Ilyen volt a Coachella Fesztivál két koncert közt

Az elszállt Burning Man fesztivál kaliforniai kistestvére, az Indioban évente megrendezett Coachella fesztivál nemcsak a zenéről és a klasszikus virágfüzér-szívecskés napszemüveg-csipkeruha szettekről szól, hanem próbál a művészettel és dizájnnal is foglalkozni. Az ArchDaily most egy Instagramos válogatást közölt a fesztivál idei installációiról és óriásszobrairól – ezeket a hajtás után megnézheti.

Katrina Chairs

Ahogy Alex Arrechea legtöbb szobra, úgy ez is festményként kezdte: az inspirációt az A Few Days Before Katrina című adta. A tervező szerint az óriási, 15 méter magas építmény mintegy liftként működik: a veszélyből a biztonságba szállítja az embereket. 

Tower of Twelve Stories

Ez az alkotás Jimenez Lai nevéhez fűződik és csak kicsivel magasabb, mint az említett székek. Bár úgy fest, mint ami éppen most tervezi, hogy eldől, aggodalomra nincs ok: a tizenkét alkotóelem biztos lábakon áll. 

Cartoonish Metropolis comes to life: Tower of Twelve Stories @coachella photo by @frostjeff @goldenvoice #coachellaart #coachella #coachella2016 #nousengineering

Jimenez Lai (@0super) által közzétett fénykép,

Portals

Phillip K. Smith III-at a fesztivál helyszínét adó sivatag fényjátékai ihlették. Azt tudni kell, hogy nem ez az első olyan műve, amiben ez a központi motívum, ugyanis már a Rhode Island-i dizájniskolában is foglalkozott a Nappal és a fényhatásokkal. A Coachellára készített pavilonja fehér színű, az átmérője 26 méter, a külső falakon pedig 7 centis, tükröződő felületű rozsdamentes acélból készült csíkok találhatóak.

#portals #pks3 #coachella

David Dixon (@slimdixie) által közzétett fénykép,

Big Fish

A Do Lab neve nem ismeretlen az amerikai fesztiválkultúrában, sőt: úttörőnek számítanak a szakmában. Az idei évre egy konkrét oázissal készültek, aminek a Big Fish nevet adták, és amin a színskála minden eleme megtalálható.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek