Elege van a tömegnyomorból? Próbálja ki idén ezeket a minifesztiválokat!

Nem is értjük, hogyan fér el ennyi fesztivál ebben a kicsi országban, de úgy néz ki, még mindig van rájuk igény, ugyanis idén is újabbnál újabbak ütötték fel a fejüket. Ezek a leginkább kicsi, hangulatos, alternatív fesztiválok, pont azoknak kitalálva, akiknek elegük van a már bejáratott nagyok zenei és programfelhozatalából meg a tömegnyomorból, és esetleg az iváson és bulizáson kívül más szórakozást is el tudnak képzelni. Szemezgettünk a legjobbakból!

Kolorádó  Fesztivál

Az idei nyár újonca már most csütörtökön startol, mi lényegében ezzel fogjuk zárni ezt a hetet és egyben megnyitni a fesztiválszezont. Szerencsére nem kell nagy szervezés meg összehangolt autókonvoj, hogy eljussunk a helyszínre, ugyanis a fesztivál itt lesz egy köpésre a várostól, pontosabban  az adyligeti Sztrilich Pál Cserkészparkban. A három nap alatt közel száz fellépő fog minket szórakoztatni, és bár mini fesztiválról beszélünk, stílusügyileg elég nagy a merítés, a Ricsardgírtől a Fran Palermón át a Fix4 szabados funkjáig lesz itt minden, és nem csak garázsrock, de különféle elektronikus finomságok is. Napközben meg, ha jó cserkész módjára nem atom másnapos az ember, frizbivel meg mindenféle labdajátékokkal lehet elütni az időt. 

Kolorádó.png

Miért ajánljuk?
Mert egy rakás olyan bulin voltunk már, amit a szervezők hoztak össze és eddig még nem tudtunk bennük csalódni.

Mikor?
Június 16-18.

Mennyiért?

- elővételben korlátozott számban június 15-ig: 6000 HUF, 

- helyszínen korlátozott számban 7000 HUF

Napijegy: 

4000 Ft

Tűfokán Művészeti Fesztivál

Ezt leginkább azoknak ajánljuk, akik az elhajlós bulik helyett (vagy mellett) vágynak egy kis irodalomra, kirándulásra és kézműves elfoglaltságokra. A mindössze 150 lakosú Nógrád megyei Cserhátszentivánban jó messze kerülhet a város zajától és családias hangulatban élvezheti a visszafogott fesztiválhangulatot. Késő délutántól persze koncertek is lesznek, ahol olyan fellépőkre számíthatunk, mint az angol Fred Frith, Müller Péter zenekara, az ... and Friends, a Várallyai Petra Trió, valamint maga a fesztivál házigazdája (és egy albumcímük nyomán a fesztivál nevét is adó) egykori underground legenda, a Kampec Dolores. A templomban a Szervánszky vonósnégyest hallhatjuk, a Közös Tér kisszínpadon főként a Művészetek Völgyében és a Veszprémi Utcazene Fesztiválon ismertté várt fellépőket köszönthetünk, de lesznek izgalmas művészeti műhelyek, éjszakai koncert a kilátóban és egyéb érdekességek.

Tű Fokán.png


Miért ajánljuk?
Mert közel van, és irodalmazhat is!

Mikor?  
2016. június 29-július 3.

Mennyiért?

Bérlet: 10 000 Ft
Napijegy: 3500 Ft

Bánkitó Feszt

Egyfelől örülünk is ennek a kicsiben indult, mára pedig felnőtt fesztivál sikerének, másrészt fáj is a szívünk, hogy a kezdeti, családias hangulat bedarálódott az egyre népszerűbb fesztiválok tömegébe. Ettől függetlenül még mindig a kedvenc fesztiválunk, mert

  • nap közben a tó stégjén pihenhetjük ki az előző éjszakát,
  • ha nem vagyunk rom másnaposak, akkor sütögethetünk is, vagy
  • nappali programokon vehetünk részt.

