#VILÁGOM

Újra itt a világvége - X-Men: Apokalipszis

2016. május 19., csütörtök 13:22

Az eljövendő múlt napjai után Bryan Singer belevágott egy újabb pusztítós-földrengős, mondhatni apokaliptikus filmbe. Ami nem is csoda 750 millió dollár profit után, bár ez a Marvelnél már nem egy mérvadó összeg, inkább csak átlagosnak mondható. Mindegy: az X-Men: Apokalipszis hozza a szintet, dőlhet a lé, zöröghetnek a popcornos zacskók. 

A ma mozikba kerülő X-Men: Apokalipszis időszámításunk előtt 3700-ba, Egyiptomba kalauzol bennünket, ahol megismerhetjük a gonoszt, az akkori világ urát, minden mutánsok atyját, Apokalipszist, más nevén En Sabah Nurt (Oscar Isaac hangján), aki egy árulásnak köszönhetően több ezer évre a föld alatt reked.

A mutánsok istenére esküszünk, esküszünk

Ezután visszatérünk a 80-as évekbe, azaz 10 évvel az előző rész után. Az eddig ismert mutánsaink szétszóródtak a világ különböző pontjaira, hogy éljék a saját kis életüket, de persze a sors nem így akarja, és újra összehozza őket, amikor Apokalipszis feltámad, és úgy dönt, hogy pár év kihagyás után újra ő lesz a világ ura. Ennek érdekében pedig minél erősebb mutánsokat kezd el toborozni.

2
Fotó: IMDb

Egy kis Shakespeare, egy kis apokalipszis

Ezek egyike Magneto (Michael Fassbender), aki a családja halálából fakadó bosszúvágyból áll a rossz oldalra, de a végén rájön, hogy nem ez a helyes út, már megint. Őszintén szólva, eléggé unalmas ez így másodszorra, de Fassbendernek hála, még így is ugyanolyan élvezhető ez a karakter, mint Machbeth-é vagy Hicox hadnagyé a Becstelen Brigantykban. Remélem, az Assassin’s Creedben kicsit érdekesebb szerepet kap.

3
Fotó: IMDb

Az oktatás és a jövő nemzedéke

X-Menéknél is fontos az oktatás és az új generáció nevelése, de legfőképpen a mutáns erők kontrollálása és fejlesztése. Mindez X-professzor Xavier nevezetű magániskolájában történik. Ez azért is jó (legalábbis a Marvelnek), mert így könnyen építhetnek be egy teljesen új X-Men csapatot, ahogyan ezt most is tették - és természetesen ebből csakis további X-Men filmekre következtethetünk. Egyébként az új karakterek teljes mértékben megállják a helyüket, közöttük ott van a Trónok harcában Sansát alakító Sophie Turner is.

4
Fotó: IMDb

Farkast kiáltunk, Farkast!

Az X-Men filmek egyik, ha nem legnagyobb és legkedvencebb hőse, Logan kimaradt az Apokalipszisból, pontosabban az egész film alatt két percig van a vásznon, bár ez idő alatt végez legalább 30 fegyveres őrrel, majd elmenekül. Követeljük, hogy a következő részben már több szerep jusson Farkasnak, ahogyan az előzőkben is történt!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta