#VILÁGOM

Egy hónapig ingyen nézhető a David Bowie dokumentumfilm

2017. január 9., hétfő 19:21

A BBC oldalán még szűk egy hónapig, egészen pontosan február 6-ig nézhető meg az a dokumentumfilm, amiben a tavaly januárban elhunyt David Bowie-ra emlékeznek zenésztársai, ismerősei, barátai. 

A filmben Bowie legutóbbi albumai, a Blackstar és a Next Day elkészítésének körülményeiről, vagyis Bowie életének utolsó öt évéről szólnak. Bowie ebben az időszakában a zenélés mellett visszatért a karrierét meghatározó témákhoz. A filmből kiderül, hogy Bowie még annál is sokkal következetesebb ember és művész volt, mint azt sokan hinnék. Az utolsó munkáinak témáját veti össze korábbi munkáival, választ keres arra, hogy miért tartotta fontosnak az 1960-as évektől a mai napig, hogy spiritualitásról vagy elidegenedésről meséljen a zenén keresztül.

A film nem egy összefoglaló Bowie teljes karrierjéről, de felidézi azokat a döntő pillanatokat és mérföldköveket, amiken keresztül többet tudhat meg az énekes legfőbb témáiról. megszólalnak benne a Next Day zenekar tagjai, a Blackstar zenészei, akikkel együtt dolgozott a Lazarus elkészítése során, de régi barátok, kollégák és ismerősök is segítenek felfedezni Bowie életének utolsó öt évét. A film ugyan egyelőre csak Angliából érhető el, de a proxy szerverek korában ez sem lehet probléma. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta