#VILÁGOM

Ilyen lesz, ha Ernelláék beugranak Farkasékhoz

2016. augusztus 16., kedd 10:06

A külföldi forgalmazóknak szánt, angol feliratos trailer után kijött végre a magyar mozik számára készített előzetes is Hajdu Szabolcs díjnyertes filmjéhez, az Ernelláék Farkaséknál című, fekete humorú családi drámához. Íme:

A szeptember 29-től itthon is vetített film két átlagos magyar családról szól. Ernella (Tankó Erika) és a férje (Szabó Domonkos) egy év után hazatérnek Skóciából, és Ernella húgánál, Eszternél (Török-Illyés Orsolya) kénytelenek őket befogadni. A kényszerű együttlét szembesíti a családtagokat egymással, felszínre hozva a két család között feszülő ellentéteket, így az egymástól eltávolodott rokonok újra találkozása konfliktusok egész sorát indítja el.

Az Ernelláék Farkaséknál egyik érdekessége, hogy Eszter férjét maga a rendező, Hajdu Szabolcs alakítja, aki egyébként civilben is Török-Illyés Orsolya férje. Ráadásul a gyerekeik, Hajdu Lujza és Hajdu Zsiga is szerepelnek a filmben: ők alakítják a vendégcsalád gyerekeit. Hajdu Szabolcs saját maga írta az igencsak életszagú forgatókönyvet, Karlovy Vary-ban pedig nemcsak a legjobb színész díját kapta meg, de a film lett a fesztivál legjobbja, elnyerve ezzel a 25 ezer dollárral (kb. 7 millió forint) járó fődíjat, a Kristály Glóbuszt.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta