Mutatjuk, milyen lesz Jim Jarmusch Iggy Pop filmje!

Termékeny éven van túl Jim Jarmusch, aki idén két filmmel is jelen volt a 69. Cannes-i Filmfesztiválon. Az egyik az október végén mozikba kerülő dokumentumfilm, a Gimme Danger, amit Iggy Popról és a hetvenes években legendássá vált zenekaráról, a The Stoogesról forgatott a 63 éves rendező, és  sosem látott archív felvételeket is láthatunk majd benne. Jarmusch és Iggy Pop nem újdonsült alkotópáros, a zenész szereplőként feltűnt már például a 2003-as Kávé és cigaretta című filmjében (Jarmusch másik nagy kedvencével, Tom Waitsszel együtt), vagy az 1995-ös Halott ember című film egy kisebb epizódszerepében - írja az exclaim.ca.

“Nekem egyszerűen ők a történelem legjelentősebb rockzenekara. A film egyfajta kollázs, amivel elsősorban az volt a célunk, hogy közelebb hozzuk a The Stooges zenéjét”- mondja a versenyen kívül bemutatott filmről a nagy zenerajongó hírében álló rendező, aki a 90-es évek végén készített filmet Neil Youngról is, de szereplőként felbukkan a Punk: Attitűd valamint a Joe Strummer – A jövő nincs megírva című dokumentumokban is.

October 28th * #TheStooges #JimJarmusch #Documentary #Film #GimmeDanger #Subculture #History #Rock #Music #1960s #1970s #Style

Una foto publicada por **Ginette Pohlmeier** (@ginette.pohlmeier) el

“Tegnap este láttam először a filmet és nagyon megfogott. Mondtam is magamban, hogy úristen, a kor terméke vagyok!” – összegezte Iggy Pop a látottakat még a Cannes-i Filmfesztiválon.

A rendező idei másik nagy dobását, a melankólikus hangulatú Patersont a Star Wars Kylo Renje,  Adam Driver főszereplésével készítette el, az előzetes alapján pedig egy ízig-vérig Jarmusch filmre számíthatunk majd. Alább ennek a trailerét nézheti meg, az álmos New Jersey államban található kisvárosban, Patersonban buszsofőrként dolgozó költőről.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek