#VILÁGOM

Azt se tudja, hová tegye a pénzét?

2016. augusztus 5., péntek 18:23

A „Too Much” azaz Túl sok elnevezésű asztalt (szobrot?) a funkcionális szobrokban utazó Atelier Amarist a plasztik tárgyakban jártas spanyol művésszel, Alejandro Mongéval együttműködve készítette 2014-ben. Bevallásuk szerint még maguk sem döntötték el, vajon a művészet, vagy inkább a dizájn kategóriába sorolható. A sorozatgyártását mindenesetre nem tervezik, viszont kiállításokra azóta is hordják, úgyhogy mi tegyük az előbbi kategóriába.

dining-table-1
Fotó: amarist.com

A szoborszerű, provokatív asztallal (vagy asztal formájú műtárggyal) elsősorban a fogyasztói társadalom visszásságaira szerették volna felhívni a figyelmet, de remélik, hogy a látottak után sokan elgondolkoznak majd a pénz valódi értéről és jelentőségéről is – magyarázza a gizmodo.com a kocka formát kapott dohányzóasztalt, melyben ötven eurós bankjegyek "szenesednek", miközben egy (bioüzemanyag) láng csap belőle a magasba.

03-960x560
Fotó: amarist.com

„Mi a pénzt értéke? A pénz csak egy színes papírfecni, amire 10, 20, 50 dollár, cent vagy euro van ráírva. Egy szám ellenében kaphatunk csak valami materiális dolgot cserébe, ami önmagában nem képvisel semmilyen értéket. A mű jól tükrözi a pénz, az idő valamint az emberek jelentőségét és értékét” – mondja a látványos asztalról Amarist, aki szerint a munkafolyamat legnehezebb része egyértelműen az volt, mikor azon dolgozott, hogyan oldja meg a legegyszerűbben a kamupénzek égésének effektjét úgy, hogy azok ne lobbanjanak valóban lángra. A művész egyébként minden egyes papírpénzt egyesével rajzolt meg és ragasztott fel. A türelmet igénylő munkafolyamatot megnézheti a videóban!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta