#VILÁGOM

Napi morbid: Vegye meg Truman Capote hamvait!

2016. augusztus 19., péntek 16:31

Mindig is szerette volna megkaparintani egy híres ember, mondjuk egy író földi maradványait? Nem, eszébe sem jutott, hogy ilyet kellene tennie, sőt, hogy ez egyáltalán lehetséges? Pedig úgy tűnik, hogy lehet, már ha erre vágyik és elég sok pénze van. Ősszel például az amerikai irodalom egyik legfontosabb szerzője, Truman Capote hamvai kerülnek majd kalapács alá a Julien's Auctions jóvoltából - számolt be a hírről a New York Daily News.

GettyImages-2667023
Fotó: Keystone / Getty Images Hungary

"Ez az első alkalom, hogy hamvakat bocsátunk árverésre. Sokak szerint ez morbid, de Capoténak biztos tetszene. Imádta a sokkoló dolgokat, szerette a hírverést" - nyilatkozta Darren Julien, az aukciós ház alapítója. Reményeik szerint a hamvak - amelyek az eredeti, temetkezési vállalkozó által lepecsételt csomagolásban, egy szépen faragott kis fadobozban kerülnek kalapács alá - legalább 6000-8000 dollárért (vagyis 1,6-2,2 millió forintért) találnak majd gazdára az Icons & Idols aukción, amit szeptember 23-24-én tartanak majd Los Angelesben.

A Hidegvérrel és az Álom luxuskivitelben szerzőjének hamvai egyébként a híres televíziós, Johnny Carson második nejének, a 2015-ben elhunyt Joanne Carsonnak a hagyatékát képezték. Capote és Joanne Carson akkor barátkozott össze, amikor esküvője után Carson is beköltözött abba a New York-i házba, ahol az író is lakott. Igen közeli barátokká váltak, Truman Capote 1984-ben az asszony otthonában hunyt el, és a hamvai is hozzákerültek. Ugyan a maradványokat tartalmazó fadobozt egyszer ellopták tőle, de valaki később visszaszolgáltatta azt.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta