Cate Blanchettet teszi felismerhetetlenné a Massive Attack az új klipjében

A 90-es évek egyik népszerű trip hop zenekara, a Massive Attack utoljára 2010-ben adott ki lemezt, azóta gyakorlatilag nem hallatott magáról. Néhány nappal ezelőtt viszont megjelent egy kétszámos kislemez, amihez gyorsan készült két klip is. Alább az első, a Mazzy Star énekesnőjének, Hope Sandovalnak a hangjával és Cate Blanchett arcával.

A Spoils című számukhoz John Hillcoat rendezte videóban Blanchett ezer arcát mutatják meg különböző megvilágításokkal, digitális trükkökkel a felismerhetetlenségig torzítva, majd a legkülönfélébb módszerekkel ismét felismerhetővé rekonstruálva. Zeneileg teljesen a 90-es évekre jellemző hangzásukat idézi, néha kifejezetten hasonlít egyik legnagyobb slágerüke, a Teardropra, különösen Sandoval éteri énekhangjával és a jellegzetes, szívdobogásszerű alappal.

A kislemez másik száma a Ghostpoettel közösen készült Come Near Me ha lehet, még lassabb, mint a Spoils. Ennek a klipje azért érdekes, mert a közepén egyszercsak, gyakorlatilag a semmiből felcsendül a zenekar egyik első slágere, az Unfinished Sympathy, aztán folytatódik tovább minden, mintha mi sem történt volna. Jó, azért Ed Morris rendező dramaturgiailag ügyesen beillesztette a történetbe a dolgot, de magyarázatot ez se ad.

És a februárban, a Young Fatherssel közösen készült, zavarbaejtő és futurisztikus Voodo In My Bloodot látta már Rosamund Pike-kal? Mindegy, most már iderakjuk azért azt is:

Oszd meg másokkal is!
Mustra