#VILÁGOM

Mutatjuk a trolit, ami nincs is ott, de jól néz ki

2016. szeptember 11., vasárnap 18:59

Európában egyre kevesebb városban állnak trolibuszok a közösségi közlekedés szolgálatában, de Litvánia fővárosa, Vilnius pont egy ilyen város – írja a Fubiz.net. A troli tehát már önmagában érdekes lehet egy turistának, hát még egy olyan troli, amilyet Liudas Parulskis művész dekorált a Studio Vietával közreműködve! A Vilnius Street Art fesztivál negyedik éves rendezvényére ugyanis Parulskis és csapata több trolibuszt is optikai illúziókká változtatott, azaz úgy festette meg őket, hogy ha épp a megfelelő helyen áll meg/halad át jármű, szinte eltűnik környezetében, valahogy így: 

no. 17 troleibusas savo isnykimo taske! @studio_vieta #vilniusstreetart #vilniusstreets #vilniusstreetartfestival #vieta

Vilnius Street Art Festival (@vilniusstreetartfestival) által közzétett videó,

A projekt címe "Vanishing Point", azaz "Enyészpont": a troli belevész környezetébe, eltűnik hirtelen a néző szeme elől, miközben a festmény nemcsak elvesz, hanem hozzá is tesz a valósághoz: például a fenti járművön egy farkas sétál át az úton – ami jó eséllyel a valóságban soha nem történhet meg, csak a trolibusz oldalán. És miért pont farkas? Mert az Vilnius mitikus állata a város több mint ezer évvel ezelőtti alapítása óta.

Ha Vilniusban jár, még egy ideig elkaphatja a különleges pillanatot a Tumo Vaizganto utca és Gediminas Prospect kereszteződésben. Még több fotó a festés folyamatával együtt itt található!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta