Napi morbid: Vegye meg Truman Capote hamvait!

Mindig is szerette volna megkaparintani egy híres ember, mondjuk egy író földi maradványait? Nem, eszébe sem jutott, hogy ilyet kellene tennie, sőt, hogy ez egyáltalán lehetséges? Pedig úgy tűnik, hogy lehet, már ha erre vágyik és elég sok pénze van. Ősszel például az amerikai irodalom egyik legfontosabb szerzője, Truman Capote hamvai kerülnek majd kalapács alá a Julien's Auctions jóvoltából - számolt be a hírről a New York Daily News.

GettyImages-2667023
Keystone / Getty Images Hungary

"Ez az első alkalom, hogy hamvakat bocsátunk árverésre. Sokak szerint ez morbid, de Capoténak biztos tetszene. Imádta a sokkoló dolgokat, szerette a hírverést" - nyilatkozta Darren Julien, az aukciós ház alapítója. Reményeik szerint a hamvak - amelyek az eredeti, temetkezési vállalkozó által lepecsételt csomagolásban, egy szépen faragott kis fadobozban kerülnek kalapács alá - legalább 6000-8000 dollárért (vagyis 1,6-2,2 millió forintért) találnak majd gazdára az Icons & Idols aukción, amit szeptember 23-24-én tartanak majd Los Angelesben.

A Hidegvérrel és az Álom luxuskivitelben szerzőjének hamvai egyébként a híres televíziós, Johnny Carson második nejének, a 2015-ben elhunyt Joanne Carsonnak a hagyatékát képezték. Capote és Joanne Carson akkor barátkozott össze, amikor esküvője után Carson is beköltözött abba a New York-i házba, ahol az író is lakott. Igen közeli barátokká váltak, Truman Capote 1984-ben az asszony otthonában hunyt el, és a hamvai is hozzákerültek. Ugyan a maradványokat tartalmazó fadobozt egyszer ellopták tőle, de valaki később visszaszolgáltatta azt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek