Mutatjuk, milyen a The Walking Dead új főgonosza, amikor nem gonosz

A sorozatrajongók legnagyobb örömére beindult a The Walking Dead hetedik évada, melynek rettegett főgonosza a hatodik évad zárórészében megismert Negan. Akik nemcsak a sorozatot, de a képregényt is figyelemmel kísérik, azoknak nem újdonság, hogy a Megváltók nevű csoport vezetőjeként trollkodó karizmatikus pszichopata célja, hogy bevegye Alexandriát és ellenszolgáltatás fejében védje meg az ott élőket a zombiktól.

Az új széria első részében kegyetlen vérengzést rendező Negan karakterét a kritikusok (és az eddigi nézői reakciók) alapján úgy tűnik, sokkal jobban fogják gyűlölni a rajongók, mint az eddigi rosszfiúk bármelyikét: a Kormányzót, a zombiidomár Wolves brigádot, vagy a Terminus kannibáljait. Szerepére pedig kiváló választásnak bizonyult Jeffrey Dean Morgan, aki tökéletesen passzol a The Walking Dead poszt-apokaliptikus világába, és olyan kollégák orra elől nyúlta le a melót, mint Matt DillonGarrett Dillahunt vagy Timothy Olyphant

A karakter – és Morgan – zsenialitása abban rejlik, hogy Negan egyszerre képes kiváltani a nézőkből undorodó gyűlöletet és valamiféle ellenállhatatlan vonzalmat. Hogy ez utóbbi is milyen jól megy az 50 éves Morgannek, arra összeszedtünk pár példát, hisz a színész – aki amúgy Javier Bardemnek is méltó ikertornya – jópár drámaibb szerepben is feltűnt már az elmúlt években. 

1. Grace klinika

Jeffrey Dean Morgan 2005-ben az ABC sorozatában, a Grace klinikában alakította a szívátültetésre váró Denny Duquette-et. A sármos beteg és a szőke doktornő, Izzie Stevens (Katherine Heigl) között szerelem szövődött a kórházban, ami persze a legszívszaggatóbb (bocs) módon ért véget.

2. P.S. I Love You

Az Ui: szeretlek című Cecelia Ahern regény 2007-es filmváltozatában Hillary Swank oldalán láthatjuk a színészt. Az elmúlt 10 év egyik legnyálasabb legromantikusabb karácsonyi mozijában egy írországi kisvárosban találkozik és habarodik egymásba a férjét gyászoló főhősnő és az elhunyt férj egykori zenésztársa, William.

3. Nancy ül a fűben

A sármos színész a főhősnő (Mary-Louise Parker) halott férjét alakítja a 2006-os vígjátéksorozatban. A sztori szerint a kaliforniai külvárosban élő feleség férje hirtelen halálát követően marihuána-eladásból próbálja eltartani családját. Külön érdekesség, hogy Jeffrey Dean Morgan a forgatások alatt tényleg összejött May-Louise Parkerrel, de kapcsolatuk – a filmben alakított szerepéhez hasonlóan – nem volt hosszú életű.

4. A férjem védelmében

A népszerű sorozatszínész helyet kapott a Férjem védelmében hetedik évadában is, ahol Jason Crouse nyomozót alakítja és természetesen sikerült elcsábítania a sorozat főszereplőjét, Aliciát (Julianna Marguliest).

5. Férj és féleség

Morgannek nem csak szívdöglesztő oldala van, komikus szerepekben is jó. Ebben a (sajnos amúgy felejthetőre sikerült) 2009-es vígjátékban Uma Thurman és Colin Firth mellett alakít bosszúálló vőlegényt.

6. Watchmen: Az őrzők

A színésznek nem a Walking Dead az első képregényadaptációja, ráadásul abban rögtön egy Neganhez hasonló kiállású karaktere volt: a 2009-es Watchmen: Az őrzők című Zack Snyder produkcióban Edward Blake, azaz a Komédiás szerepét osztották rá a készítők.

Bónuszvideó: a tényleg-ikertornyok! 

Az alábbi videó egy igen szép gyűjtés azokból a pillanatokból, amikor valóban szinte megtévesztésig hasonlított egymásra a két színész. Ide kattintva pedig megbizonyosodhat róla, hogy az ikertorony jelenség nem is olyan ritkaság Hollywoodban!

Oszd meg másokkal is!
Mustra