#VILÁGOM

Zárva a múzeum? Nem baj, azért még menjen!

2016. május 23., hétfő 09:10

A múzeumok többsége hétfőnként zárva tart, az Iparművészeti is így van ezzel, vagyis így volt, mert most változtattak rajta. A "Zárva tartás idejére" című sorozat keretében az iparművészet, a design és a divat kedvelőivel olyan információkat szeretnének megosztani, amelyekhez más forrásból nem juthatnak hozzá. Ehhez kellenek a múzeum kurátorai, akik olyan kérdésekre tudnak válaszolni, amikrea teremőr nénik és bácsik esetleg nem. Az Iparművészetiben számos olyan szakterület egyetlen hazai specialistája dolgozik, akikkel érdemes beszélgetni a munkájukról. 

"Az Iparművészeti Múzeum először 1900-ban indított ingyenes ismeretterjesztő előadásokat "a művelt közönség számára”. Most ezt a hagyományt felelevenítve havi egy alkalommal, hétfői napokon a könyvtár olvasótermében rendezünk ingyenes előadásokat az érdeklődőknek. A sorozat előadásai minden hónap harmadik hétfőjén három órakor kezdődnek. Így a nyári vakáció előtt két előadásra kerül sor, és ősszel folytatjuk majd a sorozatot. Először tehát hétfőn, azaz május 23-án, 15 órakor Prékopa Ágnes: Groteszk és irónia a tárgyak felől nézve című előadását lehet meghallgatni. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta