#VILÁGOM

Még sosem örültünk ennyire az orkok támadásának!

2016. május 26., csütörtök 18:25

Naponta tízmillióan játszanak vele, hülye lett volna a Blizzard, ha nem adja el harminc ezüstért a World of Warcraft megfilmesítési jogát. Édes jó istenem, tízmillió geek, vagy mucsásított nevén gyík: semmi nem menti meg a kaszasikertől a Warcraft: A kezdetek című mozit. 

Az elmúlt 10 év egyik, ha nem a legmeghatározóbb és legkedveltebb videójátéka a WoW, azaz World of Warcraft, szóval volt mire építenie a filmnek, ha másra nem, a több millió rajongóra és azok fanatizmusára. 

Első osztályú kiszolgálás

Mindennek eleget is tett a Blizzard és a Universal csapata, a film minden pillanatában valami hihetetlenül eleveníti meg a tájat, a játék különböző helyszíneit, a fontosabb kellékeit, mint például a mágiát vagy a remekül animált orkokat. Ezen felül a hardcore rajongóknak olyan dolgokkal kedveskedik, mint az Oroszlánfalka fogadóban található körözési plakát, ami a játékban is megtalálható, és annak egyik küldetéséhez kapcsolódik. Erről Rob Kazinsky is beszélt egyik interjújában, egyébként a Végzetpöröly nevű ork hangját adó színész maga is nagy rajongó. 

Egy jó széria első darabja

De azért ez egy jó mozihoz persze ez még nem elég, ahhoz, hogy önálló alkotásként is meg tudja állni a helyét, olyanok számára is érthetővé és élvezhetővé kell tenni a filmet, akik nem ismerik Azeroth világát. Szerencsére jómagam is ezekhez tartozom, így elfogultság nélkül mondhatom, hogy a Warcraft: A kezdetek egy remek látványvilággal és műfaját tekintve kellően kidolgozott történettel rendelkező fantasy kalandfilm lett. Ami jól indította el a Warcraft világának filmes feldolgozását, és bizony, ahogy a cím is sugallja, ez még csak a kezdet. 

 Ork vagyok, nem turista

A történet onnan indul, hogy az orkok egy portál segítségével a világmindenség egyik oldaláról átjutnak a másikra, ahol a Hét Királyság található az embereket is beleértve. Mindezt azért teszik, mert az ó világuk már élhetetlen. Az egyik törzsfő, Durotan (Toby Kebbel) azonban ráébred, hogy amerre járnak a hordával, ott minden elő dolog megszűnik létezni, és ezért kellett elhagyniuk előző otthonukat is, ezért pedig csak is vezetőjük Güldan (Daniel Wu) a felelős.

Semmi egetrengető

Nem csoda, hogy Durotan egy jobb élet reményében szövetségre akar lépni az emberekkel. Eközben Azeroth-ban, az emberek királyságában a király (Dominic Cooper) és hadvezére, Anduin Lothar (a Vikingek sztárja, Travis Fimmel) az Őrzőhöz (a zseniális Ben Foster) fordul segítségért, hogy megmentsék világukat. Hogy sikerül-e? Nem említettem még? Az egész semmi eget rengető, de egy ilyen filmnek nem is kell több.

imdb 3
Fotó: IMDb

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta