#VILÁGOM

Óriási rózsaszín hal bukkant fel Kínában

2016. március 31., csütörtök 12:25

Az óriási Gumikacsa szobráról ismert holland szobrász, Florentijn Hofman egy hatalmas, a vízen lebegő halat tervezett a kínai Wuzhennek, a Velencéhez hasonló módon kanálisokkal tarkított kínai városnak, írja az AsiaOne. A 15 méter hosszú és 7 méter magas, úszódeszkákból készült alkotás egy színház előtti tavacskán úszkál és vasárnap mutatták be a helyi Nemzetközi Kortárs Művészeti Kiállításon.

Hofman elmondta, hogy a Floating Fish című óriási szobrát a kínai népművészet és az ősi kínai mondák inspirálták: amikor korábban meglátogatta a várost, akkor feltűntek neki a fából készült házak ablakaiban található halszobrok, és hogy a helyiek milyen szorgalmasan etetik a csatornákban tanyázó koi-pontyokat. Az óriási hal részben ezeket idézi meg, sárkányszerű pikkelyei pedig (amelyeket a gyerekek úszásoktatásánál használt úszódeszkákból készültek) a mondát a halról, amely felúszott a Sárga folyón és sárkánnyá változott. Az is kiderült, miért döntött a rózsaszín mellett: mert az rí ki leginkább a környezetből.

A művész azt is reméli, hogy a látogatók megtapogatják majd a szobrát, ugyanis szerinte nem helyes az az irány, hogy a művéseti alkotásokat elzárják az érdeklődők elől. Az AsiaOne arról is beszámolt, hogy - ahogy az lenni szokott -, vannak persze, akiknek nem tetszik a mű, szerintük épp az a baj vele, hogy nem illik az ősi városképhez. A galériában megnézheti, hogy fest, aztán eldöntheti, hogy önnek bejön-e vagy sem!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta