#VILÁGOM

Szőke Gábor Miklós óriási Fradi-sast tervezett Amerikának

2016. szeptember 9., péntek 16:29

Szőke Gábor Miklós legújabb szobra az atlantai Mercedes-Benz Stadion főbejárata előtt fog állni, az Egyesült Államok egyik legnagyobb NFL-csapata, az Atlanta Falcons ugyanis a magyar művészt kérte fel egy monumentális madár megalkotására – írja hurráoptimista sajtóközleményében Szőke Gábor Miklós sajtósa.

A gigantikus köztéri állatszobrok hazai mesterét a világ egyik legnevesebb, Red Dot-díjas művészeti egyeteme, a Savannah College of Art and Design kereste fel azzal a tervvel, hogy ő gyártson le egy szobrot az Atlanta Falcons 2017-re elkészülő stadionjának főbejárata elé. A 2 millió négyzetméteres Mercedes-Benz Stadion a legnagyobb amerikaifocis rangadónak, a Super Bowl-nak is helyet ad majd.

Na de honnan ilyen ismerős ez a kitárt szárnyú, karmaiban labdát tartó, stadionbejáratot őrző fémmadár?

Hát persze, hogy a Groupama Aréna elő! Csak nálunk Fradi-sasnak hívják, és nem atlantai sólyomnak, illetve focilabdára és nem tojáslabdára csap le.

Amúgy lenne még ötletünk a művész úr számára, hová lehetne eladni a fémmadár tervét: ott van még a Philadelphia Eagles, a Baltimore Ravens, a Seattle Seahawks és az Arizona Cardinals is!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta