#VILÁGOM

Hallgatott már kortárs irodalmat az Erzsébet híd kábelkamrájában?

2016. március 31., csütörtök 15:27

Remek ingyenes kispénteki programnak ígérkezik a megújult formában visszatérő Irodalom Éjszakája, amit idén a budapesti EUNIC-kal karöltve rendeznek meg és Magyarország mellett Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Izrael, Japán, Lengyelország, Magyarország, Nagy Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Szlovákia és Törökország és részt vesz a projektben.

Ilyen rendkívüli helyeken olvasnak fel a színészek.
Ilyen rendkívüli helyeken olvasnak fel a színészek.
Fotó: kekes szaffi / irodalomejszakaja.hu

“A Katona József Színház színészei az V. kerület olyan különleges helyszínein olvasnak fel ízelítőket a világ 22 országának irodalmából, amelyek egyébként el vannak zárva a nyilvánosság elől. A prózamorzsákat a közös téma, a „városképek” szervezi egy egésszé.” – olvasható a programajánlóban, amiből azt is megtudtuk, hogy a március 31-én 19 és 23 óra között megrendezésre kerülő est olyan különleges helyszíneken zajlik majd, mint például az Erzsébet híd kábelkamrája, Pest történelmi városfala, a Vasúti kocsi, a Nubu Stúdió, a Gerlóczy vagy a Régi pékkemence.

22 helyszínen, 22 ország irodalmából olvas fel 22 színész.
22 helyszínen, 22 ország irodalmából olvas fel 22 színész.
Fotó: kekes szaffi / irodalomejszakaja.hu

Kulka János például a Károlyi utcában található Petőfi Irodalmi Múzeum Tükörtermében olvas fel a spanyol Carlos Ruiz Zafón A szél Árnyéka című könyvéből, Szirtes Ági a lengyel Sylvia Chutnik Női zsebatlasz című könyvéből olvas fel a Petőfi Sándor utcai Magma Galériában, míg Nagy Ervin az olasz Paolo Nori Bassotuba nincs itt című könyvét ismerteti meg az irodalom kedvelőkkel a Mono Art & Design-ban. A részletes programot ide kattintva találja!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta