#VILÁGOM

Filmes bakik Dorothy fekete cipőjétől a visszanőtt lábon át az androidnő rúzsáig

2016. szeptember 17., szombat 07:56

Még a legprofibb és legnagyobb költségvetéssel készült hollywoodi produkciókba is kerülnek illetve maradnak benne olyan bakik, amiket valószínűleg ki sem szúrnánk, ha nem mutatnának rá a lelkes rajongók és az olyan szemfüles szaklapok, mint például a Dose.com. A hajtás után mutatunk párat a filmtörténet legklasszikusabb baklövéseiből!

1. Dorothy cipője az Óz, a csodák csodájában

Az 1939-ben készült musical almafáknál forgatott jelenetében, van egy pillanat, mikor Dorothy (Judy Garland) a szokásos piros topánka helyett egy fekete cipőben látható a Madárijesztővel (Ray Bolger).

2. Hát tetkó a Csaj nem jár egyedül című filmben

Az 1999-ben forgatott gimis filmben Taylor (Jodi Lyn O'Keefe) csináltat a hátára egy tetoválást, ami a film végére eltűnik onnan. A rendezők és a stylistok a báli jelenetnél sajnos elfeledkeztek erről az apróságról és egy hát villantós ruhát adtak a színésznőre.

3. Zhora rúzsa a Szárnyas fejvadászban

Amikor Deckard (Harrison Ford) üldözi az egyik replikánst, Zhorát – aki sztriptíztáncosként tért vissza a Földre – a nő száján nincs smink, ám amikor lelövi őt, és a kamera a nő arcára irányul, akkor szembetűnik, hogy a szája van rúzsozva. Ridley Scott 1982-es sci-fi klasszikusának második részét egyébként mostanság forgatják Budapesten Ryan Gosling és Jared Leto főszereplésével, és persze Harrison Ford is feltűnik benne, akit azóta napi szinten lehet elcsípni Budapesten és környékén. A film folytatását ezúttal Denis Villaneuve rendezte.

4. Operatőr a Nehéz fiúkban

Az 1983-ban forgatott chicagói sztori egyik verekedős jelenetében egészen biztosan nem kellene ott lennie a a látványos utcai harc első sorában annak a kamerát tartó férfinak, akit elfelejtettek eltüntetni onnan az utómunkálatok alatt.

5. Stuckey órája a Micsoda nő-ben

Amikor Garry Marshall 1990-es filmjében Stuckey (Jason Alexander) megpróbálja megerőszakolni Viviant (Julia Roberts), akkor az órája leesik a karjáról, de aztán többször is felbukkan a jelenet alatt, látható például a kanapé mögött majd vissza kerül a csuklójára is.

6. Visszacsillan a kamera a Mátrixban

Andy Wachowski 1999-es szuperprodukciójának jelenete trükkös húzásnak indult, de a filmkészítők sajnos nem számoltak azzal, hogy az operatőr kamerája is tükröződni fog azon az ajtókilincsen...

A baki ellenére is remek volt a terv.
A baki ellenére is remek volt a terv.
Fotó: imgur

7. Stágtag felbukkanása a Karib-tenger kalózaiban

film egyik jelenetében a fedélzet tele van kalózokkal, mikor Jack Sparrow háta mögött egyszer csak feltűnik egy szalmakalapos alak, aki jól láthatóan nem kalóz, és semmi keresnivalója egy ilyen díszes társaságban. Kivéve persze, ha a stábhoz tartozik, és rosszkor volt rossz helyen.

Biztos, hogy nem direkt került bele a jelenetbe a szalmakalapos férfi.
Biztos, hogy nem direkt került bele a jelenetbe a szalmakalapos férfi.
Fotó: imgur

8. Változó feliratok a Terminator rendőrautóján

Bár ugyanazt a rendőrautót kellene látni a jelenet szerint, azonban az egyik percben még “To care and protect” míg a másikban már “Make up your mind” mottó olvasható a kocsi oldalán. 

9. Jamie Foxx napszemüvege a Django elszabadulban

Bár ez a menő napszemüveg határozottan feldobja a 19. századi megjelenést, de sajnos mégis csúnya stílustörésnek minősül, ugyanis egyáltalán nem korhű kiegészítő. Ez a napszemüveg 1929-ig egyáltalán nem volt kapható az Egyesült Államokban.

Nem gyártottak még ilyet a 19.században.
Nem gyártottak még ilyet a 19.században.
Fotó: giphy.com

10. Lawrence levágott lába újra megjelenik a Fűrészben

Annak ellenére, hogy Dr. Lawrence Gordon (Cary Elwes) a nézők előtt vágta le a lábát James Wan 2004-es horrorfilmjében, az igazi lába később a nadrágján keresztül jól látható egy jelenetben.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta