Szőke Gábor Miklós óriási Fradi-sast tervezett Amerikának

Szőke Gábor Miklós legújabb szobra az atlantai Mercedes-Benz Stadion főbejárata előtt fog állni, az Egyesült Államok egyik legnagyobb NFL-csapata, az Atlanta Falcons ugyanis a magyar művészt kérte fel egy monumentális madár megalkotására – írja hurráoptimista sajtóközleményében Szőke Gábor Miklós sajtósa.

Atlanta Falcons-sólyom
Atlanta Falcons-sólyomViszlay Márk

A gigantikus köztéri állatszobrok hazai mesterét a világ egyik legnevesebb, Red Dot-díjas művészeti egyeteme, a Savannah College of Art and Design kereste fel azzal a tervvel, hogy ő gyártson le egy szobrot az Atlanta Falcons 2017-re elkészülő stadionjának főbejárata elé. A 2 millió négyzetméteres Mercedes-Benz Stadion a legnagyobb amerikaifocis rangadónak, a Super Bowl-nak is helyet ad majd.

Na de honnan ilyen ismerős ez a kitárt szárnyú, karmaiban labdát tartó, stadionbejáratot őrző fémmadár?

Hát persze, hogy a Groupama Aréna elő! Csak nálunk Fradi-sasnak hívják, és nem atlantai sólyomnak, illetve focilabdára és nem tojáslabdára csap le.

Fradi-sas
Fradi-sasFradi.hu

Amúgy lenne még ötletünk a művész úr számára, hová lehetne eladni a fémmadár tervét: ott van még a Philadelphia Eagles, a Baltimore Ravens, a Seattle Seahawks és az Arizona Cardinals is!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek