#VILÁGOM

Jézus ráveszi Keresztelő Szent Jánost, hogy szaladjanak át a piroson

2016. május 8., vasárnap 09:58

Személy szerint nagyon szeretem a klasszikus festők munkáinak modern térbe helyezését, de úgy tűnik mások is. Már az ukrán Alexej Kondakov projektjei is nagyon tetszettek nekünk (ő barokk festmények alakjait helyezi kortárs környezetbe), és a Canvas Project is hasonló: ebben ismert épületekkel és terekkel párosítják az alkotók klasszikus művek alakjait. Ha több képet nézne, kattintson az Instagramra vagy a Facebook-oldalukra, ott a címben és a címlapképen is szereplő újraértelmezés mellett azt is megtalálja, mik az eredeti festmények, amelyek az új művek alapját képezték! Addig is alább némi kedvcsináló:

  • így kerül a Sao Paolo-i reptér Duty Free Shopjába nemesi sorú árufeltöltő:

**

@the_canvasproject által közzétett fénykép,

  • ...Rio de Janeiro botanikus kertjébe egy szabad szoptatásért kampányoló madonna: 

@the_canvasproject által közzétett fénykép,   

  • ...vagy éppen egy egyetlen szál neglizsében a szép, piros kis bogárhátújával büszkélkedő japán nő a nyílt utcára. Ha úgy érezné, hogy kedvenc festményét szívesen javasolná átalakításra a Canvasosoknak, akkor keresse meg őket, várják az ötleteket!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta