#VILÁGOM

Ilyen volt a Coachella Fesztivál két koncert közt

2016. május 1., vasárnap 09:36

Az elszállt Burning Man fesztivál kaliforniai kistestvére, az Indioban évente megrendezett Coachella fesztivál nemcsak a zenéről és a klasszikus virágfüzér-szívecskés napszemüveg-csipkeruha szettekről szól, hanem próbál a művészettel és dizájnnal is foglalkozni. Az ArchDaily most egy Instagramos válogatást közölt a fesztivál idei installációiról és óriásszobrairól – ezeket a hajtás után megnézheti.

Katrina Chairs

Ahogy Alex Arrechea legtöbb szobra, úgy ez is festményként kezdte: az inspirációt az A Few Days Before Katrina című adta. A tervező szerint az óriási, 15 méter magas építmény mintegy liftként működik: a veszélyből a biztonságba szállítja az embereket. 

Tower of Twelve Stories

Ez az alkotás Jimenez Lai nevéhez fűződik és csak kicsivel magasabb, mint az említett székek. Bár úgy fest, mint ami éppen most tervezi, hogy eldől, aggodalomra nincs ok: a tizenkét alkotóelem biztos lábakon áll. 

Portals

Phillip K. Smith III-at a fesztivál helyszínét adó sivatag fényjátékai ihlették. Azt tudni kell, hogy nem ez az első olyan műve, amiben ez a központi motívum, ugyanis már a Rhode Island-i dizájniskolában is foglalkozott a Nappal és a fényhatásokkal. A Coachellára készített pavilonja fehér színű, az átmérője 26 méter, a külső falakon pedig 7 centis, tükröződő felületű rozsdamentes acélból készült csíkok találhatóak.

#portals #pks3 #coachella

David Dixon (@slimdixie) által közzétett fénykép,

Big Fish

A Do Lab neve nem ismeretlen az amerikai fesztiválkultúrában, sőt: úttörőnek számítanak a szakmában. Az idei évre egy konkrét oázissal készültek, aminek a Big Fish nevet adták, és amin a színskála minden eleme megtalálható.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta