#VILÁGOM

Hallgasson kortárs irodalmat a reggeli dugóban Udvaros Dorottyától vagy Scherer Pétertől!

2016. április 28., csütörtök 20:38

Tavaly decemberben indította el Budapest Főváros Önkormányzata, aBVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a Margó Irodalmi Fesztivál a kortárs magyar irodalmat népszerűsítő mobilalkalmazást, amellyel akár a metrón, vagy a villamoson, a reggeli csúcsban is hallgathat irodalmi műveket. Indulásakor több ezren töltötték le a Margó.fm- Hallgass, olvasó!  hangoskönyv applikációt, ami idén rendszeresen jelentkezik új témákkal, felolvasásokkal, elsőként az Aegon Irodalmi Díjra jelölt tíz könyvből, valamint az Irodalom Éjszakája legjavából válogattak.

Idén új témákkal, szerzőkkel, szövegekkel és színészekkel folytatják az irodalmat népszerűsítő projektet. Elsőként az Aegon Irodalmi Díj tíz jelöltjének szövegeit hallgathatják meg a felhasználók, így Oravecz Imre verseit, valamint Bartis Attila, Dragomán György, Esterházy Péter, Marno János, Rakovszky Zsuzsa, Szvoren Edina és Térey János műveit, de részlet hangzik el Réz Pál és Parti Nagy Lajos közös interjúkötetéből is. Az idei tíz jelölt szövegeit Udvaros Dorottya, Máté Gábor, Szikszai Rémusz, Scherer Péter és Polgár Csaba tolmácsolásában hallgathatja meg akár utazás közben, egészen pontosan ezeket

Bartis Attila: A vége (Magvető)

Danyi Zoltán: A dögeltakarító (Magvető)

Dragomán György: Oroszlánkórus (Magvető)

Esterházy Péter: A bűnös (Magvető)

Marno János: Hideghullám (Magvető)

Oravecz Imre: Távozó fa (Magvető)

Rakovszky Zsuzsa: Fortepan (Magvető)

Réz Pál: Bokáig pezsgőben (Magvető)

Szvoren Edina: Az ország legjobb hóhéra (Magvető)

Térey János: A Legkisebb Jégkorszak (Jelenkor)

Később az EUNIC Hungary kezdeményezésére létrejött, az európai irodalmak Irodalom Éjszakájáról válogatott szövegek követik, a Katona József Színház színészeinek közreműködésével.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta