Hallgatott már kortárs irodalmat az Erzsébet híd kábelkamrájában?

Remek ingyenes kispénteki programnak ígérkezik a megújult formában visszatérő Irodalom Éjszakája, amit idén a budapesti EUNIC-kal karöltve rendeznek meg és Magyarország mellett Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Izrael, Japán, Lengyelország, Magyarország, Nagy Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Szlovákia és Törökország és részt vesz a projektben.

Ilyen rendkívüli helyeken olvasnak fel a színészek.
Ilyen rendkívüli helyeken olvasnak fel a színészek.kekes szaffi / irodalomejszakaja.hu

“A Katona József Színház színészei az V. kerület olyan különleges helyszínein olvasnak fel ízelítőket a világ 22 országának irodalmából, amelyek egyébként el vannak zárva a nyilvánosság elől. A prózamorzsákat a közös téma, a „városképek” szervezi egy egésszé.” – olvasható a programajánlóban, amiből azt is megtudtuk, hogy a március 31-én 19 és 23 óra között megrendezésre kerülő est olyan különleges helyszíneken zajlik majd, mint például az Erzsébet híd kábelkamrája, Pest történelmi városfala, a Vasúti kocsi, a Nubu Stúdió, a Gerlóczy vagy a Régi pékkemence.

22 helyszínen, 22 ország irodalmából olvas fel 22 színész.
22 helyszínen, 22 ország irodalmából olvas fel 22 színész.kekes szaffi / irodalomejszakaja.hu

Kulka János például a Károlyi utcában található Petőfi Irodalmi Múzeum Tükörtermében olvas fel a spanyol Carlos Ruiz Zafón A szél Árnyéka című könyvéből, Szirtes Ági a lengyel Sylvia Chutnik Női zsebatlasz című könyvéből olvas fel a Petőfi Sándor utcai Magma Galériában, míg Nagy Ervin az olasz Paolo Nori Bassotuba nincs itt című könyvét ismerteti meg az irodalom kedvelőkkel a Mono Art & Design-ban. A részletes programot ide kattintva találja!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek