#VILÁGOM

Csak megnézte a szivárgást és azonnal milliárdos lett

2016. április 13., szerda 16:05

Igen szerencsés az a dél-francia háztulajdonos, aki felszaladt a padlásra megnézni egy beázást,ott pedig egy eredeti Caravaggio festményt talált. Oké, ez persze nem volt azonnal ennyire nyilvánvaló, de miután szakértőknek is megmutatta, az lett. A kép árát körülbelül 178 millió dollárra, azaz 48,7 milliárd forintra becsülik, amiből nem csak a beázott tetőt lehet helyre hozni, de egy egész palotát is vásárolhat belőle a műremek tulajdonosa - számolt be a nem mindennapi szerencséről az ABC News.

Szakértők szerint a festmény 1604 körül készült Rómában és a zsidó bibliai hősnőt, Juditot ábrázolja, amint lefejez egy asszírt. A festmény annak ellenére is meglepően jó állapotban van, hogy 150 évet töltött a francia padláson. A francia hatóságok azonnal védett nyilvánították a művet, mivel történelmi jelentőségű.

Ön hányszor járt már idén a padlásán? 

 
 

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta