1 milliárdért megveheti Kanye West pucér celebjeit

Kanye West a jelek szerint nem tud hibázni. Nem elég, hogy kirobbanó tehetsége előtt még a nagy német filmrendező, Werner Herzog is fejet hajtott, nemcsak a ruhaiparban kíván nagyot kaszálni, hanem azokkal az ijesztően élethű viaszfigurákkal is, amik az év egyik legbotrányosabb videóklipjében is láthatóak voltak. Emlékeznek, a Famous című mesterművet méltatta elismerően nemrég a német rendező.

Famous Exhibit at Blum & Poe Art Gallery

Una foto publicada por Kim Kardashian West (@kimkardashian) el

A videó 12 pucér viaszcelebjét (Kanye West, Kim Kardashian, Donald Trump, George W. Bush, Taylor Swift, Amber Rose, Rihanna, Chris Brown, Bill Cosby, Caitlyn Jenner, Ray J, Anna Wintour pucér figuráit) tehát most bárki megszerezheti, akinek van rá 4 millió dollárja (kb. 1.1 milliárd forintja) és ezzel a húzással maga is híressé szeretne válni pár percre – hívja fel a figyelmet a kihagyhatatlan lehetőségre a bulletmedia.com.

Bár West sajtósa szerint nem hozták nyilvánosságra az eladási árat, a bábukat kiállító Blum & Poe galéria társalapítója, Tim Blum megerősítette, hogy 4 millió dollárt kérnek a kollekcióért, amit a Los Angeles-i művész, Aaron Axelrod szerint durván 500 ezer és 1 millió dollár (138 millió-276 millió forint) közötti áron raktak össze.

Sok pénz ez pár filmes forgatáshoz használt kellékért, amiket egy kreatív stúdió gyártott le valakinek, aki nem is tartozik a képzőművészek közé, de West, ahogy a ruhaiparba is bevásárolta magát, úgy a kortárs képzőművészettel is ez a célja. Vagy legalábbis az, hogy mindenáron megmutassa a galériáknak, hogyan kell rövid idő alatt milliós bevételt csinálni.

Mindenesetre izgatottan várjuk, hogy ki lesz az a szerencsés, aki megkaparintja a rapper viaszbábuit. A kortárs művészeti piac elmúlt évekbeli eseményei alapján akár a vevőket is be lehet lőni: el tudjuk képzelni például, hogy a műalkotásra licitál majd az AIDS gyógyszer árát 55-szörösére emelő, emiatt világszerte közutálatnak örvendő milliárdos, Martin Shkreli, vagy a mohó műgyűjtő hírében álló Nike vezérigazgató, Mark Parker, aki az elmúlt években olyan kultikus filmek kellékeit szerezte be, mint a Batman, a Vissza a jövőbe vagy a Támad a Mars! De persze az is könnyen elképzelhető, hogy a Kanye Westtel cicaharcba keveredett Taylor Swift csap le a visszataszító figurákra, de reméljük, akkor legalább nyilvánosan felgyújtja az egészet a Snapchaten.

Oszd meg másokkal is!
Mustra