Izgalmas hétvége jön a Bartók Béla Boulervard-on

koros

Péntektől vasárnapig tart az Eleven Ősz rendezvénysorozat, melynek egyik célja, hogy a nemrég felújított Bartók Béla utat kulturálisan is "felújítsák". "Kosztolányi, Karinthy, Móricz és a magyar kultúra többi óriása az 1900-as évek elején a Bartók Béla úton élénk társadalmi életet generált jelenlétével az akkori Buda felkapott boulevard-jának kávéházaiban. Ez az izgalmas, lüktető szellemi környezet kedvezően hatott a kulturális és üzleti életre. Ennek hatása máig érezhető és a hely szelleme arra kötelez minket ma is, hogy a Bartók Béla út közeli és távolabbi jövőjéről gondolkodjunk. Itt az idő tehát ennek újratöltésére, és a mai kornak megfelelő újraélesztésére, a szellemi pezsgés újbóli beindítására!" - fogalmaznak a szervezők, akik a Bartók Béla utat Buda kulturális tengelyeként szeretnék újjáéleszteni Bartók Béla Boulervard formájában, és ennek jegyében évente kétszer, tavasszal és ősszel szerveznek egy csomó izgalmas programot.

13882411 678544792301454 3591167962480448643 n.png

Defo labor

Bolt?Nem igazán. Műhely? Hát, nem teljesen. Kocsma? Dehogy! A Defo egy közösségi tér, ahol dizájnerek munkáin és gondolatain keresztül jelennek meg a kultúra és a társadalom nagy kérdései. Egy hely, ahol tervezők és megrendelők találkozhatnak, hogy abból kijöjjön valami roppant izgalmas dolog. Egy műhely, ahol profik és laikusok egyaránt tanulhatnak és dolgozhatnak. 

MG 9361
Németh Sz. Péter / Dívány

Kredenc műterem 

Egy építész és ékszertervező, Besnyői Rita hozta létre a műtermet, amely alig egy hónapja nyílt meg. A hosszabb ékszerkészítő kurzusok mellett kiállítások és rövidebb workshopok várják azokat, akik ki akarják próbálni, milyen a betonöntés, a gyerekek pedig szombaton ügyeskedhetnek a betonnal. 

krednec1
Kredenc/Facebook

Pagonykert

Budapest egyik jó kis kerthelyisége. A Gellért-fürdő egykorvolt gyerekmedencéinek helyén ebéd, vacsora, madárfütty vár mindenkit. Konyha déltől zárásig. A gyerekek imádják, a felnőttek úgyszintén, mert tudnak egyet lazítani a kölyök mellett. Kisgyerekeseknek kötelezően kipróbálandó színtér, egy kicsit arrébb sétálva, a "nagy" Pagonyban meg játékos foglalkozáson lehet részt venni. 

pagonykert
Pagony/Facebook

Kelet kávé

 A Keletben isteni a kávé - naná, a Casino Moccások csinálják, lehet jókat nézelődni, mert mindig van valamilyen kiállítás, jókat olvasni, és finom süteményeket is enni. A hétvégén még színházazás is lesz itt, de akit inkább a lengyel gasztronómia érdekel, annak is ott a helye, mert lengyel sütiket lehet kóstolni.

kelet
Kelet/Facebook

Hadik

A Hadik több szempontból is kihagyhatatlan, egyrészt oda járt mindenki aki számított egykor -Karinthy, Kosztolányi, Déry és a kor más ikonikus művészeinek törzshelye volt, másrészt most újult meg teljesen. A neobarokk tapétát tégláig bontották az átépítés alatt, a Thonet székek között koptatott bőr borítású kanapék és egyszerű, nyersfa-lapos asztalok kaptak helyet. A falon régi és új műalkotások, kéziratok láthatók, a legszembetűnőbb mégis Babos Bertalan Zsili kollázsolt képekből készült műalkotása lett. A szemlélők ismerős arcokat, egykori törzsvendégeket is felismerhetnek a helyiség falán, az összhatás egyszerre kölcsönöz nosztalgikus és kortárs hangulatot a száz éves Hadiknak. Lesz itt irodalmi est, és lengyel gasztronómia egyaránt. 

hadik
Oszd meg másokkal is!
Mustra