#VILÁGOM

Lajkó Félix videóklipje Tom Waitsnek is bejött

2016. május 20., péntek 18:18

A hegedűművész hivatalos Facebook-oldalán tudatták a hírt, miszerint Lajkó az International Songwriting Competition, az egyik legjelentősebb amerikai nemzetközi dalszerző verseny pályázatán második díjat nyert videóklip kategóriában. Lajkónak ez A Madárnak című számához készült (egyébként 2013-ban forgatott) videója egyben a legelső klipje is, és most kivívta a zsűri, azaz többek között Pat Metheny és Tom Waits tetszését is. A videót Vandad Kashefi készítette, saját koncepció alapján.

Kíváncsiságból rákerestünk, találni-e még magyarokat a díjazottak listáján és szerencsére igen: a zsűri dzsessz kategóriában méltatta még az Oláh Szabolcs Quintet I Care About You című dalát is.

Fishing with Félix

Waits lájkja talán nem is olyan meglepő, az együtt csónakázó zenészekben akár magára is ismerhetett. Jóbarátja, a filmrendező Jim Jarmusch 1991-ben forgatott egy (azóta kultikussá vált) tévésorozatot haverjáról, John Lurie jazz zenészről Fishing with John címmel. Lurie (aki Jarmusch több filmjében színészként is feltűnt) a sorozat egyes részeiben különféle ismertebb arcokat visz el horgászni magával; a sorozat második részében például közös haverjuk (és Jarmusch filmjeinek szintén visszatérő szereplője), Tom Waits a meghívott vendég. Rajta kívül megfordultak még Lurie csónakjában Dennis Hopper, Matt Dillon, Willem Dafoe filmszínészek, és persze maga Jarmusch is beszállt, és hát ilyen figurákkal tényleg az volt a legkevésbé érdekes, fogtak-e valamit.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta