Eric Clapton betegsége miatt már alig tud gitározni

A 71 éves zenész a Classic Rock magazinban nyilatkozott arról, hogy egy idegrendszeri probléma miatt már nehezére esik gitározni: "Az elmúlt évben komoly fájdalmaim voltak. Először a derekam fáj, majd  kiderült, hogy perifériás neuropátiában szenvedek." A perifériás neuropátia az agyon és a gerincvelőn kívüli idegek betegségét jelenti. Ha károsodnak az idegek, nem lesz megfelelő az agy, valamint az izmok, a bőr, a zsigerek és az erek közti kommunikáció, ami zavarokhoz, fájdalomhoz, érzéketlenséghez vezethet.

"Mivel alkoholista és drogfüggő voltam, az is nagy szó, hogy életben vagyok. Már rég fel kellett volna dobnom a bakancsot, de valami oknál fogva kiszabadultam a halál karmai közül, és kaptam még egy esélyt" - tette hozzá Clapton, aki azért azt is megjegyezte, hogy az öregedés egyéb kihívások elé is állította. 

Bár nem hisszük, hogy van, akinek semmit nem mond a neve, azért összefoglaljuk: Eric Clapton a Yardbirds és a Cream zenekarok után szólóban is híressé vált angol blues- és rockzenész, a Rolling Stone magazin százas listáján a negyedik helyen szerepel a legjobb gitárosok között, a Rock & Roll Hírességek Csarnokába háromszor iktatták be: egyszer szóló előadóként, egyszer a Yardbirds, egyszer pedig a Cream tagjaként. Össszesen 18 Grammy-díjat zsebelt be, és két legnagyobb slágere a Layla és a Tears in Heaven, amit négyéves fia, Connor halála után írt.  

Oszd meg másokkal is!
Mustra