Ez a fesztivál jó lehet azoknak, akik reggelig szeretnék csapatni, akik gyerekkel jöttek lazulni, vagy azoknak, akik végre össze akarják rántani a baráti társaságukat.

bankitó

Miért ajánljuk?
Mert elmondhatatlanul klassz az elhelyezkedése, és emiatt van egy különleges atmoszférája.

Mikor?
Július 14-16. 

Mennyiért?

3 napos bérlet – 25 000 Ft

Napijegyek – 11 000 Ft

Fontos: elővételben olcsóbban lehet jegyhez jutni, ezek határidejéről ITT tud tájékozódni!

3. Fekete Zaj Osztálykirándulás

A rövid életű de annál szebb emlékű Fekete Zaj fesztivál rövidített formában, de változatlan tartalommal éledt újjá: az Osztálykirándulások mindössze három naposak, de annál sűrűbbek. Idén is a már bejáratott, varázslatos helyszínen, a Mátra-Sástói Mátra táborban ígérnek 100% kacsarzist két színpadon, "mindenféle zajjal" Aneztől a Pozvakowskiig, és ha az első csapatós nap után összevakarod magad délután kettőig, meghallgathatsz még egy előadást is az észak-magyarországi medvékről.

12933087 10208837458955019 6100264958100472132 n
3. Fekete Zaj Osztálykirándulás / Facebook

Miért ajánljuk?
Mert a darkosoknak is jár néha az élet napos oldalából! És mert melyik másik fesztiválon lehet előadást hallgatni medvékről?!

Mikor? 
2016. július 21-24.

Mennyiért?
Ingyen!! De ha jófej vagy, azért adománnyal segíthetsz, mert akkor nagyobb eséllyel lesz jövőre is.

UbikEklektik Fesztivál 2016

Még viszonylag friss hús a kisebb fesztiválok között, de tavaly is jó visszajelzések jöttek róla. A szervezők azt mondják, hogy az első tapasztalatokból levonták a konklúziót, így már jóval fókuszáltabban tudtak nekilátni a programszervezésnek. Idén például felvették a kapcsolatot romániai alkotókkal, zenészekkel, dj-kkel, akikkel remélhetőleg egy közös diskruzus és alkotói munka is el fog indulni. A fellépők listáját még nem tették közzé, de a tavalyi meglehetősen jó válogatást tükrözött, és ez vélhetőleg idénre se múlik el. A helyszín ezúttal is Zebegény, augusztus végéig pedig a pontos fellépő- és programlista is ki fog derülni, érdemes rendszeresen csekkolgatni a Facebookjukat. 

ubikEklektik Fesztival

Miért ajánljuk?
Mert itt a közös alkotáson, a kapcsolatok kialakításán van a hangsúly

Mikor?  
2016. augusztus 26-28.

Mennyiért?
A mulatság alapköltségeinek fedezésére július 10-ig nagyjából 250-en kell összegyűlnünk. A tavalyihoz hasonlóan idén is közösségi finanszírozással, ezen az Generosity oldalon lehet csatlakozni.

B My Lake

Bár időben szinte pont egybeesik az előzővel, de a célközönségük nem biztosan, szóval ezt a fesztivált azoknak érdemes beterveznie, akik szeretik az elektronikus zenét: ez ugyanis a hazai underground elektronikus zene rajongóinak első számú nyári kedvence. A fesztivált minden évben közvetlenül a vízparton, Zamárdiban rendezik meg, ami valljuk be, elég jó helyszín, már ha csak a panorámát vesszük is. Bár ez a fesztivál is egyre népszerűbb, a szervezők azt ígérik, mindent megtesznek, hogy megtartsák a "butik jellegét".

B My Lake.png

Miért ajánljuk?
Mert kétségkívül ez az egyik legjobb elektronikai fesztivál, ami itthon van.

Mikor?
Augusztus 24-27.

Mennyiért?

Bérlet: 25 990Ft
Napijegy: 7 900 - 14 490 Ft (bővebb infó ITT)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek