#VILÁGOM

Donald Trump mikropénisze visszaütött

2016. május 3., kedd 17:46

Megütötték a Donald Trumpról készült grafikájával híressé vált Los Angeles-i feminista festőt, Ilma Gore-t, akinek az a "bűne", hogy mikropénisszel ábrázolta Donald Trumpot. Az elkövető állítólag egy republikánus szimpatizáns - írja a Dazed Digital.

A meztelen elnökjelöltet ábrázoló mű több helyen kiverte a biztosítékot, többek közt a Facebooknál is, és az eBay is folyamatosan leszedte, amiért meztelenséget ábrázol. Gore aki korábban halálos fenyegetéseket is kapott Trump támogatóitól, szombaton posztolt egy fotót Instagramjára, ahol röviden meg is magyarázza, hogy valaki arcon csapta; a művész egyúttal kifejezte abbéli fájdalmát is, hogy Trump és támogatói csak ilyen módon képesek tolmácsolni a véleményüket. Gore egyébként szépen levezette, hogyan kell értelmezni a művet: "Senkit sem szabad csak a péniszére vagy a vaginájára leegyszerűsíteni, nem ezen múlik, hogy ki vagy. A nemi szerveidnek semmi közük a nemedhez, a hatalmadhoz vagy a státuszodhoz. Magyarán: mindegy, mi van a gatyádban, attól még lehetsz óriási fasz".

A művésznő munkáját a kavart botrányok dacára (van épp azoknak köszönhetően) múlt hónapban állították ki Londonban, a Maddox Galériában, és értékét jelenleg 100.000 fontra becsülik (39 millió forint). A művész azt állítja, amiatt is kapott fenyegetést névtelen forrástól, ha esetleg eladja a művet, ebben az esetben a fenyegető jogi lépéseket helyezett kilátásba. 

Today I was punched in the face by a man who got out of his car and yelled, "Trump 2016!" in Los Angeles, just days after I returned home from London just down the road from my house. Though I encourage passion, opinion and emotion, especially though art, I think violence is disgusting. To live in a place where Facebook has given my address to an anonymous third party makes me feel like I am homeless again. This type of violence makes creatives feel like we live in a world where our individual creative input isn't safe. I am sad that this is the state of our America right now. I am sad that Trump, and many of his supporters, don't find words enough to express their opinions - they need walls, waterboarding and punches. @realdonaldtrump Please stop glamorizing and perpetuating violence. Make America Decent Again! #makeamericadecentagain No, they have not been caught, and the men drove off laughing. A detailed police report has been filed.

Illma Gore (@illmagore) által közzétett fénykép,

Sajnos nem ez az első alkalom, hogy a hírhedt politikus követői fizikai erőszakot alkalmaznak, Kaliforniában múlt héten 20 embert vett őrizetbe a rendőrség, miután kocsik ablaküvegét törték be, és téglákkal dobálták meg őket. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta