de régi barátok, kollégák és ismerősök is segítenek felfedezni Bowie életének utolsó öt évét. A film ugyan egyelőre csak Angliából érhető el, de a proxy szerverek korában ez sem lehet probléma. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta