#VILÁGOM

Ingyen koncertezik rászorulóknak a Budapesti Fesztiválzenekar

2016. április 17., vasárnap 11:38

Míg máshol lelki baj esetén házhoz mennek az operaénekesek, addig a Fischer Iván vezette Budapesti Fesztiválzenekar tagjai április 17. és 23. között a Közösségi Hét keretében idén ötödik alkalommal ad ingyenes koncerteket a rászorulóknak. A BFZ kamaraformációi a tavaszi szezonban egy hét leforgása alatt 21 helyszínen zenélnek majd a Baranya megyei Komlótól a hajdú-bihari Téglásig, sőt idén a Zenevár névre keresztelt gyerekprogrammal is bővül a koncertsorozat repertoárja. Ennek keretében többek között a Mexikói úti Mozgásjavító diákjaihoz, illetve az orosházi SOS Gyermekfalu lakóihoz is ellátogat a zenekar.

“Ezeknek a heteknek a célja, hogy azok az emberek is találkozhassanak a klasszikus zenével, akiknek önerejükből nincs esélyük eljutni egy budapesti hangversenyterembe. Idősek, akiknek a hegedűszó sokszor a legjobb gyógyszer, hátrányos helyzetű, vidéki fiatalok, mozgásukban korlátozott gyerekek, templomi közösségek, kisvárosok és falvak lakói” – olvasható a Budapesti Fesztiválzenekar oldalán, ahol a részletes program is megtalálható.

„Ajándék nekem, hogy a zenét és a zenélés örömét egyre többször megoszthatjuk a gyerekekkel. Elmegyünk iskolákba, művelődési házakba, hátrányos helyzetű falvakba. Mert nagyon fontos a zenetanulás: a hallás fejlesztése a meghallgatni tudás művészete a zene által. Ez az, ami összeköti a belsőt a külsővel, a láthatatlant a láthatóval” - számol be a koncertsorozatról a program vezetője, a zenekar hegedűművésze, Illési Erika.

A BFZ idén is folytatja az elhagyott zsinagógákba szervezett koncerteket, ellátogatnak például a felújítás alatt álló karcagi zsinagógába, az Európa Nostra-díjas apostagi és az egri zsinagógába is, valamint három templomi közösség is részt vehet a BFZ autentikus barokk hangszereket megszólaltató játékán, ezek a komlói református, a kecskeméti evangelikus valamint a soltvadkerti evangelikus közösségek. Ide kattintva megnézheti, hogy melyek azok az idősotthonok, egyházi közösségek és iskolák ahol ingyenes koncertet ad idén tavasszal a Budapesti Fesztiválzenekar.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta