#VILÁGOM

Fortepan: nézegessen 70 éve készült esküvői fotókat!

2016. augusztus 21., vasárnap 07:40

Régi fotókat böngészni az egyik legjobb időtöltés, beillik egy belső utazásnak is, és amióta a Fortepan létezik, erre egyre többször adódik rá lehetőségünk. Olyan régi fotókat digitalizálnak és tesznek elérhetővé, amelyek létezéséről eddig nem is tudtunk. Poros padlások, penészes pincék, költözéskor előbukkanó dobozok sötétjéből kerülnek elő a legváltozatosabb és legérdekesebb darabok, melyek betekintést nyújthatnak letűnt korok világába.

A Fortepan jóvoltából most nyilvánosságra került több mint ezer fotó valószínűleg a legboldogabb ezer fotó lehet az archívumukban, ugyanis a rajta szereplők életének – ha minden menetrendszerűen alakult – egyik legboldogabb pillanatát örökítik meg; a felvételek 300 esküvőt dokumentálnak. Pedig nem a legkönnyebb időszakból valók: 1946 és 1950 közt készültek.

A Fortepant az Új Ember katolikus hetilap kereste meg nyár elején egy több ezer felvételből álló fotónegatív-hagyatékkal, melyet a szerkesztőség Zuglóba költöztetése közben fedeztek fel. Azt kérték cserébe, hogy az érdemesnek tartott fotókat mutassák be.

A felvételek Hámori Gyula hagyatékából származnak, az 1946-50 közötti öt évből. Ez csak töredéke egy egész élet munkájának, egészen pontosan ezer fotó, háromszáz esküvő. Hámori fő profilja az esküvői fotózás volt, úgyhogy van itt minden, ami egy esküvőn csak létezhet, csak győzzük végigböngészni! Esküvő minden mennyiségben, formában, felekezetben és időjárásban.

A korabeli esküvői ruhadivat, a cipők, a virágcsokrok, az arcok, a viszonyok, az épületek története, a történelem mind-mind kiolvasható belőlük, kattintson a galériáért!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta