#VILÁGOM

Egy perc alatt lett műalkotás a padlóra tett szemüveg

2016. május 26., csütörtök 15:07

Tavaly év végén egy nő megkéselt egy másikat az Art Basel egyik kiállításán, a nézők pedig azt hitték, ez a performansz része. Hasonló félreértés történt nemrég a San Franciscó-i Modern Művészetek Múzeumában is, ahol az egyik teremben egy szemüveget tettek a földre, a később érkezők közül pedig többen bőszen fotózni kezdték, mert azt hitték, a kiállításhoz tartozik.

A szerintünk elképesztően vicces trollkodás főszereplője egy 17 éves srác volt. Ahogy a BuzzFeednek is elmondta, az érkezés után lenyűgözte őket a számtalan műalkotás és festmény, de aztán azoknak egyre nagyobb része nem volt egészen fantáziadús. „Láttunk például kitömött állatokat szürke takaróra állítva és felmerült bennünk a kérdés, hogy ez érdekes-e valakinek egyáltalán" – mondta. Kíváncsi volt arra, vajon mi az, amit az emberek torkán már nem lehet lenyomni mint művészet, ezért letette a szemüveget a földre, majd elsétált.

Nem kellett sokat várni, az emberek elkezdtek gyülekezni körülötte (szigorúan megtartva a szokásos távolságot a műalkotástól), és olyan is akadt, aki elkezdte fotózni. A srác egyébként Twitterre posztolta a mókás képeket: azokat 50 ezren kedvelték és legalább ennyien újra is osztották. „Elhiszem, hogy a modern művészet néha viccnek tűnik, de mégis egy módja annak, hogy a kreativitásunkat kifejezzük" – osztotta meg további magvas gondolait. „Van, aki ezt abszolút viccnek tekinti, van, aki spirituális magyarázatot állít mögé. Mindent összevetve szerintem ez egy örömforrás a nyitott, illetve a kreatív elmével megáldott embereknek" – tette hozzá.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta